Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k T-Mobile nabízí v Česku Alcatel OneTouch Fire E s Firefox OS

Nesouhlasim ze jde o stredni tridu, spise o (vyssi) low-end, jak vybavou tak cenou. Stredni trida podle men zacina tak na 5k

Stredni tridou bude pak Alcatel OneTouch Fire S - s vice RAM, lepsim fotakem, NFC a myslim si, ze i LTE, pochopitelne s cenovkou 5k+

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, to by se nejmenoval E (Entry level). Ale je pravda, že až na vzhled systému (mám ho tu před sebou) se telefon rychlostně chová lépe, než většina androidů ve stejné cenové kategorii.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tak vetsi pic.vinu uz jsem dlouho necetl. honziku, to bude zase nejaky problem s vasi ideologii, coz? :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Alacatel s pomalym firefoxem a mizernyma parametrama za cenu polopremiove lumie 630? To ma byt vtip?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

lebo si to mal v ruke a vies ake to je, táhni

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To víš, nemá to Windows, tak je to podle něj sračka :). Netřeba to mít vruce, vyzkoušet, netřeba to ani vidět, netřeba ani zkušeností jiných. Nemá Windows - je to sračka. Garantuje BTJ.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tusim na rootu ho pekne sepsuli, ze je to neodladene a zdechle ..... a kdyz sepsuli na rootu neco, co ma castecne neco vzdalene spolecneho s linuxem, byt jenom blbe jadro, tak to uz musi byt fakt sracka .... nehledne na fakt, ze alcatel je proste sracka .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

na rootu to "sepsuli" takto:
Výkon procesoru a kapacitu paměti nevnímám jako překážku. Přitom jsem si během více než třech týdnů toho vyzkoušel opravdu hodně. Kdybych specifikaci neznal dopředu, hádal bych mnohem výkonnější procesor a větší paměť. Prostředí systému a jednotlivé aplikace běží plynule. Na uživatelské povely reagují převážně okamžitě. Kladně hodnotím svižnost spouštění aplikací a přecházení mezi nimi.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

ano firefox OS před cca rokem "sepsuli", že je neodladěný a zdechlý. To samé se před 5 lety psalo o androidu. To samé se psalo před pár lety o WP, copak ti tvůj mozeček nedovolí se nejdřív zamyslet, než něco napíšeš? :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ale ono se za ten rok prakticky nic nezmenilo mozecku.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

ono je to potreba mit v ruce aby clovek videl jaka je to nepouzitelna sracka? ony nestaci vsemozne recenze a video uzkazky toho sranda systemu?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kolik z te RAM veme grafika? (na mojem nexusu s, je pouzitelnych ±390MB)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Můj starý iPhone 4S má taky jen 512 MB RAM, dvoujádrový procesor a jede plynule.S těmito parametry jsou svižné i telefony běžící na WP 8. Jen Android dnes pomalu vyžaduje více RAM, než mají stolní PC co se prodávali s W7. Procesory mají více jader než Adidas pruhů. Kdekdo je z Androidu vysr..ý, protože si jej může rootnout a přešťastně se v něm vrtat aby zrychlil svůj telefon. To mi připomíná stejné lejno jako byly Windows mobile.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim nenadavam na android. System sam o sobe nejspis moc pameti nepotrebuje. Potrebuji ji aplikace ktere pisou nekompetentni lidi. Ale ty musim nechat ty aplikace psat protoze a) muzou mit dobry napad, b) pomuzou nabidkou prevalcovat konkurencni platformy.

Ostatne neco podobneho je duvod proc apple vydalo SWIFT, a duvod proc vsichni pouzivame nevhodne technologie (jako treba HTML) na nevhodne veci (skoro vsechno). Protoze to v tom dokaze psat kde kdo...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pravdou je, že znám android jen ze Samsungů a tam to hodně zabíjí Samsung sám se svým TouchWiz. Ale ani custom ROM mě moc nenadchla a nepřinesla takové zrychlení jako custom ROM na winmobile telefonu v minulosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Os mi přišel jako velmi odlehčená verze Androidu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak protože jsem ho měl poslední dva dny v ruce (Fire E), tak něco popíšu:
- ovládání jako iOS - bez widgetů, ale s notifikační lištou, většina věcí nejde nastavit
- nekouše se, vše jede plynule, nenašel jsem nic, co by mi chybělo
- perfektní prohlížeč (rychlost zobrazování úžasná), pár věcí mi chybělo (synchro záložek se stolním PC, lišta a ouško záložek jen nahoře), rozdílný vzhled prohlížeče při otevření jen prohlížeče a při otevření záložky na domácí obrazovce
- vše si telefon nastavil sám (mms, internet)
- jediné s čím jsem se nedomluvil je firemní e-mail, klient neumí nezabezpečený e-mail a SSL si nerozumnělo s mým českým certifikátem, snad v další verzi
- budík nemá možnost nastavit vlastní melodii

Další zkušenosti až po rozchození toho firemního mailu :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Další problém, docela žere baterku, uvidím po 1-2 týdnech použití. Taky je to možná tím, že si s ním pořád hraju (s telefonem), a baterka si taky ještě nesedla. No, uvidíme.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak baterka je asi v háji, za 5 dní používání jsem se nedostal nad 1 den výdrže. Zkusím nechat opravit/reklamovat ... btw je to výhoda nebo nevýhoda moct baterku reklamovat v rámci celé záruky, když prostě nejde vyměnit jako spotřebák (a není na ni tím pádem kratší záruka)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=nrArA9FH-FM

tolik k rychlosti, odladenosti a lzim Honzika Novaka.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.