Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony prodala přes 50 milionů Playstation 4, poptávka po hrách stoupla

Pro porovnani:

http://arstechnica.com/gaming/2017/01/reports-ps4-is-selling-twice-as-we...

MS sice cisla stoupaji ale v % podilu furt klesaji..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani některá čísla už nestoupají. "Xbox Live monthly active users" se 5 čtvrtletí pohybují těsně pod 50 miliony - 39M v Q2/2015, 48M v Q3/2015, 46M v Q4/2015, 49M v Q1/2016, 49M v Q2/2016, 47M v Q3/2016. Údaj za Q4/2016 bude dostupný zítra po oznámení finančních výsledků za vánoční čtvrtletí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě kde je problém s novým GranTurismem. Podle mě to zase odloží a nakonec to vydají až na PS5:). Hardware současné generace konzolí s AMD APU se hodně povedl. Ty nízké ceny jsou neskutečné. U další generace jsem zvědavý na prosazení HBM. Pokud ji vydají až za 2 roky, tak by se HBM mohly objevit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

And the winner is....
...
...

...

AMD!!! :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud definuješ vítězství i tím přízemním způsobem „neumřu hlady", tak ano. IMHO to APU+8GB GDDR5 mohli využít i pro stavbu nějakého levného herního notebooku-PC s plnohodnotně použitelným OS. I šestijádrové zmetky s lehce ořízlým GPU by byly zajímavé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že nemoli. Respektive mohli, ale nefungovalo by to. Dokud nebudou v převaze hry pro DirectX 12 a Vulkan, byla by procesorová jádra Jaguar brzdou. A pro současné DX12 hry optimalizované pro desktopový high-end by zase byla brzdou ta grafika, která by navíc pro účely notebooku musela být podtaktovaná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teď i v minulosti ty zmetky vyhazují-vyhazovali. V notebookách jsou max. quad jaguary s hodně pomalou GPU částí a někdo na tom hraje. Celá PS4 s jedním gamepadem se bez dotací od Sony prodává za 6300Kč. IMHO by mohl vzniknout základ pro notebook (nebo malý desktop) a celý notebook s 15" LCD 1366x768 by stál kolik?

Notebook s quad jaguarem, 8GB RAM a 128 GCN shadery stojí 11 tisíc. PS4 má kolem 1000 GCN shaderů, takže i zmetek s dead polovinou GPU by byl proti notebooku za 11k zbytečné dělo. Hry jsou na tom s nepotřebou mega single threadu líp a líp. Když už i WOT nemá problém mít s FX přes 60fps, tak ani pomalejší jaguar by neměl problém s hratelností. Nevím, třeba mně nějaká drahá součástka, kterou mají notebooky a konzole ne, uníká. OS jsem už započítal a stejně mně to vychází nelogicky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Předně si musíme položit otázku: Co vlastně vyhazují? Grafické jádro má dva sety CU navíc, takže když schytá defekt v oblasti CU, lze ho použít jako plnohodnotné, když jinde, nelze čip zachránit vůbec. Procesorová jádra zaujímají plochu asi 6 % z celého SoC, takže pravděpodobnost defektu právě v jednom procesorovém jádru a nikde jinde zároveň je tak malá, že by to na zásobení dodávek konkrétního produktu takto defektními čipy nemohlo stačit.

Navíc nelze opomíjet, že za tento čip si zaplatila Sony, takže ho AMD nemůže svévolně používat a prodávat jiným výrobcům.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sony kupuje miliony střev od AMD za asi hodně nízkou cenu. Myslíš, že na tu cenu dosáhne nějaký výrobce notebuků?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se, že semi-custom divize byla ta, kdo minulý rok AMD živil a zajišťoval alespoň nějaký cash-flow.

Že to není po HW stránce žádný hit, to je pravda, na druhou stranu musím vypíchnout ten obrat, kdy AMD má najednou lepší drivery než nvidia. To asi nebude úplně náhoda.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to pořád stejný příběh, kdyby Xbox One šel rozjet jako plnohodnotný počítač s W10 prodával by se mnohem více. Takhle fandím SONY aby ty jelita z MS totálně zdrtili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft hlavne vubec netusi co chce. Na jednu stranu chteji prodavat Xbox a na druhou stranu chteji delat MS Store, pricemz hry nemaji kompatibilni mezi Xbox a PC a v podstate ty jejich konzolovy predelavky se na PC nedaji vubec hrat. A do toho vseho chteji ty schyzofrenici jednotnou vyvojarskou platformu. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.