Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k UltraHD Blu-ray přehrávače mají stát trojnásobek, filmy budou za běžnou cenu

Kdo kouká na filmy z cd,bd atd ? Kdy se dočkáme nějaké digitální distribuce?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

kdo kouká na filmy z BD ? lidi, co mají "slušné" peníze a můžou si dovolit pravidelně ty BD kupovat.

samozřejmě to není 100% pravidlo. Na BD je kvalitních filmů málo, spousta remasterů na BD stojí za h*vno, někdo BD nechce, někdo nechce platit z principu (raději pirátství) atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to s tým kupovaním trošku zložitejšie. Mal som niečo nakúpené na VHS. Samozrejme časom prehrávač pošiel a v ére DVD sa VHS prehrávač kupovať nebude. No čo z filmami ktoré mám legálne? Upirátiť nič iné sa nedá. Takže ľudia často pirátia iba väčšie rozlíšenie svojich legálne zakúpených filmov. Na druhej strane, fakt sa mi nechce doma žonglovať s nosičmi. Už teraz je takmer všetko na servery a prehrávam si čo chcem kde chcem.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Tak žonglování. Jak často si pustíš nějaký dobrý film co za BD stojí? Jednou týdně? Méně často? Já tak jednou do měsíce baj voko. To se i vstát z gauče a založit disk dá a člověku ruka neupadne. :-) Určitě jsou to nejlepší obrazová data široko daleko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k množství kvalitních filmů, které mají v 4K význam stačí koupit BD jednou za čtvrt roku, na zbytek stačí VHS kvalita. Je pravda, že investovat do 4K TV, kvalitnějšího zvuku, a pak si mrvit život tím, že zkouším která data kradená z internetu jsou ještě koukatelná, je pro lidi mdlého rozumu. To mi připomíná dobu, kdy se v Sajuzu chodilo do divadla ve sportovní (teplákové) soupravě, když měla ten správný počet proužků. Jen by bylo fajn, kdyby kromě jednoúčelových přehrávačů bylo k mání nějaké fajné miniPC s touto mechanikou. V Mac Mini se toho již nedočkám, tam jsou diskové mechaniky zaříznuté dávno, tak něco podobného kde bude normální OS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Která data z internetu jsou ještě koukatelná zkusím jen jednou. Pak už stahuju jen ta dostatečně kvalitní - u každého filmu je detailní výpis z Mediainfo (na rozdíl od kupovaných médií).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U každého filmu je výpis z mediainfo, ale většinou jde o rip z toho kupovaného média, takže tahle úvaha je poněkud zcestná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba já. koukám na filmy z DVD, BD, HDD, VHS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na filmy s BD pozerá ten, kto chce vidieť kvalitný obraz namiesto tých mazaníc z biednym dátovým tokom, ktoré lezú z tej digitálnej online "HD" distribúcie. A dlho to nebude inak, internetové linky nemajú nafukovaciu kapacitu...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pro legalni distribuci kapacita neni ? Zajimavy ze piratskych kopii v hodne vysokym bitrate je spousta i 1:1 BR kopie a presto to nikomu nevadi. Problem bych hledal jinde, toto je typicka vymluva zkostnatelych soudruhu ochrancu prav.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

presne kdyby to fungovalo jako napr. steam. Vyberusi film koupim si kvalituju jakou chci a soupne se mi to do knihovny a muzu si to kdykoliv stahnout a kde koliv

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně jsem poslední kdo bude hájit současný autorský zákon. Je to velká prasárna, ale současně se dobře bavím, jak si zloději myslí, jak úžasně jsou chytří a čistí. To je alfa a omega místních zlodějů, že zdůvodňují své konání tím, že jsou příliš chudí, než aby platili vyžraným majitelům autorských práv. Jen jim nějak uniká, proč jsou stále chudí, proč vydělávají almužnu, a rozhodně nemají moc šancí na zlepšení. Jak by mohli, když žijí v prostředí zlodějů, kteří řeší jen co je levnější, co se dá odrbat a odnést. Tudíž, jakmile chtějí sami mít lepší příjem, je to pro ty co je platí i pro zákazníky něco špatného, nemorálního a je to třeba obejít a odrbat.
Ano pár hračičků co budou vědět kde brát, kde stahovat si budou dál žít "v pohodě" s životní úrovní a myšlením ruského mužíka. Ale většina populace dá přednost legálnímu nákupu, nebo se spokojí s ořezanou kvalitou co kde možně seženou. Protože bude stačit stáhnout 5x 30 GB file, co bude záměrně poškozen, kde budou výpadky, pískání nebo jiné fajnovosti, aby je to dál nebavilo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Člověk, který zaměňuje krádež a porušení autorského zákona, si koleduje o žalobu. Protože nazývá zloději ty, kdo zloději nejsou, tak:

(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Kuk!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přestože si myslím, že jen stahovat a nic nekoupit není správné, tak nemohu nereagovat na vaše úplně zkreslení autorského zákona, resp. papouškování jejich negativních PR nemajících nic společného se zákonnou realitou.

1. vytvoření kopie díla pro vlastní potřebu je stále legální. Stažením vytvoříte další kopii, když je to jen pro vás na doma, tak je to absolutně čisté. Tedy žádný zloděj.

2. že je to legální nás utvrzuje i nákup jakýchkoliv úložišť, kde je stále desátek za zkopírovaná autorská díla, která by se tam mohla ocitnout

Pokud někdo dílo někam uploaduje či jej sdílí (bez souhlasu majitele práv), tak to už legální není a označení pirát si zaslouží.

Neřeším morální stránku veci, ale co je podle zákona možné a co ne.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Oni si ti majitele autorskych prav za to muzou castecne sami. Nedela mi problem, abych si pri dnesnich cenach koupil BR za cenu srovnatelou se 2 listky do kina. Podle clanku se zda, ze aspon pochopili, ze predstava, ze zakaznik zaplati za ten stejny film dvojnadobnou cenu, jen kvuli vyssi kvalite, jak to predvadeli pri prechodu DVD -> BR (a to nemluvim o filmech v trafikach), je silne naivni. Ale jako zakaznik bych si pripadal hloupe, kdyby se me majitel prav snazil jednou zkasount za VHS edici dejme tomu StarWars, pak za DVD, ted by byl nejradsi, kdybych si koupil BR a za 2 roky UHD BR a za par let nejake 8K. Proc nezavedou nejakou sluzbu "upgrade", proste odevzdam 3 VHSky + zaplatim uz jen cast ceny? Takhle se na to spousta lidi vyprdne, rekne si, ze prava na film uz 2x zaplatila, potreti si ho ve vyssi kvalite stahne.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

než 1 placku moderních "výtvorů" tak to radši 7 řad Voygeru ripnutého z ČT2 v devadesátých letech. Zrovna nedávno sem se zase koukal, ano, na té 40'' FHD televizi je vidět jak je to zrnité a neostré ... ale jakmile člověk přestane zkoumat obraz a začne vnímat děj tak je to jedno ;)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Internetové linky mají nafukovací kapacitu a taky se pravidelně přifukují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je otázka kdo bude mít připojení a nervy na stahování 30GB a více:) na jeden film....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bude nás dost. Výhoda života v králíkárně - 1 Gbps za čtyři a půl stovky měsíčně, protože optika...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já koukám na BD. Bitrate neošidíš a představa že tahám každý film přes tu naši "vesnickou" wifi mě celkem děsí. A to máme nějakých 20mbit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti opravdu bohatí už takovou možnost mají, jmenuje se to PRIMA Cinema. Pak není třeba ani chodit do kina, všechny kino premiéry jsou k dispozici doma v obýváku.
Viz článek na The Verge:
http://www.theverge.com/2015/4/7/8361475/prima-cinema-luxury-movie-watch...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

K tomu remastru a renderingu. Jednoducho niektore veci v nativnom vysokom rozliseni jednoducho nebudu.
Ja v tom problem nevidim. Ja prave naopak nevidim extra dovod na to to prerabat do vyssieho rozlisenia.
Co na tom, ze na placke bude napisane 4k, ked to bude vyzerat rovnako ako v HD alebo SD kvalite.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No kdyz jsem pred 10 lety kupoval DVD prehravac,necekal jsem ze ho zapnu asi tak 5x. Bluray,UltraB,MegaB,HyperC,NextD,TrueFinalF,GodModeG+ Je jen dalsi z veci,co mne nechavaj naprosto v klidu :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já ho zapnul mockrát. Ale za poslední dva roky už ani jednou. Mrtvá technologie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tím bych se moc nechlubil. To nesvědčí o promyšleném nákupu. ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

<nadsazka> kez by se tim remasteringem zmenil u mnoha filmu kompletne scenar, obsazeni, sceny nebo jine podstatne veci.</nadsazka> vizual je samozrejme take dulezity, ale pokud to nejde ruku v ruce s kvalitnim pribehem tak je to k nimcemu

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Paradoxne zrovna v pripade tech renderovanych scen (a triku obecne) byva vizual dulezitejsi nez u "normalnich" scen. Na druhou stranu, furt snazsi znovu natocit renderovane sceny, nez digitalne krisit z mrtvych herce. Nicmene i na to nepochybne jednou dojde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přehrávače budou trojnásobně drahé... A tím samy sebe marketingově pohřbí. Očekával jsem prosté vystřídání modelů přehrávačů za stejnou cenu - letos 2k, napřesrok téměř všichni 4k. Jen tak se to bude moci porvat se stále větší konkurencí internetových půjčoven.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

4K televize taky byly 3x tak drahé - loni. Letos už jsou 3x tak drahé jen PC monitory.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jenže na 4k televizoru máš důvod, proč by měl být dražší: LCD panel. Ten je prostě dražší z technologických důvodů, než se výroba odladí. U přehrávače se jen použije čip o rok novější generace s výrobními náklady stejnými jako loni, možná i nižšími.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdež. Důvodem ceny čehokoliv je snaha o maximalizaci zisku.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Náklady na vývoj toho čipu se taky musí zaplatit. Takže to bude klasika. Při uvedení dražší, pokud se to bude prodávat hromadně, cena rychle spadne na dnešní úroveň.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Prej "po fiasku s 3D". Lol.
Osobně by mě ani nenapadlo se dívat na placatý film.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jsi prostě výjimka, taková ta, co potvrzuje pravidlo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To jsi výjimka.... neznám nikoho, kdo by se díval a to ty 3D TV mají... Já osobně vidím na pasivních 3D duchy a aktivní mi blikají. A to i u demo snímků, kde si dávají záležet na 3d efektu, filmy jsou uplná tragedie.... A v kině si musím co 15minut sudnávat na chvíli ty brýle a je mi pomalu příjemnější koukat se na ten film máznutý....

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.