Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podívejte, jak se Laře vlní vlasy s technologií TressFX - video

Moc moc moc moc luxusní! Ale v tom prvnim videu ve větru, ty pramínky na obličeji se nějaký moc nehýbou, né? A v druhém videu pak ten výbuch s vlasama nic moc neudělá, a taky ani s vodou potom, žádné vlny, a co dynamické stíny? Ty by asi vlasům zavařily :D Nevím, na čem to běží, ale silně to nestihá jedinou vlasatou postavu ve indoor scéně bez stinů..

Ale lítá to moc pěkně, nečekal jsem to, a chci vědět, jak to kurva udělali :D Kam se na to hrabou kabáty v Mafii II..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak ono mi to ide s normalnymi vlasmi 40+fps, s TressFX okolo 5 fps, takze je to trosku drahy efekt, pri predstave, ze by take vlasy mali mat vsetky postavy....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Ale lítá to moc pěkně" .... mno, vlasy vem cert, ale aby litalo a poskakovalo i neco jineho az treba pobezi:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, konečně vím, do jaké škatulky si tě mám zařadit :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne, byl bys radsi, kdyby hravni roli hral treba urostly Duke Nukem, kteremu bys celou hru cumel na prdel?:o)
Ta hra by se nedostala ani do druhe verze nebyt Lary:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinými slovy ta hra je vo h***ě jako celek :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To bych tak neřekl, první dva - tři TR byly trhák a poslední tři určitě minimálně velmi pěkný nadprůměr, teda nepočítám Guardian of light. Kdyby tam byl třeba ten Duke, tak bych to hrál taky, kdyby u toho hláškoval, tak by to mohlo mít i něco do sebe, ale Lara k tomu tak nějak patří. Není to žádný "superhero", ale pěkná (a občas celkem šikovná) ženská, které člověk fandí, protože si toho musí ve hře dost odedřít, to by u mužského hrdiny tak dobře nefungovalo - ten by v té roli vypadal jak ufňukaný srab.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdyz uz to clovek dohraje, tak by jako bonus aspon halenku odhodit mohla ne?:o)))) Uvidime, jestli se v tomhle dile postesti:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já myslel konkrétně tuhle verzi. Lara, pokud jsem to dobře pochopil, má být tak trochu "slečna drsňák", která si v každé situaci ví rady. Videa v článku na mě působí, že prskli nějakou blbku někam, kde se jí vůbec nelíbí. Ale má hezký vlasy a vo to jako jde.

Jo, uznávám, vlasy jsou v týhle verzi celkem fajn (lepší než klasická vlasová helma), ostatně já nevím, jak běžný chlap, ale já se u ženských jako první dívám na celkový dojem se zaměřením na hlavu jako celek (obličej, vlasy), takže celkem chápu, že ta postava bude přitažlivější, když se zapracuje víc na vlasech než na kozách, který u těch starších verzí byly na prvním a ještě prvnějším místě. Ale hrát bych to zcela určitě nechtěl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Njn a nejsmutnejsi na tom je, ze v realu by ta krava mela mit speleologickou helmu, kdyz lozi kdesi kurvachodbama:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tím kontrastuje třeba Mafia II, kte jaksi těm "lehkým slečnám" trčí z vnadů polygony. Jako by se grafika zbláznila, kdyby v té indoor scéně bylo trochu více polygonů, aby byla ta těla koukatelná. Možná proto tam nacpali Playboye, aby se s tim nemuseli modelovat.. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro me je vrchol herni erotiky "shake it baby":o) Sice 10x10 pixelu, ale nema to chybu:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se díváš na špatný díl ze série, největší hrudník byl v Anniversary. Od té doby se ubírá (ono už se ubralo i před tím - v Legend) a řeší se vlasy. :-)

Jinak z tohoto posledního počinu mám takové smíšené pocity - Tomb Raidery byly pro mě takové nenáročné nenásilné skákačky, Underworld dokonce i s velmi povedenou grafickou stránkou, no tady vylétávají mozky a jiné vnitřnosti až na stůl před monitor, tak nevím. Dám tomu šanci, ale tak za rok, až to bude někde okolo 10€, tady ten vnitřnostní naturalismus ve hrách moc nemusím...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

cekal jsem teda krapet vic kdys okolo toho delaj takovej hipe, pro takovou detailni ukazku a tak zkurvit kolize? ty 2-3cm mezi vlasama a Larou jsou nadherna ukazka kolizi co nijak nesedi na samotny model postavy, sakra on dneska jset nekdo pouziva pro hlavni postavu nefulface kolizni mesh a dela pronej jinej separatni? kdyby alespon vzaly stavajici mesh a osekali ho o casti kam jiz vlasy nemaji sanci zasahnout aby teda usetrili, ale takto to vyresit je doslova zoufalstvi, a docela bych si typl ze to vykonu nijak neprida, sakra vzdyt fulface kolize pouzivame i u her na mobili :))

z tisicu pramenu je nakonec mich odhadocvanych 10-20 s tim ze zbyle vlasy jen interpoluji a celkove je jich videt tak sotva ke 2 stovkam, takze zadny zazrak, a jejich pohyb teda taky moc uzasnej neni, a to rikam jako clovek co ma dlouhe vlasy a tak vim co dela ve vetru jak culik, tak volne vlasy mimo nej, a ze jsem i nejake vlasy modeloval a animoval pro jistou hru

je natom jeste hodne prace aby to na Lare vypadalo pekne, ted je to prome hnus a jestli to nevyladi do finalni hry, tak to prome bude hodne velike sklamani

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Do finální hry to už asi nestihnou, ta vyšla dnes.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj

a jeste nepsalo se i tady na diit jak to bude reagovat s vodou?, no reaguje to asi tak, ze vlasky se porad chovaji stejne, asi nejaka sucha voda, nebo hollywoodsky rychle schnouci vlasy :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Reagovat by měly, ale jak je zmíněno ve článku (a patrné i z toho videa), je tam plno různých bugů. V jedné diskusi jsem narazil na informaci, že je tam snad blbě nastavený nějaký koeficient, takže vlasy téměř okamžitě "usychají". Nevím ale, co je na tom pravdy. Uvidíme, jak se bude chovat finální verze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé, jak některým uživatelům vůbec nevadí zcela nepřirozené PhysX efekty, které jsou přece mnohem lepší a propracovanější než cokoliv jiného na celém světě, kdy z jedné bedny lítá milion třísek, ale na novém efektu, který je pořád ještě v beta stádiu nenechají nit (pardon vlas) suchou : D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PhysX je ve hrach krute nedokonalej a hnusnej co se realnosti tyce, ve hrach je jeho vyhoda pouze v libivosti, ano pokud se pouzije dobre, tak dela presne to co lidi chteji, efektni podivanou s barvickama, viz treba Batman s mlhou, nebo Borderlands s efekty od zbrani a jejich strel, a pokud se pouzije nejaka jeho nastavba, tak i relativne normalni podivanou treba na latky, ostatne ty vlasy se pocitaji podobne jako latka, jen par jinych marametru a z prouzku latky ci spagatu je razem vlas

PhysX ale neni jen herni technologie, ale je to fyzika pouzivana v prumyslu, asi ti to prijde jako scifi, ale ten zatracenej PhysX co ho ted vlastni Nvidia se pouziva kuprikladu na simulace crashtestu automobilu jiz nekolika znacek, pak se obcas pouziva ve filmovem prumyslu kde vypada krapet jinak nez ho znas z her (vlastne ty ne, pro tebe je to tabu) a asi by ses divil v kolika filmech si se dival na PhysX efekty, ac je me jasne ze ty se na filmy nedivas, urcite ne na ty kde se mihne nejake to CG/VFX, a vrcholem je, ale to ty jiste nedelas, letectvi, ano kuprikladu Airbus pouziva tuhle strasnou fyziku na testy navrhovanych casti pro jejich letadla, ale fuj, ze se nestydej co, takhle hazardovat se zivoty budoucich pasazeru, bejt tebou tak s jejich letadli radsi nikdy nelitam :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo vlastne jeste jednu vec ve hrach jsem zapomel, jeho snadne pouziti a implementaci :) s trochou cviku by jsi to zvladl i ty, cvicena opicka :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bejt tebou se radši naučím pravopis ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ubohe, jako by jsi z diskuzi nevedel jak to je ze ;) ale pokud te to bavi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ubohé je to tvoje neustálé obhajování PhysXu, už to je jak zaseklá gramofonová deska. PhysX je všude, PhysX je nejlepší, PhysX ti asi pomáhá i lépe se vyprazdňovat :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

skoda ze vidis spatnej pravopis, ale nevidis ze tu nikdo neobhajuje PhysX, a ani nepomolouva nebo neshazuje TressFX, kdyby jsi poradne cetl, treba by sis vsiml, ze to co je "pomlouvano" je to, jak to zprovoznili lide co pracuji na hre na ktere je to prezentovane, nikoliv ti co stvorili samotnou technologii kdesi v AMD ;) ta technologie je dobra a jiste s ni vzniknou vbudoucnu kvalitni vlasy ci jine ukazy ve hrach

bohuzel to zaseklou gramofonovou deskou jsi ty na vsech diskuzich kde se snazis vsechny schazovat tim, jak jsou zaujati vuci vsemu od AMD a vychvaluji vse od Nvidie, pritom ty delas presne to v opacnem pojeti ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kde mě vydíš něco vychvalovat ??? Já umím být stejně kritický ke všem značkám narozdíl od tebe a když se mi něco nelíbí, tak to napíšu a je jedno jestli to je Nvidia nebo AMD nebo Nokia. Nejen že neumíš psát česky, ale ještě i špatně vidíš :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tím "vydíš" jsi to hodně vylepšil... SamanCZ je zvláštní člověk - občas by stačilo nevymlouvat se, ale také si to po sobě alespoň jednou přečíst. Ale páni profesionálové nemají čas na kontrolu chyb, nebo nedejbože diakritiku!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ježíši tak jsem se upsal, no. Kdyby tady fungoval jako na jiných fórech edit, tak se tím někteří nemusí bavit...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

stejně ti za chvíli SamanCZ důrazně vysvětlí, že není důežitá diakritika, ale obsah :D

PS: ule uznávám, že ten můj "překlep" je pěkné faux pas, stydím se... :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chybu udělá každý, proto má tužka na druhém konci gumu, ale faux pas je říkat tomu "překlep". A SamanCZ to napsal dobře, nelze nesouhlasit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

proto tam jsou ty uvozovky :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jó a kde?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže ony ty kolize byly vidět i na fullhd screenshotech už v době kdy se tady objevil první tressfx článek ;) Interakce s děštěm, které jsi zmiňoval jsem bral s rezervou - čekal jsem, že budou řešit vzhled měnit min. shaderem nebo alespoň změnou shadowingu (třeba matte/phong a nebo přidání staré známé reflect mapy). To, že se u mokrých vlasů nijak nemění dynamika jsem ani nečekal protože by chlapci museli udělat druhý stav pro pohyb. Jako sice lepší nějaký vlasy než žádný, ale že by to byla nějaká extrémní pecka se fakt říct nedá. Nevim nevim, ale možná by chlapci měli najmout toho co před x-lety dělal chlupatou krychli v ATI Toolu (nebo něco animovaného alá magic garden nebo viva pinata)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co blbneš, to má Lara na tělě neviditelný štít! :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vlasy ujdou. Čeho jsem si všiml já, je to, jak se jí při pohledu z boku vůbec nehýbe břicho při dýchání. Přitom zvuk dýchání je velmi výraznej. A když už při pohledu zepředu na - noooo její vnady, jde vidět nadouvání jako při dýchání, zase to není vůbec synchronní. To mě osobně dost kazí dojem, když už ten dech je tak slyšet. Nevím jak to přijde ostatním.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten audiostream je tam evidentně doplácnutej. Možná někdo ze znalců zmíní, z jakého porna pochází.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lol, musel jsem si to pustit se zvukem:o) Nadouvajici hrudnik tam teda nevidim, ale to stenani, to je fakt sila ..... bojim se, ze to bude tak i v te hre, protoze to druhe video je snad jeste lepsi:o)
Nejdriv ju napadne borec, co ju chce ojet a pak ooooch, that was close, ooch shit, that was close:o) OMG, ta hra bude sice sracka, ale myslim, ze bude mit uspech:o)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A všimli jste si, že má průstřel břicha? To ještě dejchá celkem vklidu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkusil jsem to pres to gugl audiovyhledavani a nenaslo to nic:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A dal jste na konec vyhledávacího příkazu kouzelné slovíčko?! 0:)
http://diit.cz/clanek/navod-jak-v-google-hledat-porno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby, mam na androidu takovou tu vec, jmenuje se to audiovyhledavani a hleda to pisnicky .... proste se na to klikne kdyz treba hraje neco v radiu a ono to najde o co jde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně mě praštilo do očí, že v prvním videu, kde je velmi neostrý zdroj světla, tak při pohledu zepředu házejí vlasy velmi ostré stíny na Lařině krku. Rozpuštěné vlasy neudělají moc ostré stíny ani při bodovém zdroji světla ve tmě, nedejbože v takovém pošmournu, jako je na videu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to si snad delaju srandu kdyz to zapnu tak me to zere 25 FPS :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V dohladnej dobe ocakavam R34 mod do tejto hry. Ak neviete co myslim tak to nepotrebujete vediet ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale notak, nebuďte labuť a podělte se. Mě google nic rozumného nevyhodil jen:
http://img690.imageshack.us/img690/1687/koniecdobryvsetkodobrem.jpg a to asi nebude ono. 0:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem ktomu, ze vsecky konzole ovladlo AMD, to ma velkou perspektivu.Naproti tomu nV se bude nekede placat v debilnich telefoench.Ale ji preju hodne stesti pokud uz da v hernim segmentu konecne pokoj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neviem čo máte s tým TressFX, práve som vyskúšal, original steam hra, na AMD 7870 mam 50 fps na 1920*1200, inak to vyzera trochu uboho, to nie su prave vlasy. Ale Lara je sexi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.