Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony, NEC, Panasonic a Hitachi-LG předražovaly mechaniky, v USA vyplatí odškodné

Demence. To jsou ti spotrebitele nesvepravni? Kdyz neco chci a cenu akceptuju tak si pak nestezuju. Stat si stanovuje ceny za svoje ukony zcela mimo jakoukoliv trzni realitu a to nikomu nevadi?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Stát ale není jen jeden z účastníků trhu. A jednou z jeho funkcí je i zabránit kartelu, který trh ničí.. Tady se mimochodem zas ukázalo že tomu často zabránit nedokáže a řeší to zpětně když už nic nevyřeší..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady snad slo o to, ze se lidri na trhu mechanik dohodli, ze nepujdou pod nejakou cenu, aby si udrzeli marze na nejake jim libe urovni, coz ve vysledku zaplatil zakaznik. Vam je to treba jedno, nekomu jinemu to jedno asi nebylo - otazka je, kdo je tu ten svepravnejsi...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A to si myslite ze tu pokutu zaplati vyrobci? Co jim stat vezme o to jinde zdrazi aktualni nebo budouci vyrobky. A to zaplati kdo? Aha zakaznik. Takze asi tak.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A vy vite, co ta pokuta rozlozena v novych produktech udela s cenou i jejich prodejnosti? Aha. Takze asi tak. Krome toho, ze to je dalsi prasarna, coz ale vam evidentne nevadi, vy jste prece svepravnej.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobce muze zaplatit jen penezi ktere nejakym zpusobem dostane od zakazniku. Je tedy naprosto jasne kdo to zaplati. Zaplati to vzdy zakaznik. Takze je to absolutni pitomost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba zisk, i z toho lze platit pokuty. Tak jako tak na tom budou tratit spíš akcionáři než zákazníci a to je v pořádku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No to dost pochybuju. Nevim jak to chodi u samsungu a spol ale ja napady statu ktere me stoji penize vzdy prenasim na zakazniky. Ostatne jinak to ani nejde a pokud je mi znamo je to bezna praxe. Bit je vzdy zakaznik at uz si jakakoliv instituce vymysli cokoliv.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tohle by dobre fungovalo v pripade monopolniho postaveni nebo v prostredi kartelovych dohod :)
ano jde "usetrit/vydelat" vic >> zamestnanci nebo zakaznik jsou vdecne objekty ale ta suma je tak zanedbatelna ze proste v jednom kvartalu vykazou mensi zisk odepisou si ztratu a jede se dal :)

nektere "pokuty" mi pripadaji spise jako spravedlive prime daneni korporaci ktere se placeni vyhybaji a vyuzivaji k tomu vsechny dostupne prostredky :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je to tak verte mi nebo ne ale jedine penize ktere ma podninatel k dispozici jsou trzby od zakazniku. Takze pokud ma zaplatit pokutu je to z trzeb a podnikatel si to proste vybere jinde na jinych zakazkach. Nebo si myslite ze akcionari pobezi si sednout nekam do tesca k pokladne a penize ktere vydelaji prinesou do firmy aby se zaplatila pokuta? Opravdu ne. Zaplati to vzdy zakaznik. Kdyz mate zaplatit z milionu vyrobku pokutu 10usd/ks tak proste staci 10 mimionu vyrobku zdrazit o dva dolary a mate to zpet i se ziskem. Ano presne tak se to dela a zdrazeni 2 dolary na vyrobku za 40 dolaru vzdy na neco sikovneho svedete. Povoden, sucho, zdrazeni nafty atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? Vy sice zdražíte o 2 dolary, konkurence ale nikoliv (nemusí platit pokutu). Opravdu budete míst stále stejné prodeje a výnosy? :-)

Nebo to může být na úkor zisku, který se obvykle používá na vyplacení dividend. Pokud je nulový zisk, akcionáři mají prd výnos. Pokud ovšem nedonutí firmu, aby si na dividendy půjčila...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I vy naivko. Poslední na co si nechají akcionáři šáhnout jsou jejich brebendy. Peníze se dají sehnat těmi to bezbolestnými způsoby.
a) zdražit (nejde uplně srovnávat dva téměř shodné výrobky od různých výrobců - pár dolarů se vždy budou lišit)
b) ošidit výrobu (slabší plasty, atd...)
c) zašolichat zisk do přívětivější destinace
.......
pak dlouho nic
......
ž) a nakonec jsou tady brebendy akcionářů.

Já vím, že by se Vám to líbilo jako spotřebitelovi dát těm ošklivým korporacím na zadek. Ale máte smůlu. Oni Vás vůbec nepotřebujou. Když jim zkomplikujete jednu věc vrátí Vám to na dalších deseti 3násobně. Můžete se Vám to nelíbit, můžete třeba dokonce i nesouhlasit - ale to je tak všechno co s tím můžete dělat. :-¨¨)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jděte vy naivko. Vzpomeňme třeba jedno nejmenovanou hru od cimrmanů a věštění z trouby kde se nad dolem oběvil nápis "Petr Bezruč"......
Mimochodem daleko víc než na "brebendách" z akcií se dá vydělat na změně jejich hodnoty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Vratislav Boch : Ty jsi nesvéprávný , kdyby toto bylo legální tak si chleba kupuješ za dvě stovky , že si ho upečeš doma ? Zapomeň , mouka bude za 100.- kilo droždí za 50.- atd. a elektrika a internet ?Prostě budeš stanovat na veřejných místech a na diit budeš jen vzpomínat co že si tam psal za blbosti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je samozrejme absolutni nesmysl. Utratit muzete jen to co mate a vyrobce to moc dobre vi. Pro vyrobce neni ekonomicky smysmuplne premrstovat ceny. Drzet si poradnou marzi je jina vec. Stejne tak je nesmysl prodavat s minimalni marzi. Levne vyrobky jsou pro vsechny, spotrebitelem pocinaje a statem konce extremne nebezpecne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Skutecne? Jezisi kez by ta doba nastala, uz aby to tu bylo. Kurvaaaaaa, proc to nejde :-((
Okamzite bych nakoupil pole, zacal pestovat obili a prodaval ho za polovinu ceny, nez by meli ti zli zli kartelaci...
Ach jo, proc jen svet nemuze fungovat podle toho, co pises, byl bych multimiliardar :-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to meles?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mouka to nebude. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No predrecnik se rozohnil, ze kdyby byly legalni kartely, tak kilo mouky stoji klidne stovku (asi proto, ze by se vsichni vyrobci mouky spikli a prodavali ji za stovku).
Ja bych fakt takovou situaci rad zazil, protoze bych koupil pole, mlyn a prodaval bych kilo mouky za polovic toho, co vsichni v tom kartelu....cimz bych se stal strasne bohatym clovekem, protoze by ode me vsichni chteli kupovat :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo to dava hlavu a patu. Z toho je jasne ze kartely nemuzou fungovat nebezpecne a stezi udrzuji cenu na maximalni prijatelne urovni. Viz treba OPEC. Stejne to je absurdni. Nejaky stat na jedne strane brani kartelu treba vyrobcu te mouky a na druhe strane mu nevadi byt clenem kartelu producentu ropy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jak pokryt cely trh kdyz by si kartel drzel vlastnicka prava na hospodarskou pudu i pozemky kde takovy mlyn postavit ....jasne pokryt potrebu nejakeho maleho mesta by asi nebyl problem pokud by bylo dost financi a know how takovy kseft rozjet

a kdyz by vse fungovalo v ramci nadnarodniho kartelu z ceho pak tu mouku udelat kdyz by vam nikdo neprodal ani zrnko atd atd atd. :)

vidime to v praxi uz ted v ramci potravinarskeho prumyslu a jak k tomu pristupuji nadnarodni korporace skupuji mensi narodni firmy zmeni produkty (nazev ovsem ponechaji) a nenapadne normalizuji/navysuji ceny >>takove plizive konani v jakekoliv oblasti lidskeho byti i ziti je velmi nebezpecne >>obhajovanim a prehlizenim takoveho pocinani se to opravdu nezlepsi

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cele toto se deje predevsim proto, ze stat oblast potravin BRUTALNE reguluje a predevsim DOTUJE.
Stat je tedy ten, kdo za celou situaci muze. Totiz neni nahoda, ze z absolutni castky dotaci jde DRTIVA VETSINA prave temto korporatnim subjektum. Takze to mame takovy zacarovany kruh: Stat je zvyhodnuje -> ostatni nemohou konkurovat, protoze jsou statem znevyhodneni -> korporace je koupi -> stat ji o to vice zvyhodnuje....atd atd.
Jednoznacny vinik je stat se svymi dotacemi.
Ale chapu, ze mi 99% lidi rekne, ze by to bez tech dotaci neslo.
Tak holt mate presne to, co chcete .... pouze to neumite obvykle domyslet do konce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kartel funguje tam, kde lze efektivně blokovat vstup dalších na trh. Takže pokud by fungoval kartel na mouku, tak by třeba měli skoupené všechny kvóty na produkci mouky. Pak byste mouku technicky vyrábět mohl, ale prakticky by to bylo nelegální, takže k zisku už byste se nedostal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na volnem trhu neexistuji zadne "kvoty na produkci mouky".
Tento post je krasna ukazka toho, jak regulace trhu (kvoty na produkci mouky) primo vytvareji kartely.
Dekuji, sam bych to lepe nevymyslel :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co když byste díky kartelu neměl od koho ten mlýn koupit? Případně byste byl v případě prodeje pod cenou prostě odstraněn.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si ten mlyn mohu postavit, napriklad.
Samozrejme se bavime o stavu, kdy do toho nezapojujeme fyzicke nasili.
To bych totiz stejne tak mohl rict, ze kartely nemohou fungovat, protoze by nekdo dozajiste sel a postrilel by vedeni takovych firem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mafie v Itálii fungovala už v 19. století, tedy době bez regulací. Je tak nádhernou ukázkou kartelu udržujícího se fyzickým násilím v tržním prostředí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych rad upresnil, ze se jedna o situaci v CASTECNE trznim prostredi. A to konkretne v prostredi, ktere ma zcela zasadni vliv na vznik mafii a to ten, ze vznik mafii primo podporuje. a to ve statnim prostedi. Mafie ma totiz jednu vlastnost - zcela zakonite se navaze na statni spravu a vyuziva ji (podplaceni piliciste, soudci, poslanci, ministry atd). Bez statu, ktery mafii chrani, by mafie dost dobre nemohla existovat.
Jde totiz o nepomer, kdy mafian udela trestny cin, no tento je nejakym zpusobem "zakryt" nekym ze statnich uredniku - a pokud by se naopak nekdo proti mafianovi branil, napriklad tim, ze mu ustreli hlavu, kdyz ho prijde "zadat o poplatek za ochranu", tak dotycneho pravdepodobne zavrou na dozivoti. Takze stat naopak garantuje mafianovi nedotknutelnost a nemoznost obrany proti nemu.
Promin, ale to NENI trzni prostedi - to je prostredi deformovane statem natolik, ze se v nem dobre mafii dari.
V bezstatnim prostredi v podstate zadna mafie nema sanci. Jednak nema "policjeni ochranu" a dale nema moc co nabizet - jen diky statu mafie mohou nabizet veci, ktere stat zakazuje / umele zdrazuje. Pokud by nebyly zakazane drogy a kazdej by je mohl vyrabet a prodavat, jak by chtel - jak by se pak mela proboha zivot drogova mafie? Na cem by bohatla? Dnes bohatne na tom, ze nakoupi suroviny za 100 a proda vyrobek za 10 000 - protoze je vyrobek nelegalni.
Takze znovu - nebyt statu a statnich regulaci, nebyly by mafie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V bezstatnim prostredi v podstate zadna mafie nema sanci. Jednak nema "policjeni ochranu" a dale nema moc co nabizet"
To jsou zase hlody... Zvláště když uvážíme že smyslem amfie je získat moc (a to jakýmkoli způsobem) a najednou nebude nikdo kdo by ji v tom bránil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale bude, bude...lidi budou. Dneska je lidem zakazovano se mafii branit. Znova opakuji - zkus si vzit brokarnu a az ti mafian prijde do obchodu, tak mu ustrel hlavu. Zavrou te na dozivoti.
Stat mafiany chrani....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že ste si vybrali takú primitívnu činnosť ako je múka. Ale skúste vyrábať DVD mechaniky. A v čase, keď trh majú obsadené hlavné značky, ktoré sa dohodli. Myslíte, že by niekto kupoval o dolár lacnejšiu DVD made in Suchánek? Nehovoriac o tom, že výroba je dosť netriválna. Nemáte šancu začať konkurovať výrobou DVD mechaník.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na volnem trhu je nejkrasnejsi to, ze na vsechny tyto otazky existuje zcela presna odpoved: Nevim.
Pokud do trhu nezasahuje stat zadnou regulaci, potom si jednotlive subjekty proste spocitaji, jestli se jim vyplati do neceho jit ci nejit. A zkusi / nezkusi to.
Cim vyssi poptavka od zakazniku, tim spise to budou podnikatele zkouset.
Samozrejme muzeme mit zbozi, kde je zakaznikum defacto jedno, jestli ta vec stoji 500 korun, ci 600 korun. Nepovazuji to za tak zasadni problem, aby kvuli tomu vytvareli na vyrobce tlak.
Prozradim vam (vsem) tajemstvi, ktere mnozi z vas nepochopi: V realnem zivote se v mnoha pripadech vyplati koupit si drazsi vyrobek, nez levnejsi. A nebo koupit si absolutni smejd namisto kvalitniho vyrobku, a to I za stejnou cenu (!!!).
Je to zvlastni, ze. Na prvni pohled uplna blbost.
Je vsak potreba brat v uvahu dalsi a dalsi okolnosti.
Napriklad: Budu si chtit koupit DVD mechaniku. Mohu stravit 30 minut ze sveho zivota a hledat, kde ji koupim nejlevneji A NEBO muzu koupit prvni, co nekde uvidim - I kdyz to nebude nejlevnejsi cena. Zato jsem neprisel o 30 minut meho zivota, kterych si SUBJEKTIVNE mohu cenit mnohem vice, nez usetrenych xy penez.
To same s nakupem smejdu oproti kvalite.
Pokud zakaznici toleruji kartelove ceny vyrobcu a netlaci na jejich snizovani, znamena to, ze teto veci nevenuji tak velkou pozornost a nestoji jim to za to oproti jinym vecem, ktere jim za to stoji vice.
Pokud by to pro ne bylo velmi dulezite, nebude mit kartel sanci se udrzet.
Samozrejme pokud stat trh nereguluje a tim primo nevytvari pro kartely zakonne podminky (aby s nimi pak mohl slavnostne bojovat)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na volném trhu je zajímavé hlavně to že funguje jen v malém měřítku. Ve velkém vede vždy k monopolu a prostě bez "regulace" nefunguje... A na nějaké tlačení na kartelové ceny zákazníků koukej zapemenout nic takového není možné, respektive je ale ne v naší "demokracii".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemas pravdu a je dokazane (vcetne ekonomu, kteri za to dostali Nobelovu cenu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo je dokázané že to tak snadno nefunguje praxí za 1000 let.
Mimochodem většina nobelových cen za ekonomii je za různé teorie či přínos k nim a rozhodně žádná není za prokázání nějaké funkce zázračné samoregulace trhu...
A popravdě si nemyslím že by se vůbec za ekonomii nobelovy ceny měli udělovat, stejně jako třeba ty za "mír".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm...neco si o tom zjisti.
Prave ze je praxi dokazane, ze tam, kde nebyly zadne staty/vlady (a ano, takova mista na zemi byla) se takove veci absolutne nedely.
A vsude jinde proste NEBYL volny trh. Nefunguje to proto, ze ten trh KURVI staty - regulace atd.
Jinak ano, ta nobelovka byla udelena prave za takove veci...ted nemam cas, v pripade vazneho zajmu zkusim dohledat nejake odkazy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně nechápeš pojem kartel. Až to tak bude, ty se k žádnýmu poli rozhodně nedostaneš, kartel si to ohlídá. Nebo vážně věříš, že kartel tvoří mentálně postižený chudáci? :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzpomínám si, jak velké měl problémy Dattel, když chtěl konkurovat po revoluci tehdá SPT telekomu.

Žádný výrobce mu nechtěl prodat ústřednu, protože si nechtěl rozházet dobré vztahy s dosavadním monopolem.

Nakonec koupili hroznou sračku a byli rádi, že vůbec něco mají. Škoda že ste tehdá nepodnikal, určitě by ste na místě zflikoval ústřednu a vydělal na tom ranec :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ma napadlo, dá sa ešte niekde dostať k starým článkom z cdr.cz, ktoré sa venovali optickým mechanikám - myslím ich databázu, recenzie a podobne ? Tak isto aj k databáze optických médií. Minule som totiž mal takú nostalgickú chvíľu, a so slzou v oku som zaspomínal na starý web cdr a na testy mechaník. Keď som kupoval napaľovačku, prečítal som desiatky recenzií, pokiaľ som si vybral. Je to ešte niekde dostupné ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty články jsou pořád někde na diit.cz, při přechodu se přenášely, bohužel se migrovalo dvakrát, takže jejich podoba může být různá, teoreticky mohou chybět i obrázky. Databáze určitě není, protože to ani nebyla databáze, ale statická html stránka a ta je, myslím, již v propadlišti dějin.
Jinak to propadliště docela dobře zastupuje Wayback Machine. Takže např. zde: https://web.archive.org/web/20080107000421/http://www.cdr.cz/

Mimochodem říkejte si kdo chcete, co chcete, ale mně ten design přijde úplně v pohodě i na dnešní dobu :).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

I dle mého je původní design mnohem lepší i hezčí. Můžeš mi WIFTe nastínit koho konkrétně napadlo přejít na Drupal a z jakého důvodu to bylo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, jestli jsem to tu už několikrát nepsal, ale prostě to bylo tak, že starý CDRko (teda podle zlomkovitých útržků, co se ke mě dostaly) bylo jeden blbej PHP soubor a.php, kterej se volal s různýma parametrama a podle toho se zobrazila homepage, článek, diskuze... jen se to navenek přes .htaccess udělalo tak, aby to vypadalo „normálně“. Byla to od začátku do konce ruční práce jednoho člověka (možná později dvou, přesně nevím).
No, a když pak byly ty tlaky na změnu designu ze strany čtenářstva, tak jsme využili fórek s diit.cz a zadali vyrobení nového webu. Ten už jistá firma stavěla z vlastního řešení - jestli to byla směsice něčeho, co už existovalo, nebo jejich výmysl (či dostatečně velké ohnutí něčeho existujícího natolik, že se to dalo považovat za vlastní řešení), nevím. Každopádně to brzy skončilo, protože došlo k prodeji CDRka Aiře a ta prostě jede primárně na Drupalu.

A co si budeme povídat - málokdo di dneska dovolí udělat vlastní řešení from scratch - typicky se vezme nějaké CMSko a na tom se to postaví. Je to pak sice udělané z něčeho, co umí hromadu věcí, které se v dané implementaci nevyužijí, ale je to udělané nesrovnatelně snáz, než kdyby měl někdo zase dělat od začátku nějaký na míru šitý a.php.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pamätám si inak ten vtip, myslím, že to bolo na prvého apríla, keď ste avizovali prechod na diit.cz, ale doména nebola registrovaná. Tuším to bolo tak, že ste predstavili nové logo, a niekto si doménu rýchlo registroval. A potom už bol len krok od vzniku diit.cz. Čo sa však čudujem, je veta, že od čitateľov boli tlaky na zmenu dizajnu. Pretože potom každý nadával a chcel pôvodný dizajn. Myslím, že ohľadom toho bola aj nejaká anketa, ako dopadla, si však už nepamätám. Každopádne, starý dizajn bol najlepší, aj keď chápem, že kŕmiť web článkami bolo dosť kostrbaté riešenie, ako aj píšeš nižšie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chlapi by si to nemali vravieť, ale ja ťa proste milujem WIFT ! Ďakujem veľmi pekne, už som si zaspomínal, recenzia na TEAC CD-R524E prečítaná ! Keď som videl ten starý archivovaný web, zatlačil som slzu v oku. To boli časy, keď som v práci prokastinoval pri starom dobrom cdr.cz. A keď vyšla nejaká recenzia, všetká práca šla bokom, pokiaľ som ju neprečítal. Čo robia teraz Martin Bartoň, Zero, Mikrob ? A čo robíš Ty ? Nech sa Ti darí :-)

PS: áno, ten starý dizajn bol najlepší

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co dělají ostatní zmínění, nevím, nemám o nich žádné info. Petr, pokud vím, v podstatě od utrhnutí se od CDRka jede Czech Games Edition a já dělám db admina (Oracle, MS SQL) v jedné nejmenované mezinárodně rozpoložené firmě.

Starý design měl především tu sympatickou vlastnost, že byl kurevsky svižný, protože - jak už jsem odpovídal výše - všechno byl jeden php soubor (a ten se vrtal v MySQL databázi). Pro editory to byla z dnešního pohledu neakceptovatelná pakárna - články se zadávaly v HTML, obrázky se nahrávaly extra a generovaly se HTML kódy, které se vkládaly do článku.

Vzpomínám si dneska na jednu takovou „veselou“ příhodu - Petr vyráběl tehdy nějakou lokální aplikaci na editaci článků a obrázků, která ve finále vyrobila zip, ten se nahrál na server a server ho zpracoval do formy článku a vydal. No, a na serveru byla taková chybka, která se projevila hned poprvé, co jsme to testovali, samozřejmě naostro. To jsme takhle byli na CeBITu a zkusili postnout jeden článek. A trvalo to nějak divně dlouho. Zjistili jsme, že tam byla ta chybka - a ta chybka tím článkem zkusila přepsat úplně všechny do té doby na serveru vydané články. Z velké části se jí to povedlo, takže došlo na nutnost obnovení databáze. Hezky z terénu na CeBITu ;). Docela při tom tenkrát Petrovi vlhlo pozadí ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslel som, že ste ešte občas v kontakte. Škoda, ja tak niekedy ešte snívam, že sa stará redakcia dá dohromady, ale viem, že je to naivné. Po takej dlhej dobe už každý od cdr.cz urazil svoj kus cesty iným smerom...

Ohľadom toho výpadku si niečo matne pamätám. Nebol vtedy web na nejaký čas dole ? Niečo sa mi marí, že ste o tom niečo písali. Mne sa na vás ako webe páčilo to, že ste písali o všetkom tak akosi inak ako ostatné weby. Proste ste to brali ako koníček, ktorý bol zároveň vašim zamestnaním. A ono to je hneď poznať, keď niekto niečo robí skutočne od srdca. Zároveň ste používali super jazyk - dosť zrozumiteľný aj pre väčšnu BFU, zároveň boli články maximálne prínosné aj pre odbornejšiu verejnosť. A nezabudnuteľný bol váš štýl písania, kde - tu odľahčený vtipom alebo funny poznámkou. Kopec článkov som len kvôli tomu čítal viac krát, častokrát z dlhej chvíle, proste boli veľmi dobre čítavé. Ako keď si prečítaš už po desiaty krát svoju obľúbenú knihu.

Čo sa týka toho nahrávania obsahu, spomínam si, že aj o tom ste písali. Myslím, že to bolo po migrácií na nový systém alebo nejako v tom období. Kopec čitateľov reptalo v diskusii, tak ste asi mali potrebu vysvetliť, ako vám Drupal zjednoduší redakčnú prácu :-) Vieš, ale po tej dlhej dobe som veľmi rád, že tu cdr.cz bolo. Aj keď viem, že sa už časy jeho najväčšej slávy nevrátia, ale aspoň je na čo spomínať. Som rád za odkaz na ten webarchív. Práve nad ním sedím už asi hodinu a čítam staré články :-) A spomínam :-). Nech sa Ti darí, a občas prihoď na blog nejaký dobrý príspevok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco mám rozpracované, ale vůbec nevím, jestli to někdy dokončím. Práce jak na kostele, sotva si člověk udělá čas na oddech při psaní příspěvku do diskuze :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.