Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia má i PCIe variantu Tesla P100, je však pomalejší

Brzy budete muset vymyslet nový název pro dvouslotvé karty, protože když se dívám na dnešní základky, tak těch konektorů je tam míň a míň a nová generace děcek nebude vědět co znamená dvouslotová.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když se tu již probírá výkon každé kartičky tak by neškodil článeček o tom. že Číňané právě spustili nejvýkonnější počítač na planetě Sunway TaihuLight , výkon 93 petaflops, to nejzajímavější je že je postaven na čínských RISC procesorech ShenWei SW-3.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

o tom, o cem budou psat (mam dojem), ze rozhoduji samotni konkretni autori clanku, nevsiml jsem si, ze by nad sebou meli sefredaktora... takze jejich volba...
...ja napriklad uz nejakej ten rok cekam na zminku, ze skoncil True Crypt :-) ...ale asi to byla pro redakci Deep In IT naprosto neznama a bezvyznamna zalezitost :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To jsi potom prehledl nekolik clanku vcetne divoke diskuse pod nimi ze za tim stoji imperialisti, FBI, BSA, BIS, Paroubek, Babis, Kalousek, Klaus, Putin a dalsi.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dobry postreh :)
..ale vazne, bylo to tu nebo ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud ja vim, zadny clanek od redakce na tohle tema nebyl...
to ze se to rozebiralo v jinych diskuzich (a priznavam i diky me - to je neco jineho)... mam dojem, ze opravdu az doted ani tuk:-) - /mozna to nejak schovali na cdr?/.. to uz je ted jedno.. ted uz je to jen takove male rypnuti...

ovsem pokud me redakce usvedci z nepravdiveho tvrzeni linkem na takovy clanek, budu jen rad...
(prinejmensim k tomu zarputilemlceli, kdyzjsem v diskuzich zadalnejakou rakci - coz je porad lepsi nez pristup ala "peroutkuv clanek" :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Letmy pohled do googlu a vypada to, ze ma te pravdu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K čemu potřebujete vědět že true crypt skončil? Mám uloženou instalačku starého neděravého truecryptu a jsem spokojenej. Všechno nové stojí za "píííííp". Tak proč by mě ukončení projektu mělo nějak frustrovat když vrcholnou edici mám?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No o tom práve asi nieje čo písať. ;)

Teda okrem toho že ho spustili a že ho prehlasujú za najvýkonnejší počítač na svete. Nevieme sa nič o ISA, o tom kto a ako ho vyrába... Teda ani či to sú skutočne čínske procesory, alebo len kópie MIPS vyrábané v TSMC alebo v GloFo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Počet procesorů, frekvence, počet nodů, spotřeba, efektivita, počet jader per procesor, množství paměti na nod/celkově, teoretický výkon procesoru v gflops,... ale jinak vůbec nic nevíme (na rozdíl od novinek nabitých informacemi typu "v databázi se objevilo jedno číslo, které může znamena že nějaká grafika bude mít možná pamět o šířce 128 bitů, ale taky to může znamenat úplně něco jiného").

PS: je v pořádku, že si tuto informaci autoři nevybrali, ale nedostatkem informací to nebude.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Procesorů je 40960, jsou 256 jádrové +4 jádra na manegement, ryze čínské SWE26010 64bit RISC procesory od ShenWei , Počítač tak má 10,48576 milionu jader. jede na tom čínsky linux Raise OS.
hodiny 1,45GHz jde o rize čínský procesor, původně inspirovany DEC Alpha,
Něco málo o tom drobečku aktuálně to žere něco přes 15MW, ale chlazeni je dimenzováno na 23MW a tak asi plánují, že přitopí.
http://www.netlib.org/utk/people/JackDongarra/PAPERS/sunway-report-2016.pdf

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, na to jsem narážel (i když četl jsem si jen článek na arstechnica a ne ten whitepaper).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale no táák. :D

Žiadne informácie tu niesú. Sú tu len špekulácie, zlé preklady, amatérske popisy...

Už len výrok Sheldoniq : "jde o rize čínský procesor, původně inspirovany DEC Alpha" vs výrok z článku ktorý ON SÁM linkoval "Instruction set Shenwei-64 Instruction Set (this is NOT related to the DEC Alpha instruction set)"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nějaký rozpor vidíte v čem ? Inspirovat se architekturou procesoru a používat stejnou instrukční sadu jsou dvě nesouvisející věci. Že je CPU inspirovaný Alphou tvrdí výrobce a jelikož to je již 4 generace tak snad ví co vyrábí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Iphone je taky postaven na cinskych komponentech. To same vestina elektroniky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.