Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Steam rozjel platby Bitcoinem

Určitě to může mít důvod. Platba přímo kartou je asi ta nejméně bezpečná věc na internetu - od zneužití platebních údajů druhou stranou přes různé man-in-the-middle útoky až po leaknutí databáze kreditních karet atd.

Platba bitcoinem je proti tomu něco jako bankovní převod, nad kterým mám 100% kontrolu co se týká toho, kam* a kolik posílám. (Ad *: schválně neříkám "komu", protože man-in-the-middle útok je samozřejmě možný i u bitcoinu.)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

no ačkoliv je platba BitCoinem bezpečnější na zneužití než platba kreditní kartou, tak to ale zase není o "moc" bezpečnější.

Navíc hlavní důvod, proč je to bezpečnější, je fakt, že to je minoritní způsob placení a tak se na ni hackeři moc nezaměřují...

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Ono by stacilo, kdyby se nevymyslely kraviny typu platba kartou na internetu a vse se dalo normalne zaplatit jednorazovym platebnim prikazem v internetbankingu.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jasne a pak si budes kupovat v piatok vecer hru na steame a platba dorazi prinajlepsom v pondelok rano. Super, len skoda, ze si ten volny vikend nezahrajes :D

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně by to byla platba do zahraničí, takže si připočíst nějakých 200 KČ :) A rychlost asi 3 dny, minimálně. Steam na to jde dobře, nemusí platit poplatky provozovatelům karet

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

V mem pripade je to treba 20 Kc. Ale to je opet debilita dnesnich bank.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

To neni debilita, to je vychcanost. ;)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Kartel

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

To uz je bohuzel debilita dnesnich bank, kdy je sice vsechno v pocitaci, ovsem transakce stale jedou snad pres postovni holuby ci co. Ono hlavne pri prevodu z uctu na ucet se neda nabidnou pojisteni zneuziti hloupe udelane karty, ze?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

:-D
Boze
A tohle ma volebni pravo :-D

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze muzete byt klidny:
Kdyby volby mohly neco zmenit, uz davno by je zakazali.
:-D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, to je takovy krasny bonmot :-)
Ale ve skutecnosti volby mohou zmenit ledacos. A skutecne meni - napriklad to, v jakem zijeme systemu, je prani drtive vetsiny lidi, takze tato vetsina lidi mi meni zivot k horsimu a ja s tim nemam co delat. A to cele se deje ciste skrze volby.
Takze ono je to naopak - "system" volby potrebuje. Protoze mu pomahaji...

Vetsina lidi jsou amoralni svine a chteji mit amoralni a svinsky system, ktery za ne bude delat spinavou praci, na kterou by sami nemeli koule (nekoho okrast a pak si za to neco koupit, to nezvladne kazdy...tak si zvoli system, ktery okrade uplne vsechny a jim z toho koupi to ci ono...).

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

bohuzel se z velke casti zaklada na pravde :)
je trosku naivni si myslet ze volby neco vyrazne zmeni kdyz nevymeni ani lobisty ani desitky tisic "uredniku" a uz vubec to nezmeni lidskou povahu lidi kteri touzi po moci a maji prostredky aby se k te moci dostali
... vetsina lidi chce naopak spravedlivy system pro vsechny bohuzel tato vetsina je v soucasnem systemu irelevantni

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí "chce" nějakou formu spravedlivého systému, ale proto, aby vznikl by nejdříve museli začít u sebe. A rozdíl mezi chtít a dělat je nesmírný :)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Vetsina lidi rika, ze ji chce, aleve skutecnosti to neni pravda. Mnozi z nich to nepriznaji ani sami sobe.
Kdyz se vetsine lidi rekne "ok, udelame tedy to a to, protoze to je spravedlive a ferove", tak se zhrozej a zase si tam zvolej nejaky socialisty, co jim slibej, ze system spravedlivy nebude, ale naopak jim da nejake vyhody oproti jinym a tem jinym naopak sebere penize ci majetek. A to se te vetsine lidi sakra moc libi...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Většina voličů si nepřeje spravedlnost ale sociální spravedlnost (viz výsledky voleb). Zní to podobně ale je to rozdíl jako mezi táborem a koncentračním táborem.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

No, tam co ja kupuju hry, to je jedna z moznosti (na vsech mstech, vcetne Steamu). Takze si to tak delej, pokud ti to vyhovuje.
Me vyhovuje mit kreditku a platit si veci na internetu kreditkou.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, proc to delat jednoduse kdyz to jde delat slozite.

V USA se plati kartou absolutne vsechno - dovedes si predstavit, ze bys platil v obchode zbozi jednorazovym platebnim prikazem a cekal tam tak dlouho, dokud penize nedorazi?

Platebni prikaz je opruz jak pro obchodnika, tak pro zakaznika.

Navic jsme se oklikou dostali opet do doby, kdy je mozne platit ekvivalentem bobrich kozesin - zkratka zbozi, u ktereho si obe strany stanovily jakou ma vlastne hodnotu. Protoze BTC neni nic jineho nez bezcenne cislo, u nehoz se vetsina zucastnenych shodla na tom jakou ma mit asi hodnotu, stejne jako tenkrat u bobrich kozesin.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna platbu v obchode si jednorazovym prikazem dovedu predstavit az s dnesni technologiii - mobilem oscanuji uctenku, tim se vyplni prikaz a potvrdim. Samozrejme to prepoklada online platby a ne tu zaostalost co mame dnes.
Ale platit kartou na internetu, pravidelne platby typu predplatne, elektrinu, tusim ze slo i SIPO, atd mi prijde jako nesmyslne komplikovane kartou. Opravdu bych se nerad dozil te situace jako v USA, kdy clovek musi kazde prd resit kartou s nutnosti milostiveho posvedceni (a s prirazkou) bankou.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

A dalsi takovej.
Umis si vubec predstavit, jak technicky probiha mezibankovni prevod? Ve skutecnosti to neni tak, ze by jedna banka druhe proste poslal penize. To fakt ne...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Prijde kouzelnik a udela cary mary fuk...
O existenci clearingoveho centra vim. Bohuzel take o jeho tom, ze jeho pocitace si vydobyly volno o vikendech.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

No tak konečně si mafiáni budou moct kupovat aktuální herní pecky.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

To i teď. Prý se přes Steam perou špinavé/ukradené peníze.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

A jeje, to tu jeden nejmenovany clovek neprezije :-D
tuhle chtel priklad alspon jedne firmy, co bere bitcoiny a tvrdil, ze zadna takova neexistuje...
No a ted tohle..
ajajaj :-D

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

budu hádat, byl to BTJ?

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

A toho snad niekto berie vazne?

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem, že to podmiňoval nepoužitím brány. Microsoft taky rozdejchal.

Ale jako flame war declaration dobré.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

https://coinmap.org/#/map

BTW, na damejidlo.cz a tiphardware.cz som uz nejake tie BTC utratil.. Jednu dobu dokonca slo jizdenku v Brne zaplatit s BTC, skoda, ze to nedotiahli do ostreho provozu. :)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsi myslel me, tak touche!:o) Tahle totiz taky bitcoin neprijima:o)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to bylo tak jak rikas, mohl bych rici, ze neprijima ani dolary. Neznam totiz zpusob, jak vzit 100$ v hotovosti a dojit je na pokladnu Steamu zaplatit.
Je to tedy tak, ze prijimaji jen nejake virtualni cislicka a potom s tim jdou za nejakym clovekem, sedicim v nejake budove a tam nechaji prevest cislicka na hotove penize. Co mi to jen pripomina.....
A jeste k tomu je velmi pravdepodobne, ze Steam prijima cislicka a sama dale posila pouze take cislicka, sami vubec nefunguji s zadnou hotovosti. A k tomu potrebuji zprostredkovatele cislicek...

Takze jediny rozdil mezi dolarem a bitcoinem je, ze .... jedno jsou penize kryte statem a druhe nejsou penize kryte statem. Moc dalsich rozdilu tam nevidim.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Zcela zasadni rozdil (ktery jsi snad ani ty nemohl prehlednout) je ten, ze steam prijima POUZE dolary (mozna i eura a jine SKUTECNE penize). Na druhou stranu neprijima platby ve velbloudech, manzelkach nebo bitcoinech .... to, ze NEJDRIV s NEKYM smenis svoji manzelku za 100 USD a za ty si pak koupis dve hry na steamu, nema nic spolecneho s nicim z toho, co jsi napsal. A PRESNE takhle to placeni bitcoiny funguje .... a presne takhle funguje i placeni pres koruny!!! *hadam, ze steam koruny neprijima. Zaplatis nekomu za smenu korun za USD a steam dostane USD a VUBEC ho zadnym zpusobem nezajima o jakou menu slo. Tady to dela VISA se 150ti menema ...... stejne tak to dela bitpay s bitcoiny! Protoze stejne jak stream nema zajem o zaprcany dolar ze zimbabwe s miliardovou inflaci kazdy den, tak rozhodne nema zajem o bitcoin ..... takze kdyz to steamu prevedes na nejake SKUTECNE penize (USD, EUR ....), tak je jedno, jestli si je smenil za psi trus .... vysledek je nicmene stale stejny a sice ten, ze (prakticky) zadna firma (v cele s bitcoin foundation - ROFL:o) bitcoinu neveri a zkratka jej neprijima:o)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Steam neprijima bitcoiny -> bitcoiny nejsou skutecne a jsou fuj fuj
Steam neprijima koruny -> koruny.....ehm?

Znovu opakuji - system, kdy clovek nevlastni FYZICKY nejake penize, ale vlastni jen nejake jednicky a nuly tu uz je docela dlouho. Funguje to skrze banky a prekvapive to prilis lidem nevadi.

Je pomerne neprekvapive, ze obchodnik bude chtit ve finale drzet ucet pokud mozno v co nejmene ruznch men - udealne v jedne. Takze je logicke, ze vsechny ostatni meny nejprve necha "nekoho" prevest na jednu menu, kterou pak posle na nejaky ucet.

Ty spojujes casto 2 ruzne veci - urcitou menu akceptovat a urcitou menu drzet. Bitcoin ma samozrejme tu vlastnost, ze jeho hodnota vcelku rychle muze menit hodnotu a proto je pochopitelne, ze firma nebude bitcoiny drzet, protoze ta firma pojede pokud mozno na jistotu. Takze si zvoli nejakou relativne spolehlivou menu a v te bude drzet dlouhodoba aktiva. Dolar se jevi jako pomerne stabilni, respektive jako predvidatelny. Jeho hodnota se sice neustale snizuje, ale deje se tak predvidatelne a da se s tou skutecnosti nejak pocitat. Ostatne, I nase koruna se chova presne tak a je velmi stabilni, minimalne co se tyce predikovatelnosti vyvoje.

Takze prosim nezamenovat "akcptaci meny" a "drzeni meny"

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

hehe tak se precijenom povedlo vytahnout z propadliste dejit naseho Hulana BTJ, hele BTJ zajet si do nejakeho vetsiho obchodniho centra, napriklad pokud jsi z Praglu na Andelu, tam je bitcoin bankomat, muzes se u nej vyfotit :)

proste pokrok nezastavis, tady mas dalsi prispevek ktery ti mozna zpusobi infarkt (jestli mas na krajicku raci to necti):

We are very excited to share with you today that Bitstamp has been granted a license by the Luxembourg government to be a fully regulated and licensed exchange in the EU. This is an unprecedented moment for the bitcoin, and brings with it a new era of security and transparency to the industry. The news is the result of a rigorous application process with the Luxembourg financial regulator, the Luxembourg Financial Industry Supervisory Commission (known as CSSF) spanning nearly two years, which included security reviews in addition to an audit by Ernst & Young Luxembourg. Bitstamp's license is passportable into the 28 EU member states providing all European customers with a robust, secure platform for bitcoin trading.
Establishing our EU base in Luxembourg, a country that is known for its long-standing history as an international leader in e-payments and data privacy as well as the European headquarters for many global players including Am azon, Pa yPal and Skype, Luxembourg embodies an exceptionally strong infrastructure and the financial and security awareness we were seeking for this process.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Jedna vec je spolecna u bitcoinu a hazlpapiru. Bitcoin muze/mohl kdokoliv natisknout v libovolnem mnozstvi ..... ted uz to nejde .... nebo se to aspon zatim nevi, jak. Ale jako vsechno ma jiste nejaky privatni klic, kde kdyz dojde k zverejneni, cela ta "ekonomika" se zhrouti rychleji nez v zimbabwe = bitcoinu NIKDO vzdalene soudny neveri!
Takze uz tu mame potencialni reditele zemekoule, kteri si hromady bitcoinu natezili zadarmo bez prace na zacatku. Pak tu je jeste jeden "malicky" detail v podobe toho, ze bitcoin neni nicim kryty (coz vlastne souvisi s predchozi vetou), narozdil od vsech ostatnich men. A vsechny ostatni meny reguluje stat z pozice moci a exekucni sily (pokrades = pujdes do kriminalu). Pokud zcela krucialni pozici statu a jeho vyznam (zvlaste v dnesni dobe) nechapes a jsi zastancem anarchie (cili patris k 3% mensine s IQ <50) a toho, ze dane se platit nemaji, ale rad bys policii, armadu, bezpeci, cesty ..... tak pak tu neni o cem diskutovat.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Opakovane se musim ptat, jestli tak hloupy a neinteligentni, a nebo jestli jen trollis.
A opakovane mi vychazi, ze je to kombinace.
Chapu, vedes svaty boj a v nem je vse dovoleno - pokd bys vsak byl alespon trosku inteligentni, musely by ti logicky vystoupit na povrch urcite nesrovnalosti ve tve argumentaci - neboliveci, ktere si naprosto odporuji, pripadne odporuji realite.
Vis, ja nemam nic proti tomu, kdyz budes bojovat proti Bitcoinum ci cemukoliv jinemu - ale delat to tak dementne, jak to delas ty, to uz mi prijde moc i na prumerneho zaka pomone skoly :-((
A k tomu samozrejme osobni dehonestace, to je potreba, bez toho se zadny ******* neobejde...
Vezmu par vylozenych hovadin / argumentacnich faulu.
Uz veta "bitcoin muze natisknout kazdy ...ted uz to nejde...a nebo se to nevi" je vrcholem debility. Tak jde to, nejde to, nebo se to nevi? To je jak kdybych rekl, ze zitra bude svitit slunicko, vlastne bude prset, ale nevim, jestli nebude i snezit. No, to je super predpoved pocasi...
Dalsi naprosty omyl je, ze "bitcoin neni nicim kryty". Clovek nemusi byt genius, aby pochopil, ze vse, co ma nejakou cenu, je necim "kryte". Bitcoin je kryty - duverou. Kdyby 100% lidi na celem svete meli 0% duveru k Bitcoinu, tak bude mit hodnotu 0. Jelikoz ale nejaci lide maji k Bitcoinu urcitou duveru, tak ma hodnotu, ktera se pomeruje s touto duverou. Tebe samozrejme nikdo nenuti Bitcoinu duverovat. To je vyhoda oproti mene, vnucovane nam statem - tam naopak mas povinnost ji duverovat.
Ja nerikam, ze meny garantovane statem nemaji nejake vyhody - pouze si myslim, ze nevyhody z toho plynouci tyto vyhody prevysuji. Ale je fuk, co si myslim - ty si muzes myslet to svoje. Rozhodne meny vydavane statem jsou necim kryte (predevsim hrozbou pouziti nasili, coz je kryti velmi efektivni), tak i Bitcoin je necim kryty, a to necim uplne jinym. Btw je kryty dalsi veci - poptavkou. Po bitcoinech existuje poptavka a dokud po necem existuje poptavka, tak to ma nejakou hodnotu. Proc maji hodnotu diamanty? Ciste proto, ze je po nich poptavka. Proc melo kravske lejno hodnotu milionu dolaru, kdyz ho zaramoval nejakej umelec? Protoze existuje poptavka po takovemto umeleckem dile. A je jedno, co si o tom ja myslim - existuje poptavka = existuje hodnota.
Pokud jsem zastancem anarchie, musim mit IQ mensi nez 50? Uprimne receno, kdyz nam delali nejaky pomerne sofistikovany IQ test na stredni, vyslo mi to neco ke 150. Dneska uz by to asi bylo horsi, ale 50? Ne, to opravdu ne. A tyhle urazky si nech od cesty - predpokladam, ze do oci bys mi to nerekl...
Jinak opravdu si myslim, ze dane se platit nemaji - ne povinne. A ne, nechci statni armada, policii (tu predevsim), bezpeci, cesty. Nechci, fakt. Chci tyhle veci soukrome placene na komercnim principu. Nechapu, kde jsi prisel na to, ze bych to snad chtel. Nejspise proste prosoto, ze sis to vymyslel, abys mohl dehonestovat. No, nech si tyhle fauly priste laskave od cesty...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

1. Tvrzení, že když si příjemce následně Bitcoin převede na něco jiného, neproběhla platba v Bitcoinech, je zcestné.
Peníze jsou prostředek směny, tj. z definice jsou určené k tomu, aby byly vyměněné za něco jiného.
To by se podobně dalo říct, že skoro nikdo nepřijímá platby v korunách, protože všichni si později za ty koruny něco koupí.

2. Už v té původní debatě jsem dával příklad Dáme Jídlo, kde přijímají (nebo minimálně přijímali, nevím, jak to je aktuálně) Bitcoin a nejde to okecat ani nějakou konverzí.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Hele, az bude hra stat 10BTC po celou dobu a nebude se prepocitavat podle nejake neoficialni "burzy" z dolaru a steam bude mit svoji penezenku do ktere bude SKUTECNE stradat BTC, tak se muzem bavit. Pokud je ale "prijimani BTC" pouze o tom, ze kdyz mu dostatecne nekdo zaplati, tak da na svoje stranky jeden HTML element, tak je to skutecne na povazenou:)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Nebuďte hloupí. Pokud jste jim dali jméno, adresu apod a teď zaplatíte bitcoinem, můžete se s anonymní platbou z této peněženky už rozloučit, prostě teď budou mít američtí špehouni informaci, že je to vaše peněženka.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

"že je to vaše peněženka." Přesně ji by mělo být "že to byla vaše adresa". Po odeslání platby už není důvod tuto adresu ještě někdy použít. Plést do toho peněženku je poněkud zavádějící.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

A proto jsou veskere transakce, ktere kdy probehly bitcoinem verejne dostupne:) Je to zhruba stejny princip jako anonymni simkarta, kdyz z ni pak volas na vic jak jedno stejne anonymni cislo.
Proto asi taky neni mozne anonymne prevest penize na bitcoiny a zpet:)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Přirovná ní k SIM by fungovalo kdybych si tu SIMku koupil a po jednom zavolání ji dál nepoužíval.
Převést anonymně fiat měnu na bitcoin a zpět samozřejmě možné je.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Jde to, ale nesmí se to přímo, peníze-btc-peníze jdou vysledovat snadno, ale existujou přímo btc anonymizery, kam pošleš btc, většinou zadáš několik jiných peněženek, kam se pošlou zanonymizované btc, zaplatíš poplatek 2-3%. nebo případně to můžeš zanonymizovat přes anonymní účet na nějaké btc burze a vzít to přes nějakou alternativní kryptoměnu

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

mno BTJ je videt ze kdyz uz jsi nastoupil do toho vlaku "nerozumim tomu tak je to urcite spatne" co jede proti zdi je treba ho jeste poradneji rozjet, hlame nepriznat svoji chybu - to by byla megaostuda co ?

jestli se chces trosku vzdelat a pak mozna prijit na to ze by jsi nemel na svet koukat tak cernobile a neopovrhovat inovacema pak ti doporucuji tento clanek http://www.coindesk.com/the-rise-of-the-cypherpunks/ , pokud budes pozorny tak pochopis o cem celej ten fenomen je, ted myslim jako o cem vlastne je peer to peer obchodovani, co to znamena pro vlady, banky, staty a predevsim lidi, dost insituci se tomu brani je to logicke, kazda instituce se brani necemu co ji muze v budoucnu znicit a nebo muze udelat transformaci do neceho noveho to ovsem boli co ? Peer to peer obchodovani a vubec peer to peer zivot - zacalo to asi uz stahovani filmu z netu ale nebavim se tu jen o tomhle, jde treba i o peer to peer vymeny bytu kdyz jedu na dovolenou vymenim si byt s rodinou tam kam chci jen a oni jedou do meho bytu v CR, nebo sharovani aut ci obecne cehokoliv ma totiz na nasledek ZMENSENI potravinoveho retezce, vede to k levnejsim sluzbam a mene kseftu pro "dohazovace kseftu" a jejim marzim. To jestli to je spravne nebo ne je samozrejme druha vec, ale trend je takovej, jestli se lidi nezacnou zaobirat opravdu necim co stoji za to a neprestanou vsichni ti vseumelove se jen prizivovat na dohazovani kseftu (dealeri, podomni prodavaci, proste takovi ti bankeri co jsou vyobrazeni v reklame na airbank) pak budou za nejakou dobu nezamestnani no....

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

"co to znamena pro vlady, banky, staty a predevsim lidi, dost insituci se tomu brani je to logicke, kazda instituce se brani necemu co ji muze v budoucnu znicit" ...... sorry, dal jsem to uz necetl. Tinfoil blazen me bude poucovat o ekonomice:o))))

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Jen se zeptam - ony se ty instituce nebrani tomu, co je muze znicit / poskodit?
Proc asi staty zainaji mit velky zajem na tom, aby byla zrusena hotovost? No prece proto, ze neni kontrolovatelna a ja napriklad muzu jit za sedlakem, koupit si od nej kilo brambor, dat mu hotove penize a ten z nich nemusi statu dat ani halir.
A to se samozrejme statu nelibi - stat chce okradat kazdeho a neustale, nejen jen obcas a jen nekoho...Takze udela logicky krok ke sve obrane - zakaze obchodovat, aniz by o kazdem jednom obchodu sam vedel.
A v tu chvili samozrejme "nesnasi" bitcoiny, protoze ty umoznuji obchodovat, aniz by o tom stat vedel. Samozrejme to nejsou jen bitcoiny - podobnych veci je mnohem mnohem vice, ktere se daji pouzit jako prostredek smeny.

Ja chapu, ze jses zaryty zastance statu, nejspise bys bez nej nebyl schopny prezit. Ale tak si to alespon priznej, jaka situace je a nedelej ze sebe debila...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Je krasne videt jak jste oba zradikalizovany (Hulan BTJ a Lojza Suchanek), kazdej na jednu stranu.
Milej zlatej BTJ kdyz si nic nenastudujes zejmena v oblasti o ktere nic nevis pak ze sebe delas jen kkta coz je skoda, povazuji te za normalniho inteligentniho cloveka a rad si prectu tvoje nazory krome nazoru na p2p a ms vs linux temata - tam varis z vody a hodlas si sam do te zdi narazit budiz. Fenomen p2p plateb a vseho kolem toho me fascinuje a zajimam se o to protoze je mi jasne ze v tom je budoucnost (at se nam to libi nebo ne) a vsechny ty nedostatky se museji teprve vyresit - napriklad vecnej problem s nelegalnima transakcema. Rozhodne ignorovani a slepe odmitani novych technologii neni spravne, je treba o tom mluvit.

Lojzo Suchanku nejakej stat bejt musi dokud tu budeme dejchat spolecnej vzduch a pit spolecnou vodnu a spotrebovavat prudukty naseho spolecneho slunce. Protoze jinak by jsme se tu sezrali jako kobylky. Cilem kazdeho organizmu je rozmnozit se a zaplnit pokud mozno celej prostor kde se da zit. K tomu je potreba hromada zdroju, takze vsechno vycucnout a nebrat ohledy na nic. Predpokladam ze cerpas svoje anarchisticke teorie z dfensu, je to sice fajn ale dospelej clovek zejmena se 150 IQ ktery mas musi vedet ze to je jen utopie - zejmena k prihlednuti ke krivce rozlozeni IQ v populaci, teoreticky by to mozna fungovalo ale kazdy by musel mit tech tvejch 150 a zejmena by kazdej musel mit dostatek empatie a socialni inteligence kterou spousta 150 IQ lidi postrada...

Pises o soukrome policii ale co kdyz bude soused chcit delat neco co se tobe nelibi (treba nonstop palit petky na svoji zahrade tak ze se ty a tvoje rodina nebudete moct nadechnout) a zaroven bude mit vetsi tu svoji soukromou policii (bude mit vice penez - vetsi pero, vic bouchacek... etc), co pak ? Mely by jsme se tedy vratit do stredoveku a vsechno resit porovnavanim si pindiku, a krvave si prosazovat svoje zajmy ? On ma totiz kazdej jine zajmy - ty svoje :)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Z D-F necerpam, ackoliv se tam pohybuju a obcas neco napisu do komentaru.
anarchie utopie neni - pouze ji lide nechteji, chteji mit systemy, ktere vytvari nespravedlnost a svinarny, tak tu neni, to je v pohode. To, co bych delal, kdyby soused palil petky, to je holt na kazdem. Reseni je spousta, od dohody az po granat do okna. To je na anarchii to hezke, ze se neda rict, jak presne konkretne resit jakou konkretni situaci.
Ostatne, nemam nic proti zakonum, policii a podobne - pokud k tomu pristoupim dobrovolne, budu je platit dobrovolne a jejich sluzeb vyuzivat dobrovolne. Anarchie v principu neznamena,ze nikdo nebude nic respektovat - znamena to, ze ty veci bude respektovat nikoliv z donuceni, ale proto, ze to pro nej bude vyhodnejsi.
Btw, kdyz dneska soused bude palit petky v kamnech, tak nemuzu udelat VUBEC NIC. Mimo toho ho nabonzovat fizlum, coz se mi moralne naprosto prici. Nemam zadnou moznost si to s nim nejak vyridit, protoze by me stat zavrel.
Nikdo nerika, ze existuje stav, ktery bude idealni.
Anarchie je mu nejblize (ackoliv stale jeste daleko) a je predevsim nejspravedlivejsi. 100% svoboda + 100% zodpovednost za svuj zivot. Kazdy si za sve ciny nese 100% zodpovednost.
A jeste neco - pokud je lidstvo vychovavane urcitym smerem, je logicke, ze skokova zmena stavu by znamenala nemohoucnost 99% populace se o sebe postarat. Ale to neni tim, ze by ti lide byli od prirody takovi - ne, jen k tomu byli vychovani. Clovek, narozeny v anarchii, by proste byl k te zodpovednosti donucen a proto by si osvojil chovani a navyky takove, aby v tom prezil. Stejne jako my mame ted navyky takove, abychom v tom hnusu, co tu ted je, prezili.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jako prakticky 100% lidi jsem zaryty zastance statu, to mas pravdu. Jake zrizeni by sis predstavoval ty? Anarchii? Jak rikam, diskutuji s lidma s IQ>50:)
Stat potrebuje vedet o prenosu penez, aby mu neutikalo SPRAVEDLIVE vybirani dani .... proc myslis, ze se EET tak nelibi kalouskovi a jinym zlodejum???

EDIT: dal uz ty vocasarny od tebe a crc32 cist nebudu ..... jen dodam, ze bys mel prestat personifikovat stat .... to neni nejaky "zly pan", ktery neco ridi v umyslu vsechny ovladat a poskodit. Chapu, ze pro vyznavace vsech konspiracnich teorii a zastance anarchie je tenhle argument totalni herecie, ale tak to u hloupejsich lidi chodi;)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

A tak pokud ti prijde spravedlive zrizeni, kde ti stat sebere 70-80% prostredku, ktere si vydelas svou praci, tak to potom jo...
Priznam se, ze mam nejaky jiny smysl pro spravedlnost, nez ty..
Ale pravda, pokud se nekdo nezivi praci, tak chapu, ze mu to muze vyhovovat.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Nikto znaly nikdy netvrdil, ze bitcoin je anonymny, ale ze je pseudoanonymny. ;) Cize ked velmi chces, schovas platbu za niekolko jednorazovych penazeniek, ktore uz nikdy nemusis pouzit. Je to tvoja volba. Anonymny moze ale i nemusi byt.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Americti spehouni, rusti spehouni, cinsti spehouni, cesti spehouni - podobne instituce ma skoro kazdy stat na svete.

Jedna z mala vyjimek bude Banglades, kde si nechali vybrat online narodni banku protoze nemeli nainstalovany ani free firewall a antivir.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jinymi slovy: steam za uplatek pridal jeden radek do HTML kodu. S bitcoinem neprijde absolutne nijak do styku, stejne jako priblizne 100% podobnych firem, ktere "prijimaji bitcoin":)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

K té druhé větě: Možná jste to už opakoval tolikrát, že tomu sám i věříte, ale i tak je to pořád lež :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

A ze bys nahodil ty firmy, co skutecne BTC prijimaji?:o) Abys nas jakoze vsechny poucil ....
BTW: napsal jsem "priblizne 100%", kdyby nahodou nejaka firma BTC skutecne prijimala:o)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

deleted

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Jop, teda ne ze? ..... ale jinak jim to asi vynaselo:o) http://www.coindesk.com/overstock-reports-over-100k-in-bitcoin-losses-fo...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Musím souhlasit. Všichni platby v bitcoinech přijímají jen přes zprostředkovatele. Stejně jako platby kartou.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Tak například tady je jeden seznam, který vypadl z Googlu: http://www.bitcoinvalues.net/who-accepts-bitcoins-payment-companies-stor...

U té minulé debaty i tady výše jsem jako konkrétní příklad zmiňoval Dáme Jídlo (kde se to nedá okecat ani nějakým pseudoargumentem s konverzí).
Článek je o tom, že Bitcoiny přijímá Steam.

K tomu argumentu s konverzí:
1. Tvrzení, že to přijímání Bitcoinů je nějakým způsobem fiktivní a všichni ho konvertují na jinou měnu aniž s ním reálně přišli do styku, není pravda.

2. I kdyby to pravda byla, stejně na tom nezáleží. Pro to, jestli někdo přijímá BTC, je podstatné, že ta konkrétní transakce proběhla v BTC. Jestli někdo ty BTC pak vymění za něco jiného, už nehraje roli.

Totéž pro ty Koruny: Pro to, jestli obchod přijímá platby v CZK, je podstatné jen to, jestli můžu vzít CZK a v tom obchodě v nich zaplatit. I když si firma ty přijaté CZK následně převede na dolary (resp. i když to udělá banka rovnou), nemění to nic na tom, že ta transakce proběhla v CZK.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Na druhem miste hned vyse zminovany overstock, ktery BTC ve skutecnosti neprijima:) Dal uz nectu .....
Jinak s tema konverzema ..... samozrejme, ze te to zajima .... to ja muzu rict, ze si pak kupuju hru za 8 hodin prace .... sorry, ale to uz fakt nema logiku ...

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

No, pokud se zivis praci, tak to tak skutecne je...
A nebo se praci nezivis? Pak bych chapal to pohorseni...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jinymi slovy: steam za uplatek pridal jeden radek do HTML kodu. S ceskou korunou neprijde absolutne nijak do styku, stejne jako priblizne 100% podobnych firem, ktere "prijimaji ceskou korunu":)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.