Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Takto budou vypadat tablety s „levnými“ Atomy, $59 již je v prodeji

Já ho chci, jak ho sem dostat ?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

to mas jednoduche oslov na facebooku nejakeho americana a za mensiu proviziu ho poziadaj o zaslanie ;)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

sedej dovoz, urcite se najde nekdo kdo tohoto vyuzije a bude to sem tahat, takze bych jen hlidal heureku, do mesice se tam jiste objevi :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pamätám na netbooky do akých destinácii mali byť primárne určené a nakoniec sa stali hitom v "západnej civilizácii".

"Kanibalizácia" sa opäť blíži...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zaujimave je za podobne tablety sa na cisnkych strankach pohybuju okolo 120 eur co je viac nez 2 nasobok tohoto....ako je to mozne?
OPRAVA: nasiel som este za 92 eur ale stale je to o dost viac - potom dlho dlho nic a nasleduje 120 eur tak asi nas cinania skusaju a snazia sa z nas vytrieskat kopec penazi naviac.
U nas sa da kupit w8 tablet 8" uz od 114 eur takze aktualne sa z ciny vobec neoplatia uvidime casom.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Par podobnych se uz nejaky ten patek povaluje na ebay, skladem v UK, jsou malicko drazsi, ale maji 32GB uloziste a clovek si je muze z Ceska jednoduse objednat. - http://www.ebay.co.uk/itm/Linx7-32GB-Tablet-Intel-Quad-Core-Windows-8-1-...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo, ale to je 2600 ....... nema GPS, nema fullsize USB ..... osobne bych si asi priplatil to petikilo a i u nas se da koupit colorovo, prestigio, pipo atd za cenu zacinajici na trech litrech ..... sice ma jen 16GB, ale ono je to vesmes jedno, zas tam je ten komfort dvoulete zaruky a muzes to koupit uz dnes rano bez starosti ....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Není to jedno, nedávno podobný tablet (Win 8.1 a 16GB) komentovali na zive.cz. Nejprve nadšení a po týdnu používání došlo volné místo. A vzhledem k tomu, že postupem doby bude víc a víc aktualizací, tak to bude ještě horší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odkaz? Proc by melo s wim bootem dojit u 16GB misto? ..... navic vzdy si muzes presunout recovery partisnu a mit dalsich 5-7GB ne?
A jinak ano, verim, ze doslo misto ... asi stejne jako dojde na kazdem zarizeni misto, kdyz tam zacnes nahravat veci ..... k takove veci muze VZDY u KAZDEHO zarizeni dojit v radu minut az nekonecna:o)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?
+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ta aktualizace nenafoukne Windows o 720 MB. Nahradí systémové soubory novějšími verzemi. Po vyčištění disku (včetně systémových souborů) je přírůstek pár mega.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Nikde jsem nepsal, ze po instalaci zabere celych 720MB. A nebude ta instalace v tabletu jen jako "obraz" a vsechny aktualizace systemovych souboru se pak ukladaji vedle?

Tj. neco jako v tomhle clanku?
http://diit.cz/clanek/windows-8-1-wimboot/faq-aneb-casto-kladene-dotazy

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je nejaka uchylarna ne? Jeste s GPS (muze jit o preklep - nejspis) a plnotucnym USB? ....... to ma co vim, jenom surface ....
"v rámci bohaté sítě jeho kamenných poboček" ... mno, ja tam vidim jenom par pobocek na to, ze jsou USA 125x vetsi nez CR, tak to je jak kdyby meli jednu pobocku ve stredni evrope:o) Ale i tak slusne, ze pet bych si vzal hned:o)

Jo a jen tak mimochodem, proc je na uvodni strance obal s TW700? Ten se bezne prodava.

EDIT: Ok, tak je TW700 je to same jak TW70CA17 a nejspis zadny z nich nema GPS .... je to asi takova GPS jak pisou cinani: optional .... jakoze si muzes poridit USB GPS stick:o)
Kazdopadne na amazonu je za 99% ..... doporucena je 89% a na microcenteru maji asi jeste blackfriday slevu 30%:) Ale existuje jeste mnohem prozaictejsi vysvetleni ..... podle jednoho komentare primo na microcenteru je vsechno spatne olabelovane (TW700) a tahle TW70CA17 verze ma jen 8GB flashku, ale nejspis jde o to, ze tam nevidi tu recovery. Takze se nabizi jeste jedno vysvetleni ...... cinani nasekali do nejake serie mozna 8GB misto 16GB flashky nebo zkurvili jeste neco jineho, tak to ted prodavaji o tretinu levnej ...... taky ta akce mela puvodne trvat jen 3 dny .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

GPS je uvedena ve specifikacích a na 8 GB si stěžoval jeden uživatel - druhý naopak uvádí, že zbývá 9 GB volného místa, což by s 8GB úložištěm dost dobře nebylo možné ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vtip je v tom, ze to neni tablet za 1300 Kc, ale za 2300 Kc. Coz znamena s DPH pres 3000 Kc - a to stoji u nas take.

Ovsem ta "rozsahla sit pobocek me dostala" - na 5 statu USA pripada asi tak jedna pobocka, pricemz asi ve dvou statech jsou dokonce dve najednou. Tudiz tehle jednorazove nabidky nemuze vyuzit ani vetsina obyvatel USA.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

WOT??? 59$ je https://www.google.cz/search?complete=0&site=webhp&q=(59*1.21)+USD+to+CZK s DPH ....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

„$59 již je v prodeji“

Může mi to někdo přeložit prosím?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nedelej ze sebe vetsiho blbce nez jsi...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

je to debilne napisane, ale co uz, amerikanizacia...
znamena to "59-dolarovy jiz je v prodeji"

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pak je to ovšem napsáno špatně, padesátidevítidolarový je 59$.

Všichni, co si myslí, že ostatní jsou blbci, jen oni jsou letadlo (jako tuhle p. Adámek), si zavolejte na jazykovou poradnu ÚJČ (257 531 793). Pak uslyšíte sami, kdo je tu blbej a kdo je letadlo…

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

U mnoha men, vcetne dolaru a libry je standardem umisteni symbolu meny pred hodnotu. Takze ano, si blbec a jeste to musis porad ostatnim dokazovat. Misto toho aby si vnesl neco vecneho do debaty tak se navazis do kolegy a jeste nespravne, delas ze sebe blbce nebo si dislektit, nebo opravdu nemas IQ dost vysoke na to abys pochopil co tim bylo mysleno. Moje vzdelani neskoncilo u gymplu jako u tebe, uspesne jsem jako prvni Cech vystudoval jeden obor na University of Dundee a ted sklizim ovoce v podobe solidniho platu. Jo, jsem na to hrdy. Navic, nevim jak v Cechach, ale tady mi ta vyska dala hodne co se tyce analitickeho mysleni. Moje zaverecna essej na degree modul byla z metodik vyzkumu, znas to, kvantitativni, kvalitativni... kredibilita, validita. Jo no, rad se tim pochlubim, prijel jsem tu do Skotska v 2006 jenom s gymplem a na duchod, za nejakych 30-40 let odjedu s vlastni nemovitosti za poctive vydelane penize diky poctive vystudovanemu vyzsimu vzdelani. Tak jse se mnou, Behemonte, neporovnavej, na to bys musel vyvinout trosku vice usili v zivote.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Milý pane Adámku,

můžete být stokrát první Čech, který vystudoval "jeden obor na University of Dundee" a jste zajisté neobyčejně spokojený ve Skotsku, přesto to neznamená, že byste musel mít nutně ve všem pravdu. Rád bych vás proto upozornil na několik maličkostí, které vám, zdá se, v opojení nad vlastní dokonalostí unikly.
Tedy, diit je v prvé řadě český server, používá se zde český jazyk. I vy se v něm snažíte vyjadřovat, bohužel nepříliš valně. Asi už vám to za dlouhá léta pobytu ve Skotsku uniklo, ale v češtině se stále používá diakritika a interpunkce. To první bych vám odpustil, připusťme, že nemáte běžně k mání českou klávesnici (i když, i – podle vás obyčejný – gymnazista ví, jak si ji může na svém stroji zapnout a psát zvládá i po paměti), nicméně s interpunkcí zacházíte přesně jako dyslektik (nikoliv jako dislektit, jak jste napsal).
Behemot (nikoliv Behemont) nemá pravdu v tom, že v českém jazyce se píše měna výhradně za číslo. Může stát před i za a je zcela jedno, jaká je to konkrétní měna, od čísla se pak odděluje mezerou. Takže tady se mýlíte i vy - u žádné měny není standardem to, že by musela stát jen před číslem. Nicméně, z kontextu článku ale vyplývá, že se jedná o padesátidevítidolarový tablet, a pak se jedná o složený výraz, kde měna je za číslem a není oddělená mezerou – tedy 59$ tablet – takový výraz se čte jako přídavné jméno.
Dále bych si dovolil konstatovat, že v Čechách se i nadále při konverzaci s neznámými lidmi vyká. S jistou dávkou údivu nad tím, že to nevíte jakožto člověk, který studoval gymnázium ještě zde, bych vás chtěl ubezpečit, že tyto základy společenského chování ovládají zpravidla již žáci prvního stupně základních škol.
Dovolím si upozornit vás ještě na několik přehmatů, kterých jste se dopustil. Myšlení je analytické, nikoliv analitické, esej se píše v češtině s jedním s, vzdělání je vyšší, nikoliv vyžší.
A ano, zajisté Behemot bude znát výrazy: vyčíslitelný, vztahující se k jakosti, hodnověrnost, platnost. Když tyto schválně do češtiny přeložené výrazy, kterými taky vehementně šermujete ve svém příspěvku, napíšeme takto pěkně za sebou, pak získáváme pouze termíny, které zcela v duchu svého významu něco hodnotí, třeba zrovna nějakou metodu výzkumu. Nic více, nic méně. To, že ve své práci pravděpodobně hodnotíte nějaké metodiky výzkumu, nepovažuji za nic mimořádného, podobných prací na principiálně stejné téma vznikalo, vzniká a ještě vznikne mnoho a mnoho.
Nemohu si pomoci, váš příspěvek mi připomíná trochu diskusi ve slavné scéně jednoho úžasného českého filmu z šedesátých let. Ano, Světáci. Vaše chvástání s překotným výčtem vlastních nedostižných činů mi tak trochu připomíná plácání protagonistů tohoto filmu v nočním podniku. Připusťte, prosím, že to, že jste vystudoval nějakou vysokou školu někde ve světě (schválně zevšeobecňuji), není nic naprosto výjimečného (tím nijak nechci snižovat význam a pozici školy v Dundee). Vysokou školu za hranicemi vystudovalo a vystuduje ještě spousta lidí z Čech. Zajisté, že mnoho z nich bude tím prvním, který vystuduje vysokou školu XY v městě AB, prostě jen proto, že se na ni zapsali a byli přijatí jako první Češi a povedlo se jim dostudovat. Mám dostatek přátel, kteří dosáhli podobné mety jako vy a ani jeden nikdy neměl potřebu to použít jako argument v diskusi na jakékoliv téma, pokud se ovšem bytostně netýkalo oboru, který vystudovali. Nemyslím, že by česká gramatika byla tím oborem, který jste v Dundee studoval.
Rád bych na závěr ještě řekl to, že i když jste údajně vystudoval jednu z nejprestižnějších škol ve Skotsku (a která patří do TOP 200 ve světě), váš písemný projev tomu příliš neodpovídá. Ani správností, ani stylem.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Při vykání se píše velké V .... ;-)
Ale trochu p. Adámka chápu, ona ta Behemotova neomalenost byla docela dráždivá ... a asi není jediný, kdo by se ohnal ve smyslu "neříkej mi hlupáku, nestrávil jsem půlku života v kotelně a druhou v hospodě". Ač v tomhle případě není vzdělání s diplomem očividně spása.
Jinak hezký text, dost úderný, ale přesto s nadhledem blížícímu se projevu vymírajícího internetového gentlemana.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, celkove souhlasim, nikdo me prosim nemusi oslovovat pane, pripada mi to divne, nejsem zadny pan... Diaktritiku budu pouzivam jen v pripade formalniho styku s ceskyma institucema, nikdo mi taktez nemusi vykat, ja budu vykat jen v osobnim kontaktu s osobama viditelne starsima a tam kde vycitim ze je to patrictne, ve formalnim styku. Moje cestina neni dobra, to taky uznavam, nikdy nebyla, hrubek si vetsinou vsimnu az kdyz je napisi, nebot vetsinou pisi tak jak to vnimam foneticky i kdyz vetsinu pravidel pravopisu si jeste dobre pamatuji. Nicmene Behemot ustavicne provokuje a nezaslouzi si jineho zachazeni, misto toho aby prispel nejakym vecnym prispevkem, nebo vyuzil funkce nahlaseni chyby, pokud to opravdu povazuje za fatalni chybu, tak vleze do diskuze a dela ze sebe blbce, jak jinak to popsat? Kazdopadne, neni to ani par dni, co se Behemot strasne rozciloval nad nekteryma nazory diskutujicich a ve svem prispevku se inspiroval Zemanem a pouzil slovo picoviny... Nacez zase popudil par ostatnich diskutujicich a udelal z nich pozdeji blbce, protoze ten prispevek pozdeji zmenil a slovo picoviny odstranil / nahradil kravinama, takze se potom mohlo zdat, proc se tak ostatni rozciluji, nehlede na to, ze pouzival nepravdiva fakta, ktere si kazdy muze overit sam, no proste prinejmensim nedustojne chovani, ktere neni hodne nekoho kdo se spolupodili na vytvareni obsahu tohoto serveru. Takze at se zacne tento clovek chovat patricne svemu postaveni, nebo se proste do neho lide budou navazet ustavicne...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz jses mi rozhodl vykat, tak velke V se pise i v oslovenich jako Vam a podobne. Bych ocekaval, ze kdyz uz si nekdo da praci podrobit me tak dukladne analyze, tak to udela se vsim vsudy a da si pozor aby sam nechyboval, me ale tady nejde o gramatiku, ale o vecnost a obsah, treba to tvrzeni ze nazyvam ostatni blbce. Ja preci nenazyvam ostatni blbce, nazval jsem blbce jenom Behemota, protoze on se tak proste povetsinou chova. Takze tohle me stve, kdyz se neco ucelove zobecnuje, fakta prekrucuji, nebo zvelicuji. Nicmene necekam, ze me nekdo v Cesku (krome mych nejlepsich pratel a rodiny) bude nejak zasadne brat nebo chapat, clovek vidi, po 8smi letech zivota v zapadni civilizaci nenarusene komunismem, veci jinak.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vážení diskutující, velké písmeno v osloveních není závazné, a píše se zpravidla tehdy, jestliže vyjadřujeme formálně úctu k adresátovi, malé tehdy, považujeme-li projev za méně formální, a případně i tak dáváme najevo, že to s úctou k adresátovi nepřeháníme. To byl také tento případ, a pane Adámku, je mi líto, že vám unikla právě tato malá nuance. Horší, alespoň z hlediska pravopisu a stylu, by bylo používat v jednom textu současně malá a velká písmena.
Píšete, že vám zde nejde o gramatiku, ale o věcnost a obsah. Co se týče věcnosti, váš příspěvek právě moc věcný nebyl, možná první věty. Místo toho, abyste poukázal na omyl a snažil se ho uvést na pravou míru za pomoci pádných argumentů, poukazoval jste poměrně velkohubě na své vzdělání, příjmy (která vám ze srdce přejeme), ale to opravdu není relevantní důkaz o tom, jestli se píše měna tak tak či onak.
A nezlobte se, v závěru vaší reakce opět argumentujete z cesty – ani to, že vidíte věci po osmi letech života v západní civilizaci jinak, neznamená, že vás lidé musí brát, zvláště pak, pokud tuto skutečnost zdůrazňujete, jakmile k tomu najdete jakoukoliv vhodnou příležitost (byť jen často vhodnou z vašeho pohledu). Předpokládal bych, že na vás osm let v této dokonalé západní civilizaci naučí vyjadřovat se trochu diplomatičtěji.
Co se týče Behemota, necítím se být povolán, abych hodnotil jeho celkový projev na tomto serveru, nejsem totiž ani psycholog, ani psychiatr, a tudíž jen těžko mohu vysledovat, co si vlastně v diskusích kompenzuje. Napadlo vás někdy, že ten člověk možná potřebuje pomoc?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Napadlo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To si raději litr připlatit za 2GB RAM, 3G a případně GPS

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A jak silnou to bude mít wifi? Nedávno jsem naivně pořídil Prestigio Multipad 2 co se honosil IPS displejem 800p, ale wifi v hospodě to mělo tak marnou až mi bylo trapně. Hned jsem to vrátil a skončil opět se starým dobrým notebookem, který má aspoň wifi, že se na tom dá stahovat. Tam kde notebook dělá 400 kB/s, tam se tablet plácal mezi 0-80 kB/s. No co je todleto?! A Android a zejména jeho software? Tragédie největší! Ze 3 programů na stahování ANI JEDEN neuměl uložit data na externí mikro SD kartu. Tohle by se na Windows nestalo ani při studentském projektu ve Visual Basicu. Tablety.. sure.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tak za 59$ v prepoctu bych to klidne na vyzkouseni koupil, ale spis na hrani a vyhozeni, protoze realne byhc na tom nechtel ani cist web.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ví, třeba to nebude tak zlé ... moje zkušenost s 8'' a 10'' tablety s windows a atomem je vcelku hodně dobrá (a ke konkurecnimu systemu se vracet uz nehodlam), tak si myslím, že velkou neznámou a případným kamenem úrazu může být kvalita mechanická .... ale za $59 kdo by ji dlouze řešil?
A kdo není na tablety, aspoň mu to nebude líto jako hračky ....

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?
+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.