Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přichází další kryptoměna, španělský národní SpainCoin

asi zalozim porncoin nebo sexcoin a dohodnu se s pornoportaly aby se s tim u nich dalo platit :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to bude těžit?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Trenim ebonitovou tycou o kozuch. Spali sa energia ktora sa prerata na sexcoin :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

By me zajimalo jak urcili hodnotu te meny. U bitcoinu se to da jeste pochopit kdyz je o to zajem a lidi to kupuji, ale tohle je nova mena, kterou nikdo nema tak jak vi ze jaka je hodnota? Nebo nekomu udali 1 spaincoin za $1, takze si rekli ze celkove ma mena hodnotu 50 mega?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Urcuje se dost podobne jako cena cehokoliv jineho. Podle dojmu lidi co jsou ochotni smenit ji za jinou komoditu. Funguje to tak u vseho, protoze cena cehokoliv je imaginarni vec.

Zjednoduse: Kdyz se s tim obchoduje, tak to ma cenu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nijak, hodnota vsetkych altcoinov je cisto spekulativna. ak ma niekto vacsiu sumu, tak machinaciami na burze dokaze poriadne zamavat kurzom a nasledne sa na tom riadne nabalit

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduše řečeno je to podobné, jako kdybys našel na půdě stoletý gramofon, o jehož ceně nemáš ponětí a vystavil ho k prodeji na aukro. Jeho hodnotu určí ten, kdo za něj nabídne nejvíc. Jestli takovou hodnotu skutečně má nebo ne, je už spíš filozofická otázka. Reálně se za tu částku dá prodat/koupit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Reálně se ale 25 mil. těch coinů (nebo kolik jich celkem existuje) za 50 mil. dolarů prodat určitě nedá…

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můžete prosím doložit zdroje, že na ně velká část společnosti nedá dopustit? Z mých pozorování plyne, že většině lidí je ukradený, odhadl bych, že většina populace v ČR stále ještě netuší o co jde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spíš jsem měl zvolit přiléhavější termín "uživatelů" nebo "odborné společnosti". Nemyslel jsem každého jednotlivého obyvatele naší planety, ale okruh lidí, který se o dané téma zajímá.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud za odbornou veřejnost budete považovat pouze lidi, kteří v podobných měnách aktivně jedou, pak pochopitelně budete mít velkou podporu. Ale to jen proto, že nikdo jiný to nepoužívá.
Shodou okolností jsem nedávno počítal nějaké segmentace na MML datech a skupina lidí co vítá moderní technologie, věří, že vyřeší problémy lidstva a zajímá se o novinky, nicméně bere novinky s rezervou je větší než skupina, co by šla rovnou na věc.
Chápu, že svádí brát své názory za názor většiny, už proto, že lidé ve Vašem okolí mají podobné, ale není to nejlepší nápad. A ano, vím že dělám to samé. : )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"...že na ně velká část společnosti nedá dopustit" - jak to říci jinak? 99,něco% prodejců čehokoliv nesouhlasí? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy nevím, ale kdyby mi před pár lety někdo řekl, že vypočítá pár složitých čísel - bez souvislosti s reálným světem - a lidi je od něj budou kupovat za dolary, nebo že si za ně nakoupí koks, měl bych ho za totálního debila.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys před pár sty lety někomu řekl, že mu za zboží dáš kousek papíru s obrázkem a číslem, tak by tě měl taky za totálního debila.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys pred par desitky lety rekl verejne ze veskery statni meny uz nebudou podlozeny zlatem, tak uz tu davno mame alternativni menu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no vsak ono to bylo verejne, onehda (nekdy v 70 letech min. stoleti) se na tom domluvily vyspele staty na nejakem zasedani (kdyz uz FED nebyl schopnej krejt USD kteryho bylo potreba stale vice pac ho vsichni pouzivaji jako rezervni menu), u nas se o tom ale nemluvilo, no za komouse se nemluvilo o spouste vecech...
alternativni meny nebyly protoze nebyla technologie nebo politicka vule, to ted je - oboji, podivej se na euro to je takova alternativni umela politicka mena

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ty papírky si jaksi nemohu natisknout sám. Kryptoměnu ano. A v tom jaksi cítím drobný rozdíl. Proč, kdybych vydal papírové Petyydolary a snažil se je zpeněžovat, tak bych byl k smíchu a vyšetřovali by mě psychiatři, a když se totéž udělá pseudokryptosuperodborně na počítači, tak to najednou má mít nějakou hodnotu? Koneckonců nové -coiny se dnes objevují jak na běžícím pásu a vymyslet a vydat je může v podstatě každý. Za chvíli třeba bude na tvorbu nových emisí program v Androidu a budete moci emitovat nové druhy -coinů z mobilu, až budete čekat na taxíka. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

svoje papirky si klidne tisknout sam muzes a nikdo te za blazna nebude povazovat, vsak to taky hodne lidi dela - napr formou nejakejch slevovejch kuponu ci poukazu (neda se to samozrejme srovnavat s verejne akceptovanou menu) ale technicky to je to same
to ze vznikaji kryptomeny souvisi spise s tim ze vznik takove meny se sebou nenese temer zadne prime naklady, tisknuti papirku je docela draha sranda..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kopirovacka Auroracoinu 1:1, co dodat. Pote hype ve smyslu, je k dispozici zatim jen par prvnich natezenych coinu a par blaznu za to da cokoli, hodnotu na burze vynasobime temi 50% premined coiny a budeme tvrdit, ze to je jejich hodnota. Ha ha ha. Az se zacnou rozdavat, jejich hodnota klesne k nule, protoze vetsina lidi to dumpne (nebo to od nich nekdo vic v obraze levne koupi a honem dumpne). Konec pribehu. U Auroracoinu to jeste dovedli k dokonalosti tim, ze ten coin v podstate nefunguje, cimz je generace novych coinu minimalni (ale dokud nenastane airdrop, tak to tvurce netrapi, docela jsem zvedavy, co bude driv, jestli airdrop nebo blok 5400 a budou muset honem vydat novou verzi, protoze airdrop v pripade, ze to stale nebude fungovat, by byl slusny fiasko).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Virtuální měny se od těch klasických liší jednou inflací navíc. Čím víc jich bude, tím menší hodnota, protože lidé pochopí jaká to je blbost. Zlaté státní měny, těm je víceméně jedno kolik dalších států a měn na světě je.

Proti bankám bojuji minimálním používáním kreditek a jsem rád, že tak nešikanuji nejen drobné podnikatele, kteří by za to museli zbytečně cálovat bance. Já vím, je to málo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uzasne keci: "Použití SpainCoinu umožní jednotlivcům znovunabytí svobody a získání 100% kontroly nad vlastními penězi a aktivy díky tomu, že se uvolní od pout nasazených centrálními bankami."

Snad tam mohli dat 50%-tnej slobody?! Kedze polovicu penazi uz predminovali (predtazili)!!! Zasadne kryptomenam, ktore su predtazene je potrebne nedoverovat.

Bitcoin, resp. normalne kryptomeny su krasne tym, ze mozu byt fakt slobodne a nikto im cenu neurci z pozicie monopola. No predtazit menu a potom ju nazvat slobodnou a hrat sa, ze bojujeme "za ludi" a "za ich slobodu", je presne to, co robia monopoly a centralne banky - viacmenej si hladia v prvom rade svoj zisk a uspech. Dovera v menu je dovera v jej spravcu. Ci sa nam to paci alebo nie.

Cryptomenam fandim a uz tu boli potrebne. Su logickym vyustenim elektronizacie aj v doteraz skoro nedotknutej oblasti financnictva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Robert Fico ako novy prezident SR schvalil dna 8.9. 2015 navrh parlamentu, aby sa odo dna 1.1.2016 na Slovensku zaviedol KryptoSlovakGros. Filozofia je taka, ze z celkoveho mnozstva 11 milionov KryptoSlovakGrosov sa pred-doluje polovica, aby kazdy Slovak mohol dostat 1 KryptoSlovakGros, ktore budu sluzit ako kompenzacia za kazodorocny vianocny prispevok dochodcom, ktory je udelovany kombinaciou percent a absolutnej sumy, ale pohybuje sa vzdy okolo 40-70 €. Hodnota jedneho KryptoSlovakGrosa prudko oscilovala medzi 0,5 € a 50 €, v sucasnosti je stanovana na 10€, takze miesto 40-70 € pre 3/4 miliona dochodcov dostane kazdy z 5,5 miliona Slovakov 10 €. Z hladiska vydajov vo finale je to uplne to iste, ale hlavne ze mame KryptoSlovakGros.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vidim, ze zakladani vlastnich "men" je dneska docela vynosny business ... cekal bych, ze se na dalsi kryptomenu uz zadny pitomec nechyti a ejhle:)
No .... kdyz ten, co nabizel dva litry za to, kdyz mu lidi poslou na ucet litr a vydelal tak skoro tri mice, tak vlastne o obecne inteligenci zas tak velke mineni nemam, takze mozna jeste par "men" vznikne:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco-coiny sleduji jen okrajově, takže můj názor neberte za berný coin, pardon, minci ;) ... mám o tom od začátku tento pocit - "letadlo" - zabaleno do symptomatických free keců.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to je jak u spousty jiných věcí. Prvotní nápad super a autor to realizuje hlavně ze zapálení pro věc s dobrým umyslem. Když se to uchytí, tak si toho hned všimnou různý vychcánkové a snaží se na tom napakovat. Mnohdy tím i ten původní dobrý záměr úplně zničí, ale to jim je jedno. Když se to i přesto ukáže životaschopným, tak si toho začnou všímat mocní tohoto světa a překroutí to k obrazu svému. Původní autor je v lepším případě zapomenut, v horším různé popotahován.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

ano je to letadlo, stejne jako vsechny fiat meny jsou letadlo
letadlem je ale mozne se svezt, je treba vcas vystoupit samozrejme :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.