Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test: GeForce GTX 480 - DirectX 11 královna od Nvidie, 3. část

nechci vyvolávat nějaký flame, ale k čemu je využitelná taková grafika k linuxu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych vidět kdo neřeší spotřebu.Možná z hlediska finančního ne, ale vysoká spotřeba přináší vysoké odpadni teplo a to už musí řešit.V letních měsícich kdy se teplota bude pohybovat nad 30 stupnů sem zvědavý co to bude s fermi dělat."Běžná" teplota chipu kolem 100 stupnů taky není zrovna výhra, když chip má maximum kolem 105.A nVidia chipy zrovna moc dobře vysoke teploty nesnáší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela by me zajimalo vyjadreni nejakeho obchodu na situaci, kdy dela karta artefakty kvuli prehrati. To preci neni chyba zakaznika, ze ji nechladi dodatecnym vetrakem.

Aby se karty v lete zase nevracely zpet k obchodnikum. Nejake takove problemy melo Pentium 4 3,8GHz a pak tusim i Pentium III 1,13GHz. Oba dva procesory pak snad intel stahoval z obehu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten, kto je ochotny utratit peniaze za tuto kartu bude mat urcite velmi slusnu skrinu, v ktorej nebude problem toto cele uchladit. Uz sa to omielalo kadetade na internete, nechapem, ze to stale niekto vytahuje. A co sa tyka spotreby, tak plati rovnake meritko - kto zaplati tieto peniaze za kartu, tak neriesi spotrebu. Ja osobne som na konci minuleho roka kupoval nove PC s tym, ze ked pride Fermi, tak ju hned kupim... som predvedceny ze 850W zdroj a CoolerMaster Cosmos tuto kartu zvladnu... otazkou je, ci tu kartu naozaj potrebujem... z toho co o nej citam si zatial plne vystacim s GeForce 260...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejak jsem pri letmem projiti predchozich clanku nedohledal : jaky byl pouzity case v tomto testu?
Na pct byla novinka s osazenim Fermi do vhodne vetrane ho case a tak pry odpadl problem extremni hlucnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To byla bedna Cooler Master Cosmos S a s ni navstevoval Igor Stanek z nVidie redakce magazinu aby trochu vylepsil spatnou povest Fermi s prehrivanim. Takovou case na diit skoro urcite nemaji. Mozna tu sestavu mel zapujcenou PCT na celou recenzi.

info viz. http://www.extrahardware.cz/vliv-skrine-na-teplotu-hlucnost-geforce-gtx-480

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mno mne ani tak nezajimalo co v cdr/diit nemaji , jako co tam maji. nebo jestli jim sedela jak holatko v mb na stole?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíše zajímalo, kde máte to "zlevnění ATI?"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiež by ma zaujímalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to si jako myslíš že si někdo v nvidii uprdne a za dva dny se hnou ceny v obchodech? :-) Zpravidla se jakákoliv změna na trhu projeví o minimálně měsíc později (ve velkoobchodech o něco dříve).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od začátku našich hrátek s tímto poctivým kusem železa a křemíku již uběhly dva týdny a pokud do toho zahrneme i "namlsávací“ články z roku minulého, pak si chtě-nechtě musíme provést krátkou rekapitulaci.....

Dalo sa to napisat jednou vetou ale to by musel byt ojektivny nazor a nie masirovat verejnost nezmyslami keby Nvidia to alebo ono,skratka jasne je to totalny prepadak
a 99.9% uzivatelov si ani nevsimne ze je ta karta nedostupna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Silná slova. Fermi je hodně novátorská a tudíž byla hodně očekávaná. "Totální propadák" to pro některé lidi není ani náhodou a naopak jsou šťastný, že vymění svoji GTX295 například. Totální propadák byl netburst - prescott, GTX480 má horší spotřebu a za určitých okolností i teplotu(někdo má vodní chlazení atd.), ale výkonově to zas takové zklamání není. Nejvýkonnější jednočipovka není totální propadák i kdyby sis to zdůvodňoval jakkoliv.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hodne dluho jsme se tesili na Fermi, ale vzhledem k tomu, jakou ma spotrebu tak upgrade z 4x295 na 4x480 nepripada v uvahu. Zkus si spocitat spotrebu.

Nyni tato konfigurace ma dost co delat aby se udrzela za plneho provozu na 85 stupnich a to na ni primo fouka klima 15 stupnu!!!

http://stats.czechnationalteam.cz/index.php?akce=teampc2

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Promiň, ale kdo si koupí 4 GTX480 kvůli quad SLI? Pár "šílenců" na výpočty:) - i extrémní gamer má max. dvě karty, profík co musí mít nvidii taky tak. Psal jsem o uplně jiných zákaznících a pohled někoho kdo GTX480 chtěl kvůli quad SLI je zcela mimo rozumné hodnocení karty pro "normální" zákazníky co chtějí velký výkon - to musíš uznat. Jen by mě zajímalo jestli tyhle stroje už spočítaly něco, co v reálu opravdu lidstvu pomohlo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

minimálně spočítali to, že touhle či onouhle cestou se nějaký výzkum/projekt nemá ubírat (tj. např. tahle bílkovina nejde vyrobit, protože se energeticky "neudrží" a rozpadne se).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč se pořád zdůraznuje že to je nejvýkonější jednochipová karta?I když po příchodu OC verzí ATi už asi sotva.nVidii snad někdo brání vyrobit dvouchipovou konkurenci?Vlastně ano, brání, fyzikální zákony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"A proč se pořád zdůraznuje že to je nejvýkonější jednochipová karta?"
Protože jí je a někdo nechce dvě GPU.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To snad je jedno jestli má karta 1 nebo 5 GPU, to je jako kdyby někdo argumentoval, že ten který čip má o milion tranzistorů víc nebo mín.Duležité sou parametry výkonu a provozních vlastností.Nebo si nekdo z vás zištuje kolik má jeho TV nebo DVD integrovaných obvodů a dalších součástek?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"někdo nechce dvě GPU"
Nechce je z nějakých důvodů. Zkus google, diskuze atak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Některým aplikacím to jedno není, protože se na nich dá využít jen jedno GPU. Pokud někdo takové aplikace preferuje, tak si přeci nebude kupovat dual-GPU kartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ati by ji měla o trochu zlevnit, pak už by to bylo jedno, teda až na výkon.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na tesselaci se těším ve 3D, to bude pokoukáníčko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K načaté akceleraci v Linuxu. Vývojová verze Gnash flashe s mouchami umí(neb ose teď učí) akceleraci HD videa skrze GPU na podporovaných kartách Intel, Nvidia a Ati.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

díky, alespoň k nějaké reakci na téma linux a tahle bestiální karta. Jinými slovy - v linuxu je k ničemu.
(pokud mi někdo chce dát palec dolu, ať v reakci napíše proč. Díky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

protože mě to prostě zajímá. Podpora této karty v linuxu je fajn, ale vyzdvihovat jí, když ji tam stejně v podstatě nijak nevyužiju ... nebo se pletu? Na výpočty je nic moc, na hry - wine je fajn, ale ty nejposlednější "herní pecky" si na tom nezahraju. Takže jedině na převod videa ... jak často někdo může převádět, aby si koupil kartu za 8-12000Kč a reálný zisk(např. uspořeného času) byl plusový?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry , i kdyby to vsechno nakrasne fungovalo - kolik by si to poridilo lidi?
tohle je snad karta pro skalni parany, zvlast jako novinka, a posledni herni pecky se s Wine asi moc kamaradit nebudou, ikdyz klobouk dolu co vsechno uz v nem rozchodili. a nez to prejde do mainstreamu v mene rozezranem provedeni, tak se nejake rozumnejsi vyuziti ukaze

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, ale vy mluvíte o voze a já o kole :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle slabou a tendenční recenzi jsem tu už dlouho nečetl. Jde to s vámi chlapci z kopce ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten chybajuci DisplayPort by som dal do minusu jednoznacne, dost dobre nechapem, preco vyrobcovia nedavaju tento port na kazdu kartu namiesto napr. VGA, ale plateneho HDMI. Inac neplanuje sa nejaky test aj lacnejsich profi kariet Quadro? Hlavne ich prinos/neprinos vykonu voci klasickym pri CAD/CAM programoch a VIDEO striznach, ako napr. EDIUS a podobne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.