Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubisoftu klesají razantně příjmy, zavede další restrikce proti uživatelům?

Tsss...jak penize? Zadarmo by davat meli. Zadne ochrany proti kopirovani, a pokud nemaji obchodni model takovy, aby ty hry davali zadarmo, a tim pokryli veskere naklady, tak to nemaji delat
:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A podle Vás software nezastarává a není poruchovější? Je to úplně stejný případ.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde o hry (u tech lze cekat ze budou neco stat) ale o dema. Ty normalne byvaji zadarmo jako reklama na plnou hru ale ted za ne chteji taky platit.

Alespon tak jsem ten clanek pochopil (i kdyz priznavam ze uplne jasne mi to nebylo ... a mozna to neni uplne jasne ani autorovi clanku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Taky jsem uplne clanek nepochopil, ale platit za demo hry ktere ma byt davano zadarmo jako reklama aby vubec hru prodali tak to si muzou strcit nekam.
Kdyby radsi delali poradne hry. Assasin Greed 1 i 2 sou dobre hry a taky se stale dobre prodavaj. Moc her nekupuju ale kdyz nektera za to stoji tak ji koupim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to trošku shrnul: Ubisoft chce v tomto případě de-facto vydělávat na dalším prodeji hry (nebo licence, jak chcete), kterou už prodal. Za normální stav já osobně považuji, že když si něco koupím (hru), tak ji můžu, pokud už ji nepotřebuju, dál prodat někomu, kdo ji chtít bude. A můžu ji prodat klidně za vyšší cenu (když mi to někdo zaplatí), nebo za cenu nižší, nebo to klidně někomu můžu přenechat zdarma. A na téhle "další" transakci se chce Ubisoft přiživit tím, že zavede "aktivační klíče", které půjdou použít jen jednou a bez nich se hra bude chovat v podstatě jako Demo. Pokud tedy já jako první uživatel nebudu chtít hrát jen demo, protože jsem si zaplatil za plnou verzi, vezmu dodaný klíč a hru si aktivuji. Pokud to ale někomu budu chtít dál prodat (protože už to hrát nechci), tak dotyčný už daný klíč nebude moci použít, bude si muset koupit od Ubisoftu nový.
Ve skutečnosti se tedy nejedná o situaci (jak se píše v článku), kdy Ubisoft tímto umožní prvnímu uživateli hru dále prodat, ale o situaci, kdy mu to Ubisoft naopak komplikuje, neboť druhý kupující musí vynaložit další náklady na to, aby si hru zprovoznil do "plné verze". Mně se tady zkrátka bytostně příčí fakt, že mě jako kupujícího tvůrce produktu omezuje v tom, co já smím s produktem dělat. Takový produkt já bych si zkrátka nekoupil, protože obsahuje zřetelné kurvítko.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No, vratim-li se k vazne debate, tak ja si to predstavuju takto:
Dneska si koupim hru, typicky priklad by mohl byt Dragon Age. Jakozto legalni uzivatel si ji zaregistruju na svuj mail, vyuziju napriklad urcite bonusy v moznosti pridavneho obsahu, ktery je pouze pro legalni uzivatele a stahuje se pres pouziti klice, ktery byl v baleni hry a podobne.
Pak hru dohraju a co dal? Kdyz ji budu chtit prodat, pujde to pomerne obtizne, protoze hra je jiz zaregistrovana na mne, a to nikdo nekoupi. Proc by si kupoval "originalni hru" , ktera uz moc originalni neni, to si to radsi stahne.
Takze pokud udelaji jakousi "reaktivaci", nebude to uplne od veci. Nekdo si pak koupi "jetou" hru, za lepsi cenu, a za 10$ si ji znova zaregistruje na sebe a bude moci plne vyuzit vyhod legalniho uzivatele.
Pokud by to fungovalo takto, nemam proti tomu obchodnimu modelu vubec nic.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, a není to tak dávno, co to běžně fungovalo tak, že žádné nesmyslné registrace nebylo zapotřebí, hru jsem mohl dle libosti prodat a kdokoli ji mohl koupit a rovnou hrát bez dalších dodatečných nákladů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ale ja zase docela chapu system, kdy si koupis hru a mas jistotu, ze diky tomu budes mit neco navic, oproti tomu, kdyz si ji stahnes. Me to naopak vyhovuje, priznam se. Vzdyt proboha se to po tom od vas vsech volalo, at platici maji nejake veci navic,a podobne. Takze ja kvituju s povdekem, ze napriklad v Dragon Age jsem mel jakozto platici uzivatel obsah, ktery jsem si sice musel stahnout, ale vedel jsem, ze ti co to stahli, ho tam nemaji.
Samozrejme tu hru nadale muzu prodat, ale nedostanu za ni moc, protoze proc by to nekdo kupoval, kdyz uz tam ten obsah mit nebude - a ja mu fakt nedam pristup do me mailove schranky :-)
Me to naopak prijde super vec...Nehlede na moznost predavat si to mezi znamyma. Stejny problem - koupil jsem si DA, pujcim ho brachovi, ale ten nemuze mit ten stahovatelny obsah. Takhle by to bylo : koupim si DA, az to dohraju, dam ho brachovi, a ten si hru za 10$ plne zaktivuje znova a bude mit vsechno jako v originale. Me tech 10$ za toto neprijde moc...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myšlenka dobrá, ale konkrétně stahovatelný obsah pro DOA je k dispozici i pro piráty, takže opět platící lidé nemají navíc nic.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

maju-DRM :)

v kazdom pripade,tych 10$ za reaktivaciu by som nenazyval prizivnictvom,podla mna je to priama a sprosta kradez-za normalnych okolnosti kupim hru povedzme za 30$,a po dohrati ju predam za trebars 20$,lenze ak tam bude reaktivacny poplatok 10$ ktory musi kupujici zaplatit,tak to za 20 nikdy nekupi (20 pre mna,10 na reaktivaciu,na to sa moze vykaslat pretoze za tolko ma uplne novu hru),cize budem musiet ist s cenou dole na takych 10$ aby mi to vobec niekto kupil,a ten rozdiel o ktory som to musel zlacnit aby to bolo predajne je suma o ktoru som bol okradnuty..

nech len skrachuju,zasluzili by si to len za to ze nad niecim takym vobec uvazuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil jsi podstatu licence. Ty jsi okraden nebyl. Okradas distributora tim, ze prodavas licenci hry, ac podle licence to udelat nesmis. Prakticky vsechny bazary her jsou nelegalni. Takze distributori prisli s resenim jednorazoveho kodu, ktery toto castecne resi jakousi oklikou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano a zde je chyba v autorském zákoně. Zboží jako zboží. Něco jsem si koupil, použil a když už to nechci tak mám mít právo tak prodat komukoliv dalšímu. Jedno zda se jedná o auto, film, stolní či počítačovou hru, dům, salám snědený jen z poloviny atd.

Autorský zákon automaticky povyšuje všechny výrobky, kterých se týká na něco extra čímž totálně znevýhodňuje ostatní druhy zboží.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim ten okousany salam bych do toho radsi nepletl. I kdyz ... kdyz si to nekdo koupi ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

este raz,preco by mal distributor (hry) mat nejake pravo kecat mi do toho co s mojim majetkom mozem alebo nemozem urobit? zakupena hra je majetok ako kazdy iny-napriklad graficka karta.kupim si ju za 10000,pozivam ju,o tri mesiace ju predam za 8000,prvy kupujuci sa po tyzdni rozhodne ze ju nechce,podari sa mu najst lamku-kupcu a preda ju za 8500,ten na nej bude ficat rok,potom ju streli za 4000,a posledny uzivatel ju bude smazit kym ju neodlozi do skatule "hardware junk".uloha distributora sa skoncila pri predaji prvom,uloha moja pri predaji druhom.ak by ktorykolvek skorsi clanok tejto retaze prisiel za lubovolnym neskorsim clankom s tym ze "ja som (pred)predosly majitel,bez mna by si tu grafiku nemal,pozadujem 20% z kupnej ceny" tak by si vysluzil v lepsom pripade potukanie na celo,v horsom ranu baseballovou palkou.

este raz,v com je hra ina ako grafika? kupujem ju za peniaze presne ako grafiku,a jej stav a pouzitelnost sa casom zhorsuje (viz http://en.wikipedia.org/wiki/Software_rot),presne ako u grafiky.preco by mal mat distributor (hry) pravo zakazat mi predat moj majetok,pozadovat nejake dalsie poplatky? pretoze chce prachy len tak? jooo,prachy len tak chce kazdy,ale to nieje ospravedlnenie..

alebo si myslis ze by bolo v pohode keby napr v kazdom aute bolo zariadenie ktore by ho zablokovalo pri opatovnom predaji,pokial by sa distributorovi nezaplatil reaktivacny poplatok? myslim ze nie..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pretože to nie je tvoj majetok. Žiadny majetok si si od nikoho nekúpil, kúpil si si licenciu na použitie. Ak sa ti to nepáči, tak si to proste nekupuj, nikto ťa do toho nenúti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlasuji za zrušení licencí a narovnání práva.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, keď kupujúci môže nútiť predávajúceho k podmienkam, o ktoré predávajúci nestojí - tomu sa hovorí "narovnanie práva".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladám, že ťa okráda aj človek, ktorý by tú hru po dohratí predal za $5 a teda nový človek ju nekúpi od teba za 20 ale od neho za 5.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jasne ze nie,ten totiz so mnou nic nema.ak to nevies,alebo nechces pochopit,skus mrknut moju odpoved o dva odseky vyssie,snad z toho vyjdes mudrejsi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, ale tvůj pohled na super věc mi přijde pkřivený. Když už něco mám a někomu to mohu půjčit, tak mu to buď půjčuji se vším všudy, nebo vůbec. Ale půjčit mu to a aby musel platit dalších $10 někomu, aby to mohl užívat - pardon, ale to je padlé na hlavu.
Já si to představuji jinak a uvedu konkrétní příklad: Machinarium (.net) (mimochodem hra pocházející z našich luhů a hájů). Zaplatil jsem a stáhl si zcela DRM-free pěknou hru bez jakéhokoli technologického omezení na užívání. Kdykoli ji mohu nainstalovat komukoli z příbuzenstva, aby si ji také mohl zahrát, aniž by ten kdokoli musel vynakládat další prostředky na to, aby mu to fungovalo. Autorům jsem prokázal dobrodiní nejen tím, že jsem za hru zaplatil (on by asi nebyl problém to sehnat i jinak, ale vzhledem k ceně jsem se po té možnosti vůbec nepídil), ale i tím, že ji dále veřejně nešířím (a teď zcela pomíjím, že se to nesmí - technicky tomu totiž vůbec nic nebrání, žádné DRM, žádná nesmyslná aktivace, prostě nic). Podle mě je to hra, která za ty peníze stála - proto jsem si ji koupil (a to mi těch $20 nepřišlo jako nějaká malá částka, ale ocenil jsem, že nejsem nikterak dále buzerován nebo znevýhodňován oproti těm tzv. "pirátům" a že s tím, zač jsem zaplatil, mohu nakládat dle libosti, v zákonných mezích pochopitelně). Bonus downloadable content za "poctivost" je jen reklamní krasožvást, stejně jako je reklamní krasožvást celý slavný program výhody legálních Windows. Tím jen Microsoft otevřeně připouští, že mu to pirátství až tak nevadí, jak se může z rétoriky jeho slavné pravé ruky BSA zdát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že autorům by se příliš nelíbilo, že licenci pro použití hry, kterou jsi zakoupil na svou osobu, dále přenášíš na další členy příbuzenstva.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

njn, ale tady jses v miste, kde nejake prani a pozadavky autoru cehokoliv jsou okamzite oznaceny jako zle zle fuj fuj :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

priania a poziadavky autorov (asi by bolo lepsie pouzivat nieco ako "vlastnici prav na distribuciu",autor hry totiz nema s jej predajom v podstate nic spolocne),koncia v okamihu ked si hru kupim,akonahle som zaplatil tak je moja vec ci ju budem hrat,ci si ju zasklim do policky,ci ju predam,ci ju darujem alebo ci ju vystrelim na mesiac,dalsie profitovanie z ktorejkolvek spomenutej cinnosti je prizivnictvo a zlodejina.

pre niektorych ludi to bude mozno novinka,ale distributori/vlastnici autorskych prav maju secondhandakov v zuboch presne tak ako zdielacov (obaja "okradaju o teoreticku moznost dalsieho zisku"),a najradsej by ich poriadne obmedzili alebo uplne odstavili,typickym prikladom je napr steam a jeho poplatok za uvolnenie licencie pri (kazdom opatovnom) predaji steam hry (a coskoro aj ubisoft s tymto podarenym 10$ poplatkom za reaktivaciu).myslim ze system uplne neprenosnej licencie (cize akonahle kupis hru,je registrovana na teba az dosmrti,a z hladiska legalneho predaja inej osobe je jej hodnota tym padom 0,podobne ako pri OEM windows),ale vobec sa netaja ze to povazuju za skvelu vec-myslim ze na uzde ich (zatial) drzi iba predpokladana obrovska vlna nevole ktoru by tym vyvolali..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eeech,vypadol mi tam kusok vety; za "myslim ze system uplne neprenosnej licencie" ma este byt "este nezaviedol nikto"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zavedl, například AutoDesk - když si někdo koupí AutoCAD, což je soft za stovky tisíc korun, tak jej nemůže dále prodat, pokud si nevyžádá svolení od AatoDesku, který je nemusí dát...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Az si budes chciet kupit ojazdene auto(skodovku) a budes musiet zaplatit Skode auto 100 000 korun aby si ho mohol pouzivat. To je super predajny model,nie si na hlavu?Povedzme si to otvorene, chcu zabranit bazarovemu predaju.Ked kupis hru za 30, dohras ju, medzitym hra zlacnie na 15 a novy kupujuci bude musiet znova zaplatit 10 firme za kolko ju asi predas?Mozno ju nebude nikdo chciet ani zadarmo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by auta nezastarávala, a nebyla s věkem a opotřebovaností poruchovější, věř, že by Škoda přeprodeji takových aut také bránila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked na aute nebudes jazdit-nebude poruchove.Pustaj si film DVD kazdy den 1krat -ake bude to DVD po 5 rokoch?Este ho precitas?
Este jedna technicka otazka:
Kdo vydava nejaky doklad , ze niekto je majitelom nejakych autorskych prav? Este som to nezistil.Alebo si to niekto len tak povie?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Divný" je, že zrovna v případě Machinaria to autorům nevadí. Neobtěžují totiž své zákazníky něčím, co zákazníci stejně běžně ignorují - "licenční ujednání". Nic takového hra ani cesta k objednání přes web neobsahuje. To taky oceňuji, žádné tuny "EULA-like" poloplatného balastu. Jen férové jednání a přístup k zákazníkovi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si , že licence a definice díla jsou k ničemu .
Stejně tak si nemyslím, že Machinarium je bez licence či jako freeware jehož šíření je podmíněno nákupem jedné licence na webu autora .
Autor by měl mít možnost omezit užívání svých postupů stejně tak jako máte možnost říct ne kopírování aktů vaší ženy .
Bohužel tohle nepopiratelné právo a uznání geniálních tvůrčích procesů v dnešní době mamonu skončilo jako restrikce o které se vedou soudní spory za miliardy dolarů .
Zásadně jsem proti přenositelnosti autorského práva a následnému kupčení . Bohužel vymáhání autorského práva už dávno překračuje míru dobrých mravů a otřásá podstatou autorského práva jako takového ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Autorské práva sú neprenositeľné. Prenositeľné sú iba majetkové práva k autorskému dielu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Potom by ovšem stálo za to regulovat obchodování s majetkovými právy vůči autorskému dílu . (Autoři by byli hráněni a překupníci by měli po žížalkách )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Prečo si myslíš, že ten niekto by to reguloval spravodlivo a nezneužíval svoju moc?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To, že neimplementovali ochranné systémy, rozhodně neznamená, že přestalo platit právo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano a to autorské právo tak jak ho máme v Evropě i jinde ve světě v zákonech je špatné a založené na principech, které platili před padesáti i sto lety.

Protože zákonodárci to nejsou schopni pochopit, protože je voliči podle zákonů, které si elitka stvořila nemohou sami odvolat, když si to zaslouží, tak proto lidé na takové zákony z vysoka dlabou. Nechtějí je, ale nemohou je nenásilnou cestou změnit. Proto je alespoň ignorují.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, lidé ignorují to, co se jim nehodí - jako například platit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No mě se třeba líbí možnost převést zdarma verzi Alcohol 120%, jelikož jsem ze starého PC převáděl na nové PC lifetime licenci, tím, že jsem ve svém profilu na jejich webu původní aktivaci na HW zrušil a aktivoval jsem ji znovu na novém PC (nový HW). Pokud by bylo možné na webu výrobce hry si založit uživatele a "překoupenou" licenci si na něj převést tak by to bylo fajn. Prostě zrušit registraci a aktivaci hry a udělat ji znovu od jiného uživatele. Nechápu proč platit 10US za reaktivaci...Vždyť i ty blbé Windows jsou aktivovat znovu přes web nebo telefon ZDARMA (teď se nepouštím do debaty OEM licencí-ale prostě aktivovat to jde a zadarmo)..co vy na to? Proč platit zaplacené?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ztrata je zpusobena vyssi investici do vyvoje...
asi to bude tou drazsi ochranou co snizuje prodeje ...

jen tak dal a brzo mozna i krachnou ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna Ubisoft bych nerad videl zkrachovat...Podle mne je to pomerne dobra firma:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...to kdysi byla poměrně dobrá firma ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že si nechaj zaplatit už za demo aby se jim něco vrátilo pač většina vydávaných titulů jsou pěkný braky a kdyby se to nedalo na netu stáhnout hacknutý tak to ani nikdo nehraje :-))
Kdy že bude ta nová Civilizace? Musím začít šetřit včas :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdy už výrobcům software a her dojde, že zakriplováním svých produktů příjmy z prodeje nezvednou? Já jsem např. rozhodnutý již nikdy nekoupit žádnou novou verzi grafického sw, který používám a mám na něj licenci jenom kvůli problémům s aktivací..... Dokonce jsem kvůli tomu provedl downgrade z win 7 zpět na XP, aby to fungovalo. A věřím, že nejsem sám, kdo za sw platí a aktivace ho obtěžuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak! V dobe uvedeni Vist jsme delali nejake akce kde se predstavovali nove PC dostali jsme pro ukazky od sponzoru nekolik originalnich her ANI JEDNA nejela pod Vistama pulka jich nesla nainstalovat a druha se pak nespustila pikantni na tom je ze nakonec jsme to rozbehli instalaci tech samych her ovsem piratskych bez ochrany protoze u 80% tech her byl problem jen v te ochrane...(abych byl objektivni dnes uz na vetsinu tech her existuje patch ktery umozni i chod toho originalu - cca rok po uvedeni Vist) Ale predstava ze dnes koupena hra nepobezi za par let na novejsim OS protoze ochrana je dostatecny duvod se takovym hram vyhybat!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

koukam ze delaji vse proto aby jim prijmy nadale klesaly

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jojo, pozaduji za sve produkty platit... to je desna svinarna - kdyby to davali zadarmo, prijmy poleti do zavratnych vysin :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není všechno černé nebo bílé. Hry nemusí být drahé a ani nemusí být zadarmo. Já zásadně kupuju hry po prvních slevách, kdy cena spadne na pět až šest stovek. Ano, nepatřím k prvním natěšeným majitelům, ale zase když už koupím, vím co kupuju a nejsem nikdy zklamaný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je rozdíl požadovat za své produkty zaplatit a rozdíl **át platícím zákazníkům do chřtánu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste skutecne demagog, nikdo netvrdi, ze by vyrobci nemeli dostat za hry zaplaceno - pred tydnem jsem koupil hru Batman Arkham Asylum na PC. Na krabici hry nebylo nikde napsano, ze pro nutnost hrani a ukladani pozic je zapotrebi byt neustale online a zaregistrovat si sluzbu Windows LIVE. Byt tohle na krabici, nikdy bych hru nekoupil, protoze opruz s instalaci Windows LIVE, trojnasobny restart pocitace a hlaven nutnost byt online i na notebooku dela v mych ocich ze hry nepouzitelny paskvil. Pritom me docela bavi, takze u tohoto jsem schopen omezeni prekousnout. Ale jiz nikdy vice hru s podobnou ochranou, ted abych pokazde, kdyz si budu chtit nejakou hru koupit, zadal brouzdat na netui a hledat typy ochran danych her. Je tohle normalni ? Kdybych si hru stahl, mam vsechno bez problemu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale obyčajný podvod/klamanie/zavádzanie zákazníka a s nejakými autorskými právami to nijak nesúvisí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pozaduji za produkt zaplatit 2x coz je kapanek rozdil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Však si ten produkt nekupuj a je to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ja se ani nedivim, ze jim klesaji zisky s tim jejich slavnym DRM systemem.Silent hunter 5 byl posledni hra, co jsem od nich na PC koupil. Jeho prodejnost byla asi mizerna, protoze ani ne mesic po vydani byl slevneney z 35 liber na 12 liber. Kvalita hry odpovida budgetove cene, za kterou jsem koupil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

První hry s novou DRM byly uvedeny až začátkem března a fiskální rok skončil 31. března, takže silně pochybuju, že měla nová ochrana nějaký výrazný vliv na pokles příjmů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kokos ani sa nedivím, hru som nevidel, ale priemerné hodnotenie kúsok cez 60% na GameRankings beriem ako totálnu katastrofu série.

A ešte "super" ochranu k tomu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Preco ale firmy nezvazia moznost ze prijmi klesaju nie len koli piratstvu ale pretoze jednak luda maju menej penazi (omielana kriza) ale aj trh je presyteny a mozno uz nedokaze uzivit dalsich velkych vydavatelov. Neviem kde sa berie ta fantasmagoria ze ekonomika moze donekonecna rast a ze trh je nekonecne nenazrany a velky.Staci si uvedomit kolko konzol je momentalne na trhu - PS3,Xbox360,Wii, prezivajuce PS2. Tolko ich naraz nikdy na trhu tak dlho nebolo. Nevraviac este o handhaldoch, tlaciace sa mobily a stale velky PC trh. Neviem preco vydavatelia ocakavaju ze ludia budu do vsetkeho len investovat a tlacit peniaze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je při vší smůle svatá pravda.
Jinak k článku: Pokud by Ubisoft zavedl další DRM, dojde určitě k dalšímu poklesu prodeje, sic bude méně zájemců o koupi, kteří by stáli o to být více šikanovaní.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

joj, ako som sa zasmial, tupac americka to stale nepochopila preco nema tolko znehodnetenych dolarikov, myslim ze im asi nikdy nedojde, ze to je koli tomu, ze to co predavaju, jednoducho nestoji vo velkej vacsine pripadov dokonca ani za piratsky download.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bič na ně ! Místo hledání způsobu jak zdokonalit svůj obchodní model přišli s další ochranou a restrikcemi , které slušný hráč musel bojkotovat ( NEKUPOVAT JE TAKÉ POSTOJ!)
Místo toho aby dali platícímu zákazníkovi pocit , že si opravdu kupuje exkluzivitu , připadal si u UBI jako onuce co si z obchodu za potlesku habitujících odnáší páchnoucí syreček .
Ne vážně ne ... a předplatné pirátských verzí tj. vše kromě multiplayeru ? To nemohou ti ekonomičtí experti myslet vážně ......
Veřejného půjčování jako tomu bylo s kazetami a videopůjčovnami se odjakživa bojí ,aby si lidé nepůjčovali originály mezi sebou . To jim není po chuti - že nevydělají na každém ,kdo se na to jejich dílko podívá . Co jiného jsou povinné online aktivace ?
Hanba .Úcta a podpora patří vývojářům , managementu a distribuci už jenom slina z úst ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak už jsem psal o něco výš, nová DRM v těchto výsledcích ještě není promítnutá. Takže nadávat u tohoto článku na online aktivaci je podle mě trochu mimo, za pokles příjmů UBISOFTu vůbec nemůže.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, to ako ked preinstalujem WIN tak si budem musiet kupit novy kluc ? Ak ano, tak spanobohom .. Ak nie tak co mi brani poziadat o novy kluc a hru predat? Samozrejme si pred prvou instalaciou vytvorim nove emailove konto iba na registraciu hry. Potom to dalej posuniem aj s tym mailovym kontom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostě hospodaří jako Český stát.Místo aby snížily ceny prodávali víc a zavedli úsporná opatření (utahnou si opasky)tak naopak zdraží , zavedou další stupidní poplatky a ještě budou prudit stupidníma ochranama. Piráty stejně nazastavili ale spustu uživatelů spolehlivě odradí/ly a to včetně mě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na steamu nejdou přeprodávat hry odjakživa a nevšiml jsem si, že by to někomu vadilo, včetně mě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neni to az tak uplne pravda - jdou odjakziva preprodavat (asi je to proti ujednani, ale technicky to jde).

Jsou lidi, co si pro kazdou jednotlivou hru na steamu regitruji novy ucet, aby tu hru po dohrani mohli s klidem nekomu prodat (i s tim ucetem).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.