Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Test luxusní ½terabajtové USB 3.0 flešky Kingston HyperX Predator

Co hlučnost a teplota v klidu / při zátěži? :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O hlučnosti u SSDček obvykle nehovoříme, pokud něco opravdu nezaslechneme. A o teplotách tam myslím zmínka je.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Odpusťte si, prosím, připomínání toho "prostě no" idiota.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A víte jak se pak zachraňují data z takové flashky? Hodně blbě. Konstrukčně je to tak, že v ní je naletováno několik švábů (pamětí) na sebe a i když odejde jen jedna, celý komínek pamětí můžete odepsat, protože nejde rozebrat tak abyste jednotlivé paměti nepoškodili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdes viděl rozebranou Predatorku? Já to nemůžu najít (neznám nikoho, kdo by měl odvahu udělat to jak na vzorku pro testery od Kingstonu, tak na vlastním zakoupeném kousku).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, u tebe bych čekal, že umíš používat google ;-) http://thessdreview.com/our-reviews/usb-3-0/kingson-hyper-x-predator-512...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jak je vidět, neumim :) Ale díky, podobnou stavbu jsem čekal. Čipy "na sobě" mi to určitě nepřipomíná.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslel jsem to konkrétně na tenhle typ, ale obecně je to téměř pravidlo, že většina flashek s vyšší kapacitou má čipy na sobě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, přitom když zadáš do googlu "HyperX Predator disassembled" tak je to hned první link :-). Tak to bylo jasný, že Zett je brouk pytlík a žádný čipy na sobě naletovaný nebudou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Brouky pytlíky si nech příště pro sebe. Myslím, že v druhém příspěvku jsem jasně napsal jak to je. Děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buď dej odkaz na tu "většinu" s chipama na sobě nebo jsi brouk pytlík.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, já to sice napsal, ale nějak jsem zapomněl ty odkazy rozklikávat. Začínám pohodlnět, jak mi Google rovnou neřekne něco ve smyslu "tenhle odkaz to určitě obsahuje", tak to neotvírám :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Je nicméně dobré vědět, jak ukazuje snímek Správce zařízení z Windows 8, že Kingston v době, kdy jsou Windows 8 na trhu už více než čtvrt roku, udělal svou nejluxusnější USB 3.0 flešku bez podpory UASP."

Nechcem byť zlý, alebo akokoľvek sa navážať do teba WIFT, ale prosím napíš aspoň tri usb flešky, ktoré majú UASP. Prípadne aj nejaké hdd boxy (ale nie samozrejme ten od Asus-u). A samozrejme také, aby sa dali aj u nás v obchodoch kúpiť.
Ja len, že tá veta má silný nádych výčitky voči Kingstonu, vzhľadom na neexistenciu UASP na trhu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, ale i kdyby žádná dnes prodávaná USB fleška nepodporovala UASP, budu to u každé považovat za mínus. UASP není na závadu, v OS, který to nepodporuje, to jede přes BOT. OS, který to podporuje, může využít rychlejší UASP.

Když něco dělají všichni blbě, neznamená, že je to tak v pořádku. Já jsem si spoustu věcí nekoupil proto, že nikdo nemá nabídku odpovídající mé poptávce. Jen nerad se spokojuji s kompromisy za situace, kdy chci lepší produkt, který ale nikdo nenabízí (nedávno byl takovým kompromisem notebook ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mňa len zaujímalo, či existujú. Ale na druhej strane, za situácie, kedy jeden výrobca ukáže UASP a nikto iný to nepoužije, dávať za to všetkým oststným mínus, len preto, že tebe sa to páči je vrchol narcizmu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já souhlasím s Wiftem - i kdyby nikdo, někdo musí začít, jinak se nehneme. Říkat "nikdo to nedělá, tak proč bychom měli my?" není správná cesta.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A zaujíma ťa vôbec, prečo to nikto nerobí?
Akože Ferari si namontuje diamantové brzdy. Odborníci skonštatujú, že je to výborná vec (aj keď asi nie je kvôli teplu, ale nevadí). Ale nikto to nebude montovať do áut. Takže všetci ostatní sú blbci a zlí, lebo to nechcú montovať?
Ja netvrdím, že UASP nie je dobré, ale asi treba za tým niečo hľadať, keď to doteraz nikto nemá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chceš říct, že implementace UASP je stejně drahá, jako diamanty? :D Důvod, proč to neimplementují je, že není tlak. Nikdo se nežene do něčeho navíc, co dělat nemusí. Tak je Wift a podobní lehce popostrčí :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Si taký blbý, že nedokážeš pochopiť prirovnanie? Netvrdil som, že je to drahé. Proste nejaký dôvod. Ak by niekomu bez akýchkoľvek prekážok (hoc aj finančných) dávalo také riešenie konkurenčnú výhodu, tak by to určite niekto využil. To nie je o tom, že nie je tlak. Si naivný, ak veríš na nejaký tlak spotrebiteľov. Pozri kam vedie tlak pri produkcii kompaktných foťákov. A nezačni tvrdiť, že spotrebitelia chcú viacej megapixelov, lebo to je nezmysel. Primárne chce každý spotrebyteľ čo najvyššiu kvalito za čo najnižšiu cenu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Do foťáků nedělám. Ale megapixely prodávají foťáky hlupákům, a když už pro ně ten ccd udělají, tak ho zužitkujou všude :D Né, nevím..

UASP bych ale neviděl stejně luxusně, jako diamantové brzdy (kor když i keramické jsou silný nadstandard), spíš jako atmosférický dvoulitr vs. dvoulitr tsi. Wift si oprávněně posteskl, že za cenu jiného TSička tady dostaneš "jen" atmosféru..

K první větě - no, možná na tom něco bude, ale nadávat nemusíš. Nechápu, proč jsou slováci vždy tak arogantní a sprostí, když se jim něco nelíbí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teta Kateřina by řekla: Malý pes víc štěká.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jsou za tím určitě licenční poplatky za UASP a možná ještě něco, co zvyšuje cenu. Sorry, ale u takto předražené flešky tam to UASP klidně mohlo být ;).

Kdybych chtěl rozvést to Ferarri, tak tam bych taky očekával ty diamantové brzdy, za tu cenu ;).

Ale jinak ok, asi by každý neměl dostat mínus za absenci UASP. Ti dražší ale určitě ano.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Akože máte pocit, že toto aj mňa nenapadlo? Ale načo je niekomu vytvárať nové riešenie, ktoré zabetónuje licenčnými poplatkami? Asi budú veľmi drastické, keď ich nikto nie je ochotný akceptovať. Alebo sa výrobcovia spikli. A viete koľko je predražených bazmekov a ani neimplementujú vychytávky podobné UASP?
Ale poslednou vetou ste to zachránili a máte u mňa aspoň jeden kladný bod.
Ja teda neviem, ale je predsa na výrobcovi, čo dá hoc aj najdrahšieho výrobku. A ak to nemá niečo, čo sa nachádza u iných, neznamená to, že to je na závadu. Nenapadlo vás, že implementácia UASP môže viaznúť aj na niečom inom ako licenčných poplatkoch?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To s těmi licenčními poplatky vychází z jedné mé zkušenosti s LucidPORTem. Ti mi tenkrát řekli, že to vyžaduje licenční poplatky, ale na dotaz, kdo je vyžaduje, mi nechtěli odpovědět. Nakonec jsem usoudil, že je asi vyžaduje LucidPORT za své vlastní řešení (použité např. výrobci boxů s LucidPORT řadičem). Proč mlžili, dodnes nevím.

Každopádně si myslím, že klíčem k neimplementaci UASP je prostě lenost výrobců. Řešení existuje (ano, je to ten vzorek od ASUSu) a funguje se vším, co jsem měl tu čest si vyzkoušet (myslím USB 3.0 řadiče). Pravda, je to jen USB3-SATA bridge, ale je na tom vidět, že to jde, když se chce. Dělají se i flešky se SandForce řadiči, když už je tahle fleška tak drahá, mohla mít místo mrzkého Phisonu SandForce, k tomu USB3-SATA Bridge s podporou UASP, z této kombinace by plynula i bezproblémová podpora TRIMu a já nevím, čeho ještě, bylo by to SSD v supr provedení a dostalo by to od nás ocenění. Takhle je to zase jen fleška, která nevyčnívá ničím jiným než cenou a kapacitou, každým v jiným slova smyslu.

Implementace UASP podle mě vázne na neochotě. A tak je třeba za to udělovat záporné body, aby se výrobci trošku vzpamatovali a uváděli produkty s nějakou konkurenční výhodou. Tuctových flešek jsou mraky, fleška s podporou UASP by aspoň měla nějakou funkční výhodu (samozřejmě za předpokladu, že by ji výrobce naládoval čipy, které tu rychlost budou schopny využít). Podle mě ideálním kandidátem by mohla být právě Predatorka. Kingston si buďto nechal ujít šanci, nebo to chystá na další revizi této (či jiné) flešky. Třeba přijde Kingston HyperX Alien a ten to bude umět :).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ďakujem. Toto vysvetelenie dáva logiku. Ale myslím si, že udeľovaním záporných bodov vy, resp. Diit nič nedosiahne. Alebo máte pocit, že výrobcovia sa trasú z toho, že im dáte záporné body? Diit je také svetoznáme a uznávané, že názory Diit vedia donútiť výrocov k zmene? Vy neudeľujete Michelinove hviezdy. Fakt by som nerád vyvolával nesprávne reakcie u Vás. Ale v momente, keď to nieže nikto teraz nemá (UASP), ale dokonca to už tak dlho nikto nemá, tak udeľovať záporné body mi pripadá len ako truc. Veď uznajte, ako dlho je už UASP? Doteraz boli všetci leniví? Ako uznám, na flešky treba nejaké rýchlostné predpoklady aj na strane čipov. Ale v prípade diskov by to snáď malo zmysel. Ale doteraz to nikto neponúka. Pripadá m to, ako keby samotný držiteľ licencie nemal záujem. Podobné ako u Sony. Alebo im platí možno Intel, aby sa ľahšie presadil ten lightning? Nemám ale rád konšpiračné teórie, ktoré sa nedajú akokoľvek podoprieť.
Takže aspoň to uzavriem. Tiež by som ho rád mal (UASP). Moja doska Asus ho podporuje a režim Boost len trošičku zdvihne výkon na USB3.0 porte. Ale chvala bohu, existuje eSATA (dokonca mám na doske dva, z toho jeden je dokonca eSATAp a mám k nemu aj šikovný box od Zalmanu a zohnal som aj zodpovedajúci kábel od DeLock).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, jestli jsme známí, nebo ne, přece nebude ovlivňovat, za co já udělím, nebo neudělím záporný bod. Když považuju UASP za významné, udělím za absenci záporný bod. A konec konců, když se rozhodnu, že je špatné, když s fleškou nedodávají aspoň dvě lékorky, tak taky udělím záporný bod. Říká se tomu svoboda vyjadřování a je čistě na svobodné vůli čtenáře, jak se rozhodne s takovou informací naložit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale hej. To kľudne môžete. Udeľujte čo chcete. Ale potom veta "A tak je třeba za to udělovat záporné body, aby se výrobci trošku vzpamatovali a uváděli produkty s nějakou konkurenční výhodou." akosi stráca zmysel. Pretože vy ich udeľujete, lebo môžete, baví vás to, máte slobodu vyjadrovania. Ale neskúšajte nás presvedčiť, že tým donútite k niečomu výrobcov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A tohle je co za debilitu? Tohle, tedy "jednotlivec nic nezmůže" přivedlo českou i slovenskou republiku do prdele, ve které je, protože 70% obyvatelstva tu jako jednotlivec, nejvýš pětice, nadává v hospodě, že nic nezmůže. Je to snad důvod vzdát se?

Ale to jsem odbočil. Mělo by DIITko, protože je malé, snad jen chválit? No, nebo by se rovnou mohlo smazat, protože ani jeho chvála, ani jeho kritika ve světě nic nezmění...

WIFTe, to jste to dopracoval, máš hod něho "alespoň jeden kladný bod" :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To o čom píšeš? Ja netvrdím, že nemajú hodnotiť produkty. Kľudne nech dávajú hviezdy, mínusky, to je jedno. Ale nech to neprezentujú, že tým donútia k niečomu výrobcov.
A na margo tvojich vyjadrení. Skús sa zamyslieť nad sebou. Áno, existujú v histórii prípady, keď jednotlivec niečo zmenil. Ale zvyčajne ten jednotlivec strhol za sebou masy. Sa spamätaj z tých detských snov, že ako jednotlivec niečo zmeníš a už vôbec nie v týchto našich štátoch, pretože jednotlivec nemá šancu bojovať proti štátnej mašinérii. Dokonca ani bohatí to nerobia, radšej si to vybavia cez peniaze.
Zmena môže nastať jedine ak výrazná skupina ľudí bude chcieť urobiť zmeny (viď zamatová revolúcia, aj keď je otázne, či táto zmena bola pozitívna v globále, lebo načo mi je sloboda vyjadrovania, keď nemám prácu a stanem sa bezdomovcom pre neplatenie účtov, prípadne živorím a počítam, či dnes zjem tri, alebo len dva rohlíky).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A o to právě snad jde, né? Taky by to mohl říct kamarádovi u piva, ale on to řekne na internetu, na poměrně čtených stránkách alespoň republikově. Třeba tím pár názorů ovlivní, a ty u toho piva pak někoho také a tak podobně... Možná se budeš snažit, ale mluvením ničeho nedovílíš, ale mlčením 100% ničeho nedocílíš. A ve sporu naivita versus debilita volím naivitu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja už len na koniec dodám, že ani u piva netreba hovoriť, ani na internete písať. Celý národ vie ako to tu funguje. Už len ostáva otázka, kto to zmení. Každý cíti, že je toho veľa zlého vo fungovaní. Ale každému je aj jasné, že zmenu jednotlivec neurobí. To v súčasných zriadeniach dokáže už len väčšinová politická strana (len aká, keď vieme ako to chodí v politike), alebo občianska revolúcia (nenásilná, násilná, to už rozhodne čas a naštvanosť ľudí).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zůstaň u flashdisku. Pokud ho všichni zkritizují, nikdo si ho nekoupí, výrobce se bude ptát proč, najde stížnosti ohledně UASP, a v nové verzi ho nasadí... Například. Ano, já vím, hodně naivní :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Design fail: Do Ultrabooku Samsung 900X to nepřipojíte... :D http://cdr.cz/clanek/samsung-900x3c-recenze

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je jako design fail toho Ultrabooku, předpokládám ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nene, flešky.. Měli by ten konektor dát dolu... A pak se najde chytrolín notebookář, co v něm to USB otočí... Už jsem takové taky viděl...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tahle fleška zřejmě tenčí udělat nejde, proto je tak tlustá. A proto se k ní taky dodává ten kablík.
Já bych tedy design fail rozhodně netvrdil (mimochodem je to takové trošku zkratkovité, mládežnické, free, cool a jistě též in vyjádření). Když už, tak fail je v dané konfiguraci akorát ta cena. Se zbytkem se dá v pohodě žít.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jéééj, já to myslel ze srandy. Je tak tlustá, že bez kablíku se do ultrabooku tak tenkého, jako se 900X nezapojí, aniž by byl nucen levitovat.
Ale na těch 512 GB (potažmo 1 TB) je ještě celkem překvapivě hubená :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Opět plus za video. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.