Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 40GB SSD Intel 320: natočeno přes půl peta a pořád neexlo

som rad, ze ja mam v PC SSD intel 320 series, uz aj moja zena a aj jedno dieťa ma 320 series, uplna spokojnosť, ak bude moznost, pomenim aj ostatne za tento typ, ked som kupoval prvy tento SSD, recenzie boli dobre a ako vidim, chybu som nespravil...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

jj, napodobne, v pocitaci mam 520 a do notesu si koupim 530, kvuli spotrebe, ale stale uvazuju nad samsungem 840 pro, ale intelu taky verim ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pořídil jsem si Samsung 840 PRO 256GB před Vánoci pro systém a výkon je šílený - 500MB/s sekvenční zápis i čtení. Oboje též 80000 IOPS. Na výkon tedy vřele doporučuji.
Zatím zapsáno jen 2TB, takže jak je to s výdrží soudit nemohu...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak samsung patri medzi dobre SSD, pohodička ale nedá sa porovnávať starý 320 series Sata2 s tvojim novým v benchmarkoch, samozrejme tvoj bude úplne inde... ale pri bežnej práci je to jedno, hlavne nech je to SSD spoľahlivé a práve preto som spokojný. Ono dosku mam intel, procesor s int. grafikou mam intel /i3-3225/ a tak by sa patrilo mat aj disk Intel :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak jsem to měl i já. Právě proto jsem k Intelu bral Intel SSD, bo vycházím z toho, že když to vyrábí jeden, tak to má nejlépe otestované a možnost případného zklamání z nové technologie je mizivá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uz to budou dva roky co mam Crucial M4 ve velikosti 128GB a zatim plna spokojenost, jak je na tom dnesni rada M500 nevim, ale asi to bude podobne spolehlivy. Tehdy jsem se rozhodoval mezi znackami Crucial a Samsung ktery byl jeste relativne novinka a nebyl trhem zas tak overen. Jak tak koukam chybu ve volbe bych neudelal kdybych dal prednost Samsungu.

Otazka do diskuse: Jak jsou na tom se spolehlivosti dnes prodavany znacky OCZ, Kingston, A-Data, SanDisc, Corsair, Transcend a novejsi znacka Silicon Power ? ? ?
U znacek Intel, Crucial a Samsung je to jistota, ale co ty ostatni? kterym se da verit vic a kterym se radeji vyhnout ?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Podle mé zkušenosti je dobrý i Transcend. Rychlý, spolehlivý i když mám "jen" SSD320 se 128GB.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám Ocz Agility 3 a Ocz Vertex 3 oba cca 2,5 roku a jedou zatím bez chyby na dvou pc. Používám je na systém, hry a data jsou na plotnovém. Zápis, čtení cca 7TB, program Ssd life ukazuje stav 100% a konec životnosti březen 2023.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U nových Crucial M500 se často i u nových kusů objevují realokované sektory či co. Možná je to problém HDTune, možná jsou ale ty disky fakt šáhlé... Mám starší Crucial m4 256GB a ten jede báječně.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, SSD Intel 320 series je paradni, ale jen do doby, nez poprve prijdete o vsechna data na nem a zacne se tvarit jako 8 MB disk... Co je platne, ze se da opet vzkrisit, kdyz data jsou v trapu, takze Intel SSD? Ne, dekuji...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A kdy se tak stane u tohoto testovaného SSD??? Odpovím si sám: NIKDY, protože tento konkrétní disk touto chybou netrpí. Nehledě na to, že i kdyby, tak už je podle všech záruk a specifikací papírově 1000x mrtvý a další používání je na vlastní riziko.
No a že si neumíš vybrat SSD je tvůj problém a naše zbytečná starost.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Nastesti i na takoveto rypaky dojde a neco jim v PC odejde v nejmene vhodnou chvili, preji hodne zdaru. Mam nekolik SSD 320 series a pouzivam uz jen jeden, na pracovnim stroji (caste zalohy). Zavada se vyskytla na vsech, jedno jestli jel 24h denne nebo se denne vypinal... Intel o zavade vi, ale naprosto to neresi, opravu provedl jen jednou a i s timto novym FW se zavada objevila znovu. Intel si koupi leda clovek, kteremu na datech nesejde nebo denne zalohuje. Proto je muj dalsi Samsung EVO a zatim si nemuzu vynachvalit. Klidne se vsadim, ze alespon 50% vlastniku SSD 320 series se s chybou setkalo na vlastni kuzi...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

nestraš, ja mam 3ks a este som sa s tym nestretol, neopravil to nahodou FW?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem nedal na Intel dopustit, nez se mi to stalo poprve. FW jsem hned prehral a houby s voctem. Zkus Google SSD Intel 320 8MB bug, to jsem pak zacal valit bulvy...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) Vidíš, že s tímto intelem 320 se nic nestalo a šlape vesele dál. Jo, pokud jste si bezhlavě koupili první modely z řady 320 aniž jste dodrželi karanténní lhůtu, tak se nediv, že chcípají na tebou uvedenou chybu. Tento v testu byl vybrán s novým FW, kdybys tomu rozuměl, tak si to z nálepky přečteš. Takže pokud si neumíš vybrat komponenty, nuž potom...... Já gůglím před koupí, nikoliv až po koupi a kupuji nejdříve po půl roce, když hoří, ale správný čas ke koupi je 3/4 - 1 rok od uvedení do prodeje. Tudíž zdaru mám hafo i bez tvého přání.
2) jsou lidi, co jim v PC nic neodchází v nevhodnou chvíli. Protože si umí vybrat komponenty a případnou počínající závadu odhalí včas. Za 34 let jsem se v mnou udržovaných počítačích nesetkal se závadou, která by mě překvapila nečekaně. Jo, na starý kolena mě tím možná obšťastní bezolovnatá pájka. Ale my ze staré školy se řídíme heslem: "kdo je připraven, není překvapen!" a tak máme nagůglený co bozolovnatka vyvádí v čase a pod mikroskopem.
Co tam máš dál?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1) Neboj, to prijde, muzes si tu honit triko jak chces, mam SSD z prvnich varek i z temer posledni a je to burt, chyba tam je a je to jen otazka casu, ale ty jsi nejlepsi a vis presne, co maji ostatni. Kdybys umel cist, vedel bys, ze novy FW opravuje pouze malou cast chyb, ktere zpusobi chcipnuti SSD a na ty ostatni Intel se.e, pac proc by se vzrusoval starou radou SSD, kdyz ma nove.
2) Pletes si pojmy s prujmem, pred 34 lety PC jeste nebyly a tenkrat jeste pocitace nebyly takove sra.ky jako dnes, nesrovnatelne technologie, cena i dostupnost... Pocitace z pred 34 let funguji jeste dnes, reknem si za 20 let, ktery pocitac ti jeste pojede, ty pripravenej... Muzes mit komponenty jake chces, vsechny jsou ze stejne linky na Tchaj-wanu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

2) první IBM PC vyšlo roku 1981 a vývoj začal o rok dříve.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1) .....Neboj, to prijde, muzes si tu honit triko jak chces, mam SSD z prvnich varek i z temer posledni a je to burt, chyba tam je a je to jen otazka casu, ale ty jsi nejlepsi a vis presne, co maji ostatni.....
Ušetřím ti práci s tím, aby ses zbytečně nevysiloval děláním blbce ze sebe a prozradím ti malé tajemství. Jo a na honění mám něco jinýho než triko.
Jelikož vím, že WIFT vraždí koťátka, tak toto konkrétní SSD o kterém jsou tyto testy, jsem pro něho vybral osobně já. A jelikož WIFT je PAN ajťák a ještě ho nesejmul, ač na něm spáchal řadu nejhorších zločinů proti SSD, tak je to známka toho, že komponenty umím vybírat. Co myslíš ty otázko času?
Pokud měl WIFT jednoznačně na tomto Intelu 320 vyvrátit FUD o opotřebení buněk tak potřeboval snad kus, co mu nezdechne pod rukama na chyby FW a HW. A zdá se, že dokonce na tomto kvalitním kousku dojde tak daleko, že pokud nevyvrátí, tak aspoň podkope velmi významným způsobem FUD o data retention. A kdyby tam byla chyba ve FW, tak chceš tvrdit, že WIFT by během týrání chyby FW už dávno nevyvolal? Možná by od tebe potřeboval poradit jak na to......
2)....Pletes si pojmy s prujmem, pred 34 lety PC jeste nebyly.......
Průjem máš ty a problém s pochopením psaného textu též. Já píši počítače a nikoliv PC. Nehledě k tomu, že PC jako takové došlo na trh UŽ v srpnu 1981.
....reknem si za 20 let, ktery pocitac ti jeste pojede, ty pripravenej.... nemusíš čekat 20 roků...jedou všechny. Třeba taková 386 DX 40Mhz jede 7/24/365 od března 1994 v neklimatizovaném skladu ve stodole dodnes a je ze stejné linky na Tchajwanu jako byly ty ostatní. Mno, jen mám obavy, jak se zastaví disk, tak už se nerozběhne nebo ventilátor ve zdroji, ač čištěn a mazán.
Není to o tom, že můžu mít jaké komponenty chci. Pokud si můžu dnes vybrat z kupy sraček nebo z kupy hoven nasoplených bezolovnatým EU zázrakem, tak nemusím čekat 20 let a vím, že i při mé péči a připravenosti na vše můžu životnost protáhnout tak o 1/3 oproti průměru, takže 4-5 let můžu dát. Toť vše.
........tenkrat jeste pocitace nebyly takove sra.ky jako dnes, nesrovnatelne technologie, cena i dostupnost... Pocitace z pred 34 let funguji jeste dnes.... Ano, takový Minsk s feritovou pamětí jede dodneška. Dokonce i ta drobná havěť SMEP. A tos ještě neviděl nesmrtelnost námi vyrobených mašin v provedení jak se dneska říká military.
Máš tam ještě něco poučného z IT za posledních 34 let ohledně ceny, kvality, dostupnosti?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Cpat kapacitou male SSD je cista zhovadilost, nevim co natom vsichni vidite, nejnovejsi disky od WD dokazou natahnout operacni system do 10 sekund a staci to. Abych mel 40-60GB SSD jenom kuli tomu ze se nacte za 5s a navic s mizernou kapacitou zato penize urcite neutratim. Kdyz uz bych uvazoval o SSD tak minimalne 240GB variantu ale za cenu te si dokazu integrovat 1TB WD Velociraptor a to uz neni rozdil ve vykonu tak velky. Ja osobne mel tu cest s par SSD a zeby to skutecne bylo neco razantniho to ne, jo pri instalaci programu s mensimi datama rychlost krasna ale pri velkych datech jako video a pod. to vyznam ma kulovy!, povazuju teda za dobrou prasarnu vyhadzovat penize za SSD nizsi kapacity jenom proto aby se nacet OS rychleji, kdyz uz radsi si pridam za usetrene penize RAM ale nasilu davat SSD to je vyhazovani penez protoze i ty hry v 10GB baliccich date nakonec jenom na HDD jelikoz na SSD si budete hlidat misto a to ste potom znova tam kde ste byli bez SSD.

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Na to je prudce jednoduchá odpověď: pro tebe jednoduše není SSD určeno.

Z vlastní zkušenosti vím, že lidi se dělí na dvě základní veké skupiny. Ta první skupina má něco proti SSD. Ta druhá je spokojeně používá.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

A ta treti skupina vidi ze se kolem toho dela zbytecne obrovsky hype nic jiniho. Cpat penize za neco co ma par desitek GB jenom proto aby se mi aktualizace OS rychleji instalovali a kamaradum sem mohl u piva ukazat ze mi dlazdicove 8 nabehnou do par sekund.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro někoho je holt důležitá kapacita, pro jiného rychlost. Sice to vypadá jako pár sekund, ale pár sekund sem, pár sekund tam a ono to hodně udělá s celkovou svižností a odezvama OS. A jsou lidi, kteří to prostě nedocení, přijde jim, že jsou to vyhozené peníze. Každý jsme nějaký.

Já taky neutrácím za dvanáctijádrové procesory, vystačím si bohatě se čtyřjádrem a vystačil bych si i s dvoujádrem i bez HT (s jedním takovým, C2D na 3 GHz, dělám na desktopu i s náročnějšíma věcma a stačí mi to). Rozhodně bych si ale netroufl generalizovat, že koupě dvanáctijádra jsou vyhozené peníze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám tedy opačnou zkušenost :) Je čistá zhovadilost cpát třeba do notebooku 1TB disk s 5200ot. Příklad: nahrát pár aktualizací trvá hodinu a půl. Výměna za SSD a trvalo to 3 minuty. A tak je to se vším. Čili jakkoli drahý 240 nebo 512GB SSD je vlastně ve výsledku levný oproti tady těm pomalým točícím se zastaralým šmejdům. Jsou dobré akorát tak na zálohu velkých dat. Hybridní disky jsou už takový kompromis. Jako o něco rychlejší to je, ale žádný velký zázrak to není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.