Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Uvažujete o Trinity? Zapomeňte na 1333MHz paměti, brzdily by ji.

Tak nízké frekvence? To je vyloženě pro "low pc"?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě jen fascinuje, proč inžové v AMD do těch procesorů nepřidali vícekanálové řadiče pamětí. Místo toho se pak řeší, jaké co nejrychlejší paměti k APU koupit..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mozno priepustnost ku GPU nestupa linearne s dalsimi pamatovymi kanalmi. Mozno inzove AMD nechceli nasledovat cestu Intelu s jeho 3-4 kanalovymi radicmi. Mozno si inzove AMD uvedomovali, ze postacujuce DDR3 na 2000 MHz dnes nie je super-luxus ako 2500 ci 2666 MHz, ktore zrychlia priepustnost ku GPU o 3%. Mozno si inzove AMD vedeli predstavit malu FM2 fosnu, ale nie tych 6-8 slotov pre RAMKy na nej.

Ale na druhej strane mozno by to stalo za pokus skusit to s 3-kanalovym radicom (tych 6 slotov by sa na fosnu nejako pomestilo) a nizsimi frekvenciami modulov. To by samozrejme bohuzial vyzadovalo prekopat CPU, ktore uz od roku pana 2003 a prvucickych Athlonov64 obsahuje 2-kanalovy radic.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proč 6 slotů? 3 sloty by do levných/ITX desek stačily bohatě - kdysi dávno s tím přišla nvidia u nforce2 (OT: a dalo se BTW použít všech 3 na dualchannel - do dvou stejnobarevných se daly osadit poloviční moduly, do posledního pak modul o součtu těch dvou půlek).

No a právě na ten řadič cílím - mám dojem, že se z něj stává klasický bottleneck. Pamatuju se, že se mluvilo o nějaké dedikované videoram přímo na čipu, potažmo na kontaktní plošce procesoru, ale tohle mají nejspíše nachystáno jako další iteraci (předpokládám, že nechtějí vystřílet hned všechny patrony, notabene když široko daleko konkurenci nevidět)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Však o nějakém takovém „dedikovaném videoram přímo na čipu“ je (tedy bude) nejvyšší verze procesoru Haswell ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.