Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ubuntu vyvíjí vlastního správce souborů

Proč by pro Linux nebyly alternativy Total Commanderu? Já například občas používám Gnome Commander.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano alternativy existuju - Double Commander. Este nieje "dokonaly" ale vela mu uz nechyba. JE multiplatformovy a na windowse v nom funguju aj pluginy z TC.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Double Commander je fajne, také ho na linuxu používám, protože se snaží vypadat a nechat ovládat jako tc. Ale k "dokonalosti" mu bohužel chybí ještě dost, některé funkce na které jsem zvyklý z tc buď neumí a nebo je nemá tak propracované jako tc. Takže tc pod Wine jako záloha je stále (alespoň pro mě) nutnost...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

alternativy ve smyslu dvoupanelového správce jsou, to je snad jasné, ale žádná z nich nedosahuje schopností, rychlosti či kvality tcmd.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, ze bych mel TC nahradit Double Commanderem, vylozene me kolegove rozesmali. Co se tyka dvoupanelaku, tak doporucuju sledovat vyvoj Sunflower (zatim alfa verze, ale uz ma nektere funkce, ktere DC nema, TC ano) a jinak je trochu pouzitelnejsi muCommander.
Jinak bravo Ubuntu, konecne. V Cinnamonu nahradili Nautilus svou odvozeninou Nemo a hned je to lepsi. Nautilus fakt cim dal vetsi hruza.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No toto je trochu smutne. Linux uz nepouzivam az tak aktivne, takze som ani nejak nehladal 2 panelovych spravcov a tak nejak zostavam u MC, ale je fakt ze ani za tie roky mam pocit ze neexistuje pre Linux niekolko fakt vymakanych spravcov. MC je predsa len konzolovy, co mi nevadi, ale docela casto je strasne neobratny a neohrabany. Vo windowse ma clovek predsa len ovela sirsiu ponku pouzitelnych spravcov. Okrem obligatneho tcm ja mam osobne rad Far ale existuje ich este docela dost a uz v slusne pouzitelnej forme oproti tym par linuxovym ktore vecsinou zaspaly dobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO je na linuxu Midnight Commander skutecne nejlepsi spravce, coz je skutecne smutne, vzhledem k tomu, ze je konzolovy. Vsechny "okeni" nedosahuji ani kvalit MC, natoz Total Commanderu nebo Far.

A neni sam. Nejlepsi terminal je stale holy xterm. Vsechny ostatni mivaji problemy s nekterymi klavesami a podobne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo jak to vypadá s podporou MTP, které je široce rozšířené mezi telefony a audio přehrávači a nefungovalo mi ani v posledním Ubuntu, ani Fedoře.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mě MTP na laptopu, kde mám Lubuntu 13.04, funguje bez problémů. Vyzkoušeno na androidu 4.2.2 a Jolla Sailfish systémech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za jejich prachy ať si dělají co chcou. Když to bude umět dvě okna, v menu bude zašifrovat, zapakovat, víc nepotřebuju. Ale aby se to nezačalo úplně ubírat cestou, že ví líp než já, co je pro mě dobré. U jedněch už jsem byl z donucení a nerad bych zase šel o dům dál. Přece jen už mám roky a místo zamlada urpmi natlačit ve středním věku apt-get, pak zas na starý kolena yum bo co si vyberu....přece jen mírný pokrok snesu, ale zásadní převrat už je moc. Abych nakonec neskončil u woken. Tux mě netrestej.....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Víš, svět se netočí jen kolem tebe. Technologie jdou kupředu a tím i nároky ;) jedinou výjimkou, která vypadá stejně jak před 20lety je totacommander, bo ten byl nadčasový a má vše umístěno inteligentně, takže není třeba každou novou verzi předelat, jak maj ve zvyku obchody (sotva si zvykneš na nové umístění, tak je znovu vše jinak). Těmi 20lety jsem to přehnal, ale 3.53 (první verze, co jsem použival :) vypadá prakticky stejně a vše je umístěné stejně, jak 8 a to těch 15 let určitě bude.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

20 roků nemusí být přehnané. Windows commander jsem měl sichr už v roce 1994. Do té doby od 80tých let jsem si správce psal sám nebo někdo v práci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V HISTORY.TXT je první uvedená verze 3.0 z 15.12.1996.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, ať si každej vymejšlí co chce, to je pravda, aspoň bude výběr distra rozmanitější. Do Ubuntu už asi nikdy nevlezu, pokud budou takhle pokračovat. Pohyb v GUI je jak test trpělivosti, zkrátka dělaj všechno proto, aby to lidi odrazovalo od nových uživatelů, co chtějí začít s Linuxem. Buď pochválen Mint, v něm jsem se usadil a přijde mi neskutečně dobře promyšlenej pro širokou veřejnost. Taky je to stále vidět na stoupající popularitě, s porovnáním s Ubuntu je to nebe a dudy (desktop).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.