Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Spam v roce 2011: Přizpůsobuje se, ale celkově ubývá

Co se myslí tou cenou za spamové FB účty, je to cena práce toho kdo je vytváří, nebo se snad prodávají použité spamové účty?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena za práci to nebude - účty jsou vytvářeny v obrovské míře zcela automatizovaně (bots and mechanical turks). Spíše bych to viděl jako cenu za množství - zkrátka černé účty, tvářící se jako reálné osoby, které však publikují spamové zprávy. A jelikož jsou (nyní z pohledu FB) propojené (v přátelích), mohou se dle mě do zablokování prodávat znovu a znovu. (Alespoň je jasné, proč sociální sítě tak rostou. Možná by si Mark měl udělat průzkum, kdo je real user...)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky je spousta lidí, kteří mají dva, tři konta na FB...tak jako si lidi vytvářejí náhradní mailový účet určený pro přihlašování se na pochybné weby....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám poslední dobou pocit, že když mi přijde nějaký reklamní mail a já dám odkazem dole odhlásit odběr, tak že mou adresu přepošlou (přeprodají) někomu jinému, u sebe mě odhlásí, ale začne mi najednou chodit spam z úplně nového zdroje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

njn, potvrdil jsi, že je adresa funkční :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:D "thumb up" jj, je to tak. Na spam nikdy neodpovídat. Nejlepší je jen obohatit spamový filtr a dělat mrtvého brouka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, na tento omyl jsem uz taky davno prisel, na SPAM se opravdu neodpovida... :D
Pokud tu webovou adresu samozrejme opravdu neznam a prislo mi to jen diky tomu, ze jsem nekde zapomnel pri registraci odkliknout, "chcete dostavat novinky mailem?"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.