Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Toshiba ukončila záruky několika řad produktů OCZ

Z toho plyne jediné: už žádný nákup OCZ nebo Toshiba :-) s výjimkou těch, kdo nakupují dle Obč. zákoníku.

edit: Tohle je krásn příklad toho, jak si v nízkomaržovém segmentu vytřít anus s obchodníky..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ze zadny disk OCZ je mi jasne od chvile, kdy mi lidi zacali nosit zasifrovane zamcene Vertexy s tim, ze chteji obnovit data. Coz samozrejmne nejde, protoze vyrobce neuvolnil nic, co by disk dokazalo odemknout.

Vertx od OCZ je jediny hardware ktery znam, u ktereho staci k likvidaci uspani pocitace a nasledne odpojeni napajeni.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

S tou likvidací - u mě produkty SiliconPower :-(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Lepší než drátem do oka, ne? Kdyby je Tochiba nepřevzala, zbankrotovaná OCZ by už přece neřešeila záruku vůbec ničeho?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To sice ano, ale jsou to praktiky, ktere proste nekteri lide odmitaji podporovat. Ja treba odmitam nakupovat v T.S.Bohemia, i kdyz maji celkem dobry vyber a prijatelny ceny, ale kdyz pominu jejich uchylny system odberu a platby zbozi na prodejne, tak me nas..li odkupem Alfa compu a jeho likvidaci. Proste znicili muj nejoblibenejsi obchod s vypocetni technikou, tak na ne kaslu, i kdyz mam jejich prodejnu vice mene nejbliz. Chovani Toshiby mi to znacne pripomina. Neudelali v zasade nic spatnyho. Jen se otevrene vykaslali na cast zaruk firmy, kterou koupili.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám Vertex 4 a Vector, uff.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to dobre disky, aspon dle me zkusenosti...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Normální člověk nikdy nekoupil SSD od OCZ.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne?
Poté co přešli na řadiče Indilinx poskytovaly Vertexy (a Vectory) synchronní čipy za rozumnou cenu.
Byť testy ukazovaly smrt už i po 300 zapsaných TB, můj Vertex ukazuje 4 TB po roce používání. To už dřív zastará morálně. Testy s uspáním a odpojením napájení, i další údajné způsoby jak disk zcihlit, jsem vyzkoušel, a přinejmenším mé kusy jsou proti nim odolné.

Nicméně pravda, mě těžko považovat za normálního člověka.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam taky Vertex uz rok a pul a zatim naprosta spokojenost. Predtim jsem mel Corsair Force 3 a kdyz jsem koupil Vertex 4 tak jsem pocitil rozdil v rychlosti ve prospech OCZ.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není mi jasné, proč argumentuješ smrtí přepisů. V tvém režimu používání ho máš papírově na 8 let životnosti, ale neviděl jsem OCZ ani jiné SSD při běžném užívání odejít na zrakvené plovoucí hradla. Tím se strašily malé děti před dvěma lety. SSD odchází na chybu elektroniky, FW, bezolovnatého zázraku.
A že tvé kusy jsou odolné, je jen výjimka potvrzující pravidlo.
Není rozhodující, že přešli po zatloukání skandálu se SF na něco jiného. Už ztratili důvěryhodnost a nebyla záruka, že nadále nebudou experimentovat s řadičem i FW jak doposud a uvádět na trh neodladěné věci. Nakonec zmetkovitost v desítkách % kterési řady oproti jednotkám % jiných výrobců, která vyústila v krach SSD divize OCZ je snad jasná argumentace. Kdo šetří má za tři, ale škodu za milion.
Mám tu v okolí dost šetřílků co koupili OCZ, ale mají přísný zákaz tu otravovat s problémy co byť jen vzdáleně by mohl způsobit disk. A asi spokojeně fungují, protože mých služeb dosud nevyhledali, resp. přerušili styk zcela.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

HW jde už trochu mimo mně, ale o zmetkovitosti první řady vím moc dobře, naše firma jich reklamovala kolem stovky a pak se přešlo zcela na Intel. No, já tedy alespoň zkrátím interval zálohování :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Sám mám Agility 4 už skoro rok a půl a byť se k ní rozhodně nechovám moc slušně (byla už v Macu s podporou TRIM, v Linuxu bez TRIMu a teď je v Macu bez podpory TRIM), stále šlape skvěle. Osobně jsem s OCZ neměl nikdy nejmenší problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budiž vám přáno děti štěstěny. Amen.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Neviete kedy nabehne sata express ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tato věta "Záruka může být vyřízena výměnou za nový či opravovaný kus, případně vrácením peněz odpovídající aktuální tržní hodnotě reklamovaného produktu" je hloupost.Já když půjdu něco reklamovat a budou mi vracet peníze tak přece dostanu tolik za kolik se ta samá věc prodává jako nová v obchodě.

Pokud bych měl dostat tržní hodnotu - obvyklou cenu - tržní cenu, atd jak kdo si to nazve. (Zákon 151/97Sb uvádí - Majetek a služba se oceňují obvyklou cenou, pokud tento zákon nestanoví jiný způsob oceňování. Obvyklou cenou se pro účely tohoto zákona rozumí cena, která by byla dosažena při prodejích stejného, popřípadě obdobného majetku nebo při poskytování stejné nebo obdobné služby v obvyklém obchodním styku v tuzemsku ke dni ocenění. Přitom se zvažují všechny okolnosti, které mají na cenu vliv, avšak do její výše se nepromítají vlivy mimořádných okolností trhu, osobních poměrů prodávajícího nebo kupujícího ani vliv zvláštní obliby. Mimořádnými okolnostmi trhu se rozumějí například stav tísně prodávajícího nebo kupujícího, důsledky přírodních či jiných kalamit. Osobními poměry se rozumějí zejména vztahy majetkové, rodinné nebo jiné osobní vztahy mezi prodávajícím a kupujícím. Zvláštní oblibou se rozumí zvláštní hodnota přikládaná majetku nebo službě vyplývající z osobního vztahu k nim. Obvyklá cena vyjadřuje hodnotu věci a určí se porovnáním.)

Takže mi chcete tvrdit, že půjdu reklamovat a dostanu zpět jen tolik za kolik se daná věc momentálně prodává jako použitá na Aukru, ebay, atd..?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.