Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak stáhnout instalačku Windows 8.1 (skoro oficiálně)

Když to srovnám s procesem upgrade na OSX Mavericks, tak jsou windowsy fakt pro geeky :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně: nevím, jak se upgraduje masox, ale tahle forma upgradu Windows je jedna z možných. Další je stáhnout upgrade přes Store a divím se, že o tom nikdo z kolegů tady nepsal (prásknu našeho šéfredaktora, že tento proces podstoupil a pokud jsem dobře pochopil jeho výraz ve tváři, je to v pohodě).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No je teda fakt, že udělat si záložní instalační médium Mac OS X taky není úplně pro BFU, ale na druhou stranu rozevřít stažený aplikační balíček, najít tam schovaný image a ten si někam zkopírovat nebo vybalit na flešku není nijak krutobrutálně těžké a je to otázka dvou minut (když nepočítám zápis na flešku). Hlavně je důležité to udělat před instalací upgrade.

Upgrade samotný je opravdu pohoda a netrvá to dlouho.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ukázka instalace Win 8.1 na DVD s podpisem Steve Balmera a Radka Hulána by udělalo větší radost než exe soubor.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takové DVD existuje? Sorry, ale na to bych asi holou rukou nesáhl ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na Aukru byli Win Vista podepsané Radkem Hulánem (tak dobrý, že je sám sobě vzorem) i s Intelem Q6600 a Win 7 S.Balmerem. No a teď jsou 8 nebo 8.1 na ebay podepsané taky od nějakého hlavouna.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co se divíte? Přece stáhnout ISO a smahnout na DVD, to umí jen piráti. Normální user si chce vizuálně poklikat, sledovat točící se kuličky a meditovat nad tím, jaký je skvělý odporník na PC, když zvládne nainstalovat update Win8.1...

MS jde do prdele, a to už téměř rychlostí světla.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

vzdycky me dokaze rozesmat, kdyz piratska verze nejakeho programu, hry nebo proste piratsky stazeny hudba/filmy jsou daleko lepe user-friendly at uz v procesu ziskani nebo instalace. To proste hlava nebere, jak moc se snazi firmy nekdy az zbytecne zneprijemnit poctivym lidem zivot. On ten upgrade pres Windows Stroe taky neni tak jednotlacitkovy jako treba kdyby to bylo pres Windows Update. Proc se proboha musi clovek registrovat na Microsofti ucet? A pak jeste drze mu to predela prihlasovani z lokalniho uctu na tento online ucet. Jako tohle podtupovat nehodlam a radeji si stahnu image uz hotovych Win 8.1 (tedy pokud budu mit vlastne nekdy duvod toto delat) a nainstaluji to rovnou z neho. I ten zatraceny Android jde bez toho, aby mel clovek ucet u gmailu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo se nikam registrovat nemusí - Upgrade na W8.1 je na store dostupné bez přihlášení a přihlašování se taky dá nechat na lokálním účtu (to ovšem neznamená že mne na W8.1 neštve hromada dalších věcí a asi budu dávat zpátky W8)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blbost, po instalaci W8 a kliknuti na upgrade 8.1 me posunulo do Store, ale nikde jsem 8.1 nenasel. Asi proto, ze jsem takovy poctivy platici hulvat a nemam MS account.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Licenční politika MS je neuvěřitelně zkostnatělá. Legálně jsem si koupil Win8 a nechápu, proč není možné si instalačku jednoduše stáhnout z webu.
Obecně už dávno měl MS otevřít eshop, kde bych si mohl jakýkoliv produkt koupit a potom opětovně kdykoliv stáhnout.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To prosím úplně normálně jde. Co nejde, je stáhnout instalačku 8.1 s kódem pro 8.0.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je drsný, co. Kvůli atrapě start tlačítka instalovat service pack, kterej dokonce vyžaduje zadání seriového čísla.
No proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč instalovat Win 8.1, když to jde cestou přes Windows XP-7, upgrade na Windows 8, upgrade na Media Center a pak teprv na Windows 8.1
Máte zadarmo adventuru a ještě si stěžujete.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by se možná slušelo, když už zde byl uveřejněn postup jak stáhnout instalačku, který už ale minimálně týden zná kdekdo, že bez účtu u Microsoftu ( tedy bez registrace ) čistou instalaci neuděláte.

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

Což samozřejmě není pravda. Stačí zvolit vytvoření nového účtu a nabídne to i vytvoření lokálního.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na takto staženém mediu, tedy pro upgrade z OEM verze to samozřejmě a naprosto logicky možné neni ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máš nějak nastavená Windows a upgraduješ je, upgrade nastavení logicky zachová. Pokud instaluješ na čistý disk, volba možná je.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

" upgrade nastavení logicky zachová " ... ano, asi proto si kdekdo stěžuje, že po upgrade nefunguje to nebo ono, to nebo ono je třeba přeinstalovat nebo znova nastavit a podobně ... Vyzkoušel jsi to alespoň, nebo jen plkáš to, co jedna paní povídala ? Win 8.1 není servis pack, je to jiný OS a proto to "logické" naprosto není, kapišto ? :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Budeš se divit, ale nejdřív jsem si vyzkoušel (úspěšně) upgrade pomocí Store a pak jsem (úspěšně) instaloval z ISO - návod k jeho stažení jsem našel na zahraničním fóru ještě 18.10. večer. O dost dřív, než se na DIIT probrali. Jestli tady někdo plká, jsi to ty.
Proč jsem to dělal obojí? Protože upgrade mi ušetřil na SSD jen 8,5 GB. Čistá instalace přece jen o dost víc.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

škoda, že se nikde nepíše, že instalace Win 8.1 pro Enterprise edici není stále dostupná:-(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Už je. Samozřejmě pro firmy.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Dodal bych, že není třeba vytvářet nějaký .wim nebo nedejbože .esd, ale stačí požádat instalátor, aby se to obtěžoval uložit jako .iso :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak ;) A co je asi v tom ISO? Mimo jiné install.esd.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Asi jsem tě dobře nepochopil. Je mi srdečně jedno, s jakých souborů se to instaluje...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mno, pokud si tu instalačku chceš trošku přizpůsobit, tak by ti to být jedno nemělo. Jo, pokud jde jen o to stáhnout a nainstalovat, tak to opravdu řešit netřeba.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zatím jsem si tam jen přidal ie.cfg, abych nemusel vyplňovat licenční kód při instalaci. Dál s tím nic dělat nehodlám.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby Microsoft umistnil do sekce microsoft.com/download prime stahnuti Service Pack-u 1 pro 8 jak to udelal v pripade XP, Vist a Sedmiček nic by tim neskazil. Skutecne jednodusii je bud zustat na zakladnych 8 nebo si stahnout instalacni image cez torrent potahlou z technet-u.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já vlastně mám koupený upgrade Win8 Pro, k němu kód na Media Center, teď si můžu stáhnout ISO windows 8.1.
Ale nevím, jak to nainstalovat na čistý disk, abych nemusel instalovat přes starý OS, vzalo mi to instalační kód a podařila se aktivace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Návody jak instalovat čistý systém ( což je taky jediná smysluplná možnost ) se válejí všude na netu už týden ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak hod sem nejake linky na nieco odskusane a fungujuce nech ludia nemusia hladat a skusat... Za redakciu by pootom mohol niekto takyto navod vyskusat a npisat o tom....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ake weby ? Zahranicne alebo domace ? Ked o to nema zaujem redakcia preco nepomoct tym ktori maju o to zaujem.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to slovem „zaspala“ až tak úplně nespecifikoval. Realita je spíš taková, že redakce nemá na tohle téma kapacity (a já už nejsem členem redakce, to písmenko „d“ u svého nicku mám v diskuzích jen proto, že můj účet v systému zůstal v roli administrátora, a to čistě proto, abych neměl problémy se vkládáním článků). Moje role je už trošku jiná a na tyhle věci prostě nezbývá tolik času. A bude ho čím dál tím míň. V redakci jsou pak spíš lidi, co nechtějí na Windows 8 sahat ani dlouhou tyčí (a upřímně se jim vůbec nedivím, i já s tím pracuju v podstatě spíš proto, abych o tom něco drobátko věděl, protože se s tím budu bezesporu setkávat čím dál tím častěji, především pak v roli servisáka, naštěstí ve firmách, takže Metro je stále mimo hru).
Nicméně pár drobností o osmičkách (souhrnný pojem pro Win8 i 8.1) ještě připravuju. Jen to nebude hned, no.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud Microsoft nastolí tempo co rok, to nová Windows, tak se půjde úspěšně vyhnout hned několika verzím :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A co slepci, kteří nepoznají velký průser? O těch patrně se sebezáchovných pudů nehovoříte.
P.S. Nebyl jste zapáleným dealerem Vist? :-)
Pro člověka, který pracuje nejsou Win8 potřeba, ale vy máte jistě dlouhý propagační seznam toho, co zaručeně každý uživatel na Win8 potřebuje :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počítač mám z 90 % NA PRÁCI a dle Vašeho komentáře bych si teoreticky stále mohl vystačit s XPéčkama. Vcelku dobrý OS, ale za W7 bych určitě neměnil. W8 jsem nezkoušel, ale věřím, že třeba na dotykové obrazovky bude v pohodě. Vyjma toho jsem také slyšel, že ten systém je poměrně nenáročný na HW a docela svižný. Takže kromě toho, že se někomu nelíbí ovládání a někdo z toho udělal celosvětový humbuk, mi ten systém nepřipadá tak hrozný a jsem přesvědčený, že jde jen o zvyk. V každém případě vyjádření WIFTa, že jeho kolegové "na W8 nechtějí sáhnout ani tyčí", vypovídá o "úrovni" DIITu (jsem dost nepříjemně překvapený, u takovéhoto webu bych předpokládal objektivitu, ne "pavlačové" drby).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ne, můj komentář jasně odsuzoval propagaci navoněné bídy jak Vist, tak Win8. A to bych chtěl vidět čísla vyžádaných prodejů, protože Win8 je vyslovené ukázkové Spamware.
Dotyková obrazovka ale není na práci, protože s ní toho moc nenaděláte. Jsou práce, kde dotykové obrazovky byly už dávno, protože to pro práci bylo potřeba, to ale nemá s Win8 a debilizací uživatelů nic společného. (Debilizace je záměrný proces hloupnutí u konzumentů)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale součástí práce je třeba i prezentace. Sice dělám jako statik, ale pokud jdu ke klientovi nebo on k nám, raději bych si vzal nějaký konvertibilní ntb s dotykovou obrazovkou, přihákoval se k projektoru a ovládal vše tlapáním po obrazovce, než připojoval myš (popř. se mrskal na touch padu) a rejdil s ní po stole. A dovedu si představit další profese, pro které je takový způsob přijatelnější. A teď mi řekněte, co před W8 tedy bylo připraveno pro dotykové ovládání. A netahejte sem specializované systémy, dejte sem systém, který by byl masově rozšířený. A opět jen tak si dovolím poznamenat, že ověřeným faktem je, že W8 jsou svižný a nenáročný systém. Ovládání je věc názoru, jsem přesvědčený, že MS si jej nevycucal z prstu, ale že provedl pár testů na lidech.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Dotykové ovládání je specializovaná kravinka se specifickým použitím. Nevím, kde berete tu odvahu tvrdit, že je jaksi automatické, aby bylo dostupné pro kdejakého tupce, který zoufale bojuje s FB.
U vás bych ještě bral projektor se snímáním stěny, tam ale vůbec nepotřebujete dotykovou obrazovku, protože dotyky stěny snímá projektor. Co na prezentaci byste s displayem dělal, ťápal jako v Televizních novinách? Pokud saháte na obrazovku, na kterou se dívá zákazník, pak nemám slov.
Co tu bylo před Win8? Tlapání na iOS a Android. Jediný výsledný efekt je, že tupé stádo je ještě tupější a už jen konzumuje, netvoří.
Nenáročný systém? Jestli se vám vybavuje náročnější, tak sem s ním :-) Kromě toho dotykové ovládání nemůže být rychlejší už z principu únavy. Tam, kde má být v zorném poli obraz, jsou ruce ergonomický zločin.
Jsem si jistý, že Win8 testoval MS hlavně v ZOO.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to nejak nechápem, jaký návod na čistú inštaláciu? Win 8 som nemal, chcel skusiť Win8.1 , stiahol som ISO Win 8.1 nahodil na USB , bootol som sa a nainštaloval na čistý disk. Jaký návod??

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady není řeč o veřejných beta verzích, tady je řeč o hotových finálních Windows. Doufám že teď už to pochopíš ...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ale on má finální verzi, jen ji neaktivoval. Ty tomu fakt rozumíš jak linuxák. Kecáš a nevíš o čem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nenavazejte se do Linuxaku.
Sam dost casto kecate nesmysly.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tu ale predsa hovorime ako ulahcit zivot tym ludom ktori maju legalne cislo z W8 a chcu si nainstalovat W8.1 priamo (t.j. nie cez windows store) napr. na novy PC. A ani tu nehovorime o nejakych skusobnych verziach...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kašli na to, to je zbytečné. Když někdo nepochopil o co kráčí doteď, tak už je pozdě :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Postup stáhnutí a vytvoření ISO funguje. Chtěl jsem navíc po vytvoření ISO udělat i USB klíč. Bohužel v Mikrosoftu asi myslí něčím jiným než mozkem, protože po vytvoření ISO je možné už jen vypálit nebo ukončit (nelze dát zpět a použít i jinou volbu jako instalovat apod.). Ale naštěstí to jde i jinak. Stačí downloader pro Win 8.1 spustit znova a okamžitě vám opět nabídne 3 možnosti USB, ISO, plocha . Je na vás co si vyberete.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Připomíná mi to mě, když jsem posledních cca 10 pracovních dnů hledal způsob, jak se dostat k instalačce legálně koupené plné verze MSSQL (downgrade z SQL 2012 na 2008 R2), kterou pro nás zakoupila korporátní matka v Německu u německého distributora. Zaměstnalo to cca 6 lidí ve dvou státech, včetně licenčních specialistů na MS produkty.
Ano, nakonec to vyřešil torrent.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To měl samozřejmě vyřešit ten německý distributor.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No jiste. Zas chytrej az na pudu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ale má pravdu. Minimálně to poukazuje na to, že podpora vaší firmy je docela prachbídná a někdy by se nad tím stavem měl zamyslet.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak jen doplněk pro ty, kteří by se s tím snad setkali jako já: Pokud už se Vám 8.0 instalačka někdy úplně stáhnula, tak Web-instalátor už to ví (spokojeně vám zabírá 2,6GB na disku C, sídlíce v adresáři C:\ESD) a bez mrknutí oka vám i 8.1 Web installer udělá ISO z toho, co už na HDD je (koukal jsem mu pod prsty - na síť si ani nesáhnul, vše si nabral z C:\ESD, kde ovšem byly 8.0).
Dalším koukáním instalátoru pod prsty jsem se dobral k tomu, že své soubory má C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Microsoft\WebSetup, kde si také schovává ty magické informace, díky kterým i 8.1 stáhne instalačku už bez ptaní. Aby se tedy po úspěšném stažení 8.0 stáhnula opravdu 8.1 je nutno smazat nejen C:\ESD ale hlavně WebSetup a pak teprve projít zde uvedneým postupem znovu.

No a C:\ESD je pak možné zrovna použít jako zdroj pro tweaknutí třeba pomocí n/vLite (až bude :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm divne ja som spravil presne to iste vcera a mne to pekne fungovalo, klikol som na tlacikto Nainstalovat Windows 8.1 a ten kluc co som mal presne tak isto ako Wift z elektronickej objednavky a ten sa mi predlpnil automaticky a zacalo stahovanie instalacky na kluc takze toto bez problemov. Zatial som 8micky neinstaloval ale kedze moj Win 7 si uz presiel kde cim a startuje na SSD asi 5 - 10 min tak je nacase preinstalovat a tak som sa rozhodol ze uz prejdem rovno na Win 8.1 ked uz tak uz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.