Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Titan Xp: Každý FPS navíc proti GeForce GTX 1080 Ti stojí 5700 Kč

FLAME :D
..ale jinak se mi to srovnani libi. Proste karta s vysokohorskou prirazkou :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak vony se ty čísla vždy dají nějak vhodně pojmout. Spíš je mi divné, že jsme tu již 5 dní bez článku o Ryzenu... ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Si ho kup a muzes si delat testy a clanky sam... kdyz na to nemas drz hubu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby aspoň částečně uvolnili restriktivní licencování featur na výpočetní vlastnosti téhle karty. Ne každý musí mít úplně odemčené Tesly nebo Quadro P6000 za 140 tis. CZK

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obchodní politika. Veyron ti taky neprodali s osmi válci deaktivovanými za nižší cenu ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda.. Stačilo by místo 4 válců odemknout 5 nebo 6 proč hned osm. Mezi Quadry nedejbože Teslou a Titany zeje díra jako Atlantik.. Navíc mluvím jen o SW licencování. HW odlišnosti od GP100 vky jsou ještě jiná liga. Jen nechápu proč v 20 letech 21. století by na kartě za 37 tis. mělo existovat omezení akcelerace videostreamů na 2 slovy dva!.. Ale třeba se AMD zadaří v nějaké další generaci a nastane nějaký poplach jako momentálně u Intelu.. s těmi zrušenými konferencemi.. Proč asi?? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„poplach jako momentálně u Intelu.. s těmi zrušenými konferencemi"

Zase nějaký hoax?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aj táto má stále FP64 rate of 1/32?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to platí pro Maxwell i Pascal Titany.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nemá rychlé FP64, protože GP102 jej fyzicky nemá. To má až GP100.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

cena u nas pri nakupe z nvidia, dodanie do 1-3 dni prave teraz< 1550 usd .....)))) prepocet kurzu
obchodna politika vychadza z pouzivania cuda vo svete . mozu si to dovolit lebo simulacie prebiehaju prave v cuda najviac. skoda tych nekativovanych FP64 (( dlhe roky nvidiar ale uz ma s tymto zacinaju stvat.. a to som mal trio prvych titanov na vypocty.(uz su po smrti) do black som uz nesiel potom..
bez tych fp je to len predrazena herna karta.. to moja 1080ti FE mi veselo cvaka na core clock 152+ memo 504+ mhz do 80 stupnov max 100%load 24/7..
nevyhadzujte prachy za "custom" 1080Ti ..minimalny narast za stovky eu+, jedine ak zijete v ekstra teplej klime cast roka kde treba vacsi chladic..
nvidia dost dobre pripravila FE edicie takze ako uz tu bolo clanok ze chcu zobrat nieco z predaja firiem -custom edici tym ze bude minimalny rozdiel . nielen u fps u hier

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

simulacie sa hlavne spoliehaju na matematiku a algoritmy ktore su nastastne nezavisle od technologie v ktorej su napisane :) Napisanie konkretneho algoritmu na cuda, alebo OpenCL, alebo hocco ine stoji nejaky cas programatorov ktory sa da lahko vyjadrit ako naklad a ak cuda ma lepsie kniznice, tak sa na case programatorov usetri oproti OpenCL kde je teoreticky horsia podpora. Samotne karty sa daju vyjadrit ako naklad tiez. Nikto z nas nevie kolko stoja tesla karty pri realnych velkoobchodnych odberoch, ale kedze ma nVidia dost velku marzu na tychto cipoch, tak tam je obrovsky priestor na zlavy. Snad nikto neveri tomu, ze ak nejaky super pocitac integruje 100k tesla kariet, ze kus za jednu je 5000 a viac USD. Cize otazka preco cuda je alebo nieje nestoji na tom ze su manageri ktory rozhoduju o peniazoch nVidioti a zapajaju sa do flamewarov na forach, ale cisto natom co je v ich ekonomicky prospech. Kolko minu na programatorov a aku zlavu doakzu vyjednat od nVidie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Geforce Titan Xp je prosty vojeb od NVIDIE, nejenze se lisi malinkatym % vykonnostnim odskokem od verze 1080 Ti, presne jako Intel Kabylake vuci Skylake a ten zas vuci Haswell/-u, ale je neporovnatelne drazsi, proste pitomost od nenazrane firmy. Setrili i tak ze pouzili puvodni chladice urcene pro Titan X, jo vyrit to pismenko p k X by stalo strasne desetiny dolaru ktere usetrili.

Kto koupil Geforce 1080, Titan X nebo 1080 Ti nema proste duvod na "zpraseny" Titan Xp prechazet, je to stejny bullshit jako Geforce Titan Z, krava ktera stala podobne jako Titan Xp ale pak s-padla svou hodnotou o 50% ceny, protoze to proste nikto nekupoval.

Celkove je rada GTX 1000 od NVIDIE cele vojebavani to zakazniku(s prominutim), sebrali zastaralou architekturu Maxwell(GTX 900), hodili ji na 16nm vyrobni proces coz jim umoznilo navysit jak pocet jednotek tak takty, k tomu jim Micron dodal sve GDDR5X, aktivovali par blbosti a jeli. To je cela serie GTX 1000, a tak pokurvena jako rada GTX 1060 je(3/6/+1GHz), umele bez SLI, jenom dokazuje, ze lidem v NVIDII preskakuje mozek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co potom říci o řadě RX5xx? :-o Pokud GTX1xxx nepřináší, dle tebe nic, potom nová řada od AMD by snad ani neměla být vydaná. Tak tady raději nech hate plivání. Když se ti to nelíbí, tak to neber, ale faktem zůstává, že NV má momentálně nejvýkonnější herní grafiky a AMD by mělo konečně zabrat, protože skluz začíná být nepříjemně velký (vždyť 1080 už tady bude rok).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On to pan kolega sice nevyjádřil nijak kultivovaně, ale emoční stav vyjádřil tou expresí celkem výstižně. Sám coby zákazník Nvidie z "donucení", protože AMD nenabídlo produkt pro mé konkrétní potřeby, mohu řící, že mám na Nvidii úplně stejnou pifku. A doufám, že mantra o pevném ekosystému a věrných zákaznících podobně jako u Aplu fungovat nebude. Asi by reakce pana kolegy nebyla tak frustrující, kdyby nový Titan byl uveden s marketinkovým příběhem supr čupr herní karty s vlasnostmi poloprofi. Jednak hráči co na to mají by měli další důvod k radosti a dobrému pocitu, že mají něco extra a menší část z nich by některé z odemčených vlastností i využila. Každopádně by karta nevypada tak zoufale v parametru poukazovaném v článku tj. pár extra FPS za megaextra cenu. Na vysvětlenou i když si kupuji Ferrari tak tam chci mít ty koně a možnosti a luxus a feeling a ego a všechno kvůli čemu si kámoši prdnou do trenek. Ale koupit si mírně vylepšený model za extra příplatek? Něco jako VW s čupr spojlerem za dvojnásobek.. kdy se ti za ten předražený tuning místo obdivu smějí.. co jsi to za vola.. no to by se mi nechtělo.. Pardon lépe jsem to přiblížit nedovedl..:-). Společnosti Nvidia přeji co nejdříve perná období s konkurencí. Přesněji přeji to nám všem. Jejím klientům. Třeba se přestanou chovat tak přezíravě k zákazníkům jako to předvedl Intel v posledních pár letech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rade RX5xx neni pro lidi co maji ted treba 1060 nebo 4xx. To bylo receno hodnekrat na tiwtteru primo od AMD a prodejcu. Titan Xp je pi*ovina. Koupi to je idiot a to myslim vazne. Mnohem vyhodnejsi a lepsi je 1080Ti. Jak uz tady padlo, je to jen dalsi dojna krava od nVidie, ty hovada si muzou podat ruku s debilnim Applem. Jen zakazniky zdimat zdimat a zdimat....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy to píšete tak ako keby niekto daných ludí nútil tieto karty kupovať. Titán Xp tiež nie je určený ľuďom, čo už majú výkonné Pascal grafiky. Ja by som si tiež radšej kúpil 1080 Ti keby som do toho išiel, ale nebudem tu nadávať na ludí, ktorí si kúpia Titána Xp. Niektorým vám tu akurát leží NVIDIA pekne v žalúdku. Inak by ste totiž museli nadávať aj na novú radu Radeonov, ktorá oproti predchádzajúcej neprináša absolútne nič.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me je sumak jeslti je to nVidia nebo AMD at si kazdy kupuje co chce... ale kdyz clovek nepremysli a kupuje to same za drazi penize je to "vul" jen a by pak mohl rikat a vychloubat se "haha! ty mas tak slabou kartu?" Jsou to ubozaci. Mam v kompech od zacatku vzdy vde karty. Mel jsem jak nVidii tak i AMD. RX5xx NENI PRO UZIVATELE CO MAJI TED RADU RX4xx. Lidi z AMD to psali na Twitteru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A Titan Xp tiež nie je pre ludí, čo majú kartu s výkonom GTX 1080 a vyššie. A predsa sa nad tým Waffer vyššie počudováva. Ak si niekto Titána Xp kúpi z peňazí, ktoré mu nebudú chýbať, tak prečo nie? Počudovať sa môžeš akurát nad luďmi, ktorí za neho dajú svoje posledné úspory alebo si zoberú úver. :-) Ale ak si to niekto, kto na to má, kúpi preto, lebo chce najsilnejšiu GPU, ktorá má maximálny možný počet Stream procesorov a 12GB VRAM (teda nie je nijakým spôsobom orezaná), tak prečo nie? To je ako keby si sa čudoval tomu, že si niekto kúpi drahé auto. Veď aj lacné ťa odvezie tam kde chceš.

"ale kdyz clovek nepremysli a kupuje to same za drazi penize je to "vul" jen a by pak mohl rikat a vychloubat se "haha! ty mas tak slabou kartu?" Jsou to ubozaci."

Takéto vystatovanie je úbohé v každom prípade. Bez ohľadu na to, akú kartu si kúpiš. To nemá s Titánom Xp nič spoločné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak nejak souhlasim... ale je to muj nazor, bohuzel jsem prisel do kontaktu s lidmi co se jen vychloubali a hanili ostatni ze nemaji na poradnou grafiku. Ohledne tech aut taky souhlasim. Ale take hledam vic veci dohromady. A to vykon, cena, konfort. Nekolikrat jsem se stal svedkem kdy jel mlady par Fabii 1.2 HTP po dalnici neco kolem 130km/h priritilo se hovado s Octavii 2.0 TDI, blikal najizdel prejizdel ze strany na stranu, chudak typek byl v pasti protoze pravy pruh plny a ta 1.2 moc nejede takze ikdyz na to splapal moc se nehybal. Pak ho predjizdel a videl jsem ze mu neco ukazuje (asi ze FAK OFF). Tak jsem jsem rozhybal 6V pod kapotou a udelal jsem mu to same. Najednou z machra byla obet... Co tim chci rict, mam uz ted 3x RX480, ne jen kvuli hrani ale i kvuli 3DS MAX a vytvareni her. Hodnekrat se mi stalo ruzne po diskuzich ze prisel nejakej "blb / ubozak" s tim ze ma 1080FE nebo 1080 a kazdeho hatoval ze nema na poradnou grafiku atd... tak jsem ho sestrelil ze oproti me konfiguraci je on ubozak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne by som na hry už nikdy nešiel do CF či SLI mainstream kariet. To by som radšej kúpil jednu výkonnejšiu GPU, ktorá mi dá daný výkon stabilne všade aj tam, kde CF či SLI podporu nemajú. Inak ma celkom zaujíma ako ti 3DS MAX vyťažuje všetky 3 karty. Testoval si aké máš náarsty výkonu pri jednej, dvoch a troch RX 480?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něčími slovy "kdyz na to nemas drz hubu" ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja na to mam ;-) ale nepotrebuju kupovat predrazene sra*ky ;-) takze klidek a opet drz hubu. Muj mesicni prijem je podle meho nazoru minimalne 4x vyssi nez tvuj ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opět si vypůjčím kus, tedy dva kousky, něčího příspěvku - "...bohuzel jsem prisel do kontaktu s lidmi co se jen vychloubali a hanili ostatni... Tak jsem jsem rozhybal 6V pod kapotou a udelal jsem mu to same...". Ani to nemusím komentovat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jedná se o extrémní kartu určenou do extrémních podmínek, kde se počítá každá desetinná čárka výkonu."

Přítomnost metrologických ignorantů neznalých chyb měření nejsou podmínky extrémní, ale normální. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.