Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Srpnová aktualizace Windows stažena, Microsoft nedoporučuje její instalaci

klasika od M$ : než něco vypustí, tak to ani řádně neotestují...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

né na každou chybu se příjde hned, neboť to zasáhne třeba jen pár jedinců ;) ale chápu, linux je prostě nejlepší i když těch chyb ve výsledku dělají mnohem víc, jak MS :))

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

To asi nikdo neříká, tady je průšvih že za to lidé platí a ne málo, tak by čekali od nejprachatější společnosti na světě a jejího top aktuálního produktu trochu lepší zacházení...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Chyba zadarmo nebo chyba za tučné prachy? Pokud nevidíš rozdíl, tak s tebou musí být radost pracovat…

Proprietární software – kde zeserou aktualizaci – je prostě chyba, která se těžko odpouští, bez ohledu na rčení "chybovat je lidské".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, já si osobně představuju něco jiného pod pojmem tučné prachy než 0-3000kč, obvzlášť, když u notebooků nemáš defakto na výběr, neboť je málokterý notebook bez windows a když už ano, tak s windows stojí třeba o 300 víc než bez nich...

Korporátní sféra používá windows 7, kde se nevyskytli nejzávažnější chyby a teprve tam se točí tučné prachy :)
ale především je to desktop a ne server. I když jsou aktualizace dělané i pro win 2012, tak neznám admina, který by instaloval update kvůli novému symbolu ruského rublu :-) a už vůbec že by instaloval zeroday aktualizace (občas ani ty kritické).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Priteli, chyby se vyskytuji v systemech za miliony eur, a opravuji se za dalsi penize, rika se tomu support. Malokdo si muze dovolit poskytovat tuto podporu po 6-10 let za takovy pakatel, jako MS. Vcetne Redhatu nebo Suse.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Příteli, to že si koupíš licenci Windows Home Edition za 3000 Kč neznamená, že tě Microsoft bude nějak podporovat. Jasně, pošlou ti přes WUP aktualizace, ale pokud chceš stejnou podporu (tzn. mám problém, zavolám/napíšu a někdo se mi věnuje) jako u RedHatu nebo SUSE, tak si připrav hodně podobný balík peněz.

Jinak podpora pro každou celou verzi RHEL je právě těch 10 let.

PS: "Free" podpora Microsoftu je u ne-OEM produktů jen prvních 5 let (a jen na něco: bugy, tj. pokud tam zavoláte a budete mít problém s konfiguraci, tak s vámi vyběhnou a podporu si budete muset zaplatit, chyby v dokumentaci, nebo chyby při instalaci). Nad 5 let se platí (a to ještě produkt musí být alespoň dva rok mladší, než je plánované datum jeho vyřazení). V pracovní dny od 8:00 do 20:00 je to 390 USD/hod s platbou předem. Mimo tuto dobu 780 USD. Firmy a VIP budou mít své "balíčky", něco jako 5.5 mil GBP/rok jako platí UK.

PSS: Jo a v předplatném RedHatu je i podpora vývojářům. Nejsem si jistý, jestli se ale týká také maximálního počtu 11 řádků kódu jako v případě Microsoftu. Předplatné Standard pro RHEL Workstation stojí cca 850 USD/3 roky (alespoň to tak bylo před 4 lety, když jsem se o to zajímal a opravdu se nejedná o "self support"). U serverů to pak roste do tisíců dolarů. MS to bude mít asi dost podobně. Každopádně to také nedělá za cenu standardní licence. Klasické předplatné pro RHEL desktop za rok bylo cca 50 USD se self-supportem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chyba se stát může.

Co ale opravdu nechápu je přístup, že situaci nenapraví další aktualizací, ale požadují od uživatele, aby aktualizaci odstranil.

Ok, je volitelná, takže to automaticky nebude mít každý ... ale když si představím, že bych měl kvůli chybě Microsoftu ručně zkoumat těch pár desítek notebooků, co s "mými" uživateli cestují po světě. No, asi bych se šel dopustit něčeho násilného na někom z MS.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To, že se to opraví další aktualizací, je snad samozřejmé. Uživatelé, kteří pociťují problémy, teď vědí, co mají dělat, než se problém vyřeší. Ve firmách se k odinstalování použije SCOM.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A já myslel že ty časté pády i nestabilita systému jsou vlastnost MS W8 (W8.1), dal jsem je do sestavy jen jednou a také naposledy...

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tvoje zkusenosti s Windows 8 dosahuji urovne "jednou", doporucuji se venovat necemu jinemu, nez sestavovani pc.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrý vtip :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nevíš, co je WHQL, neměl bys počítače pro Windows stavět vůbec.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Zvlastne, podla nazoru fundovanych odbornikov z diit diskusii je zname, ze nie windows ale linuxe su tie kere sa neustale rozpadaju a instaluju aktualizacie ktore znicia cely system a planetu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no ja nasel jen v programy a funkce jen KB2982791 a jelo my to +- v pohode i kdyz se my stalo ze jsem musel po vypnuti BF4 na tvrdo resetovat, aktualizace byla udajne nahrana 15.8 no snad se my nebudou instalovat aktualizace az resetuji pc

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám doma 4 počítače a problémy s BSOD jsem měl jen tam, kde mám ne-MS antivir. Žádné problémy s fonty nepozoruju. Za sebe asi začnu instalovat antivir od MS, s detekcí jsou na tom stejně všechny víceméně podobně. MS aspoň může pružněji reagovat na vlastní změny v jádře Windows.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

no já používal windows defender během cca roku co jsem měl W8 ->w8,1->update 1 nic nedetekoval, stahl jsem si free antispyware a našlo my to kupu malware, když jsem přeinstalovával na windows dal jsem tam rovnou w8,1 s update 1 asi ten čistý (nevzal legalní licenci) nahrál jsem antispyware a hned defender fungoval za 7 dní systém klekl. pak jsem nainstaloval 8,1 pro s update 1 (legalni licence funguje na tento system) a mam tu AVG (uz ne antispyware netusim proc w8,1 zhroutil po 7 dnech) a netuším jestli ten antivir funguje nebo ne jelikož my to zatím nic nenašlo. Takže má zkušenost s MS antivir (windows defender) jsou velice znepokující.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako antivir používám MS Security Essentials. S Defenderem jsem měl také špatné zkušenosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli nemáte tušení, zda antivirus funguje, tak vám doporučuji "test ohněm" ;-)

zadejte do vyhledávače "horny teen sluts" a klikejte na všechny odkazy a uvidíte :D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Většina problému s Windows je způsobena spraseným SW 3. strany. Většinou AV či nějaký tunítka. Většina uživatelů má předisntalovaný systém od výrobce, kterej do něj nacpal 50 svojich šitoidních aplikací, který jsou zastaralý už v době zakoupení počítače, takže akorát dělaj problémy.

Čistá instalace Windows na HW, který má řádně spravované ovladačem se sama od sebe jentak neposere.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, když do Windows nic nenainstalujete, instalujete je v hyperčistém prostředí s přesně danou ideální kombinací HW a ideálně je pak ani nepoužíváte, tak se z nich pak stane držááák! :-D ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak! Čistý Windows, žádné aplikace, žádný internet a jenom se koukat na defaultní pozadí ... a za těhle podmínek vám Windows možná vydrží fungovat pár let :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

zvláštní, v práci mám 3 roky starý windows, domá 2 roky a nikde žádné zpomalení :) jestli se ti vždy zpomalí, tak je to problém mezi klávesnici a židlí, nikde jinde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je přece naprostý nesmysl. Já mám Windows 7 nainstalovaný 5 let a blue screen jsem viděl jen dvakrát. PC používám skoro pořád a hodně si s ním hraju, například doinstalovávám Windows Services for UNIX a podobně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Eh. Mám takový malý servřík, který slouží jako úložiště dat, backup ostatních počítačů, HTPC s XBMC, prohlížeč internetu, nonstop na tom běží 2-4 virtuály ve VMware Playeru sloužící jako servery pro různé aplikace, nebojím se mu dávat úlohy překódovat nějaký ten seriál do H264 (úloha třeba na týden), jednou týdně test integrity dat na RAID5 poly a to všechno na desktop ITX desce s Celeronem G530, 16GB RAM a Windows 7 64bit. K vypnutí dochází jenom při delším výpadku proudu (mám UPSku), nebo když ho čistím nebo stěhuju. Rekordní doby mezi restartem hostujícího operačního systému mám 41 a něco přes 55 dní. Je fakt že na něm nehraju, ale v idle teda rozhodně není. Nemyslím si že jsou Windows, alespoň tedy W7 špatný systém, který vydrží "po hromadě" jen pokud se na nich nic nedělá. Stačí když není uživatel prase, co instaluje kdejakou přifařenou chujovinu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ono to jde i s instalací chujovin - když se to potom zase vyčistí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak ale víte, co přesně je potřeba vyčistit? Nikde přece není veřejně dostupný seznam toho, co po aplikacích zůstává po odinstalaci za nepořádek. A použít CCleaner bych si na produkčním PC netroufl, to je dost o ústa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co dodat, nějak se jim to zvrtlo, ještě že ten název "Update 2" odpískali, byla by to ještě větší ostuda.
A mě soukromě hřeje že mám dovču, takže se nic neinstalovalo a pc je na bytě odpojený od elektřiny :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.