Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k UbuntuBSD v sobě kombinuje FreeBSD, Debian a Ubuntu

drvivej vacsine ludi posobi zmatenie uz to ked im poviem ze nepouzivam windows.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Debian lze nějaký ten pátek provozovat na jádře kfreebsd. Na *BSD lze provozovat běžná grafická prostředí a aplikace. Takže nic nového pod sluncem. ZFS je v BSD nativní, tak problém s licencováním není. (Licence bsd s cddl nemá problém.) Takže projekt ubuntuBSD má vlastně vše připraveno a může začít tvořit další PCBSD.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

No ale PC-BSD je svym systemem balicku totalni zbesilost.
Ja v UbuntuBSD moc pokrok nevidim, vyhoda Ubuntu je, ze prinasi jednoduchost do linuxu a umoznuje tak s linuxem zamirit i mezi normalni bezne uzivatele dnes Windows. Vyhoda BSD je stabilni platforma pro servery. Nevidim nejak prunik mezi desktopovonotebookovym uzivatelskym prostredim a serverovym prostredim.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by jednodussi proste udelat ubuntu bez systemd? Tim by se stabilita taky poradne zvedla ... obecne, nemyslim, ze samotne linuxove jadro je o tolik mene stabilni nez BSD.

Samozrejme, vyhodou bude to ZFS.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by jednodussi proste udelat ubuntu bez systemd? - Kez by. :-/
nemyslim, ze samotne linuxove jadro je o tolik mene stabilni nez BSD - Jsem stejneho nazoru, mysleno to bylo spis tak, ze budme radi, ze si firmy zvykaji delat do spotrebitelskych produktu ovladace na linux, nevidim duvod a potrebu dalsiho systemu, v serverech je situace jina, tam nikomu dalsi konkurence k linuxu a windows vadit nebude.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Instalátor ne nepodobný, tomu, co poskytuje GNU/Debian při volbě "expertní" instalace. FreeBSD mělo svůj Intuitivní sysinstall. Nic, co by se nedalo zvládnout se základní úrovní znalostí.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

mne sa tieto zmiešané operačné systémy páčia. v práci používam NexentaStor, čo je Illumos jadro (solaris) a Ubuntu userspace. veľmi rád by som takúto kombináciu mal aj na desktope.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.