Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ultra-nabušený Sony Walkman NW-ZX2 startuje s cenou 32 tisíc Kč

Audiofilské řešení pro bohaté, pro chudé chudáky existuje FiiO X1 s podobnými parametry a desetinovou cenou. Pochybuju že při poslechu na slepo se nějaký ten netopýr nechytí za nos. :-D

http://www.alza.cz/fiio-x1-silver-d2193017.htm

Také mě dost uhranul test zvukáren na tomshardware. Výsledky jsou neúprosné.

http://www.tomshardware.com/reviews/high-end-pc-audio,3733.html

Moje desktopová sestava je tedy Realtek ALC889 codec -> toslink -> fiio D03K -> cinch -> Denon PMA-520. Čistota výstupu je nonšalantně krásné Hi-Fi. :-D

Poslední velkým upgradem byl přechod na Ubuntu a zprovoznění Bitperfect přehrávání v Deadbeaf.

http://www.head-fi.org/t/561961/bit-perfect-audio-from-linux

V tomhle jsem zatím neobjevil moc velký rozdíl od normálního přehrávání, ale když už se o něco snažíme, tak se vší vervou, že? :-D

Teď už zbývají poslední dva upgrady.

1) Přesvědčit zvukaře, aby nemrvili zvuk na koncertech a nedělali z koncertu stereo záležitost, když zmixují všechny nástroje do dvou velkých reprobeden. Kapela je souhra linek o dvou až X mono výstupů a opravdu dobrý zvuk vychází z každého jednotlivého aparátu každého jednotlivého muzikanta. Zkreslení tohoto stereo mrvení je naprosto neuvěřitelné. (Pokud ovšem nejdete na kapelu typu Metalica či RHCP... kde jsou schopni zajistit kvalitního zvukaře)

2) Přesvědčit lidi co dělají mastering, aby buď svou práci dělali profesionálně nebo byli vykleštěni za omezování dynamik nahrávek.

Děkuji za pozornost. :-D

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

To FiiO X1 je ale bez úložiště a rázem to není desetina ceny. I tak díky za tip.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ja se doma s digitalem nezatezuju, to cpu analog uz primo z compu ...
audiotrack prodigy hd -> rca profigold -> denon pma-920 -> heco victa 500, a taky me to v klasickym panelovym byte hraje hodne dobre, a kdyz si pustim audio cd, napr. zoar, z technics cd, tak to zni uplne stejne jako to same cd z flacu z compu ...
a ano, za kurveni dynamickyho rozsahu bych vesel za koule do pruvanu :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Audiotrack vypadá dobře, je nějak stíněný nebo tak něco? Já jsem pořizoval převodník poněvadž jsem musel použít optiku, kvůli šumu ze skříně. Jackouty šuměli jak Severní moře. Původně jsem dokonce uvažoval o ESI Juli@, ale s pocitem, že nejsem až tak bohatý netopýr jsem toto řešení opustil :-D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Optika bude lepší řešení v každém případě, protože se postará o galvanické oddělení kolíkem uzeměného počítače a nezeměné HiFi techniky. Zemnící smyčky jsou nepřítel No1.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak ja to mam poreseno tak, ze mam zesak uzemeny - http://echohifi.com/images/product/7272_4.jpg - vlevo uprostred ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je také dobré řešení. Galvanické oddělění je každopádně podle hesla "jistota je kulomet". :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jestlis videl nejakou fotku, napr na ofiko webu, tak neni to prekryto zadnym plechem, ale piso utam, ze to ma specialni pcb s estinenim, ale i kdyz na pocitaci delam co chcu, a na zesaku to poradne zesilim, tak neslysim zadny sum, ruseni, lupani, tak jako na analog vystupu interni zvukovky ...
jedine co jsem na zvukovce udelal je, ze jsem vymenil vsechny tri operaky za muses8820 ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jen drobnůstka: dovolil bych si podotknout, že spousta nástrojů (pakliže vůbec nějaký) nejsou "mono" výstupy (i když se to tak od jisté vzdálenosti od nich může jevit, pokud je to v otevřeném prostoru) ;).

Netopýři se zatím odmítli účastnit i slepého poslechového testu originálních CD a vypálených kopíí, kdy zarytě tvrdili, že ten zvuk musí být jiný, protože jitter a kdesi cosi. Nedomnívám se, že budou ochotni se účastnit i vámi zmíněného testu ;).

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem tedy zatím neviděl moc stereo kytar, bicích, smyčců či čehokoliv jiného. Snad jediné vyjímky jsou klávesy a zdvojená flétna od indiánů. Jinak neznám další smyslupné využití. Pokud nahráváte kytaru - tak je to mono záznam - který se maximálně dá zdvojit do sterea, ale dva stejné monosignály nedělají stereo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale také je pravda, že nelze tvrdit, že je nějaký nástroj monofonní. Vždy jej vnímáme prostorově. To že snímán jen na jednu stopu a musí se do sterea vmixovat je další příběh.

Proto se také klasika snímá mikrofony v prostoru a ne mixem stop z každého nástroje s vytvořeným umělým prostorovým echem.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak je pravda obojí. Samozřejmě když nástroj budete nahrávat v Rudolfinu a jeden mikrák dáte nalevo a druhý napravo, tak máte stereo. Ale nevím jestli to je jenom můj pocit, nebo to je holá realita, že když jsem byl naposledy v té vypolstrované budce, které se říká nahrávací studio. Tak prostorovost je tam právě omezena na minimum aby nedocházelo k ozvěnám a přitom ozvěna je prostor. Takže mi přijde, že právě to stereo sice může vzniknout, ale musí to být v opravdovém prostoru, který má nějaký charakter. Studio je prostě studio... realita zkušebny, kde muzikanti a muzikantky cvičí a kde vzniká jejich hudba je něco jiného a Rudolfinum či amfiteátr je také něco jiného. No a teď při pohledu do svých hudebních knihoven spočtěte počet nahraných skladeb ve studiu a v opravdovém prostoru.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Správně by nahrávka měla být vícestopá, spolu s informacemi o rozložení zdrojů v prostoru a doporučenou impulzní odezvou. Namixuj si, posluchači, sám podle chuti. První vlaštovkou je Dolby Atmos.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dík, ale pořád se pohybuji v realitě mého konta a mých nahrávacích zkušeností. Navíc stejně nechápu jak si někdo může pořídit tak drahou věc co přehrává zvuk, který by si za tu cenu mohl jít mnohokrát poslechnout na opravdový koncert. Samozřejmě nemluvím o přenosných přehrávačích a soustav takzvaného hloupého HiFi, mluvím o HiEnd srandách.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já pochopitelně rozumím. Ono je to celé o tom, že akustický hudební nástroj má nějaký prostorový projev, prostě jak jej slyšíme na živo. Nicméně živé snímání má spoustu háčků, chytí spoustu ruchů, je opravdu náročné na kvalitu a zvukovou kultivovanost prostředí - známe z klasiky. Nahrávací studia bývají komůrky, takže zvuk nic moc.

Takže se holt snímá každý zdroj zvuku zvlášť a prostor se vytváří až při mixu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je to myšleno tak, že např. jednotlivé struny kytary + tělo kytary nejsou v jednom bodě, ale jsou rozprostřeny v prostoru. Každá struna je pak jinde.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zvuk který se nahrává vzniká snímáním ozvučnicového otvoru kytary nebo EM snímače u elektrických kytar, ne snímáním jednotlivých strun. Navíc lidské ucho nerozezná že zvuk jde z šesti linií (chceteli mluvit o strunách) které jsou od sebe vzdáleny půl centimetru. Je to pod rozlišovací schopnost lidského ucha. Teda aspoň mého.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

No to je pěkné, ale Wift mluvil o tom, že samotný nástroj ze své podstaty často není mono výstup. To, jak se to pak snímá je už věc druhá. Ve studiu se to pak může snímat jinak, než na koncertu.

Viz. např. http://test-nastroju.webnode.cz/nahravani/jak-nahravat-nastroje/
"Spousta začátečníků totiž dělá chybu v tom, že se snaží elektroakustickou kytaru nahrávat přes vestavěný snímač a výstup. Ten se ale pro „studiové“ nahrávání příliš nehodí, neboť snímá zvuk pouze z jedné části kytary (např. z kobylky), přičemž vlastní zvuk akustické kytary tvoří všechny její části – tělo, ozvučnice atd. Proto by se akustická kytara měla snímat mikrofonem ve vhodné vzdálenosti od nástroje, aby byl zvuk kytary opravdu reálný."

nebo
"Zajímavým experimentem může být snímání akustické
kytary dvojicí mikrofonů v oblasti mezi ozvučným otvorem
a 12tým pražcem - jeden z mikrofonů je umístěn nad tělem
kytary a směřuje seshora dolů směrem ke strunám a druhý
mikrofon, umístěný pod kytarou směřuje naopak nahoru
proti hornímu mikrofonu směrem k nejtenčí struně –
výsledkem je zvuk kytary rozložený ve stereo prostoru."

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy vnímám stereo, jako pomoc pro rozlišení místa, kde se nachází daný nástroj mezi ostatními nástroji a to pouze doleva a doprava. Prostor tedy vjem (echo) o okolí nástroje zachytí i mono nahrávka, o tom snad není pochyb, tudíž moc nechápu smysl vašeho experimentu z pohledu sterea přímo na těle jednoho nástroje. Navíc z jaké vzdálenosti reálně posloucháte kytaru? To máte hlavu vraženou mezi ozvučným otvorem a dvanáctým pražcem? Spíše mi přijde, že se zachytí další utajené frekvence těla nástroje a některé slabší tóny dostanou větší dynamiku nebo jinou barvu. Když někoho na živo a na sucho poslouchám hrát na kytaru, tak mi nepřijde divný, že zvuk jde z jednoho bodu a naopak se nepodivuji, že zvuk nejde ze dvou stran. Stereo mi z toho vychází jako věc jenom a pouze pro virtualizaci místa jednoho nástroje mezi ostatními. Prostor kolem jednoho nástroje zachytí i mono nahrávka.

Pokud tu máte nějaký příklad nahrávky. Prosím pošlete.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud připojím cokoliv cestou digitální a je jedno, zda Toslink, nebo SPDIF, pak to zvučí vždy dobře.

Průšvih všech integrovaných a nejen těchto řešení není Digitální část, ale Analogová. Zesilovač a někdy i DA konvertor přidávají velké zkreslení, které je více patrné při nutnosti většího zesílení.
Když jsem testoval zvukovky, rozdíly byly značné, jen hodně závisí na žánru (testoval jsem na repro, ale je to už 5let, jen ten Xonar tam taky byl a taky nevyhrál) Problém proti sluchátkům napřímo je ten, že já nemusel budit výstup vysoko a zkreslení bylo malé díky zesilovači.

Kdo chce testovat na RHCP, nebo Katy Perry, pak nicnepozná díky kvalitě nahrávky. Jazz, dixieland a některá klasika jsou neúprosné. Byly skladby, kdy byla nejhorší karta srovnatelná s HighEndem.

Sám zvučím PC-USB- Xonar Essence One Muses - via cinch Marantz PM8000 a taky si nestěžuji. Mohl bych zkusit i Realtek ALC89x - toslink - Xonar, ale už jednou se to nechovalo moc dobře (drivery Xonaru stojí taky za ...)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Testovat hudbu na naplno zesílených zesácích je kravina - ať už jde o sluchadla, repráky nebo jenom výstup ze zvukárny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, ale 95% a více poslouchá přesně takhle. Je to stejné, jak s dynamickým rozsahem. Pár audiofilů to nechce, ale 19 lidí z 20 ano. Pro zbývajícího jednoho je tu zmiňovaný Walkman. Začnu si spořit, mám drahých priorit teď nějak moc.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

no ale prasecina v podobne integrovanych zvukovek meni hodne zkresleni podle zesileni a uz jsem nekolikrat vyzkousel, ze vyssi (ba skoro maximalni hlasitost) na vystupu zvuk zlepsi (ikdyz to sumi)

Je to trapne zjisteni, ale je to tak. Ja sam mel Auzen Bravura, ale bez ostychu po 3 letech odesla. Nicmene mi to nevadi, protoze stejne jeji posledni rok uz jsem jel jen ve stereu pres spdif a tak jsem nejake zhorseni pri poslechu nezaznamenal. Ve hrach je to horsi, ale to mi proste nevadi.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Chtít desetkrát nižší cenu je přehnané. Pod takových 7 tisíc by to už bylo snesitelné.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ten FiiO vypadá nádherně. Sice kvalita jeho zvukového výstupu asi půjde nad mé rozlišovací schopnosti (i nad moje sluchátka, mám senheiser precision cx 300II a senheiser HD 215), ale je to výborný tip do budoucna. Mám cowon U5 někdy z roku 2009 se 4 GB paměti za cca 2000,-. Baterka pořád vydrží min 10 hodin přehrávání. Nedávno jsem tak brousil po stránkách cowonu, abych měl představu, čím ho nahradím, až se odebere do křemíkového nebe a vůbec mi to neudělalo radost. Všude samé ūberfunkce, propojení na sociální sítě, přehrávání videa, velké displeje a podobné nesmysly. Já chci obyčejný bytelný audio přehrávač se slušnou reprodukcí, slušnou výdrží na baterky, spíš menšími rozměry, a který se dá ovládat bez vytáhnutí z kapsy, tj. s mechanickými tlačítky. Je to tak moc?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

já jsem v té době (2009) koupil cowon S9, dotykáč ale i s mechanickými tlačítky. tak vcelku mi to vyhovovalo ale v poslední době už tlačítka blbnou a co jsem minulý rok měnil sluchátka (Beyerdynamic DT770 pro 32ohm - právě kvůli přehrávači) tak jsem zjistil, že je teď slabým článkem přehrávač. Takže taky pokukuju ale... co vybrat?
A nabídka cowonu? inu, od cca 2011 je cowon těžce v prdeli, přehrávače se díky founům logicky skoro neprodávaj (však ten levný něco-čajna to taky přehraje ne?) a pro firmu co pořádně nic jiného než přehrávače nevyrábí je to docela průser...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

O fiiu uvažuji také, ale zase jsou to pak dvě zařízení po kapsách a se sluchátky ze samostatného přehrávače neuslyším vyzvánění mobilu. Snažím se poslouchat kvalitní nahrávky, ale bohužel to poslouchám na mobilu Huawei Y300. Není to žádná sláva. Takže malinko jsem se pohnul z místa díky flacům. Jenže to ovládání Google Play na matlacím displeji, je nehorázný šlendrián. Navíc "chytrý" mobil se neustále snaží spouštět jakési další aplikace - sem tam se vypne zvuk, začne hledat co si na google search a vrcholem je každodenní inicializace hudební knihovny. Škoda že můj milý Emgeton E2 Cult odešel se svým joystíčkem do křemíkového nebe. :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě hlavně překvapuje snaha mít super HiFi zvuk na cesty. Protože venku jsou vždy nějaké ruchy, spíše více než méně, málokdo s sebou také do vlaku nebo letadla taká nějaká skvělá a drahá HiFi sluchátka, aby se takové řešení vůbec využilo a stejně tam bude pronikat rušení okolního ruchu.

A na doma zase nepotřebuji mobilní přístroj pokud si chci uživat dobrý zvuk.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S těmi sluchátky bych nesouhlasil. Existují špičkové špunty (Shure, Etymotic, ...), které jsou malé a přitom "HIFI". Zvukem se vyrovnají velkým domácím sluchátkům.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Popřípadě pro lidi jako já kteří nemají rádi špunty existují (sic) velká sluchátka ale s uzavřenou konstrukcí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo asi tak, špunty jsem měl před Portami, a neustále mi vypadávalo levé sluchátko a pravé vypadlo jakmile jsem se otočil po tom prvním :-D Pak je tu ještě cena těchto opravdu dobrých špuntů. Já jsem třeba nechtěl utratit více než osm stovek.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, mám Etymoticy a předcházely HighEnd Sennheisery, které mi zvukově nebyly příjemné (nezpochybňujukvality, ale nelíbilo se a nezvykl jsem si). Etymoticy odstíní vše, neutrální poslech a můžu poslouchat kdekoliv, navíc neobtěžuju Tuc, Tuc okolí.
Další věc je vyšší citlivost InEar špuntů s tím, že při menší zátěži je zvuk méně zkreslený.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím no. Resp uznávám, že jsou i slušná sluchátka "na ven", spíše mi jde o to že v ruchu a neklidu cestovního poslechu podle mě nemůže být poznat rozdíl mezi 16/24 bit záznamem nebo 320 kbps MP3 a FLAC. Možná na poslech v klidu lesa, ale tam já zase poslouchám ten les a ne hudbu. :-)

Každopádně je fakt, že kupř. mobily nemají nic moc sluchátkové zesilovače a rozdíl oproti špičkovým zesilovačům je naprosto propastný. Ale tak to v analogu chodí a 30+ kkč bych za to nedal.

Mmch asi došlo k nedorozumění. HiFi zvuk považuji za samořejmost i na cesty, myslel jsem jsem že mi uniká potřeba "TAKOVÉHO" HiFi zvuku za 30 kolíků.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě to ani zas tak nepřekvapuje. Lidé rádi poslouchají i klasickou hudbu a pokud ji chcete doopravdy poslouchat a ne jenom zaslechnout. Tak potřebujete HiFi. Pro mě je vrchol sluchátek Koss Porta Pro. Možná se ušklíbnete, ale po zkoušení všech uzavřených i otevřených Sonáčů, Phillipsů a Panasoniců s nápisem Hifi. Jsem se cítil nejlépe právě pod Portami. Netlačí, drží, uši se nepotí. Pro mě jako basáka je ohromující tvrdost basů (nemyslím hlasitost) a vše ostatní zní aspoň z 90% tak jak jsem to slyšel na koncertech.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

porty jsem měl a kdesi se ještě válí. důvod? žádné odstínění okolního ruchu + se furt sere kábl (a to jsem se k nim nechoval nijak hrozně, prostě aušus). Ty basy bych řekl že jsou trochu moc, ale už je to chvilka co jsem je poslouchal naposled....

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jako že se jack zkazil nebo byl špatný samotný kabel? Teď si vlastně uvědomuji, že asi není košer omotávat kabel kolem složených sluchátek, což valná většina dělá a vlastně i já. Pak asi není divu že kabel jde do kytek.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

kabel. bratr měl porty z roku +- 2000, kábl byl rozhodně tlustší a odolnější. od té doby šla cena dolů z 2+k na nějakých 7 kil takže se to někde projevit muselo - je tam káblík jak od špuntů za dvě stovky a to co tam dávají jako náhradu je ještě horší.
A ať už se k tomu káblu člověk bude chovat jakkoli, nevydrží. smotat nebo prostě jen dát i s káblem do batohu? to je podle mě jedno v obou případech to je špatně... takže jsem se na to vys... a dlabu na jakoukoli i doživotní záruku furt to někde posílat jak kokot...
Když to srovnám s beyerama, tam je oproti portám kábl jako prase.. jasně, jiná třída, jiný účel.... ale i tak čekám že to dost vydrží. Ne jak na portách ani rok.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Moc díky, za tuhle informaci. Sice je už pro mne pozdě, porty mám, tak aspoň si budu dávat více pozor na to co dělám s kabelem. Také jsem měl kdysi dávno sluchátka podobné jako Porty, ale s týlním mostem, byli to Sony. Hráli velice podobně jako Porty, ale měli jeden kablík. Byl jsem s nimi moc spokojený, ale zase byli omezující z pohledu nošení přes čepici a v leže se taky nedali mít na hlavě. Jednoho dne jsem kablík přišlápl, sluchátky ucukl a bylo po srandě. Jenže to už sluchátka měla naběhány tři roky denodeního nošení na gympl a zpět. Takže mi stejně přijde, že jsem si nemohl nyní vybrat lépe. Navíc já jsem si chtěl vyloženě sluchátka vyzkoušet s vlastní muzikou a to v mém okolí není možné s nějakými lepšími. V mém okolí není žádný specializovaný obchod. A popravdě po tom co jsem všechno měl na hlavě, Kossy naprosto převyšovaly svými vlastnostmi ostatní. Hudebně si nezadali jenom s jedněma sonáčema, ale to bych už byl v jiných cenových hladinách a také jenom na indoor poslouchání.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To je můj osobní názor na porty, rozhodně nejsou špatné ale když jsem jednou posílal celkem troje různé zároveň s podělaným káblem, to už je trochu moc. Taky jsou otevřená, takže slyšíš všechno z okolí a všichni slyší tebe ;-) Třeba do vlaku luxus, to člověk může rovnou schovat protože hudbu rozhodně neslyší...

já osobně když jsem kupoval beyery tak jsme s kámošem audiofilem zajeli do brna (pro mě cca 80km) do gothticu a i když z nás asi pan Hejtmánek moc nadšený nebyl, tak nás nechal něco si poslechnout. Můžu říct že doma z xonaru dx (čili žádná hifi hitparáda, ale rozhodně aspoň slušný základ) oproti cowonu s9 zní ještě o kus líp. Vcelku mi vyhovují, žádné přehnané basy, slušné rozpoznání jednotlivých zvuků... dokonce bych řekl že ani na hry člověk nepotřebuje žádná 5.1 3D sluchadla ;-) Tedy, to všechno až na jediný detail, sykavky. V dnešní době zpraseného masteringu je to dost poznat... snad jen vážná hudba, starší nahrávky nebo co si vzpomínám Metallica s Apocalypticou jsou v pohodě...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

O tom, že žádný foun nemá takové parametry se nedá pochybovat ale že by ani žádný jiný přehrávač? ale notak ;-)
už několik se prodávají irivery astel-kern, levnější AK100 vyjde na cca 14 tisíc, dražší AK120 s 2x slotem na SDXC na 27k. A to mají ještě vyšší model, AK240 za cca 60 tisíc. Svého jména se snaží využít i cowon se svým plenue 1, taktéž za nějakých 25 tisíc. že by sony objevila nový trh hi-end přehrávačů? nene, pouze naskakuje do vlaku dřív než jí ujede... ;-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

chcel som si podobnú drahú hračku pred pár rokmi kúpiť. keď som s manželkou spravil slepý test (telefón vs hifi súprava), ani s kvalitnými slúchadlami som nedokázal rozoznať z čoho práve počúvam hudbu. vždy keď som si myslel, že mám slúchadlá v ozajstnom zosiľovači, bol to len ekvalizér na telefóne. takýto slepý test by si mal pred nákupom urobiť každý.

nakoniec som hlavne kvôli cestovaniu kúpil noise cancelling headphones a som spokojný. funguje to aj v lietadle, kde som predtým mal problém počuť v slúchadlách hocičo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No to zalezi kto ma ake naroky a kolko chce vrazit do sluchadiel. Pri cene do tych 20-30e je to skoro jedno. Respektive je par osvedcenych modelov/znaciek ktore stoja za to a ostatok bude slabsi. Pri tych vybranych to bude zniet ale v pohode. Pri cenach okolo 100e uz sa da vybrat nieco zaujimave a zacinaju byt aj vyraznejsie rozdiely medzi znackami. Tak isto uz sa tam da zacat ocumovat po hifi sluchadlach a pri miernom prihodeni aj nejaky ten audiofilsky zaklad. Sluchadla nad 200e a viac, tam sa rozdieli zasa zacnu stracat, alebo skor zacne byt dost dolezite co do nich pustam, z coho to pustam a aka je kvalita zaznamu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm zaujimave zlozenie aj ked v tejto urovni je to uz hodne subjektivne. Osobne ma dost stve ze napriklad na slovensku nieje moc moznosti vyskusat si highend sluchatka od roznych vyrobcov. Predsa len od urcitej urovne je to uz dost o zdroji signalu, kvalite zaznamu. Potom uz mozu, pri rovnakom zazname, rovnako "blbo" zniet vsetky kvalitnejsie sluchdla. Ale docela ma prekvapuje ze do zariadenia tejto kategorie Sony narvalo Android. Bud bude fakt heavy upraveny, hlavne audio cast, inak si neviem predstavit ako chcu tento Lagdroid ktory ma od zaciatku problemy s audiomodulom, prezentovat ako highend.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

hovadina s vysokohorskou prirazkou len preto ze to ma na sebe nalepene "walkman"

ked uz je niekto naozaj taky drbnuty ze si chce kupit nieco taketo, tak FiiO mu to ponukne pod 200 ecok

a ani sa nejdem radsej bavit o tom, ze keby som niekomu zapojil sluchatka do tejto kraviny, potom ich vypojil, zapojil ich znova a povedal by som mu ze som to strcil do lacneho telefonu tak by okamzite "rozpoznal" rozdiel.

audiofilia je retardacia najvacsieho zrna, ale tak ked platia, treba ich podojit, to nikto firmam vyrabajuce kuzelne krabicky nemoze mat za zle

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

já jsem taky známému říkal, že 4k TV je pro mě na hovno že bych to stejně nerozeznal... a on mi na to odpověděl, že u FHD pozná pixely takže pro něj to smysl má ;-)
Nepopírám, že drtivá většina lidí nemá šanci poznat z čeho poslouchá ale věřím, že se několik takových co to poznají najde. Pro takové by to možná smysl mělo, ale ti beztak poslouchají na něčem daleko méně přenosném ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem chtěl sledovat jenom v FHD poněvadž to fakt vypadalo lépe než klasické ripy z DVD, ale posléze jsem přišel na to, že kvalita filmu není v rozlišení a tak FHD a UHD mě nechává dočista klidným. Ovšem naopak, když si pustím Queeny z elpíčka a pak si pustím stejnou skladbu z mp3. Tak to dočista jinak vnímám a pokud se tahle kvalita dá aspoň částečně přenést do sluchátek na cesty - tak hurá :-D samozřejmě za rozumnou cenu Fiia.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

nedávno jsme s tím audiofilem koukali u mě na monitoru na předváděcí video nějakého bezzrcadláku od sony. No tak jsme si z jůtůbu pustili plnou palbu 4K video... na 1920x1200 monitoru ;-) procesor naštěstí zvládal a tak můžu říct, že při srovnání s FHD streamem to 4K opravdu vypadalo ještě o chloupek ostřeji... Jestli to má smysl ale nechám ať si posoudí každý jak chce ;-)
Na druhou stranu, kvalitně grabované mp3 a ogg vs flac... to jsme jednou taky zkoušeli, cd vs z něj vytvořené flac,ogg,mp3... nějaké lehké nuance tam teda byly ale poznat to... já mám teda problém ;-)

jenom tak pro srandu, zkoušel někdo různé OS a různé přehrávače? ;-) u nás se jede čistě na foobaru a známý audiofil má dualboot W7 a XP, čistě jenom proto, že XPčka prostě zní líp ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal na začátku v Ubuntu mi jede bitperfect a rozdíl jsem nezaznamenal a to ani oproti W7 foobar bez bitperfectu. To už je fakt mimo rozlišovací schopnost 99.9 % lidí a rozdíl mezi přehrávači? Tak to bych musel být minimálně Dumbo abych měl trochu šajna :-D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nevím, možná je to specifikum jeho sestavy, ale W7 vs XP jsem tam poznal i já a to většinou tvrdím že nic nepoznám ;-) On dokonce udržuje dvě verze foobaru, nějakou fosilní 0,9x a pak má i novější 1.1-1.2 pokud neupgradoval. Důvod? opět to pozná, starší 0,9 hraje líp. S tím už mám teda větší problém ale tak... asi je to fakt netopýr no ;-)

jen tak pro srandu, jeho repro v autě hraje líp než jakékoli jiné repro/sluchátka co jsem slyšel, přičemž to co má u PC zní ještě o něco líp ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak tomuhle člověku závidím dobrý sluch, ale nezávidím mu s tím sluchem žít :-D

Byl jsem u známého na exkurzi v Rudolfinu v kobce, kde nahrává a masteruje orchestry a popravdě, když mi ukazoval v čem se on babrá, tak mě brali mrákoty. 5x mi pouštěl pasáž, kde měl houslista nechtíc klepnout smyčcem o stojánek. Nakonec jsem tam, jako že něco uslyšel, ale v reálu bych si toho nevšiml ani po 10 letech poslechu té skladby :-D A samozřejmě jsem tam potkal nejdražší výbavu, co jsem kdy viděl, ale jak mám rád tuhle techniku, tak jsem ji naprosto nerozuměl a ani nechtěl rozumět. :-D prostě je to jen pro pár vyvolených, co mají sluch, peníze a touhu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

audiofilia je podobna zaluba, ako ked niekto neda do ust nic mladsie ako 12r whisky alebo konak, pravu mletu (a kvalitnu) kavu a nie nesku ci inyu zmesku, iny si nekupi cinske smejdove spodne pradlo, ale priplati si za znackove atd... Su usi, ktore to rozpoznat vedia, podobne, ako chutove pohariky, pocit koze z umelin atd. pokial pohodlie cloveka v roznych smeroch povazujes sa retardaciu, potom nebudem pisat, co si myslim o tebe. si neandertalec a zijes v jaskyni na hlinenej podlahe? to tam mate aj internet?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ano ale ja by som povedal ze su zhruba pri vsetkom 3 urovne. Zaklad kde je to vecsinou sunt a len sem tam vyskoci nieco s vybornym pomerom cena/vykon. Potom je nejaka stredna uroven kde citit vyrazny rozdiel od zakladu a uz sa docela odlisuju aj rozny vyrobcovia produktu ale stale to nieje nieco nedostizne a v podstate aj obycajny clovek si dokaze ten produkt vychutnat a proste je to fajn. A potom kazda oblast ma tu onanisticku najvyssiu ktoru prezentuju snoby a potom par navonok vyzerajucich exotov ktory su uz ale profesionalne deformovany. Na tejto urovni bezny clovek tazko spozna rozdeli medzi vyrobcami (v samotnej kvalite nie prezentacii alebo cene) a obcas je aj docela problem rozpoznat o co je tato uroven lepsia od tej strednej (zasa okrem ceny a znacky). A tak isto bezny clovek si to ani nedokaze tak vychutnat, aj vdaka tym investiciam. A to je skoro v kazdej oblasti alebo prduktoch.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jo, podobná záliba. Snobství, stupidita nebo prodlužovák na penis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam FiiO X3, ktory sa da zohnat za cca 1/4 ceny (aj s cenou 64GB microSD karty) tohto neskutocne predrazeneho "zazraku". Az na mizernu vydrz baterie to nema chybu, pouzivam to aj ako externu zvukovku - staci pripojit na usb a mat nainstalovane drajvre. Fici to paradne.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To je asi podobný výsměch jako ten nový Po(r)no Player. Snéééjkóóójl…

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tento přehrávač Sony je sice pěkný, ale... Pokud to někdo myslí opravdu vážně a chce nekompromisní a ultimátní zvuk do sluchátek, vybere produkt třeba od firmy Astell&Kern http://www.astellnkern.com/ a nebo od firmy iBasso http://www.ibasso.com/products-detail.php?id=182
Ne, že by Sony bylo špatné, ale je to komerce. Astell&Kern je firma která se přímo zaměřuje na tyto produkty a stačí na webu vyhledat pár testů a recenzí. A třeba takový AK240 stojí dvakrát tolik co Sony NW-ZX2...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Počin věru zajímavý, ale cílová skupina je myslím vskutku mrňavá...
Největší vliv mají ale stejně sluchátka a teprve pak dává smysl řešit zdroj.

Proč je prý zbytečné používat 24bit/192kHz?
http://xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html
Doporučuji kompletně přečíst.
I pro mě, poměrně znalého člověka, tam byly hodně zajímavé nové informace.

Zkuste si uvedené intermodulační testy (30kHz + 33kHz tón, warbling, atd.).
Žádný z mých tří D/A převodníků neprošel, co váš?

Tady pak najdete změřené charakteristiky různých resamplerů, velmi různorodé výsledky.
http://src.infinitewave.ca/
Používám foobar2000 + WASAPI + SoX.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.