Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubuntu možná vymění Firefox za Chromium

Zrovna automatické aktualizace je určitě nezajímají. Ty se naopak v linuxových distribucích vypínají, protože je to řešeno na úrovni systému přes repozitáře.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslí se spíše aktualizace doplňků?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Velká škoda. Firefox je podle mě mnohem lepší volbou, do linuxových distribucí se zkrátka hodí svou filosofií. I pro Unity - integrace menu v horní liště apod. jak to dosud měli. Vypadalo to přirozeně, splynulo to s prostředím. To s Chromiem asi neudělají, ten to má řešené jinak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No to je teda zprava, co zprava spekulace a to primo bulvarni. Fakt nekdo resi v linuxu prohlizec? Samozrejme, ze mam na linuxu nahozeny Firefox, Chromium i Operu (s prechodem Opery na jadro Chromia se asi rozhodnu pro instalaci jen jednoho z tech dvou). Firefox pouzivam nejcasteji a urcite ho za Chromium nevymenim, takze primo pri instalaci linuxu zvolim navic balicek firefoxu, abych ho tam mel hned po startu. Ale Chromium je jinak vyborny prohlizec, duvody, ktere me drzi u Firefoxu jsou nenahraditelne doplnky (nebo aspon nektere z nich): Adblock Plus, NoScript, Flashblock, RequestPolicy, Better Privacy, Ghostery, HTTPS Everywhere, HTTPS Finder, CookieCuller, Linky, Textlink, Calculator, FlashResizer, Date Picker, Statusbar Date, Download statusbar, Extended statusbar, Muter, Copy plain Text 2, Firebug, Flagfox, FVD Speed Dial, Scrapbook, URL Fixer, WOT.
Ze tich doplnku ale je co? :-D Jenze delaj z Firefoxu nejlepsi prohlizec. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"jak Chromium, tak Firefox bude nadále plně podporován a k dispozici v základních repozitářích distribuce."
Ještě že tak :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.