Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tchajwan se obává HBM, aneb výrobci karet nebudou mít co žrát

Tento článok mi príde ako variácia na:

Výrobci pamětí jsou zklamaní z Windows 8, jsou málo náročné
28. října 2012

IHS zveřejnilo procentní zvýšení poptávky po operačních pamětech u starších systémů Microsoftu:
Windows 3.1: +29 %
Windows 95: +23 %
Windows 98: +40 %
Windows 2000: +49 %
Windows XP: +41 %
Windows Vista: +26 %
Windows 7: +18 %
Windows 8: +8 % (odhad)

http://www.zive.cz/bleskovky/vyrobci-pameti-jsou-zklamani-z-windows-8-js...

Prečo mali výrobcia PC tak radi Windows a neradi Linux.

To závisí od použitého OS
10 tipov pre "zelenší" počítač s Linuxom

Publikované 30.04.2009
Pod­ľa štú­die z UK z ro­ku 2004 sú pou­ží­va­te­lia ope­rač­ných sys­té­mov Win­dows (kaž­dé 3-4 ro­ky) nú­te­ní kupo­vať no­vý har­dvér dvak­rát tak čas­to, ako pou­ží­va­te­lia Li­nuxu (každých 6-8 ro­kov). http://old.itnews.sk/spravy/biznis/2009-04-30/c80233-10-tipov-pre-zelens...

(uy nefunguje)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Teď je otázkou, co bylo (a asi stále je), hnacím motorem k upgradu. To už studie neříká? Dle mého jsou to hry, které, zvláště v roce 2004, na Linuxu tak nějak vydávány nebyly. Téměř bych řekl, že to byla studie na zakázku, těžko říci. Co ale klidně mohu přihlásit je, že otci stačí pro práci letité PC s W XP a o nějakém upgradu zcela jistě neuvažuje. A znamená to něco, třeba že XP jsou lepší než W7 nebo moderní instalace Linuxu, protože jedou na "prehistorickém" HW, jež není třeba upgradovat? Určitě ne. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

vychádzajme z čisel zo študie finanncovanej Microsoftom od Gartneru Get tha facts.
Tam je počítaná cena HW pre Linux na úrovni 120-125% ceny HW s Windows.
majme priemernú cenu bussiness notebooku s Windows 500 EUR, tak pre Linux to bude 600- 625 EUR.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z pohledu uživatelů fungujících na "prehistorickém HW", jimž zároveň XP funkčně zcela dostačují - určitě ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Doposud, s pamětmi umístěnými na PCB, měli širší pole působnosti."

LOL. Jo meli, a vyuzili to asi jako Hitler pri Dunkirku. Parametry odlisne o 2Mhz, PCB jak vejce k vejci, zato design chladicu a ventilatoru se meni kazdy mesic, hlavne at to vypada a svetelkuje jak vanocni stromecek. A kdyz chce clovek koupit levnou grafiku s necim jinym nez VGA + DVI + HDMI, trebars se 3 digitalnimi vystupy, nebo 2x HDMI, nebo 2x DVI, tak se muze posr*t. No, mam pro vyrobce dobrou zpravu: nemusite se vubec niceho obavat, "rozmanitost" vasich produktu bude naprosto stejna.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

jen kvuli "+" jsem se prihalsil. Presne to vystihuje muj nazor a zkusenost.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dobře jim tak parchantům: Jediný, na čem můžou plakat, je, že neokradou miliony BFU, kterým prodávají šméčka s DDR3 (a v jiných dobách podobně). Houšť a větší kapky!

Viz podobnou věc dnes - VGA port prostě skončil tečka. (viva elektroodpad).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

>Jo meli, a vyuzili to asi jako Hitler pri Dunkirku. Parametry odlisne o 2Mhz, PCB jak vejce k vejci,

Aká je šanca, že si kúpia Váš výrobok, ak máte v cenníku distribútora 50% produktov daného druhu a aká, keď máte 10%?

A aká je šanca, že si Vás vyberú z 270 položkového abecedne radeného zoznamu, ak vaše meno začína na písmeno Z resp. K,L sú na to hnajhoršie?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak PROTO Adata, Asus, Acer ... to prece dava smysl, nikdo by si nepojmenoval firmu jako Kingston nebo Lenovo, pripadne jen o kousek vedle MSI.

(A v operacnich systemech Android, to je hned lepsi znacka nez Linux nebo Microsoft, dokonce prekonava i BeOS ...)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Furt. můžou laborovat s napájením a hlavně chlazením....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...a hoří hovno? Soudruhu? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hori jasnym plamenem a voni, holt neni hovno jako hovno,,,

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..hm, já se ptal na to velbloudí... to jsem ještě oxidovat neviděl... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MSI Gaming !!! Sam nemam, ale spica chlazeni, spica efektivita (tiche) a spica vzhled. Myslim, ze ti se o svou pozici bat nemusi.
No a kdyby nahodou nektery vyrobce nevedel co roupama, tak pry je super dulezite RGB podsvetleni, to pritom muze i blikat, menit barvicky v zavislosti na teplote karty a dalsi pro pocitac super dulezite veci, takze muzou bejt vyrobci karet v pohode, furt je cim se odlisovat. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

docela souhlasim, obcas znamym navrhuji sestavu a MSI je vetsinou muj favorit, za me lepsi nez kdysi spickovy Asus...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je pravda, že tahle Gaming série grafických karej od MSI je opravdu povedená a sám jednu vlastním, ale u základních desek bych byl trochu opatrnější s tím nadšením.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pořád lepší než Gigabyte desky, měl bych říkat Gigašmejd. Jednu od nich mám. Jak mě překvapilo, že jeden z ovladačů pro MB způsobuje pravidelně modrou smrt po startu jejich aplikace EasyTune.

Pak mě uklidnilo jejich forum kde vyplynulo, že to takto dělá všem a GB tuhle chybu neopravil, ikdyž se o ní ví už 6 let :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proč proboha používáš (defacto) jakoukoli aplikaci od výrobce ??? Víš třeba to, že UltraDurable desky od Gigabyte se používají i v RMA labech na testování komponentů ? Jo, tvůj dojemný příběh s ovladači... Tak ovladače od MB jistí výrobce chipsetu a vlastně u jakékoli komponenty bývá v drtivé většině případů lepší spolehnout se na drivery výrobce a ne MB jako celku...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protože je to jediná možnost jak snížit otáčky ventilátorů a trochu inteligentně si nastavit jejich chování. Aktuálně jsem to vzdal a používám minimální otáčky které má bios nastavené na 800, což je 2x tolik než kolik ve Windows reálně dostačují pro udržení CPU i GPU na 35°C.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty "Gaming" blbiny (čest grafikám MSI, ten chladič je super). Ještě nedávno jsem měl základní desku MSI Z97M-G43, takovej budget se Z chipsetem. Deska minimalistická, čistá. Naprosto bez problémů (jen ten USB3.0 konektor chlapci nevymysleli a radši bych ho kolmo k PCB). V jednom PC jede s přetaktovaným Pentiem G3258 na 4GHz nonstop 24/7 měsíce v kuse, druhý byl herní s 4790k).
Je ale pravda že jsem se se základní deskou MSI už taky spálil (chipset 975, trochu starší), sice nebyla vadná ale byl to zmetek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takový ty červený kolem let 2006-2010 stály obecně za vyliž *censored*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna, ale jen pro intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vim, ze to nebyla reakce na me, ale aby bylo uplne jasno, jak jsem psal to MSI Gaming je super, tak jsem mluvil jen a jen o grafikach.
Sam vlastnim MSI desku ze serie Gaming a priste jdu radeji do Asusu. Jinak ale souhlas i s tim, ze MSIcko je porad lepsi jak Gigabyte v tech deskach. Osobne jako o low cost uvazuju i o ASRock, rekl bych, ze v deskach uz rozhodne prekonali Gigabyte a maji i modely, ktere jsou lepsi nez MSI ve stejne cenove relaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> základních desek bych byl trochu opatrnější s tím nadšením.

Asi tak, no. Mel sem ASUS i Gigabyte i MSI, a mel sem tu cest s opravovat par PC s temi vsemi.

Moje ASUS i Gigabyte sli na reklamaci (asus 2x ta sama deska), zato MSI je jsou asi nejvic Pat a Mat. Bugy v BIOSu jak prase. Mensi bug ktery me mirne nas*re pokazde: pri bootu F12 bootmenu, vyberu USB, nabootuje; pracuji, restartuji, opet bootmenu, vyberu cokoliv, nabootuje z HDD :D pak byl o dost brutalnejsi bug, kdyz v jedne MSI desce (a to nebyla nijak zvlast stara, tusim 1155) odmitalo chodit asi 4 z 5 grafik co jsem zkusil. Spravil to nakonec update BIOSu, ale jak tohle dokazali zk*rvit je mi zahada. I kdyz teda asi bych si nemel delat iluze ze jen MSI ma brutalni bugy v BIOSu, kdyz vidim 20 BIOS updatu za rok na kazdou desku, mi prijde ze vsechno jsou to jen betaverze, "otestuje zakaznik" QA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, čeho se obávají, když 99% trhu má NVIDIA, která HBM používá jen v opravdu speciálních produktech a AMD nic s HBM2 neprodává.

Navíc jak bylo řečeno, pořád se mohou výrobci předhánět v chlazení, VRM a tak podobně. Tohle spíš vidím jako zjednodušení pro výrobce než nějaký problém.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

99% ? Poprosím o zdroj, jinak vytáhněte tu ruku ze zeleného nočníku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.