Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Prodeje počítačů v druhém kvartálu drasticky oslabily

Uz by meli pochopit, ze dnes MUSI mit pocitac dotykovy monitor/displej ...... v dobe dotykovych tabletu za litr, neni mozne prodavat spickovy notebook s i7 a W8 za 40 litru bez dotykoveho displeje, to PROSTE NENI MOZNE!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ma byt doufam sarkasmus.... Dnesnim notebookum chybi kvalitni displeje s vysokym rozlisenim a software, kterys tim pocita. To posledni co jim chybi, je dotykac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je jen věc vývoje. Před dvěma roky se každý díval na dotykáč u foťáku jako na naprostou hovadinu. Dnes se to bere jako jednoznačná výhoda a dostává se už i do zrcadlovek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy dotykáč na foťáku moc výhodný neshledávám. Pořád není nad konkrétní funkce vyvedené na konkrátní tlačítka. Lovit v menu je opruz a navíc firmware foťáků není žádný blesk, tak je GUI takové utahané. Snad jedině ukázání ostřícího bodu je zajímavé (u kompaktů), ale to jsem u zrcadlovky v životě nepotřeboval a potřebovat nebudu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vyvoj take muze jit slepou ulickou. Kompakty s mobily budou brzy jedno a totez, ale zrcadlovky podle meho nazoru zustanou s mechanickym ovladanim. Stejne jako pretrvaji velke workstation PC s mysi a klavesnici.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no teda už se nemůžu dočkat až budu místo používání myši a klávesnice patlat po monitoru, úplně mi to chybí, strašné prostě bez dotykáče ani nemůžu pracovat......

no a teď reálně, to už se radši nechám zastřelit nebo budu stále svůj starý monitor posílat někomu hooodně šikovnému na opravu než abych patlal po nějakém novém který bude mít menší rozlišení, hnusnější barvy a tak dále ;-) hlavně ale že je to velkej dotykáč!! bez toho nejde žít...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.
Dotykáč má smysl v malém rozměru, tj. v mobilu a tabletu.
V notebooku záleží na použití a dalších věcech (např. pro mojí práci i zde nepoužitelné).
Na velkém monitoru je to až na speciální případy nesmysl a pro běžnou stolní práci jednoznačně myš a klávesnice. Tohle velké dotykové displaye nedokážou nikdy nahradit..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pise tu snad nekdo o tom, ze by meli zakazat klavesnici a mys? Nebo jsi jak WIFT a proste ti bude vadit, ze je dotykovy, protoze ..... proste nesmyslne proto?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vem si to jinak, predstav si svuj novy displej, co je 5mm tlusty, dejme tomu 30" uhlopricka a lehky je jak pirko a nejde znicit ani kladivem a hodem z mostu, je prachu i vode vzdorny , ma 120Hz , 4 ci 8k a 1 milardu barev (10bit na barvu) a zere 5W max

nyni si predstav, ze muzes svuj novy displej vzit ze stojanku a polozit si na stul ci napostel ci jit s nim na terasu ci na zahradu k bazenu na posezeni

displej muzes pouzit jako dotykac pres wireless USB ci podobne :)

no kdo by to nebral ... za cenu bezneho kvalitniho displeje ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vyrazne propadl Asus a Acer, kteri ale maji slusnou pozici v tabletech. Lenovo, Dell a HP ztratily mene, ale v tabletech neznamenaji nic.
Nebo, ztraci vyrobci notebooku pro zabavu (retailovych) Acer a Asus, ale firemni klientela zustava. Na tabletu se dela dost tezko...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.