Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Qualcomm: Technologie, kterými se Apple chlubí, má svět Androidu už dlouho

To mě pobavilo. Co je proboha fast charging? Jakože paralelní nabíjení větším proudem vícečlánkových baterií? Na to ani není a nemůže být žádný patent. Ale skončil jsem čtení u trojky. Asi i ten poslední mobilní neználek ví, že iris scanner byl poprvé představen v lumii 950 a že ten face recognition oblbnutelný fotkou u samsungu, je zcela něco jiného než má apple. To, co má apple je defacto to, co má microsoft už dobré dva roky ve windows hello se speciálníma depth kamerama. Dál to fakt asi nemá smysl číst. Už jenom srovnávat a kritizovat něco před vydáním ukazuje jak má opět a již tradičně samsung z nového iphonu nahnáno. Už jenom samotné srovnání s androidem je tristní, samsungu vlastní. Srovnávat bezpečný systém s pětiletou podporou a jednoznačně nejnebezpečnější systém (a to nejenom na mobilech, ale globálně) s prakticky nulovou podporou, je opravdu ubohé. A to nejsem majitel žádného jablečného zařízení.
Tady se spíš hodí slova klasika: když dva dělají totéž, není to totéž.
Trabant měl taky 4 kola, volant a motor dřív nez aventador, a???

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

'' Dál to fakt asi nemá smysl číst. Už jenom srovnávat a kritizovat něco před vydáním ukazuje jak má opět a již tradičně samsung z nového iphonu nahnáno. ''

tys to asi necet nejen dal ale ani od zacatku, pze samsung s tim nema spolecnyho nic.. ale aspon je videt, s jakym podjetim si to cet.. (:

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Samsung, Qualcomm, to je jedna ruka. Tak dobře, v Qualcommu jsou pitomci, že dělají takové srovnání, stačí? To ale nic nemění na tom, že Samsung používá mizerný systém, neaktualizuje a dodává technologie, které jsou k hovnu, viz třeba to jejich podání faceid, oblbnutelného fotkou. Hodilo by se říct, že když už se opičili s retina scannerem, mohli od microsoftu okopčit i tu depth kameru pro snímaní xichtu, aby to aspoň k něčemu bylo. Osobně musím říct, že retina scanner je na dvě věci (zkušenost s L950). Kdyby byl před odemčením náhled na obrazovce, aby se člověk hned trefil, tak by byla užitečnost asi 1000x vyšší. Ale stejně to nic nemění na tom, že se člověk musí na telefon dívat zpříma a že čtečka prstů bude v mnoha případech daleko pohodlnější. To IMHO podělal i apple u toho Xka, když spoléhá jen na tu čtečku xichtu.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Vypada to, ze mas nejaky "zader" se Samsungem :D Jinak co se tyce "skvelych" Apple technologii typu touchid..ony asi tak skvele taky nejsou,ze?
https://www.google.de/search?dcr=0&q=apple+touchid+fail&oq=apple+touchid...

nemluve o tom, ze to precurali otiskem prstu ze sklenice :D

Takze kdyz to trosku srovnam, myslim, ze to ze ve svem prispevku fandis jabku, nemusis plivat na Samsung, ktery ma take docela mnoho spokojenych uzivatelu..treba mne. Uprimne, kdyz se mi dostane jabko do ruky, tak mam pocit, ze jsem zpatky ve skolce...system, ktery nema ani tlacitko "zpet" a potrebujes na to studovat "gesta"..je opravdu "inovativni".. nehlede ani na to, ze spousta jejich vlastni uzivatelu to ani nezna, jak se prepnout mezi aplikacema a proto vzdycky zmacknout "Home" button a zpatky klikaji na ikonku aplikaci, kam chteji prjit. A tak by se dalo pokracovat...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No dovol, ale tohle si dovolit napsat na webu fanatickejch priznivcu Androidu? To snad ne. :-D Tady prosim te tvrdej ze Android je distro linuxu a ze je uzasne bezpecnej, proste spolek magoru.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jo, android je linux jenom když se mluví o "slavné" #1 chybě linuxu, jinak se k androidu nikdo z nich nepřiblíží ani mastnou tyčí :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Prečo je stále pre Teba tak ťažké pochopiť že Android je upravený Linux ?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Když přikurtuješ trabantovi na zahrádku motor z rozbitého mercedesu, taky nebudeš tvrdit, že je to jen lehce upravený mercedes :-D

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jak to souvisí s androidem a linuxem?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nejsi ti BTJ s novým nickem? Takový pitomec se jen tak nevidí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys věděl co je Linux (jádro) a jakou hraje roli v Androidu, nikdy bys takové přirovnání nenapsal. A nebo to víš a jsi prostě hlupák, že jsi použil takové přirovnání. Vyber si... Já to neurčím, znám tě jen na základě tohoto hloupého komentáře.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To fanaticky a opakovaně tvrdíš ty. :-)))

Že lze Android fakticky považovat za distro Linuxu není problém, protože Linux kernel. Že jsou chyby v Linux kernelu? No jsou jako jsou ve všech ostatních kernelech. Jdou chyby v kernelu opravit? Jdou a to i dost rychle. Jde aktualizovat kernel pod androidem? Áááha, tady nám to začíná drhnout, je to problematické. Takže ve skutečnosti je problém ve filosofii distra a ne v Linux kernelu. Jsou chyby v návrhu Android systému nad kernelem? Jsou a někdy dost velké, to už s Linuxem nemá co dělat, to si musí Google pořešit sám. Další problém je v sestavování aktualizací a jejich distribuci. Za to také Linux nemůže, můžou za to laxní výrobci, kterým je prodaný telefén na háku a Google, který takovou anarchii dovolil.

Microsoft mimochodem (v mobilní sféře) není o nic lepší a jeho tradice produkty zahazovat do pytle zapomnění je soušástí toho, proč v tomto světě pohořel.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A nezda se ti, ze orezany linux kernel je trochu malo, aby se dal Android povazovat za distro linuxu?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A vis o tom, ze nejakym zpusobem orezany je kernel v kazde linuxove distribuci ? Kernel obsahuje podporu pro trillion procesorovych architektur. Ovladace pro trillion zarizeni, vcetne historickych co uz dneska skoro nikdo nepouziva. Vetsina linuxovych distribuci z toho ma zkompilovanou jen cast...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hodně nebo málo, prostě to monstrum běhá na Linux kernelu. To je celé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Položit rovnítko mezi "někteří výrobci telefonů/operátoři mobilních sítí (kteří mají značnou volnost při implementaci Androidu na svých zařízeních) prodávají nebezpečné instalace Androidu " a "Android je jednoznačně nejnebezpečnější systém" může jen <doplňte expletivum dle vlastního výběru>. Když jsou uživatelé idioti - a uživateli OS jsou i výrobci zařízení - tak nepomůže, i kdyby AOSP byl sebekvalitnější.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trochu přemýšlej. Je rozdíl s technologiíí/nápadem přijít první a je jiné vylepšit. Nikdo nepopírá, že implementace od Applu jsou často na vysoké úrovni, ale to neznamená, že je to jejich nápad. Jen odkoukali a vylepšili. A pak se tím umějí správně pochlubit - skvělý marketing. A dost i-ovcí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Lepsie ako debžot by som to nenapisal, sam som uz par x kvoli cene uvazoval nad androidom a dokonca som si davnejsie kupil S6+, ktoru teraz pouzivam k DJI Mavic ako riadiaci telefon, kde skoncil po 2 mesiacoch denneho pouzivania . Bohuzial som presvedceny o tom, ze markantne vyhody nepochopi ziadny pouzivatel androidu, ktory si zas nevyskusa pouzivat 2 mesiace iphone..
Iphone nie je dokonaly, ani lacny telefon, dokonca uznam, ze keby mal Samsung S8 operacny system ios a nedali ten snimac otlackov na zadnu stranu, tak je to momentalne najdokonalejsi telefon s mi mix2 :-) Prave ios a jeho odladene prostredie a bezpecnost, komplexne zalohovanie, icloud su veci, ktore z neho robia momentalne najlepsi os pre telefony. Tie veci co uvadza Qualcomm su samozrejme blbosti, tak isto pred nurtibulletom boli mixery co mixovali smerom dole a viete o nich? Nie, lebo neboli dokonale a hlavne nemali dobry marketing. Momentalne sa mi paci Xiaomi Mi Mix 2, je to fakt pokrokovy telefon s peknym dizajnom, paci sa mi viac ako iphone X, ale bojim sa toho nijakeho servisu, hlavne podpore, nechce sa mi riesit ze tam nepojde Oreo a nebudem si vediet vecer posvietit, lebo ikona na baterku je niekde zasita, alebo budem kvoli tomu skusat 10 utilit a hlavne ten servis, 600 Eur a ked mi padne, ten display mi uz nevymeni nik.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Když to vemeš zcela pragmaticky. Nejnovější IOS10 podporuje ještě iphone 5, což je 5 let starý telefon. Tomu nemůže konkurovat v telefonech ani microsoft (ten má tuším 3 roky, ikdyž u některých modelů víc), natož nějaký android, kde není problém koupit nový telefon ještě s kitkatem, což je fakt tristní. Nejnovější, co koupíš je rok starý předražený android a máš tak 75% šanci, že budeš rád aspoň za nějakou bezpečnostní aktualizaci, natož za nový systém. Pak se ta dvacka za nový iphone rozhodně nezdá přehnaná, zvlášť, když ho ještě třeba za dva roky za desítku prodáš. Teď jsem četl vtipný komentář, že dva roky starý android ti nevemou ani ve sběrném dvoře, něco na tom bude ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

asi věc názoru.
Když koupim Iphone za 20 a pak ho prodám za destet - ztráta 10tis
Když koupim Androida za 10 a pak prodám za 5 - ztráta 5tis... no a kdybych ho vyhodil - mám stejnou ztrátu jako ty
:D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zcela zásadní ale je, že jednak ten android za 10 bude shit (ale to je jedno). Hlavní rozdíl ale je, že ten iphone prodáš třeba za 10 i po dvou letech používání. Ale ten android možná prodáš za 5 když ho prodáš do dvou dnů jako funglofku. Vím o čem mluvím. Vyhrál jsem nějaký android za 10, ofiko cena, všechno. Dal se sehnat šedý za 8 a já ho až napodruhé jako nový, nerozbalený s plnou zárukou od korunky prodal na aukru za nějaké 3 tisíce něco i s poštovným a byl jsem rád, že jsem se toho zbavil. Zkus někde prodat dva roky starý android za 10k, když ještě pojede, tak ti ho vemou někde v zastavárně za stovku.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ty mas dost :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je hezký příměr, ale Android za 10 kkč za 5 kkč prodáš tak maximálně obratem. Určitě ne rok či více jetý.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nezmysel. Galaxy S6 som kupil ako vyhru v tombole tenkrat za 10100Kc. Po 20 mesiacoch pouzivania sa v pohode predal za 5500Kc. Za cenu 5k som mal hned niekolko kupcov, takze nebola to iba vynimocna nahoda na kupcu. ;)

Dalej ku XZ Premium za 20k sa napriklad davali skvele BT sluchadla Sony MDR-1000X v hodnote 9 tisic +microSD karta. Tam uz vam tie porovnavacie pocty nejak sediet nebudu, co? :P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to je hezké a věřím, rozdíl je v tom, že jste za 10kkč koupil telefon s daleko větší hodnotou. Rozhodně to není obvyklá cena, abychom řekli toto je Androidfoun za 10kkč. U Galaxy S6 věřím, že se dala prodat za slušnou cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a moja otazka potom znie, preco su neustale tendencie porovnavat iPhone za 20+ tisic s Androidmi za zlomkove ceny? Jasne, ze ked clovek kupi lowend za 4k, tak ho za 2 roky moze vyhodit, ak sa dovtedy sam nerozpadne alebo mu uplne neodide bateria... Je to ale hrozne nefer porovnanie v tom pripade. A na druhu stranu, uz ani to dnes neplati, pretoze za necelych 5k sa da kupit opravdu slusny a pouzitelny telefon po vsetkych strankach. Napriklad Redmi Note 4. Kto ho ma alebo aspon drzal niekedy v ruke, iste jednoznacne suhlasi. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě, porovnat to jde i nejde, nicméně každý na to kouká jinou optikou, takže se nedá najít jeden definitivní verdikt.

Faktem je, že Apple na oplátku za vysokou cenu (10 - 30 kkč) udrží solidní hodnotu dost dlouho a dlouho telefon SW udržuje (takže jej lze po roce prodat s malou ztrátou, nebo 6 let používat, stále s aktuálním OS). Levné Androidy mají jinou filosofii a pokud je někdo mění jak ponožky, tak za 6 let mohou vyjít dráž než ten ajfoun :-), znám takové jedince, ale jsem dalek toho, abych někomu radil co si má kupovat (a opravdu nehodlám nikoho přemlouvat do Apple nebo nejdražších droidů, jen že ekonomika může být v průběhu času překvapující - koupit 3x levně může vyjít dráž než jednou draho - ne vždy a ne automaticky, ale může).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme i takyto pripad moze nastat, ale to sa bavime zasa o extreme, kedy clovek kazdy rok kupuje uplnu novinku okolo 20k a nasledne ju preda za polovicu po roku pouzivania. Ja napriklad kupujem (s vynimkou teraz promo na XZ Premium) vacsinou ob rok, najnovsiu vlajkovu lod, ale az tak po cca pol roku, ked sa cena ustali a da sa zohnat za 12-14k. Po 2 rokoch ako vlajkovu lod s aktualnym OS to nemas problem predat za polovicu, co po 2 rokoch nie je urcite velka strata. Takze aj tu je to len o pristupe a potrebach. Dokazem verit, ze iPhone dokaze fungovat tych 5 rokov, ale osobne by som takto dlho telefon nedokazal pouzivat, pretoze ako technologicky fanusik a hlavne clovek, ktory sa uprimne potesi kazdemu zlepseniu v oblasti fotografii/videi, obvykle robievam upgrade z tohto dovodu, ze pride na trh nieco, co pozorovatelne posuva kvalitu fotaku. Ako si uz spomenul, kazdy ma ine naroky a potreby. A zdaleka to nesuvisi iba s cenou zariadeni.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, s tím souhlasím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- pokud vim tak posledni MS vystrelek mel podporu u nekterych zarizeni 5 let a u zbytku stale pokracuje takze 5+ a stale bezi :)
- kitkat bych asi taky nevidel jako uplny problem protoze na nem stejne vsechno funguje narozdil od iOS ktery updaty nekdy omezuje funkcnost starsich modelu ;) navic kolik vyrobcu prodava nove vyrobky s kitkatem o.O ?
- takze iOS ktery omezuje uzivatele je OK ale androidi zarizeni ktere nabizi sirsi funkcnost a neomezuje uzivatele je predrazene kdyz ho Apple navic dotahuje kolikrat i s mnohaletym zpozdenim ? :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bych to jenom zkorigoval, že není pravda, že iOS omezuje funčnost updaty. Při updatech nejsou na starších modelech dostupné některé fičury nových systémů, obvykle jsou to ty, pro které chybí HW výbava, takže tak nějak logické. Dále jsou pak nové verze systému podstatně náročnější na zdroje, tak to starší telefon (po krocích, co hlavní verze) zpomaluje. Nicméně to není nic co by se netýkalo i Androidu, prostě to staví na míru aktuálnímu HW. Naštěstí už jsou (resp. posledních pár let) CPU se slušným přebytkem výkonu, tak tento vliv zpomaluje. Dříve to bylo více na hraně.

Co se týče funkčnosti aplikací, je to jen na autorech aplikací, kam zpět to udělají kompatibilní. Některé jedou jen na nejnovějších verzích, některé hodně zpět.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

prosim nelhat :) apple v minulosti zredukoval funkcni ficury novym iOS na starsim zarizeni to ze na starsich molech nepribyvaji nove funkce instalaci noveho OS tu neresim resim tu pouze to ze kdyz si clovek neco koupi s vyctem funkci ktere jsou v budoucnu omezeny tak to neni uplne v poradku :)
mam pocit ze tu nejvic obhajuji Apple produkty lide kteri s nimi neprisli ani do styku a nebo prisli ale maji velmi selektivni pamet :)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechceš být konkrétní? Pamatuju si akorát, že s anniversary updatem zrušil microsoft komplet u všech telefonů podporu FM rádia, ale to byl microsoft, ne apple ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Příklady SW fičur co zmizely z iOS? Na nic důležitého si nevzpomínám (pochopitelně nepoužívám vše, tak to mohlo být něco co mi nikdy nechybělo, rád se poučím).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavé a nevěděl jsem to. Když zahrabeme v homadě internetu, vyjeví se nám, že to Apple nedělal z rozmaru, ale z prostého právního důvodu a změna je zapracována jen do novějších OS - do nepodporovaných ne - ty tedy na žalobu prostě dojely.

Apple’s decision to stop supporting FaceTime on the iPhone 4 was a result of a patent lawsuit it lost against VirnetX which resulted in Apple switching to a cheaper method to support the video calling feature.

Nevada-based VirnetX, a firm often described as a patent troll, previously asked the court to completely ban FaceTime and iMessage back in May, arguing that Apple has done irreparable damage to the firm which licenses patents to tech companies.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktuální release MIUI ze 14. září 2017 podporuje krom hromady novějších modelů i Xiaomi Mi2, což je telefon +- měsíc stejně starý jako ten iPhone 5. Je skvělé mít 5 let oficiálně podporovaný telefon, ať už je to na jakékoliv platformě.

iOS dělá jenom jeden výrobce, takže je pak asi jednoduché sklouznout do mentality "ten Android", ale pak člověku uniknou podrobnosti. Android prostě dělá hromada výrobců, někteří lepší, někteří horší, při výběru je potřeba přemýšlet a zvážit všechna pro a proti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Konečně něco konkrétního. Dobré vědět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna Xiaomi má podporu velmi dobrou viz třeba https://www.miuios.cz

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Begy dakujem za tip. Problem je ze xiaomi neponuka moj operator, co je velka skoda. Keby Mi Mix 2 bol oficialne dovazany a servisovany mobil s Oreo, asi by som mu dal sancu, kedze je to fakt premysleny telefon co sa tyka dizajnu aj funkcii.. S citackou otlackou na zadnej strane nemam skusenosti, takze neviem posudit.. skusal som to len 1x a to som sa dost triafal prstom na kameru az potom na citacku.. Pre mna by bol mozno idealny nfc chip v ruke, alebo prsten.. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ohladne mi mix 2 som dostal taketo info:
Dobrý den, nyní probíhají ohledně tohoto telefonu jednání v Číně. samozřejmě ho naskladníme, už teď víme, že bude opravdu výborně vybaven. Počítáme cca do měsíce, rádi by jsme dřív a hned jak budeme vědět podrobnější info rádi by jsme zahájili předprodej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On jeste dneska nekdo kupuje mobily od operatoru?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Tie veci co uvadza Qualcomm su samozrejme blbosti, tak isto pred nurtibulletom boli mixery co mixovali smerom dole a viete o nich?

Blbosti pisete vy. Ty mobily co uvadi ve vyctu Qualcomm jsou zname a vlastni je tintilion lidi, takze porovnavat to s nejakymi mixery ktere vlastni 5 lidi, je naprosto mimo.

> Nie, lebo neboli dokonale a hlavne nemali dobry marketing.

Galaxy S8 mel rekordni pre-sales, Note 8 taky a to navzdory tomu ze Note 7 je notoricky znamy zapalovac. Takze bych rekl ze marketing docela funguje...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To jsou zase komentáře. Markantní výhody iphonu jsem nenašel a že zkušenost mám. Můžu porovnávat teď 7 (red) a Oneplus 3T (midnight black). Předtím Oneplus One a 4s.

Takže rychlost systému stejná, fotky/videa prakticky stejné (3T líp fotí za světla, 7ka líp za šera), výdrž baterky 3T znatelně lepší, rychlost dobíjení 3T znatelně lepší, updaty softwaru mezi prvními (Oneplus je v tomhle špička i předchozí One stále dostává updaty), cloudový služby a zálohy obdobný (s itunes je totální vopruz a ne vždy sesynchronizuje, či updatuje jak má, google občas nefunguje jak by si člověk představoval) a facebook padá tak zhruba stejně :-D, takže popíše mi někdo v čem jsou takový výhody apple jak komentující popisují? Neříkám, že apple je shit, to ne. 7ka RED je krásná, ale upřímně i 3T v midnight black je super luxusní. A nakonec co je rozdíl? Poloviční cena, funkce úplně stejný

A teď paralela k PCčkům. Budu li porovnávat Macy a PC s windows, tak tam je situace ve prospěch PC. Bezpečnost podobná, mac jsem už taktéž viděl zavirovanej (placenej font do adobe konkrétně) jenom holt na windowsech se víc warezuje. Stabilita systému (neberu-li v potaz overclocking) podobná a i mac se seknul při updatu. Výkon PC zhruba dvojnásobný (v přepočtu na jednotku ceny) a ne, neberu, že je to líp vyladěný, 8 jader a GTX 1080 má prostě svůj výkon. Hraní... PC cokoliv a na Macu se člověk snaží najít správnej emulátor, aby mu to nakonec nešlo. :-D

Co tím chci říct, chcete-li si koupit cokoliv od Apple, kupte si to, ale necpěte všem ostatním, že je to božstvo, bez kterého se nedá žít. Dá a mnohdy i lépe.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem android, přešel na windows phone a z windows mobile přejdu asi na iphone. Windows phone a iphone prostě fungujou a o tom to je. Windows mobile je na tom po updatu z windows phone hodně špatně, možná to není tak špatné jako u androidu, ale prostě ne. Navíc jako ajťák bych si prostě nemohl pořídit android, abych nebyl lidem pro smích. Nosit pořád v kapse děravý krám, o který bych se musel starat jak o tamagoči a bát se otevřít SMSku? V době, kdy to má kamery, mikrofony, je to neustále připojené k internetu, tak to prostě nemůže mít android. To opravdu ne, to je 1+1 snad každého ajťáka nebo člověka, co tomu aspoň vzdáleně rozumí. A to říkám jako odpůrce snowdena a ruzných konspiračních teroristů.
Navíc kde bude tvůj 15ti tisícový krám za rok? Připlatíš 5k za iphone 8 a ještě za pět let budeš mít nejnovější systém a nebudeš se muset strachovat tam otevřít mail nebo dokonce spustit internetové bankovnictví (mimochodem, má ještě nějaká banka mobilní bankovnictví pro android? vím, že před pár lety to hromadně stahovali).

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No, budeš se divit, ale můj 13ti tisícový 3T (ekvivalent iphone stojí 28 490,- Kč) krám bude fungovat úplně stejně jako dneska. Stejně jako stále funguje ještě můj přes 3 roky starý Oneplus One a budeš se divit - dostává updaty. :-D

Co konkrétně je děravý na androidu? Se bojíš, že někdo uvidí tvoje nahatý fotky v mobilu? Dej si tam heslo, případně si sežeň šifrovací aplikaci, ne? Nebo stačí mít jiný heslo než 123456 na google.

Odpůrce Snowdena, ale hrozby Iluminátů jsou reálné, že? Všechny korporace zajímá, co máš v telefonu. :-D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Uplne ten google nechapem, to je problem urobit ten android ako core, ktore updatuje google forewer a potom nadstavbu nech si kazdy vyrobca urobi sam.. vsak ako win, updatuje ho MS a nie kazdy vyrobca PC, ten tak max updatuje ovladace.. MS sa s tym tiez trapil, tak som myslel ze k.. google sa tomu uz vyhne oblukom.. Oreo ma nieco priniest ale co konkretne.. "veľká zmena sa udiala v samotných základoch operačného systému Android. Modulárna architektúra umožní výrobcom smartfónov rýchlejšie a jednoduchšie aktualizovať ich zariadenia na novšiu verziu operačného systému"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

> Uplne ten google nechapem

Ty spis nechapes celej problem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady je trochu rozdil mezi PC, kde mas standardizovany sbernice a bootovaci proces a ARMem kde si to kazdy vyrobce dela podle svyho. Android samotnej je dost zavislej na verzi Linuxovyho jadra a Linuxovy jadro je zas kompilovany specialne pro konkretni HW. Samozrejme by to teoreticky slo udelat jako kdyz IBM rozhodlo vydat standard IBM PC. Problem je ze tehdy to diktovalo IBM. Dnes by se musel dohodnout minimalne Google s ARMem a vsema vyrobcema SoC a pak donutit vsechny vyrobce Androidich zarizeni aby se toho drzeli. Treba to tak jednou dopadne, ale rozhodne to je problem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale to je hloupý komentář. Když nevím co to znamená napadnutelný (děravý) telefon, tak to nekomentuji. Že to někdo používá a přijme ta rizika, OK, beru, ale smát se tomu jaká je to blbost a ilumináti očarovávají telefony, to fakt ne.

Zranitelnosti znamenají, že telefon může být automaticky na dálku (robotem) ovládnut a bez vědomí uživatele používám k jiným účelům. Sbírání hesel (hehe, dej si tam heslo, jsem tu četl) od jakýchkoliv služeb, nasávání kontaktů, únos SMS potvrzujících bankovnictví, zombie zařízení sloužící k síťové nekalé činnosti (telefon zprostředovává trestnou činnost), atd atd. fantasii se meze nekladou.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud víš o takové chybě v androidu, tak ti za to google dá nějakých $150 000. Dej vědět jak jsi pochodil.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Eeee? Vím o mnoha chybách jsou na to speciální stránky. Stačí aktuální Blueborne?
Google mi dá prachy, když chybu NAJDU. Znát známé a hledat nové je dost rozdíl.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Máš speciální stránku s chybama, které nejsou opraveny v nejnovějším androidu? A mohl bych ji vidět?
Blueborne už je v androidu opraven.

Když mluvíš o zneužívání mobilů na dálku, tak jsem myslel větší dálku než na kterou využiješ Blueborne :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Chlape nedělej ze sebe hlupáka. To snad není zapotřebí. Vyhledávač Google známe (ta firma co dělá Android)?

To že je Blueborne opraven je hezké, ale teď zpět o čem je tu řeč, takže v kolika % telefonů je blueborne opraven? Což se týče i všech ostatních zranitelností. Na kolika telefonech jsou pravidelně aktualizované systémy a na kolika zahnívají staré verze ke kterým je známo čím dál více děr? Tady nejde o to, že by Google neuměl udělat hotfix, tady je problém, že se hotfix nedostane k uživateli.

Nebudeme to komplikovat, je jich většina (kolem 80 %).
https://androidvulnerabilities.org/

I ovládnutí přes bluetooth je na dálku (nepotřebuji cíl ani vidět), mohou také ovládatat bluetooth přes zařízení na kterém ovládly systém přes bluetooth. Když se zařízení nemusím dotknout, je to na dálku, nicméně to byl jen příklad. Výběr není malý.

https://androidvulnerabilities.org/all
https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-1224/product_id-...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže to ve skutečnosti není "android je děravý" ale "někteří výrobci nedodávají aktuální verzi".
A to je důvod proti koupi androidu? Sorry, ale to nedává smysl.

Se tak zeptám - máš doma wifi router? Většina z nich také není aktualizovaná...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je důvod proti Androidu. Když se opravy nedostanou do koncových zařízení, je to problém. A jak jsem napsal, když to někdo bere jako riziko a tak to používá, tak OK, ale hahaha, ilumináti mi prý obládnou telefon, tak to je přesně ten důvod proč lidem unikají peníze z účtů atp.

Ano, mám router, 5 - 6 let starý, poslední aktualizaci jsem dělal asi před měsícem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A to ti nevadí, že většina domácích routerů není aktualizovaná?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vadí. A co s tím jako mám dělat? Já si svůj router zajistím, router bez podpory nekoupím a toje zhruba tak vše co mohu dělat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, takže u androidu je to argument proti koupi androidu, že existují nepodporovaná zařízení, ale u routeru to není argument proti routeru. Zajímavé.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsem, že si koupím (resp. koupil jsem) jedině router s podporou. I po 6 letech. Takže je to argument pro jakékoliv IT zařízení. Router bez podpory nekoupím ani náhodou. Naštěstí to není tak, že router = jeden typ systému, výběr je mnohem bohatší.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Stejne tak mas na vyber haldu vyrobcu zarizeni s androidem. Muzes si svobodne vybrat takovyho, co na aktualizace nekasle...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

OK. A to je...? Řekněme alespoň 5 let podpora, ať srovnáváme s tím jablkem, jakožto konkurentem?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

5 let ? Tak dlouhou podporu si muze dovolit jen apple, protoze ten pri svych marzich svoje ovecky patricne oholil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a jsme zpět na začátku vlákna, jak pak nemá být 80 % telefonů děravých. Mimochodem Android udržuje Google a ne výrobci, takže je to zase tak moc nestojí - jen by museli chtít.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aha takze kdyz mobil nema 5 let podporu, tak je jich 80 % deravych. A k tomuto cislu si dosel jak ? Ja zas tvrdim, ze se 90 % mobilu 5 let nedozije. Co vidim okolo tak po 2-3 letech maj lidi mobily tak zdevastovany, ze je cas na vymenu.
Ano google udrzuje android. A prevzal celkem rozumny zpusob jaky funguje na linuxu kde se vyda oprava a do tydne je dostupna ve vetsine linuxovych distribuci. Bohuzel vyrobci mobilu tak jednoduchou vec nedokazou. Oni si furt myslej, ze jsou jen vyrobci hw... Porad jsou ale vyrobci, co udrzujou aspon 2 letou podporu. Pro vetsinu lidi je to naprosto dostacujici.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem si prosím pěkně přečetl. https://androidvulnerabilities.org/

No já mám telefon přes dva roky a zbavovat se jej výhledově nehodlám, moje žena 4 roky, teď jí telefon vypadne z podpory, tak se uvidí co s tím v příštím roce. Znám dva lidi co používají mnohem starší telefony (iPhone 3G kterému je 9 let). Ostatně co se tak podívat na něajký průzkum... http://landing.deloitte.com.au/rs/761-IBL-328/images/tmt-mobile-consumer... (str. 10).

Taktéž jsem neřekl, že se o to nestará Google, stará, pochopitelně. Problém ve výrobcích, s tím souhlas, kteří pořád myslí na výrobek jako na "výkovek". SW generace jim pomáhá zkrátit životní cyklus a morální životnost, tak co by se hrnuli přes záruku. Zákazníci akceptují, takže se to asi nezmění.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Proportion of devices running vulnerable versions of Android". Ok ... jenze. Pred casem doslo k tomu, ze se zacli delat security updaty androidu, ktere jsou nezavysle primo na verzi androidu. Priklad je google s nexus+pixel a jeho 2 roky nova verze + 1 rok security updaty. Takze v teto statistice jsou v tretim roce existene brany jako derave i kdyz to tak neni.
Ano taky by sem byl pro, kdyby na sw vyrobci nekaslali. Takhle proste vybiram to nejmensi zlo a vybrat se da. Zakaznici bohuzel akceptuji i totalne dopraseny android do podoby lagdroidu jako tvori napriklad samsung. Takze nektere veci se jen tak k lepsimu nezmeni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak já jsem neříkal, že nevím co znamená napadnutelný. Jen ten pojem děravost je hodně vágní. To, že tam jsou chyby, které umí skupina relativně sofistikovaných "zločinců" zneužít je možná pravda. Ale pokud je člověk alespoň minimálně obezřetný, tak se mu drtivá většina problému vyhne obloukem.

Každopádně nemám nastudováno jaký objemy těchto aktivit probíhají prostřednictvím chyb v androidu, takže se k tomu neumím vyjádřit. Jestli je někde nějaká statistika, rád si ji přečtu. Pokud však dobře vím, většina bankovních krádeží je problém, že uživatel otevře, nainstaluje nějakou podezřelou kravinu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako jo, ale má to několik háčků. Dnes není třeba být sofistikovaný zločinec, útočná klikátka se dají pořídit "na trhu" (prodávají je sofistikovaní hackeři, nesofistikovaným útočníkům).

Obezřetnost je k ničemu, pokud brebera umí ovládnout telefon (získat root práva) a zcela nepozorovaně si na pozadí dělat to svoje.

Chyba mezi židlí a klávesnicí, to je jistě největší problém, ale mě teď šlo o to co se prostě uhlídat nedá (hrozby skrité uvnitř systému) ať je člověk sebeznalejší a o co se musí postarat autor OS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No a co konkrétního se dokáže bez vědomí uživatele dostat do telefonu? Prakticky vždycky je ten první krok uživatelův.

Ano, některé věci jsou sofistikované, ale drtivá většina je případ stáhnutí divné aplikace (s příšerným hodnocením) z podivuhodného zdroje, od nedůvěryhodného autora. To není o znalosti, ale o blbosti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty se tak mýlíš až mi z toho cuká v prutu. Donedávna jsi musel u windows phone mít developer účet pro odemčení zařízení (teď už je to bohužel?, snazší). U applu to bude podobně. U androidu je to jedno tlačítko v menu, tak kde jsme? Uživateli toto vůbec nemá být dovoleno!
Ale tu se ani nemusíme bavit o nějakých pochybných zdrojích. Problém je už v samotném fundamentu mizerného návrhu androidu, takže takové věci jsou i v oficiálních zdrojích https://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/449337-utocnici-lidem-po...
A to "vždycky je ten první krok uživatelův", to jsi teda napsal pěknou píčovinu! V takovém případě jsi vlastně řekl, ze je tedy uživatelovou největší chybou už to, když si v obchodě koupil telefon s androidem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt ma pravdu... uzivatel si musel stahnout pochybnou aplikaci, ktera obsahovala malware. Musel te pochybne aplikaci povolit i patricne pristupy, aby je mohla zneuzit. Chyba jasne na strane uzivatele. Co ma sakra nejakej wallpaper mit pristup k posilani sms ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Co ma sakra nejakej wallpaper mit pristup k posilani sms ?". Ano, to je trefná poznámka! Jak je možné, že získal wallpaper práva posílat prémiové SMS??? Jednoznačně chyba na straně architektury androidu ... ale to je dost známá a stará písnička. Uživatel je BFU, nemusí být IT inženýr, aby mohl vlastnit hloupoučký android nebo snad ano? Proto, že jsou v mobilu placené služby, kamery, mikrofony, tak jsou na jeho OS kladeny řádově vyšší bezpečnostní nároky než na desktopový systém a android je v tomhle ohledu, s prominutím, ďžouk!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Jak je možné, že získal wallpaper práva posílat prémiové SMS???" To je jak u debilů. Protože to UŽIVATEL POVOLIL a ignoroval všechny indície, že je to vir (nízké hodnocení, žádost o nesmyslný přístupy, nedůvěryhodný autor). *facepalm*

Uživatel nemusí být IT inženýr, stačí základní škola a znalost čtení.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, uživatel nemá co povolovat, už to pochop. Proč to může fungovat na windows a na ios a na androidu je to furt problém s nějakýma sračkama? Jak vůbec je možné, že wallpaper ze samé podstavy věci může přistupovat k placeným službám??? Snad žádná aplikace nepotřebuje přistupovat k placeným SMS ne? Máš SMS aplikaci, která je součástí systemu a tím to končí. Je to prostě debilita androidu, že se chová jak desktopový systém ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mne se libis debzote..proste tma prede mnou, tma za mnou..ale svetlo na obzoru iPhone :D
Jinak mozna jsi uz slysel o uniku fotek ruznych celebrit...zajimave na tom je, ze vetsina z nich mela nejaka Jabka ;) Asi s nim ale neumeli zachazet, protoze podle tebe je to nejbezpecnejsi system :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A oni jim je ukradli z iphonu nebo někde z cloudu? A měly ty celebrity iphony nebo androidy?
Zeptám se tě takto: Který mobilní systém je nejbezpečnější a který se stále tak nějak prodává? Když k tomu přidám 5+ let podporu a to, že všechno funguje, tak klidně za to zaplatím o něco víc (mnohdy i o dost míň) než za děravou beta konkurenci, kde jde telefon hacknout a vysát účty pomocí wallpaperu z oficiálního obchodu. A o tom to celé je.Kamaráde ja nechci iphone, proto mám windows. Já nechci telefon od té buzerantské firmy, která je uzavřená jenom pro svoje zařízení a ovečky (v tomhle aspoň díky za microsoft, který když už sere na windows, tak na iphone má podporu perfektní), která žije kultem osobnosti, neplatí daně a kdoví co ještě, nechci od nich telefon! Nikdy jsem nechtěl. Ale po krocích microsoftu, kdy to tam indiáni pěkně sabotujou musím hledat alternativu a existuje v současnosti na trhu jediná alternativa a tou je iphone. Aspoň pro uživatele windows, který ví, že telefon může i fungovat. Kdo začal na androidu, je asi svým způsobem šťastný člověk, má z čeho vybírat, aby si mohl/musel dvakrát do roka koupit nový za 10+ tisíc a ještě se cítit svobodný a nesvázaný, protože si může vybrat z osmi tisíc modelů, je to jakože open source (ale ono tak úplně není, ale to se už raději nepíše:) a prostě je to free-cool-in, protože nejsi svázaný na jeden model iphonu, kde máš na výběr ze tří barev. Ti androidisti umí žít;-D Ale kdo poznal, že to jde jinak a.k.a., že to jde a funguje, tak má prostě "problém" a není si z čeho vybrat, protože existuje jen jedna možnost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Máš SMS aplikaci, která je součástí systemu a tím to končí." Ano.. typicky retardovany nazor, ze jedna aplikace vyhovi vsem. A to o sobe tvrdis ze jsi ajtak... :o)
Takovy hezky priklad... vyrobce kolegova mobilu tak nejak zapomel v sms aplikaci na odebirani diakritiky z napsaneho textu pred odeslanim. Kdo chce zbytecne posilat nekolik sms, kdyz muze nainstalovat lepsi sms aplikaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No O+O tam bych zrovna updaty nevyzdvihoval tam se to nepovedlo. O+3T to už je jiná písnička, škoda že mi ho ukradli byl to až na výdrž naprosto nejlepší strojek
každopádně s tímhle idiotem který se vydává za ajťáka ale bude nejspíš umělecký elektrikář naprosto nemá cenu debatovat
mám v práci v šuplíku 4 ipady 6 iphonů nespočet androidů a stejně mám na denní používání redmi note 4
až na foťák mi nechybí nic ten byl na O+3T vynikající kombinace EIS OIS se fakt povedla

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co se nepovedlo s updaty na O+O? Já jsem s Cyanogenem neměl nikdy potíž, updaty mi chodily pravidelně, možná ze začátku trochu později, ale pak to bylo v pohodě. No možná to nebylo nějak extra, ale po přechodu z HTC mi to přišlo úplně v pohodě. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že tenhle článek, co tu právě vyšel, mluví za vše: http://diit.cz/clanek/blackberry-priv-nedostane-vyssi-android-nez-60
Není to ani dva roky, bylo to dokonce dražší než nejnovější iphone 6s a kde je teď? :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A co z toho vyplývá? Upřímně Blackberry je tak minoritní záležitost, že ani nikoho s takovým telefonem neznám.

To, že updaty nedostávají low endový telefony a naprosto unikátní záležitosti, kterých se prodá pár tisíc je snad úplně očekávatelný. Každopádně dneska se telefony stejně mění po roce, dvou používání, a to včetně iphonů. Přítelkyni leží doma jetá 6ka, protože odešla baterka těsně po konci záruky a nedá se používat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vymena baterie v 6 tke (original bateria apple + praca) 40 Eur na pockanie, telefon predajny za 240 Eur.

Uplne ten google nechapem, to je problem urobit ten android ako core, ktore updatuje google forewer a potom nadstavbu nech si kazdy vyrobca urobi sam.. vsak ako win, updatuje ho MS a nie kazdy vyrobca PC, ten tak max updatuje ovladace.. MS sa s tym tiez trapil, tak som myslel ze k.. google sa tomu uz vyhne oblukom.. Oreo ma nieco priniest ale co konkretne.. "veľká zmena sa udiala v samotných základoch operačného systému Android. Modulárna architektúra umožní výrobcom smartfónov rýchlejšie a jednoduchšie aktualizovať ich zariadenia na novšiu verziu operačného systému"

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proč tu baterku nevyměníte? Originální stojí pár stovek, s prací do tisícovky a je to záležitost na hodinu. Prodejný je dnes kolem 8litrů. Blbost to nechávat někde ležet.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopils, že žádný iphone nemá? Jinak je vcelku zajímavé, jak se tu po obědě probralo stádo zaslepených androidích bojovníků. Člověk by čekal, že na v diskuzi IT serveru bude složení zcela opačné a že zrovna ajťáci budou chápat, že android je naprostý nesmysl, o to víc v mobilu, kde je vyžadována extra bezpečnost, když to má člověk furt u sebe. Člověk míní, hloupost mění:)
Ale na druhou stranu, pod článkem o KLDR se taky našla spousta komančských řitohlavů, co fandí těm provokativním fašistickým zmrdům, to je už jak na novinky.cz, kde by snad u většiny diskutérů IQ ani změřit konvenčníma metodama nešlo ...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Chceš poslat fotku? ;-) Nedá používat znamená, že po půl dni se znenadání vypne. Leží doma, neznamená, že se na něj práší a nic se s ním nedělá. Jen je prostě většinu času připojenej na kabelu a funguje jako ipod/ovladač apod. a baterka se nevyměnila z čirý lenosti to řešit.

Co znamená extra bezpečnost? :-D Nezažil jsem ve svém okolí "útok" na mobil, kromě lidské idiocie na warezu/facebooku/emailu. Rád se poučím.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja som tych "utokov" je asi silne slovo par incidentov som zazil, teraz je uz 99% telefonov vo firme android. Nechcem tvrdit ze apple je uplne neviniatko, ale neviem mat svoje data v cloude v Cine alebo Korei.. Nechapem ze kvalitne telefony s androidom nevyraba americka, alebo europska firma.. Naposledy som pozeral ze Nokia nieco skusa, ale ked som videl ten mini usb konektor, skro ma svihlo, fak je 0.00003 centa za usb-c problem? toto som proste nedal.. Ale som rad ze google uz pracuje na zlepseni sitacie.. svoj play store prehladava s "umelou" inteligenciou, oreo bude mat viac oddelene jadro.. ale tie info zo vcera ma nenadchlo - http://fortune.com/2017/09/14/google-play-android-malware/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No a která z těch aplikací se nainstaluje sama?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Extra bezpecnost. Neznam zadny mobilni os co by ji disponoval. Stejne tak sem ale jeste nevidel zavirovanej/hacknutej mobil. Je to neco jako yeti... lidi o tom mluvi, ale nikdo ho nevidel. Za to android je jedinny system z velky trojky co poskytuje aspon nejakou otevrenost. Muzu bez hacku nainstalovat jakoukoliv aplikaci z jinyho zdroje nez ten jedinny vyvoleny store. Muzu dokonce bez hacku nainstalovat jiny store. Muzu bez hacku nahradit vetsinu systemovych aplikaci. A muzu par klikama udelat root a dokonce smazat predinstalovany aplikace co nechci. Umi tohle mobilni windows nebo ios ? Neumi... takze volba ajtaka je jasna.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Android je tvárný a minimálně Samsung a BB nabízejí možnost mít superbezpečný firemní telefon díky svým bezpečnostním nadstavbám. Zdejší jablíčkář co se vyjádřil v tom smyslu, že kdyby měl jako ajťák android, tak by se mu smáli mě rozesmál i bez androidu:). Aspoň si vybral trefný nick.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Stejně mi ten seznam přijde ujetej. Našel jsem si schválně ten slavnej LG G Flex2 (údajně první OLED) a je to novej foun, přitom OLED zobrazovadla osazuje šamšunt už sakra dlouho (kupříkladu Omnia2 z roku 2008 (WinMobile)- leží mi ve skříni, uměl to i iPaq Glisten (WinMobile)- telefon ala BB s OLED).

Ono vždycky bych dokázal něco najít co se použilo jinde. Tím teď nechci obhajovat JáFouna X jako úžasnej produkt, bez kterého nemůžu žít, ale asi to opravdu bude technologií nacpané zařízení. Pokud to berou jen jako seznam potencionálních patentových sporů, tak je to špatně, protože jak píši, OLED nasadili výrobci už na zařízeních mnohem starších (takže seznam má sakra moc chyb). Stejně jako fakt, že všechny tyhle technologie má teď asi jen ten JáFoun X.

Spíš než nějaké technologie a porovnávání "pindíků" si říkám, 35k+ za telefon... není to málo? :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Spise jde o to, ze Apple prijde vzdycky s nejakou bombastickou "novinkou"..aby se pak ukazalo, ze se to uz pouziva nekde pred tim.. Marketingove tam tam tam..funguje u applu na apple ovecky perfektne. Vzdyt se podivej, na nektere zanicene komentare tady :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě jde o to, že lidi to nějak užírá, nechápu proč. Buď si to koupím nebo je mi to jedno. Schválně jsem se kouknul na stránky ajfounaX a nevidím tam, nic, že by tvrdili, že je nějaká technologie světová novinka nebo tak něco. Maximálně "uvádí technologii", což je naprosto OK formulace. Pochopitelně je ta PR nafouknuté, ale ne nějak zvlášť nad obvyklé manýry PR oddělení.
https://www.apple.com/cz/iphone-x/

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi se najdou i taci..ale znas nejakeho "android fanatika", ktery tvrdi za Samsung, Android, HTC,.. je nejlepsi a nic jineho? Ja osobne ne. Ale potkal jsem dost lidi, kteri maji pocit, ze jabko je nejake "vyjimecne" (osobne krome ceny nevim cim). I tady v diskusich mas pripsevky typu "Androidi shit" a spol. Tyhle lidi nechapu. A jeste nechapu lidi, kteri na predrazene jabka nemaji, ale musi si je koupit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě že jabko přitahuje exhibicionisty, to bych vůbec nebral na nějakou váhou, stejně jako frajírka s vytuněným BMW, nebo blondýnu se silikonem vycpaným poprsím. :-) Stejně tak také nechápu lidi, co kupují na něco co nemají, ale to není jen jablko, to se bohužel týká jakékoliv spotřebky, jen to jablko tak nějak bije do očí.

Pak jsou lidi co Android používají a říkají že to je shit, což asi bude nějaká nemilá zkušenost, nevím. Když chce někdo levný telefon, nemůže se divit. :-))) Přeci jen to cenové rozpětí Androidů sahá až k jablkům.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co si vzpomínám, tak jediné o čem mluvili je, že mají nejvýkonnější CPU v mobilu, čemuž se dá věřit. Ani to faceid nevyzdrvihovali jako revoluci, když existuje windows hello na stejném principu. Na druhou stranu si živě pamatuju, s jakou slávou představoval samsung glance screen a.k.a. always on, jakože jde o první telefon, co tohle má a jakou dostal sprchu, když zjistil, že konkurence to má v lowendu.
Asi by bylo lepší aspoň zběžně zhlédnout jejich prezentaci než napíšeš kravinu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nejlepsi je ze plno ficurek a vychytavek meli uz hloupe telefony ci symbiany davno pred WP/W10M i androidem a pripada mi ze ta funknost jde nekdy spise proti proudu a ten vyssi standard ktery nastavila nokia a spol jeste za dob krale klacka rychle upadnul a teprve v podstate nedavno se zacal znovu pouzivat ale maji jeste hodne co dohanet ... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry Nokiáci, ale mě vždycky Nokia přišla s nejstrašnějším GUI, nikdy jsem tomu nepříšel na chuť a raději jsem měl Siemense (taky nic moc) nebo Sony Erricsony. Určitě to byly jednoduché a přimočaré systému, ale funkčnost, aby si to člověk moc neidealizoval. :-) Restarty protože něco nešlo, Mobile Opera, no raději nemluvit... Kdo potřeboval jen telefonovat, tak OK, ale já nikdy moc vyjekcávací typ nebyl, takže zrovna tohle mě nikdy nebralo. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo tu mluví/píše o GUI ? I mě připadá, že některé věci šli na non smart telefonech nastavit líp a logičtěji než na dnešních dotykáčích. Holt pokrok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GUI = Graphic User Interface
Takže i to jak se dá něco nastavit na dumphonu je GUI (menu, podmenu atd). Nebo jste snad editoval přímo textově preferenční soubory v nitru OS? Asi ne, že.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, ja mel jen Siemense (do doby nez to prodali) a byl jsem s nima spokojeny. Pak jsem presel na Nokii a docela mi chybeli nektere veci, co mel Siemens v OS vychytano o dost lepe. Osobne, mi prisel "Siemens OS" lepsi nez to co nabizela Nokia....to stejny pak, kdyz jsem prelezl na Android...clovek si ale pak zvykne a vytvori si novy cesticky :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já byl také spokojený, což o to... :-)
Ale "Erik" mě bavil nejvíce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já moc hloupé telefony nevedl. Měl jsem dobu po ségře OneToucha 301 (alcatel, ten malej), ovládání (co si tak pamatuji, ale je to fakt sakra moc let) bylo snad v pohodě v rámci cenové kategorie. Jen mi vadilo, jak tehdy byly strohé popisky u služeb telefonu.

Poté jsem používal Sorry Ericssona J220i (novej low-end) a paralelně k tomu starou T68i (opět poděděno). Opět jsem neměl výtku k ovládání, obojí bylo v pohodě. Od té doby jsem měl jen samé "chytré" věci, Nokii jsem se vyhnul (jak symbianu, tak MeeGo a podobně).

Na škole se "kolega" chlubil, jak svoji nokii "něco naučil", co mé WM6.1 uměly již v základu. WM jsem si celkem zamiloval, protože všechno bylo k dispozici a dalo se hrabat i v OS jako takovém. Když bylo jasno, že WM brzo umře, tak jsem zkoušel androida na HTC HD2 a JáTelefon 3G. No, obojí byla bída. Buď byl ten starej ňadroid tak nestabilní, nebo byla nestabilní ta ROMka, ale pořád něco padalo či nefungovalo. U JáFouna se mi podařilo taky shodit safari, nenašel jsem ani pitomej equalizér (a prej tam někde byl), no a ještě větší fail byl, že jsem musel půlhodiny hledat, jak manuálně nastavit hodiny/datum (automatika selhala).

Takže asi ano, na ochytřených zařízeních spousta věcí utrpěla, i ty základní. Navíc vše se spoléhá na automatiku a běda jak to selže. A to neřeším takové ty dokriplené nástavby/nadstavby? v UI ve světě ňadroidu. Tady jsem jednoznačně za jednotu ala JáTelefon/WP, fakt to něco má do sebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil. Nehejtím jabko, jen píši, že ten seznam je chybnej, tedy hejt jde spíš na účet qualcommu. Samsung jsem uvedl jen jako příklad, protože se kvůli takové "kravině" nebudu pídit, kdo přišel s čím první, jen mě ten OLED uhodil do očí, protože Omnia2 byl snad první WM telefon s OLED zobrazovadlem.

Já jsem v podstatě neutrální, protože se jabko může chlubit, že mají zařízení, které to všechno integruje najednou... a je asi opravdu výkonné. Nicméně nejsem cílovka a hromada z těch fíčurek mi přijde zbytečná (stejně tak u konkurence v hi-endu).

Asi by bylo lepší si to pořádně přečíst, "než napíšeš kravinu" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byla to bouřlivá doba. Byl to škodolibej balmer, co věštil zářnou budoucnost WP7. Byla to ta šílená, až fanatická hypnóza, do které upadali lidé už při nastoupení Stýva Práce na pódium. No a pak tu jsou/byli lidé, jako čížek, co navlhávali u google akcí, když něco uváděli/předváděli. Každej tábor má svoji mantru.

Já z tohohle vyrostl (by možná jsem do hypnózy nikdy neupadl), nikdy jsem ty keynoty nesledoval, neupgradoval jsem telefon co rok/dva a i teď nechci, ale bohužel to vypadá, že to jinak moc nepůjde. Přijde mi, že se kolem toho moc mluví, moc se to řeší a věnuje se tomu příliš pozornosti. Tak jako spousta můžu sní o super autu, které stejně v česku akorát utrpí (stačí závistivý občan s klíči po ruce, nebo se projet nějakou druhotřídní silnicí a kvalitní vozovka udělá své).

Jako rozumím tomu, že telefon integruje spoustu dříve separátních zařízení a tak se stává trochu středobod pozornosti, ale řeší se to moc. Už spoustu let je i nižší mainstream dostatečně dobrej a vzhledem k morálnímu zastarání přibližně po 2-3 letech je naprosto mimo řešit nějakou dlouhodobou existenci zařízení (rostoucí nároky ňadroidu, MS už několikrát típnul podporu WP, u jabka je to asi lepší, ale kdoví jaký je tam komfort u starších modelů s novým iOS).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl náhodou první dvoufoťák HTC Evo 3D.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně ta skleněné záda u těch normálních novinek jsou fail a pak bezpečnost.
https://venturebeat.com/2015/12/31/software-with-the-most-vulnerabilitie...
Jabko už není ani tak mizerné jako kdysi a kleslo hlouběji. Jobs té firmě chybí...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kolik je nalezeno (a publikováno) zranitelností není až tak zajímavé, jako to, jestli jsou ve vašem zařízení hotfixy na všechny tyto zranitelnosti. Protože díry se nachází ve všem a pořád.

Letošní zde: http://www.cvedetails.com/top-50-products.php?year=2017
http://www.cvedetails.com/top-50-vendors.php?year=2017

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, zlatý Windowsy. Jinak další statistika, která je minimálně kvůli výsledku linux kernelu zvláštní (nebo jen nevhodný odkaz protože neukazuje počet odstraněných problémů?). Dumphony nebo offline smartphony jsou jediná účinná cesta jak mít opravdový klid aspoň s telefonem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by zlatý Windowsy... :-)))
Jak známo jsou to jen reportované chyby, pokud výrobce nereportuje, tak smolík. Na Linuxu se zase reportuje "každý prd" (ne že bych podceňoval zranitelnosti), protože tak prostě open source software a jeho údržba funguje.

Ale jak už jsem napsal, není ani tak zajímavé jestli se zranitelnosti nachází ani jestli jich je 350 nebo 400, jako to, jestli na ně jsou opravy, pokud možno v zápětí na to jak jsou reportovány. A také je zajímavé v jaké kategorii závažnosti se zranitelnosti nachází (tedy co jimi lze dosáhnout).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vidím, že je to tady samý odborník na android. Prosím vás, poraďte mi, co místo Lumie 950xl dualsim? Na dualsim asi ani nebazíruju. Když je ten iphone údajně takový krám, tak co by jste mi doporučili jiného? Jsem ajťák každým coulem, takže mi jde o bezpečnost, nechci u sebe 24/7 mít věc se třema kamerama, osmi mikrofony, GPS, LTE, která by byla nějak nezabezpečená. Další parametr je, aby to mělo aspoň stejně dobrý foťák jak ta 950ka a bylo to maximálně do těch deseti tisíc, jak stála ta 950ka. Když za telefon vysypu tolik peněz, tak chci aby mi minimálně dva, tři roky, morálně vydržel, čili stálý a okamžitý přísun aplikací, okamžitě nejnovější verzi systému, prostě všechno to, na co jsem si na windows zvykl. A asi nechci aby to bylo někde z číny od noname firem, kde v tom našli přímo z výroby malware pro sbírání informací.
Taky to potřebuju nějak mít, aby to bylo imunní vůči takovým věcem jako píšou třeba zde https://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/449337-utocnici-lidem-po...
Co mám mít nainstalované, nějaký superantivir? Ideálně bych ale něco, co už je součástí, přijde mi tristní do telefonu instalovat takové věci, aby byl vůbec nějak funkční (chtěl bych stejný telefon pro přítelkyni a rodiče a nechci jim tam nic extra instalovat, chci, aby si to zvládli sami jako BFU z toho, když dostanou telefon poprvé do ruky). Abych se s podobnýma věcma prostě nesetkal. Abych nemusel řešit cimrmanské rady typu "nenavštěvujte neznáme a pochybné weby", "nestahujte neznáme aplikace, byť jsou z oficiální obchodu" a podobné, spíš asi jen jako legrácky myšlené, "rady".
A teda zcela zjevně, jak už jsem napsal, že jsem ajťák každým coulem, tak se nechci o telefon starat jako o tamagoči, nemám na to čas, takže žádné pochybné rooty, žádné pochybné zavirované ROM, kde nefunguje třetina věcí, rozumíme si. Prostě chci telefon používat, ne se starat o jeho zabezpečení a aby vůbec fungoval (kompilovat a testovat ROM každý druhý večer, z toho jsem už opravdu vyrostl, stejně jako to už nedělám na linuxu, protože ho nepoužívám, už jsem velký kluk a zvykl jsem si na pohodlí windows/že to prostě funguje samo a o OS se nestarám; taky zařízení neprovozuju kvůli OS, ale kvůli aplikacím, že?). O věcech jakože bude mít české LTE a LTE vůbec, to snad ani nebudu v dnešní době zmiňovat.
Tak mi prosím vás nějaký telefon poraďte. Já jsem totiž od androidu utekl někdy před pěti lety přesně z důvodů popsaných výše, nicméně uznám, když o tom vím hovno, že tu asi víte o novodobém androidu víc než já (nebo se aspoň tak většina tváříte), takže děkuji za seznam potenciálních telefonů.

*hádám, že to bude můj první příspěvek bez mínusů, pod kterým se, z jistě inteligentních a věcných komentářů, konečně i něco dozvím, paráda:-DDD

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já ti můžu doporučit bazarovej Oneplus 3T, prakticky nový se dají sehnat kolem 10 tisíc, půl roku starý kolem 8 tisíc.

Ale to, že si nainstaluješ aplikaci "Lovely Wallpapers" nebo "I Love Filter", či snad "Reborn Beauty" a pozveš si tím zloděje do domu, tak s tím ti nic nepomůže.
(https://blog.checkpoint.com/2017/09/14/expensivewall-dangerous-packed-ma...).

Bohužel, na to je jen Werichovský citát: "Kde blb, tam nebezpečno." Jen se dívej na hodnocení aplikací, když to má 90% minimálního hodnocení, asi to nebude to pravý. Věřím, že jako debžot každým coulem, tedááá ajťák, umíš číst. :-D

Jinak WTF, jak "ajťák" může vypustit slova jako "superantivir"? :-D :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, 3/4 roku starý telefon, co možná, co jsem četl, dostane i letošní android a další už ne? To není podpora, kterou bych si představoval. "a pozveš si tím zloděje do domu", ale já si nikoho nepozval! Já v dobré víře stáhl aplikaci z oficiálního obchodu, což rozhodně nemůže být v žádném případě moje chyba, ale odpovědnost nese jednoznačně google. Zaplatí lidem škodu? Já myslím, že by měl! A nedivil bych se žalobě, myslím, že by měla velkou šanci na úspěch. Navíc jsem četl, že si musí lidi tyhle aplikace explicitně odinstalovat, to mi chcete říct, že android nemá něco jako, že když se aplikace ukáže jako bordel, tak že dojde k její okamžité odinstalaci na dálku??? Updatovat jde, ale smazat ne?:-D Kdyby to aspoň nahradili neškodnou aplikací, kterou se stávající updatuje a po prvním spuštění napíše varování a sama se odinstaluje.
Tohle prostě není o někom, že je blb a že nehledal na fórech a hodnoceních, že jde o svinstvo. To je o tom, že ta aplikace v oficiálním obchodě neměla co dělat! Stejně jako když se povolují různé oprávnění, není chyba člověka, že něco povolí. Normální BFU tomu nerozumí, ten dialog je zcela zbytečný! Umožňovat placené služby mají mít možnost jen zevrubně prověřené aplikace od důvěryhodných společností. Že může libovolná aplikace vysát účet je flawed by design androidu.
Superantivir? Prostě pokud existuje nějaká mantra, že při prvním spuštění musím nainstalovat aplikaci XYZ, aby byl android bezpečný, tak to jsem ochoten podstoupit. Ale rozhodně nechci hledat a ještě platit za nějaké antiviry, které mě budou zařízení zpomalovat, snižovat výdrž a ještě budou uživatele otravovat.

A mimochodem, bazarový telefon? Ehm;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš regulérní magor. Jasně, lidi si v dobré víře pozvou domů prodavače hrnců a v dobré víře podepíšou extra výhodnou smlouvu a pak se diví, že maj exekuce. Lidi si i v dobré víře berou hypotéky na iphone a pak na pračku a ledničku... a pak se diví, že mají dluhy.

Lidská blbost je bezmezná a evidentně i tvoje. Pokud si před instalací nahatých wallpaperů nepřečteš hodnocení, tak ses prostě debžot a za to výrobce nemůže. A evidentně jsi nikdy neměl android protože ani nevíš jak vypadá google store, protože hodnocení nehledáš - hodnocení tam je hned pod tlačítkem instalovat.

Co je na bazarovým telefonu špatně? Že se dá koupit high endovej stroj za nižší cenu se zárukou? :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale já to mám v těch požadavcích! Na windows phone/mobile můžeš nainstalovat, co chceš a nerozbiješ to, hádám, že u iphonu je to stejné. To je mimochodem samotný princip sandboxovaných aplikací, že nemůžou rozbít jiné aplikace, natož systém. A jak jsi mi dokázal, android je v tomhle stále v plenkách, čili je pro mě nezajímavý, jelikož je ze samotné architektury, děravý.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A my snad můžeme za tvůj fetiš v požadavcích? Zatím jsem jen dokázal, že android vyžaduje znalost čtení a pak je člověk v pohodě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S těmi posledními 4 slovy hodně opatrně, neb neplatí na žádném systému připojeném k internetu a čiší z něj hrubá neznalost toho jak hrozby fungují.

Lidé často chybně interpolují minulost do budoucnosti (dosud se mi nic nestalo, takže je to bezpečné), ale tak svět opravdu nefunguje. Překvapení se skrývají v budoucnosti a že jich je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jde o to, že až dospěješ, tak pochopíš, co jsou sandboxované aplikace. Vem to tak, že sandboxovaná aplikace nemůže v žádném případě nikomu a ničemu ublížit. Dnes to tak funguje i na desktopových windows, na mobilních windows, na iOS a mělo by to tak fungovat i na androidu, nicméně nefunguje to. A protože android nefunguje a já chci věc, kterou potřebuju používat, tak vyžaduju, aby fungovala, tak jsem zvolil windows phone/mobile, místo androidu. A teď, děkuji za tvé příspěvky, zvolím opět, jako před pěti lety, NE-android a díky neschopnosti microsoftu, to bude i NE-windows, takže eliminační metodou zbyl jen iphone a když za to nechci uvalit ranec, tak iphone SE je jasnou volbou:)
Pochop, někoho to třeba baví a má v tom i fetiš, znám takové lidi - jebat se s linuxem každý druhý večer, něco tunit a řešit PROBLÉMY linuxu jako operačního systému. Já to beru, někoho baví si s tím hrát, ale já nechci řešit nedokonalosti operačního systému, já chci zařízení, které bude fungovat k účelu, k jakému fungovat má. Když používám počítač, tak používám programy, nechci řešit operační systém, jediné, co dělám, že jednou za měsíc povolím aktualizace, aby se to aktualizovalo a restartuju, to mi stačí. Nepotřebuju řešit píčoviny, abych spustil nějaký program, či hru, prostě na windows všechno funguje a tak je to dobře a proto nepoužívám na desktop linux. Tak prosté to je. Stejně tak prosté je, že když si koupím telefon, který má v sobě simku, schopnou udělat dluhy nějakýma prémiovýma službama, který je stále připojen k internetu, má kamery, mikrofony, GPS a kdoví, co ještě, tak chci, aby takové zařízení bylo bezpečné, aby ho nemohl za pár bitcoinů někdo někde napíchnout a vysát mi účet, fotky, hesla. Případně jsou i utility, kde stačí nechat telefon odemčený na půl minuty na stole, najedete na stránku a už to fičí. Nechci řešit updaty pomocí nějakých pochybných buildů na XDA, prostě nechci tyhle problémy řešit! A nemusím je řešit, už pět let je neřeším a jsem šťastnější. Že budu muset koupit mnou nenáviděný apple? A co mi kurva jako zbývá? Asi nic! Já chci aby to FUNGOVALO! A podle tvých reakcí je prostě zřejmé, že android fundamentálně prostě nefunguje. Funguje to "nějak", ale nefunguje to pořádně. Kdyby to stálo litr a šlo to nějak vochcat, aby to bylo trochu bezpečné, tak bych o tom možná .... ne, neuvažoval, to by musel iphone stát 100 tisíc, ne 10. Takhle mi to za tu námahu se otravovat s androidem prostě nestojí. A já, co vím, tak apple prostě funguje. Nemám od applu nic, ale znám lidi. Vím, že pro to nejsou žádné antiviry, stejně jako pro mobilní windows a to mi prostě vyhovuje. Nejsou s tím problémy a funguje to a to je hlavní, to, aby to fungovalo je pro mě zcela primární funkce jakéhokoliv zařízení, takže děkuji za debatu, výhercem se stává iphone:-D
Upřímně jsem při pokládání otázky věděl jak to dopadne, protože logickým a funkčně ekvivalentním nástupcem po windows telefonu je prostě iphone. Ale i tak jsem si třeba říkal, existuje nějaký ten tizen, nějaký sailfish? nebo tak něco. Třeba někdo řekne, jo, existuje, není to android, je to bezpečné, jen na tom jdou v hypervisoru spouštět nativně androidí aplikace, bude to bomba, bude to vydáno za dva měsíce a bude se to jmenovat tak a tak. Pude to nainstalovat na většinu androidích zařízení a bude to prostě první bezpečný zavaděč androidích aplikací. Ale jediné, co jsem se dozvěděl, že android je stále stejná nebezpečná sračka a že při stažení wallpaperu z oficiálního storu si můžu telefon zavirovat a být okraden. A ještě se dozvím, že jsem debil, že je má chyba, když si před stažením (údajně) SANDBOXOVANÉ aplikace, nepřečtu hodnocení a recenze. Jako fakt? Před tím, než vlezu na neznámou stránku v prohlížeči na androidu nebo než přijmu MMS, tak se mám taky přesvědčovat někde na fórech o co jde a jestli tam můžu vlézt? A přesně to je ten důvod, proč jako ajťák android, nenene:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takze ses BTJ. Zase ty pohadky o sandboxu. Ve windows provedeni samozrejme cednik, diky kterymu si pred pul rokem hackeri prisli na balik. Z edge prostreleno do os a nasledne i do hypervisoru v kterym ty virtualizovany wokna bezeli :o) https://tech.slashdot.org/story/17/03/21/2330222/microsofts-edge-was-mos...
Takze.. sandboxovane aplikace na windows muzou negativne ovlivnit nejen ostatni aplikace, ale i system. Cili na tom ta microsofti parodie na os neni ani o trochu lepe nez android.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"nechci o telefon starat jako o tamagoči"

Tak to te lituju, protoze pokud chces bezpecnostni aktualizace a nechces se o foun starat, tak jedine iPhone s iOS. Jenze je to proste palka - myslim cena vysoka, ale neni co jinak radit.

Pokud bys ze sveho pozadavku, ze se nebudes starat slevil, tak vyber nektery popularni model telefonu s procesorem od Qualcommu a pred koupi si over na xda-developers.com nebo na lineageos.org, ze na telefon nekdo dela custom podporu.

Jo a jeste si dej pozor, protoze nektere telefony typicky Samsung maji jine SoC pro USA, Evropu a Asii, abys nemyslel, ze to je ok a pak zjistis, ze tva verze neni podporovana.

"žádné pochybné rooty"

Bez rootu nefunguje firewall a z bezpecnostniho hlediska jsou dobre i blokatory reklamy, ty bez rootu taky nejdou. Ten firewall se bez rootu obchazi pres vytvoreni virtualni VPN, ale idealni je mit klasicky firewall a teda root nutny!

Antiviry jsou na Androidu k nicemu, protoze opet standardne nemas root a tudiz antivir muze maximalne skenovat a hlasit, ale nemuze aktivne nic jineho blokovat, na to nemas ty jako uzivatel a teda i kazda aplikace, kterou nainstalujes, dostatecne opravneni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To mě opravdu nelituj, že chci smartphone používat k účelu, k jakému byl stvořen - používání aplikací. Jak píšu mám L950 a jsem zvyklý na nějaký minimální standard, ze kterého rozhodně necouvnu. A apple není ve světle těchto věcí tak drahý. Třeba SE se dá sehnat za 8k, tak svižný android patrně ani neseženeš (určitě ne za tu cenu) a s tak dlouhou podporou už vůbec ne (aspoň, co jsem pochopil z tvého příspěvku). A i 20-25 za iphone ... když máš to samé třeba za samsung, který bude mít třetinovou podporu a ještě bude mít skluz ve vydávání bezpečnostních updatů. Jak jsem tak vyrozuměl, prakticky libovolně drahý android má tak třetinovou morální životnost než iphone, pak se ta cena nejeví tak vysoká.
A přesně XDA, rooty a podobné nesmysly jsem psal, že nechci.
Bych se zeptal, proč na windows, ani iphonu, nepotřebuju firewall, antivir, blokatory atd? Ale byla by to asi řečnická otázka:) Jinak ty bys věřil nějakému rootu, což je vlastně blacbox kus kódu a nějaké customROM kdoví od koho? A jsme zase u toho ajťáka a bezpečnosti.

Tak zatím pod článkem plným rozohněných bojovníků za android, najednou celá diskuze utichla a jen dvě reakce na mé požadavky (kterě nejsou ani na to, že jde jen o telefon, rozhodně přehnané a nelogické) a žádost o radu jaký android koupit, mi ty nakonec radíš iphone a ten před tebou nějaký starý bazarový 3T, který možná někdy s kdoví jakým odstupem dostane právě aktuální android a víc už ani hovno:-D Na to, že v každém obchodě je pět stojanů s android telefony, tak to není zas až takový výběr, když rada, který android koupit, je iphone:-DDD

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja v smartphonech zacinal na Windows Mobile 6.5, predtim jsem mel PDA taky Windows Mobile. Ale v obojim Microsoft zadnou velkou podporu nedrzel. WM6.5 dokonce ze dne na den zarizli a byl konec. WP7 byl opravdu spatny OS, snad nejhorsi co kdy byl. WP8 se snazil reputaci zlepsit, ale porad dost o nicem a bez nejakeho naznaku, ze to zase nezariznou, coz se i castecne stalo. Win10 Mobile je uz jine kafe, ten bych si nechal libit, UWP pod aplikacema se povedlo, ale dojel na nedostatek aplikaci, hlavne to Microsoft nedokazal vyvojarum prodat, takze napriklad aplikace, ktere vyuzivam denne proste chybi (MujVlak od Ceskych drah, jezdim vlakem).

Tudiz asi to vidis take, proto shanis novy mobil, dnes pripada v uvahu jen Android nebo iOS.

Z tech dvou je to potom na zvazeni. Pro me je iPhone prilis drahy a navic mi az tak nevadi si s mobilem hrat a upravovat ho, jasne ze chapu, ze pokud do toho nechces investovat zadny vlastni cas, ze vidis tu cenu za iPhone jinak, ale ja do smartphonu nedam vic jak 10.000Kc.

Takze mam Android, mam SGS5 a v podstate je to po 3 letech skoro nepouzitelne. Nekdo rekne, ze co bych chtel 3 roky jsou dost dlouho, ale nejsem otrok mobilnich technologii a kaslu uz na vsechny ty smartphony. Takze Android opravdu poradit nedokazu. iPhone je ale take jen cerna skrinka, takze stejne v urcite fazi nekomu verit musis, mne prijde vyvojar na xda podobne duveryhodny jako Apple, takze to neni tak, ze bych radil iPhone, jen rikam, ze se nejspis hodne blizi tvym pozadavkum, moje jsou trochu jine a proto do iPhone nejdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V microsoftu by měli vyhodit tak stovku managorů. Jako chcou cpát vývojářům různé bridge, prezentujou, že vlastně iphoní aplikace jdou převést pod UWP na dvě kliknutí a některé své vlastní aplikace nemají pro windows (a to ani desktopové!), ale pro iOS a android ano. To hlavou nepochopíš!
Iphone uvažuju o SE, možná počkám na letošní SE, protože foťák je pro mě důležitý a jistě bude mít zas foťák z aktuální verze 8ky nebo aspoň 7ky, stejně jak SE má tuším z 6S. Za 8 litrů je to IMHO dobrý deal. >20k je za telefon nesmysl, ale těch 8 se dá.
Co se týče JACKu, tak ten jsem použil jednou, když ještě fungovalo u WM10 FM rádio, než jeho podporu zrušili. Přenos přes BT bude, by design, mít potenciál být kvalitnější, protože odpadají dlouhé dráty, ale samozřejmě záleží na D/A převodníku ve sluchátkách, ale věřím, že mnohé kvalitní sluchátka mají řádově lepší převodník než je v telefonu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud ti staci BT, tak fajn, ja bych se bez kabelu (JACK) neobesel.
Prvni problem je samozrejme DA prevodnik, v zavislosti od typu sluchatek 3.000+ aby to hralo aspon jako drataky za 1.000,-

Druhy problem je dosah BT v zavislosti na kvalite prijimace ve sluchatkach, ja pouzivam BT za 1500,- spunty na behani, protoze tam je zrejme, ze ozelim kvalitu poslechu na ukor jednoduchosti pouziti behem behani a jak to ma prijimac na zadni casti krku a mobil v predni kapse kalhot, tak jsou tam v zavislosti na pohybu tela vypadky signalu, nic strasneho, ale jsou.

Treti problem je nutnost nabijeni BT sluchatek, zase neni problem hodinovy poslech, ale neni to vzit to nekam na cely den.

Osobne to mam az tak vyhroceny, ze bych zrusil mobilni telefon, kdyby se uplne prestaly vyrabet mobily s JACK konektorem, je to pro me jedna z priorit, ale chapu, ze vetsina lidi tohle moc resit nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako vím, že někdo to používá, ale pro mě to není dealbreaker. Navíc jsem měl pocit (a divám se, že fakt), že apple přímo dodává redukci do lightningu pro JACK, takže jen musíš mít tu redukci s sebou, ale nebude IMHO problém, jelikož stejně taháš sluchátka, takže to budeš mít napevno u sluchátek, váží to nic, je to malinké a když to ztratíš, tak to stojí přímo u českého applu 280Kč (běžně do dvou stovek), což není žádná věda.
Brácha má třeba na kolo a běhání nějaký ipod (nebo asi né přímo ipod, ale nějaký MP3 přehrávač za pár stovek), který váží cca 0g, má to za límečkem trička a funguje v pohodě.
Ale jako u iphonu jack, že chybí, fakt nevadí. Stejně máš jedny sluchátka a k těm můžeš mít tu redukci "napevno". Jedině snad, že by sis někde chtěl půjčit sluchátka a redukci zrovna u sebe neměl, ale to je tak zanedbatelné procento případů, že ta odolnost vůči vodě u iphonu 7, za absenci JACKu, rozhodně stojí:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si vzpomnel na jednu dulezitou vec: iPhone myslim od verze 7 nema 3,5" JACK konektor, u Androidu ho nepouziva HTC, ZTE a par dalsich, ale na vetsine znackovych nechybi.
Pro me je to treba dulezite, protoze pres Bluetooth hifi prenos nedas nebo velmi draho a nebudu si kupovat nova sluchatka za dalsich nekolik tisic. Analog konektor a drat jsou na prenos akustickeho signalu stale neprekonane. Takze treba pro nektere lidi docela dulezite omezeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chceš-li bezpolečnost, tak se odpoj od internetu, pořiď si Nokii 3310 a k tomu kompaktní foťák. Protože na internetu je nebezpečí všude. V tvém případě si ještě vyrob z alobalu čepici, aby na tebe nemělo vliv kosmické záření.

To není boj za android. Pokud dobře vím, začal ses ty navážet do androidu jak je špatnej. Tady ti jen lidi ukazujou jak seš mimo a plácáš naprostý nesmysly. Jasně ios je bezpečnější o tom se nikdo nepře, jen s tím androidem to není tak horký. Pokud chceš bezpečnost, tak zálohuj na cloud nebo na zařízení bez připojení k internetu. Na smartphone data typu "top secret" nepatří.

3T má Oreo dávno potvrzený tak tu nemel kraviny a dej si nohy do teplý vody ať se zklidníš. A jak už píšu po několikátý můj 3 a půl roku starej Oneplus One funguje bez problémů. Vyměnil jsem protože jsem chtěl, ne že bych musel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jakou diskuzi čteš, ale zatím to vypadá, že žádný android nesplňuje ani základní bezpečnostní požadavky. A to nemluvím jen o bezpečnosti samotného OS, ale třeba to, že ti to zaviruje "bezpečná" aplikace z oficiálního obchodu .... to je opravdu tristní a to neokecáš.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samsung Knox, pravidelně aktualizované Nokie nebo Pixely, Blackberry se svojí bezpečnostní nadstavbou - jestli si nevybereš, tak seš paranoik a kup si dumphone. No stress, 3x delší výdrž na aku, nižší cena a váha, vyšší odolnost. Co víc si přát...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Analogie k autům. Pojedeš proti stěně na který je nápis pozor stěna. Nabouráš do ni a budeš si stěžovat, že to je rozbitý. Ano ios má autonomní brždění, který většinou (!!) funguje a zabrzdí samo.

Považovat za bezpečnou aplikaci nahatý wallpapery nebo cheaty do her je fakt směšný. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Analogie k autům u windows a ios je v tom, že ti klidně ta zeď může blikat a můžeš do ní vrazit třeba 10x a nic se ti nestane, protože nesedíš fyzicky za volantem a stačí dat jen tlačítko reset a jedeš od znova. Neprobouráš se tím autem zkrz do jiné aplikace a zůstaneš naživu, ikdyž cváláš 180km/h trabantem po zadělané dráze:) Protože tak to prostě MÁ FUNGOVAT!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Smartphone má fungovat co nejvíc jako PC. Když budeš debil, tak zaviruješ i linux PC. To že jsou některé aplikace v google storu problémové je daň za svobodu, kterou jakou ajťák bezproblémů zaplatíš, protože jsi inteligentní a svéprávný a tudíž pro tebe není problém se takovým aplikacím vyhnout. Google se snaží situaci zlepšovat jak svým přístupem k OS, tak k tomu storu a věř, že se to daří. Android používá hodně lidí a tebou popisované problémy jsou silně minoritní záležitost.

Samsung Knox, pravidelně aktualizované Nokie nebo Pixely, Blackberry se svojí bezpečnostní nadstavbou - jestli si nevybereš, tak seš paranoik a kup si dumphone. No stress, 3x delší výdrž na aku, nižší cena a váha, vyšší odolnost. Co víc si přát...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moc si nefandi..ono ti nikdo moc neodpovida ne proto, ze by neby nebylo co rict, ale proto...ze soude pode tvych prispevku je to zbytecne :)))
Jinymi slovy..kup si iphone a bud stastny ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xiaomi 4X je dual sim kde je jeden zo slotov zdielany. inak fajn telefonik az na tu "iphonizaciu" ohladom baterie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seznam co měl android dřív a ještě by to chtělo doplnit o to co měl WP dřív než android. Iris scanner měla před S8 Lumia 950. A wireless charging před 4 roky Lumia 1520

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, takže challenge pro výběr androidu s běžnými požadavky ajťáka dopadl tak, že mi byl doporučen iphone a vlastně všichni se shodli, že pokud mám tak smělé a "vysoké" požadavky jako unifikovanost, podpora, funkčnost nebo dokonce bezpečnost, tak android není pro mě.
---------
Takže nová challenge: Proč bych si měl koupit android místo iphonu? Co mi přinese android navíc než iphone? (už víme, že rychlost, bezpečí, podpora, to, že to simply works, to prostě nebude)
Jakou (zda-li) výhodu má android výhodu oproti iphonu? (krom toho, že nový android se dá sehnat za pár stovek, ale taky jaký že?).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To co bereš ty jako bezoečnost beru já jako omezování uživatele.

Teď k výhodám androidu:
1) výkonnější hardware za stejnou cenu (lepší chipset, lepší baterka a výdrž, lepší foťák, větší úložiště)
2) možnost upravit si systém k obrazu svému (widgety, vzhled)
3) větší výběr a mnoho funkcí navíc (rychlý nabíjení, bezdrátový nabíjení, dual sim, sd karty apod.)
4) otevřenost systému (ano, já to beru jako výhodu)
5) není nutnost využívat itunes (android se synchronizuje a updatuje bez nutnosti mít kompa s itunes)
6) můžu používat mobil jako flashku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si myslis, ze je iPhone skvelej, tak si ho kup a nespamuj tu. Pro me je iPhone takovej superdrahej dumbphone. Dost se mi prici, ze pro pristup do app storu potrebuje apple vedet cislo moji kreditky, adresu atd. presto, ze chci stahnout jen messenger a facebook. I google dela, ze nevi, kde bydlim. Na iPhonu me nejvic vadila ta neprizpusobovitost. Potrebujes appleid, icloud, itunes, aj-tohle, aj-tamhleto, vyzvaneni €0,99 budik jakbysmet. Na androidu jsem si v zivote nic nekoupil, jen cumim obcas na reklamy. Ten prechod je proste divnej. Telefon jinak supr, obcas se sice kousne a musi se restartovat, ale to android taky.
Proc uvazovat o androidu? Sirsi vyber telefonu. Muzes si vybrat mensi, vetsi, zahnutej, vetsi baterku, pametovky, lepsi fotak, odolnost... chces si z vlastni skladby udelat vyzvaneni? Na androidu muzes. Chces vlastni kernel, launcher, romku? Na androidu muzes. Nechces lezt do ekosystemu apple? Android. Kdyz uz ale android, tak to zas chce aspon vlajkovou lod, aby z toho nebyl lagdroid. Proto me lakal wp, nez ho ms sabotoval... nekolikrat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu komentovat osobní názory, ty respektuji, nicméně zkoriguji fakta.

- pro Appstore / iTunes, nepotřebuje zadat číslo kreditky
https://support.apple.com/en-us/HT204034

- není nutné zadávat Apple ID a zakládat iCloud (lze to provozovat zcela anonymně - výzvy k přihlášení po prvním spuštění přeskákat). Bez Apple ID pochopitelně nejdou stahovat aplikace ze storu, ale to už tak nějak je pochopitelné, že do store je třeba login a není tam volný přístup. Všechny app co jsou v telefonu nainstalované se systémem se bez Apple ID obejdou. Jsou tací lidé, co to tak používají.

- jsou aplikace zadarmo (častěji za reklamu), ale ty lepší jsou placené, to je holt volba. (dát 0,99 nebo 2,99 Eura mě tedy nikdy neurazilo, oproti desktopovým app je to dost levné, ale to je věc názoru, nenutím)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Všechny app co jsou v telefonu nainstalované se systémem se bez Apple ID obejdou. Jsou tací lidé, co to tak používají."
- a já se jim vůbec nedivim, prostě pozérský dumbphone za 20k. Jako nic proti té ceně vlastně nemám, je to každého volba, ať za to dá třeba ledvinu, nebo dokonce vlastní máslo, mě je to fuk, ale vadí mi, že se z applistů stává sekta a už dlouho to není sekta, která by měla ambice být technologicky na špici a Apple to ví a přizpůsobuje tomu svoje přístroje, aby je prodal co nejvíce lidem. Je to blbý, ale v podstatě jen holej ovce. Díky bohu za ten iPhone X a neuronovej akcelerátor. Snad se to bude dát využívat i na něco jiného, než na odemykání telefonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč to zase hrotíte? Opravdu neumíte diskutovat věcně a držet se meritu věci? Ne, neuráží mě to že se navážíte do Apple, ale nesnáším předsudky a kategorizace na základě marginálií a blbostí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co zase hrotíme? Já se do applu nenavážim, jen mě štve, že dřív byl iphone fakt špička a nejedna firma k němu vzhlížela a kopírovala ho. Dnes spokojený androiďák může v klidu spát, protože má hw top a svižnost prostředí je skoro srovnatelná. Co má jablíčkář? Předsudky vůči androidu a 300 lidí před sebou ve frontě.
Je to tak, Apple usíná na vavřínech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK, s tím problém nemám. Vadilo mi vyjádřování typu "pozérský dumphone, holení iOvcí, nějaké ty nutnosti o sektě..., což je prostě póza, nejsou to argumenty. A všechny existují už od dob osmibitů. Kvalita lidí se fakt nedá určit podle telefonu, takže bych si v klidu koupil co se líbí mě a lidem nechal ať si koupí co se líbí jim. Jsou to jejich peníze, jejich volba, utratit se dají i mnohem blběji (přeba prochlastat, prokouřit či progamblit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mal som LG G2 (nesekal sa), G4 (nesekal sa). mam s7, bezdrat nabijanie, rychlo nabijanie super amoled a div sa svete - neseka sa. normalne funguje. usb to go funguje, mkv, avi a pod. funguju. micro sd funguje. wifi funguje. vpn funguje. btw, s7 (s8) ma nadstavbu knox pre paranoikov.

pre tych, ktori sa nechcu "rypat v androide" a "starat sa o to ako o tamagoci" - g2 a g4 ma manzelka a normalne ho pouziva ( mail, internet, telefonovanie, whatsup a pod.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.