Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony se zbavuje výroby snímačů, udělá z ní samostatnou firmu

Ona ta jejich A7R a Nikon D800 maji stejny snimac. Tolik ke striktnosti :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve legendární 16MPx APS-C snímač, krom zrcadlovek a mirrorlesů Sony byl minimálně v Nikonu D7000 a Pentaxu K5/K5-II.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No, stejný, on je obvykle stejný základ, ale výrobce foťáku si na to dává vlastní filtry a čočky, nebo mu to Sony kompletuje podle jeho požadavků, tedy alespoň u těch velkých čipů. U mobilů a kompaktů by se s tím nikdo neprčil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Vedení se rozhodlo, že tento!!! provoz nebude dál dotovat méně úspěšné divize" To tedy neznamená, že se oboru zbavuje..., ale naopak! nechce jím, jakožto úspěšným!!!, dotovat! horší obory. Tak to prosím neinterpretujte zavádějícím způsobem... Děkuji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To by se třeba mohl takový snímač objevit i v zrcadlovce od Canonu. Nikon by těžce nesl, že by měly oba stejně špičkový snímač a Canon navíc lepší výběr objektivů.
Nechám si o tom zdát...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to bylo reálné, tak by to nepřineslo nic dobrého. Už jsou jen dva výrobci špičkových čipů a pokud by Canon rezignoval na vývoj top snímačů, zůstali bychom odkázáni na Sony. Pak by stačilo katastrofální zemětřesení, povodně či co já vím co v místě výroby a asi bychom se pak divili co by ty snímače stály. A i kdyby nic nepřišlo, mohlo by si diktovat libovolné ceny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle resi AF adapter na NEX - funguje AF i IS se Canon objektivama.

Canon telo me fakt nebavi sebou tahat, kdyz full frame (!!!!) snimac ma mensi dynamicky rozsah, nez 4/3 snimac v Olympusu. A uz vbec me nebavi retusovat vypalene mraky na obloze a fialovy sum ve stinech.

Panove z Canonu udelejte s tim neco - nejsste schopni kvalitativne prekonat 7 let stary 16mpx CMOS Sony - a to uz je od te doby pata generace. Za chvili bude mit i mobil lepsi DR nez Canon zrcadlovky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Fotograf, kterému nestačí dynamický rozsah přes 12 EV by se měl jít léčit. Máš v tom nějakou posedlost. Vždyť se normálně (a opravdu to byly skvělé fotky) fotilo na inverzi se 6 EV. Pokud chce mít někdo opravdu krásné mraky a oblohu, má si vzít přechodový filtr (a je jedno jaký snímač tam má). Rukama mi projdou kopce fotek z Canonů i z Nikonů a nedá se z nich poznat čím to bylo vyfoceno - zato se dá poznat, jak kdo neumí s kamerou pracovat. Navíc jsou čím dál častější snímky s histogramem typu "hora Říp v širé rovině", těch je tak 90 %, k čemu je takovým lidem 1 max 2 EV navíc?

Co se týče šumu, tam je teď Canon pozadu, o tom žádná, takže kdo žádá vysoká ISO, neměl by teď do Canonu jít. Kdo fotí na normální hodnoty ISO a v noci si bere stativ, nemá s tímto problém.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jj i to byl jeden z důvodů, proč jsem při přechodu z kompaktu na zrcadlovku zvolil po mnoha testech (a asi půl roku váhání...) raději do SONY (Alpha). A i když, nebo spíš právě! proto, že je to, spíše než DSLR, "jen" SLT ;-) a s EVF!!! (24Mpx APS-C)

S přepalama nebojuju vůbec!!! ani v extrémních podmínkách a nemusím sahat po HDR téměř vůbec :-) A navíc - Canony neumí sytou zelenou, namísto ní majtrávu, ale i ksichty, tak nějak víc do žluta... :-( O pomalosti DSLR tehdá ani nemluvě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To podle mě není o tom jestli to umí nebo neumí, ale o tom jaké "teplotní" podání preferuje AWB. Preferuje-li výrobce studenější, je tráva zelenější, preferuje-li teplejší podání, je to "žlutější". Manuálním řízením AWB se pak lze dobrat jiných výsledků.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale teplejší je spíše do červena, oranžova a né do žluta! :-(

A manuálně... není často moc času si s tím hrát při častých změnách světel. podmínek, zejména u akcí a momentek, hnedle s bleskem, hnedle bez a pod halogenou a hnedle zase pod zářivkou... :-( No a u té mojí SLT lze ale zvolit a tak trvale změnit barevný tón i při AWB ;-)

Ani NIKONy mě nepřesvědčily barvama:
Sony: http://www.digineff.cz/obrdg2015/jaknato/151012srovnani/sony_a7riiv.jpg
NIKON: http://www.digineff.cz/obrdg2015/jaknato/151012srovnani/nikon_d810v.jpg ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takové ukázky jsou víceméně o ničem. Když se neudělá manuální nastavení WB na šedou tabulku a pokud možno i měření expozice na střední šedou, může se podání lišit fotka od fotky (obzvláště na tom dominantním zeleném pozadí) a nic nevypovídá o celkových preferencích systému - resp. porovnávají se tu plovoucí hodnoty.

Navíc jsou to takové žabomyší nesmysly. :-) Každý fotograf by měl umět využívat přednosti a potlačovat nevýhody své fototechniky. Porovnávánim těl se nic nevytvoří a každý má stejně jiné priority.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem na těch obrázcích je právě Sony do žluta a Nikon do modra. Takhle do modra mi v záplavě zelené fotí i kompakt od Canonu, při ručním vyrovnání bílé je to OK.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.