Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Toshiba SD-H802A (2,4× HD DVD-ROM mechanika)

hmm, konstrukce nachlup stejna jako u moji stare 40x CD-ROM Toshiba

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

díky za recenzi, mam ji doma a mohu jen potvrdit testy, žádná sláva se nekoná

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle 11. 2. 2005 recenze Plextor PX-130A??? To je snad taky DVD-ROM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tedy na hovno, jak jsem vytušil ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OFF-TOPIC:
Teda, kde všude člověk nenarazí na Ládíka, prostě no!:-)
http://www.super.cz/index.py?act=discussion&discussion_ID=27565&...
Že by Ládíka chytly choutky a začal balit holky na bulvárních diskuzích?:-O Trochu tam zalistujte dolů a je to asi nějaká verze Schovanek.L (seznam.cz) :-) Ale před náma se, Ládíku, neschováš, prostě no!;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže si to zhrňme:
- nepodporuje DVD-RAM
- nie je SATA
- nepoužiteľná pre zálohovanie ani posluch CDDA
- zálohovanie hier rovnako žiadna sláva
- minimálne možnosti nastavenia rýchlosti pri čítaní
- cena 6200 Kč/7500 Sk

Čo takto namiesto týchto prvotných HD-DVD/BR nepodarkov otestovať poriadny kus železa ... Plextor PlexWriter Premium 2?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mira-7: Jo, tak ta byla asi poslední. Ale přepisovat už to nebudem, není to důležité.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechcem vyvolávať zbytočné spory, ale Plextor Premium 2 je podľa mňa ľahko nadštandartná mechanika za výrazne prehnanú cenu... Ale recenzia by bola zaujímavá. Už sa teším na recenziu HD DVD-R mechaniky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO pepst: Tak to snad jsou všechny Plextory,ne ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Low: Bohužel ne :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tato mechanika su vyhodene peniaze, ked aj napalka bude takto "sikovna" tak HD DVD to ma zratane, Blúray ma nasliapnute riadne dopredu no toshiba to bude mat tazke

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO martin: Myslím že jsi chtěl napsat bohudík :-) Já to myslel tak,že Plextory jsou jen lehce nadprůměrné,zato těžce předražené,naprosto tragický poměr vykon - cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Low:
No, to bylo imho opravdu "bohužel". Totiž o mnohých Plextorech se už dávno nedá říct, že by byly lehce nadprůměrné. Mnohé jsou spíše lehce podprůměrné. Ale pořád jsou těžce předražené, a to bez výjimky. Bohužel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nízké rychlosti nevadí, CD-audio - co to je?, hlavně aby byla tichá - což Toshiba bude. Koupil jsem si ten Samsung s CDR tipem a je to teda pěkná cirkulárka. Pálí sice bezvadně na cokoli a přečte taky cokoli, ale co se týká hlučnosti, zlatá bývalá čtyřrychlostní Toshiba.

Tím chci říct, že jestli udělá Toshiba ještě tady v té "pomalé éře" vypalovačku, která BD aspoň přečte (nikdy neříkej nikdy), tak jdu do toho. A na kvalitě čtení a zápisu by taky mohli máknout - umí i lepší. Ale asi nejsem klasický čtenář CDR, tak mě nemusíte brát zase až tak vážně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xvasek: hluk je úměrný rychlosti, když svého Samsunga zpomalíš na rychlosti, jaké má Toshiba, nebude o nic hlučnější. Co je CD-DA najdeš v rejstříku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero_cdr: CD-DA jsem myslel spíš ve smyslu "jestli to ještě někdo používá" - já teda moc ne. Ne že bych neměl originálky, ale hledat a zakládat kvůli poslechu CD do mechaniky? Radši si to hodím do OGG/Vorbis, zase tak kvalitní audio nemám.

A s tou rychlostí / hlukem nemáš tak úplně pravda. Jde sice mechaniku zpomalovat a zrychlovat za běhu, ale Toshiba je jinde. Když vložím třeba originální DVD do toho Samsungu, roztočí se tak rychle, dokud dokáže ještě číst data (nebo na horní strop, co mu dovolím) - řekněme 10000RPM a v této rychlosti setrvá dokud z něj budu aspoň občas něco číst. Při přehrávání DVD fičí pořád, i když to zdaleka není potřeba. Toshiba se roztáčí vždy jenom tak, jak je potřeba a třeba při přehrávání DVD jede určitě do 1000RPM bez jakéhokoli přemlouvání. Když dám DVD ripnout, zjistí mechanika, že je "hlad po datech" a rozjede se na max. Navíc Toshiba umí číst data plynule i v průběhu změny rychlosti, Samsung ne - musím počkat 5 vteřin, než DVD dosáhne svých 10000RPM a pak teprve dostanu první byte - resp. teda sektor.

Ale jak už jsem psal - toto jsou paramtery důležité pro mě, ne pro klasického CDRistu, který chce placku za dvě minuty padesát, takže na moje brblání se vůbec neohlížejte a pište pořád takové perfektní recenze, jako je třeba tady tato.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO WIFT: No já nevěřím vlastním očím,skláním se a máš můj obdiv ... snad poprvé tady čtu,že někdo nepochlebuje vypalovačce jen proto,že má na kastlíku logo Plextor ... BRAVO !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Low:
Plextor bývala sakra boží značka. Bohužel, bývala. Dodnes mám v PC SCSI CD-ROMku Plextor PX-40TS, málem to nejlepší grabovadlo na audio CD s libovolnou ochranou, s jakým jsem kdy měl tu čest spolupracovat (doma mám dvě, tu s novějším firmwarem v mém PC, tu se starším v archivu - jsou nezaměnitelné, liší se i hardwarově a funkcemi, přestože se obě jmenují stejně a obě dělají svou práci znamenitě). Rovněž si pamatuji na pecku jménem Plextor Premium, také jsem měl osobně v rukou. Jenže Plextorova sláva skončila přesně tak, jak končí dobré firmy, které si za svou kvalitu chtějí nechat náležitě zaplatit. S požadavky na nízkou cenu se totiž Plextoři ocitli v těžké situaci - konkurence dovedla dělat vypalovačky za velmi nízkou cenu s funkcemi běžně dostačujícími běžnému paliči. A tak přišlo to, co přijít muselo. Plextor začal být "překupníkem", objednával palírny jinde, aby je mohl prodávat pod svou značkou, čímž se snažil snížit náklady. Jenže udělal chybu, kterou masy neodpouštějí - prodával to stále za "značkovou cenu" - asi v domnění, jak s tím vydupal a že i když to nabídne "levněji než dříve", udělá lidem dobrou vůli. Prdlajs kutululu - Optiarc bude pořád Optiarc, Panasonic pořád Panasonic (i když zrovna ten je taky dost drahý, ale Plextoři potřebovali ukázat, že "umí i DVD-RAM"), BenQ je pořád BenQ a tak dále. To si prostě nemůžou dovolit prodávat dráž než originál - teda můžou, ale je to odsouzeno k neúspěchu. Takový Panasonic je třeba taky drahý, ale má jaksi "svou čest" a to na něm oceňuji, i když si ho také hnedtak nekoupím - jeho mechaniky jsou pořád jeho mechaniky. Koupil bych si vypalovačku Panasonic, kdyby uměla všechny formáty (stačí CD a DVD, do modra je u mě zatím jít zbytečnost), měla současné vysoké rychlosti (bohatě bych se spokojil s maximem 16×) a uměla DVD-RAM 12× média v cartridgi bez verifikace. Za to bych byl ochoten zaplatit kolem 3 tisíc (plus mínus litr).
No, ale teď by se mi docela dost hodila jedna 100% funkční CD vypalovačka Yamaha F1 pro libovolné rozhraní :). Do té jsem ochoten investovat do tisícovky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Low: nikto predsa nekupuje Plextor kvôli logu na prednom paneli, ale kvôli tomu, čo sa (v dobách zašlej slávy) ukrývalo vo vnútri.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To WIFT - No!! Tak za F1 bych si taky připlatil,tam to má váznam a navíc ... je to veterán,relikvie :-)
To Arkan - Nemáš pravdu,víc ti neřeknu,smrdělo by to dalším flamem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, mne sa jedna Yamaha F1 povaluje uz 2 roky na policke :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wifte, ja svoji F1 taky nepotrebuju, jen uz asi nemam SCSI redukci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> nedelak:
Stav se s ní :). Potřeboval bych se mrknout na hodnotu dvou maličkých štelovátek u optiky a poladit podle toho tu svou. A když se to nepovede, tak budu chtít tu tvou :). SCSI redukci pořád mám, ale uvažuju, že lepší bude SATA nebo USB redukce ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.