Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 8 se Start menu nedožijí

Jj, statistika nelže, a je třeba vohnouty natlačit k tomu, aby nakupovali ten krám pořád a znova, ne?

http://www.globalnerdy.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/09/windows-...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

^ haha, přesně. Na tenhle obrázek si vždycky vzpomenu, když se zamyslím nad novými Windows.
Třeba na marketingovém oddělení jsou doopravdy až tak odvážní, že každá druhá verze Windows je špatná úmyslně, jenom aby pak lidé s radostí skákali nad tou další verzí ;-)

jistě někdo řekne, že je nevýhodné utrácet nad systémem, který se nebude moc prodávat. Ale asi to nebude finančně až tak náročné na vývoj, když se zamyslíte nad tím, že Win7 jsou vlastně "dodělané" Visty.
No uvidíme, jakmile vyjdou Win9 (ale já osobně očekávám velký úspěch)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak kombinacia Start ponuky a Metro dlazdic mi pride ako este vecsia chujovina ako aktualny stav vo win8. Alebo potom start ponuka bude cez pol obrazovky aby sa dalo nieco na tych ikonach aj precitat.
Ono samotne windows 8 niesu vobec zle a po updatate na 8.1 su v pohode pouzitelne (az na par veci). Velka chyba MS bola ze sa snazil za kazdu cenu natlacit desktopovemu uzivatelovi dotykove ovladanie, co je blbost. Na tablete je ModernUI (Metro) v pohode ovladatelne a v pohode konkuruje IOS/Androidu, ale na desktope chcem primarne pouzivat klasicke desktop aplikacie ovladane klavesnicou/mysou. Tam su Modern/Metro aplikacie skor iba taky bonus.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

bez tych `nasilnosti` mohol byt z W8 celkom pekny W7.1 :o)

Ale MS dochadza dych, v dnesnej ekonomike zalozenej na `nekonecnom raste` chcu vydavat neustale `novy a revolucny` OS,
aj ked ta `revolucnost` bude spocivat v tom ze najprv revolucne nanucuju ludom nechcene (metro) a v dalsej verzii `revolucne` uz nebudu nanucovat nechcene a este `revolucnejsie` vratia s velkym tadaaaaa naspet amputovane v predoslej verzii (start menu)!!!!!

A co im okrem toho ine zostava? Akurat tak podporit `revolucnost` odstrihavanim podpory pre vlastny SW pre starsie verzie OS resp. vydavanim novsich propiertarnych kniznic (ktore maju pod palcom) len pre aktualneho `milacika` (a okorenit to kecami jak to vraj `nejde` na tom starom shite a revolucnost ich noveho dreku spociva prave v tom, ze tam to ide!!!)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zrušili tlačítko Start, aby ho mohli o verzi později slavnostně vrátit :-) Ještě by to mohli označit jako převratnou WOW novinku!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych řekl, že serou na uživatele. Tak jako to dělali vždy!

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy doufám, když už jsem si odvykl, že ta ptákovina půjde vypnout...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Start nema smysl jiz od dob Windows Vista a 7 ... od doby kdy prehledne menicko nahradil ten blby seznam. Sice ma vyhledavani, ale ja si chci vybirat pohledem !!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Totalni nesmysl ...... taky jsem se vistovemu hledani dlouho vyhybal ..... ted uz bych nejake ikony na plose nebo nedejboze v start menu, rozhodne nehledal ..... to je pro brutal lamy!!!!!
Kdo to mysli s pouzivanim pocitaci trochu vazne, tak ma bud klavesove zkratky nebo win+[zacnu psat nazev]+enter ...... ostatni lamy si to vyhledaji bud na plose nebo na metro nabidce start ... nejvic pro me nepochopitelne OMFG, je, ze zrovna tihle lamaBFUuzivatele, si nejvic stezuji .... pritom ta metro nabidka je daleko vetsi a tudiz prehlednejsi, dokonce je fullscreen! = uplne orgie pro klikace!!!

Osobne jsem navrat obskurni nabidky start necekal .... existuje win+x nebo kliknuti pravym na tlacitko start, ktere bohate predci starou nabidku (mozna bych tam uvital nejake ikony, ale to je detail) ..... lidi jsou proste jen blbci a kazde bezvyznamne zmene se brani ..... vlastne ani nebrani, jenom do nich masmedia v cele s neumetely, cpou tyhle kraviny .....

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ty tvoje názory jsou vždy úsměvné.

proč bych měl používat win+x, když vím, kde to na ploše je a mám to spuštěný rychleji, než těma tvýma metodama? ;) a bfu a ani lama rozhodně nejsem, podle toho, co píšeš, tak jseš ta lama ty, jen se snažíš něčím vytáhnout.

Ano, někomu se metro zamlouvá, ale většíně se nelíbí, ale to neznamená, že by ta většina byly lamy. Já proti metru nic nemám, sám ho nepoužívám a okolí ho vnímá negativně, ale od toho tu je např. classicshell.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jo, podle minusu je jasne, ze tohle forum se jenom hemzi mysoklikacima linuxovyma lamama:)
Samozrejme, ze zcela nejrychlejsi je zkratka nebo primo psat .... jako tohle muze rozporovat jen uplny diletant .....

To, ze se vetsine nelibi ..... doporucil bych necist diskuze .... ty neodrazi vubec nic, hlavne napriklad na serveru, kde chodi uz jen vyhradne linuxarska banda .....

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Ja snad psal neco o linuxu? Prosimte, precti si to po me jeste 3x, pokud stale nechapes, tak si to precti jeste vickrat a pak si precti svou odpoved.

Klikat mysi je rychlejsi. Trva mi to cca sekundu nez najedu na ikonku a kliknu 2x. Nerikam vzdy, ale z 95% pouzivam programy co mam na plose. Ten zbytek pisu primo do nabidky start(ano zmacknu win klavesu).
Btw. Prijde mi divne resit to, ze neco pustis rychleji, nepujdem si radej zmerit neco jineho, nez cas spuszeni nrjake aplikace? ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě, jsem "linuxová lama", ale zcela objektivně - funkční vyhledávání ve Vistě, 7 a dalších jsem jen uvítal. Ve všech systémech (OS X, Linux, cokoliv jiného) jsem vždy spouštěl programy přes nějaký shortcut do vyhledávače a pak zadání názvu a ta parodie ve WXP mě jen a jen iritovala. Menu ala Start je překonaný koncept z doby MacOS 7, který měl co nabídnou lidem počítačem netknutým. Nevěřil bych, že někdy pozitivně ohodnotím něco co bude pod nickem BTJ, ale je to tak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Az me udivuje, kolik lidi je tak retardovanrjch, ze neumi pouzivat zastupce a pripinani na listu. Start z metra je prehlednejsi a na velky ikony se lip klika, vyhledavani funguje stejne jako driv. Jsem rad, ze s tou neprehlednou kopou hnoje jmenem start neco udelali

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, každý je retard, když nesdílí váš nebo MS názor :-) Start z Metra rozhodně není přehlednější, zvlášť když máte nainstalováno více programů a seznam se roztáhne na několik obrazovek. To samé je připínání na lištu, tam si můžu hodit nejvíc využívané programy, nic víc.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Ale v novym startu muzu mit programu klidne jen pet, kdyz chci...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ale v novym startu muzu mit programu klidne jen pet, kdyz chci. A naopak klidne sto. V cem je rozdil? Omlouvam se za zdvojeny post.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pred kratkou dobou tu byla ohniva diskuse kterak se tu malo pise o Windows a ze CDR ctou jen militantni linuxaci, od te doby tu byla hromada (az moc velka ;)) clanku o Windows nebo MS a nikde jsem si nevsim zadneho militantniho prispevku, ze by nakonec bylo spise vice tech Hulanu ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mi je to ukradnute. Pouzivam Launchy uz 6 rokov.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak na podzim/ v zimě vyjde Windows 9, tak už to snad vydržíte ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevidim zadne spaseni v roli Windows 9, podle mne to bude jenom prelepseny paskvil ala Windows 8.3 doplneny o neprehledne Start menu s tym ze problemy zname to z 8 a 8.1 zustanou. Kdyby radsi v Microsoftu konecne vydali Service Pack 2 pro Windows 7 kteri by prinesl jak nativni podporu DirectX 11.2 tak vsech zaplat od vydani SP1 a ze je jich hodne to kazdy uzivatel a spravce firmy dobre vi. Neodpustim Microsoftu tez straseni uzivatelu Windows XP, tolik lidi se mne nato pta, doslova se boji jenze i ty nejaktualizovanejsi Windows 8.1 prekona hacker behem par minut protoze sou deravy jak sit navic obsahuji primo napsane zadni vratka k NSA, tak jaka to bezpecnost. V Microsoftu resi jenom hlouposti ala Metro a pod. Metro malo byt jenom soucasti Windows RT a Windows 8 si meli ponechat jednoduchost a prehlednost 7, jezne ne ptakoviny prezentovat uzivateli jako neco svetoborneho nato sou chlapci z Redmondu hrdi. Prima skusenost Billa Gates-e s uzasnymi to Windows 8:

http://pc.zoznam.sk/novinka/bill-gates-vraj-stravil-instalovanim-windows...

http://www.dvorak.org/blog/2014/02/05/why-bill-gates-hates-windows-8-1/

http://magazin.atlas.sk/techmag/to-je-hanba-bill-gates-nevie-nainstalova...

Ten musel mit nervy!

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Windows 8.whatever – Cartoon Interface for Idiots and Executives ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

:Waffer47 - plný souhlas, navíc osmicky vymyslel nějaký douda pro tablety a mobily a pak se rozhodli to nacpat na desktop. Pominu-li speciality, tak XP potřebovaly pro běžný provoz cca 100MB ramky, osmičky si řeknou o desetkrát tolik a poskytnou stejnou funkčnost. Nevím jestli to byl nějaký blábol, ale někde jsem četl, že úředníci v Číně zakázali používat osmičky a doporučili zůstat u xp - ha, že by tu někdo měl ještě rozum?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako, překopaná nabídka Start ve Windows 8 určených pro notebooky, tablety a podobně, budiž.
Ale proč to proboha dávali do Windows 2012 Server?!

Fakt lahůdka přes to spravovat server.

Jak jsem zjistil, nejefektivnější způsob spouštění aplikací ve Win 8 je Win+R, příkaz, enter, takže po skoro 20-leté éře klikání na ikony jsme zpátky u spouštění aplikací příkazovým řádkem.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.