Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k TV s Androidem nesmí používat skiny, Google chce kontrolu nad platformou

Pri Sharpe, Philipse,Samsungu a dalsich to moze byt v zasade jedno ale so Sony by som si nebol taky isty ze im bude robit radost ked sa bude starat o distribuciu obsahu Google. Sony ma aj svoje filmove studia a same toho dost produkuje, aj ked to je ina divizia, asi vlastne aj ina firma len pod znackou Sony. Nehovoriac ako Sony integruje vsetky svoje zariadenia a sluzby pod vlastnu znacku. Sony je taky Apple v AV technike.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

by mě zajímalo, jestli bude google požadovat, aby byly televize dotykové :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nemusi byt dotykove, staci jakykoliv jiny zpusob dalkoveho ovladani, ktere je mozne snimat na obrazovce. Treba obycejne laserove ukazovatko.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Normálně se dá koupit DO, co má klávesnici a touchpad, lze použít bezdrátovou myš, nebo jakékoliv jiné zařízení. Ale třeba i gesta, nebo mávání DO s integrovaným měřičem zrychlení (akcelerometrem).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych v takové koncentraci informací o lidech viděl bezpečnostní hrozbu. Sice TV nemám a nesleduji co za propaganda se v ní ukazuje, nicméně lidé by si měli dát 1 a 1 dohromady a pochopit, že užívání Gmailu, Google+, YewTube, Google mobilu (Android) a Google TV (Android) tak dávají všechno své soukromí k dizpozici Googlu, tj. firmě, jenž k soudu uvedla, že uživatelé Gmailu nemohou rozumně očekávat soukromí své pošty a tedy že cílená reklama není problém...

Pokud nelze soukromí očekávat u emailu (kde bych já tedy soukromí očekával), pak u TV či mobilu na to, že informace o Vás nebudou prodány reklamním společnostem, nespoléhal.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jenže lidem tohle nevysvětlíš. A sám se tomu můžeš jenom bránit a omezovat to na minimum. Pokud si ale zapneš novou LG a ta po tobě chce po prvním zapnutí souhlasit s licenčníma podmínkama, můžeš jí tak maximálně vrátit. Za chvíly to nejspíš sežere i nás, co se bráníme, protože cest mimo systém bude čím dál míň.
A časem se ještě možná zasmějeme naivním představám o šťourání se v soukromých věcech cizích lidí která je zobrazena ve Watch_Dogs. A film který na tuhle problematiku naráží je většinou ovcí brán jako ta legrace pro ty nerdy a geeky a ajťáky. Těch pár co ví s tou masou co nedokáže pochopit souvislosti a jejich důsledky nic neudělají.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Je videt, ze nejvetsi konispirace skutecne funguje - tech par, co vi, plni dokonale svuj ucel - vzbudit v lidech dojem, ze vlada je vsemocna :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To neni konspirace, ale fakt. Jen ti co nevi vse oznaci za konspiraci a hlavu strci do pisku.
Orwell by zasl.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Moment a ktoze je vlastne ta vlada ? Predsa skupina ludi ktori vedia.. Ti co nevedia tak nemaju ako vladnut ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na jednu stranu nechápu, proč už android dávno v televizích není (když může být třeba ve foťáku), na druhou se mi do něčeho takového chce čím dál tím míň. Chtít ale po zavedených značkách dávat do tv nějaký svobodný os je asi utopie :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Principialne neni zadny duvod, proc by mel byt v TV jakykoliv uzivatelsky orientovany OS.

To je jen napad vyrobce udelat z TV tablet se sakra velkou obrazovkou, protoze to je presne to co je takzvana chytra televize. Do zasuvky se to musi strkat zatim jen proto, ze jeste nevymysleli baterku ktera by to utahla.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já jo: plnohodnotný webový prohlížeč např. kvůli možnosti sledovat libovolný videobsah na netu, hraní jednoduchých her jak na konzoli, nebo třeba podpora přehrávačů videa s aktualizací kodeků, titulků apod. V současné době používám telku jen jako velký monitor a obsah hledám na netu. Na televizi mě zajímá maximálně sport.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Principiálně tam důvod není, reálně výrobce co by neměl chytré TV by šel ke dnu jako šutr hozený do vody. Lidi to chtějí tak to výrobci dělají.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne že lidi chtějí, ale jsou do toho v podstatě tlačeni. Ještě že televizi nemám a ani si ji nehodlám pořizovat :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Lidi to chtějí tak to výrobci dělají." - hodně špatný vtip :(
Nebude to spíše, že lidi chtějí to, co jim řekne reKLAMA(tzn. výrobci)?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Chytrou TV si udelam i s neutronove vakuovky kdyz k ni pripojim set top box za litr, ale jakmile je to chytra TV primo od vyrobce s nazvem "SMART TV" tak stoji misto 15k dvojnasob.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Neutronové? Jako že zdrojem neutronů je jaderný reaktor, nebo urychlovač částic zabudovaný do zobrazovadla? Zobrazuje se prozářením diváka až na stěnu obýváku, nebo jen prostou ionizací ozářeného stínítka?

Jinak souhlas, připojením počítače s vhodným softwarem se stává "chytrá TV" i z prastarého CRT monitoru s monochrom luminoforem. (tj. s vakuovou obrazovkou jejíž součástí je elektronové dělo s nepřímo žhavenou katodou, elektrostatické, nebo magnetické vychylování, mřížka s vysokým kladným napětím těsně před luminoforem ...)

No nic, jdu si radší přečíst něco z (e)papíru ... pohyblivé obrázky rád přenechám někomu jinému.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona taková chytrá TV není vlastně nic jiného, než integrace počítače do TV. Stejně jako chytrofon vzniknul spojením kapesního počítače a telefonu. Takže je možné vzít libovolný počítač, třeba malou krabičku s androidem a připojit to na volný HDMI vstup TV.
Ostatně, když tak vidím, jak je moje chytrá televize neschopná přehrát kde co, tak si něco podobného brzy pořídím. Je skvělé, že mám NAS s DLNA a TV s DLNA, ale TV dost často nahlásí "nepodporovaný formát audia", "nepodporovaná funkce" (při pokusu o posun vpřed/vzad), "neznámý formát"... Používání vestavěného YouTube klienta je malý porod - pómálú u toho ztrácím trpělivost... Podlě mě je lepší hloupá TV s kvalitní obrazovkou a pidipočítač, do kterého s inarvu co uznám za vhodné a nebude na mě žalovat výrobci TV, co si přehrávám...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak to momentálně řeším, nicméně není to úplně ono. Mám další ovladač, dalšího žrouta elektriky ....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Někdo tu v diskusi zmínil svobodný OS. Nic takového v TV nikdy nebude, pokud TV bude umožňovat nahrávání obsahu vysílání - kdo by zaručil, že nikde jinde než na té TV to nepřehraješ ?
A porovnávat kombinaci TV+maléPC se Smart TV je možné jen pokud se týká služeb mino TV, ve chvíli kdy chceš mít možnost si něco dát nahrát, externí PC ti to neumožní. Zajímavější by bylo, kdyby se TV dělali "polochytré" - interní OS by řešil vše související s ovládáním TV, kvalitou obrazu apod. a s externím PC by si uměl inteligentně vyměnit informace/data tak, že by nakonec mohl uživatel měnit/upgradovat tu část, se kterou už není spokojený. A kdyby to bylo standardizované rozhraní (mechanicky, elektricky, protokolem) bylo by jedno od koho máš TV a od koho to miniPC.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Uprime receno, cele moje ovladani TV se smrskava na on/off :-)) Zbytek si prepinam na satelitu..
Ja bych spis uvital Tv, která by se zapla a třebas za 1 sekundu uz by bezel obraz. Takovou bych si priste i koupil, az mi ta moje za 10 let odejde...Jinak si do toho muzou cpát co chtej a nejak me to netankuje..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale je to vtipne ty jejich snahy .... u nas samozrejme nic, ale treba v americe maji ruzne TIVA, ktere jsou primo delane na nahravani, netflixy ..... pripadne nove konzole .... vsechno lepsi nez lagujici smartTV kram .... vzdyt je to kuwa totalne nepouzitelne! Na koho cili? Kdo to vubec pouziva? Lidi/tupe ovce to kupujou asi fakt podle toho, "jak moc" toho smartTV to tam ma nebo ja fakt nevim:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tezko rict, jestli na to ti vyrobci pristoupi a zahackujou sve produkty ke guglu. Osobne mam na zelene zmrdy uz averzu (alza nebo android, stejny shit) a kdyby me pri spusteni televize otravoval jeste android, tak to bych si to rozhodne nekoupil. Spis jde o to, ze by vyrobci televizi dali zadarmo guglu mocny nastroj, ktery by zcela jiste tezce zpenezil. Kdyz se ten zeleny hajzl dostane do televize, tak si staci jen predstavit takovou malickost, jako je naprosta online kontrola nad sledovanym obsahem (za to vysilaci spolecnosti plati zlatem) ..... pak nemluvim o zcela cilene reklame, treba provedene do absurdity, kdy nepujde prepnout kanal, dokud si reklamu neprohlidnu .... integrace bude jiste s youtubem a ostatnima guglima srackama zaplnenyma reklamama a to maji vyrobci tento zlaty dul nechat guglu? Dost pochybuju:o))))))
Osobne uz me lezou krkem podobne smartTV .... je to zdechle jak kunda kdyz to clovek omylem zapne, k nicemu to neni, silenost .... a jeste do toho zacnou cpat android, to bude katastrofa .... jeste jestli zacne cpat skodovka do aut android, tak budu muset kupovat mercedesy:) Jako sorry, ale s androidem na palube bych se urcite necitil bezpecne, byt to bude jen navigace ......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.