Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubuntu slaví 10 let

Pracuji s Ubuntu Kylin a nemůžu si ztěžovat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak kde máme další gratulanty jako BTJ, Petyy a spol?
Jedno je nesporné. Mandrake zlidštilo vyzkoušení Linuxu pro BFU, ale Canonical ho protlačil až na počítače lam a dostal Linux do povědomí veřejnosti a hlavně výrobců.
Hlasuji za uvedení do Tuxí síně slávy.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Jeste aby se to vyrobcum hw, respektive jejich divizi obstaravajici drivery ci sw, dostalo do povedomi...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Miso, pravdu mas. Linux na desktope je v takom tom povestnom zacarovanom kruhu. Nie je dost (platiacich) uzivatelov - je nedostatok driverov, hier, ineho (komercneho) softu. A naopak. Nie je dost driverov, hier, ineho (komercneho) softu - je nedostatok uzivatelov. Co je to ale "dost" je znacne filozoficka otazka - 5% market share? 25%? Viac? To neviem. Viem, ale ze taketo situacie mozu fungovat ako snehova gula - najskor velmi, velmi pomaly a neohrabane rastu az teda raz dosiahnu urcite momentum kedy zacnu strhavat vsetko dookola. Nehovorim kedy alebo ci sa vobec nieco take stane na linuxovom desktope, len si ale skus hypoteticky predstavit ake dosledky by mohol mat dajme tomu 25% market share linuxoveho desktopu, ktory by jak vyrobcovia HW, tak SW prestali ignorovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pripajam sa ku gratulaciam. Hoc srdcom debianista, dnes sa mi uz neoplati stracat drahocenny cas s doladenim desktopu k plnej spokojnosti a radsej nainstalujem Kubuntu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ubuntu byla i moje volba v minulosti kdyz jsem provozoval teamspeak server a TVPVR Myth Tv. Dobry system, zadarmo si clovek nemuze stezovat :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Preco im prajete stastie, vsak prejdu na systemd. Do pekla zapalit cele ubuntu.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Miluji Ubuntu. Moc bych chtěl zkusit i Ubuntu touch, ovšem kde sehnat penízky na Nexus zařízení. :/
Každopádně mnoho zdaru a snad s námi Ubuntu bude i příštích 10 let. :3

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Ubuntu vzniklo dlouho před iPhonem, iPadem, Androidem... a zatímco tito uvedení přišli později a zválcovali svět, Ubuntu se dál v tržním podílu plácá na hranici statistické chyby a nikdo krom pár geeků netuší, co to vlastně je. Tomu říkám průlom. Jistě, jsou z Linuxových dister mezi lidmi relativně nejznámější. Stačí jim to?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.