Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Toshiba Samsung (TSST) končí s výrobou optických mechanik

za sebe muzu rict, ze prave ze zbyle velke trojky vyrobcu optickych mechanik jsem Samsung (TSST) povazoval za nejmene spatny - prinjmensim co se tyce mnou preferovanych vlastnosti mechanik jako byly spolehlivost, tichy chod, schopnost cist i poskozena media... samozrejme uz ty rozdily nebyly tak zasadni jako v dobach nejvetsi slavy optickych medii a velkeho mnoztsvi vyrobcu (jeste nekde ma zahrabae nejake stare Teacy:-)
No, co se da delat...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

nejsem žádnej velkej uživatel optických medií, ale nechápu co tady kecáš. V dnešní době jsou všechny mechaniky na takové úrovni že hledat mezi nimi rozdíly je jako hledat jehlu v kupce sena. Navíc za 300,-kč...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A blu-ray vypalovačky ASUS teda vyrábí kdo?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aušus je téměř ve všech případech OEM Liteon.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Samsung byli posledni normalni ctecky optickych medii, LG uz vyrabi jenom N poruchovou serii a Lite-on s ASUSem sou zas OEM sracky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale zase ty LG Nxx stojí 3 kila. ;-) První DVD-RW mechanika co jsem koupil, stála tehdy 10 tyček. Na cenu SCSI CD-R Yamah jsem už raději úplně zapomněl.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A čo Pionner, kto ich vyrába alebo je to výpredaj skladových zásob?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pincek už velmi dlouho nic nedělá, AFAIK.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna předevčírem mě choť donutila po letech zkopírovat 3 DVD. Zapnul jsem LG GH24LS50 (12V napájení mám připojeno na přepínač rychlosti ventilátorů v bedně, aby mi to při bootu neštrachalo; přitom systém i tak mechaniku rozpozná, k tomu 5V stačí, a lze tedy zapnout za běhu :)) nainstaloval InfraRecorder a jelo to. První kus jsem z opatrnosti nastavil na 8x (frčelo to Z-CLV 7-8x), ostatní na max, což bylo podle média (nějaké TDK, co mám už několik let v šuplíku) nastaveno na 16x CAV. Žádné podtečení bufferu :-)
Úplně mě to dojalo. Až se mi zastesklo po starých dobách CDR. A říkám si, jestli by to nechtělo některou z těch několika zbývajících mechanik a médií řádně otestovat :-))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pořídil jsem si před pár lety BD vypalovačku LG BH16NS40 a její výsledek párkrát otestoval. Jako stará dobrá NEC 4551 DVD nepálí, ale v normě to je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pamatuji si, jak jsem hodně šetřil abych si v roce v roce 1998-99 mohl pořídit super vypalovačku Mitsumi, která uměla 2x zapisovat na CD a 8x číst. Stála v té době hrozné peníze. Dále jsem byl hrozně štastný, když se mě za dva roky podařilo najít firmware umožnující zapisovat i 80 min CD-R. A to jsem se poprvé setkal se serverem cdr.cz :-)
V té době Boom vypalování dat začínal a bylo to trochu experimentování a magie se vším možným - HW, SW a média. Četl jsem různé testy vypalovaček, porovnával kvality médií a přál si, zby moje Mitsumi uměla i přepisovat.
Prostě musím zamáčknout nostalgickou slzu - v dnešní době skoro nikdo neřeší, co má za mechaniku (pokud vůbec) a z výrobců zůstaly jen dva. Holt takový je život.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

TSST mechaniky jsem kdysi také rád kupoval, jenže kvůli udržení nízké ceny to poslední roky dost oje*ávali. Šetřilo se na materiálech či bufferu, takže to už připomínalo děckou hračku na jedno použití. Další běžnou věcí bylo to, že mechanika začala mít problémy pár měsícu po záruce (spolehlivé kurvítko). Bohužel i ostatní výrobci jsou na tom velmi podobně.
Tak to dopadá, když cena klesne pod výrobní náklady.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.