Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ÚOOÚ se nelíbí focení Google Street View

Proč to nikomu nevadilo, když Prahu snímkovala norc.cz?

Dokud mi s kamerou nevlezou za práh domu, tak s podobnými službami nemám problém a naopak je vítám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vádí to jen lidem, který maj špatný svědomí. Taková služba je skvělá a né jednou sem jí použil, když jsem někomu potřeboval ukázat kde se například sejdem či tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky blabol muze napsat jen idiot.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vadí to lidem, kteří si váží svého soukromí.

"Vádí to jen lidem, který maj špatný svědomí."

A takové keci si nech. S tímto přístupem bys měl kamery i na záchodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš na ulici soukromí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslis, ze tva Wifi neni venku slyset?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když budeš řvát z okna, taky se to nedá považovat za soukromý projev. Stejně jako Wi-Fi. Chceš-li svou Wi-Fi mít soukromou, musíš ji mít zabezpečenou. Chceš-li ji mít veřejnou, zabezpečení vypni. "Je to jednoduchý jak žebřík" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co to má společného, ale odpovím ti: není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak by se taky mohlo pánům ouřadům líbit že si někdo něco dělá bez toho aby jim mazal kapsu. Takovou službu si přece musí objednat nějaká statní instituce a zaplatit za ni pár miliard a pak by bylo vše v pořádku.
Nedej bože aby tyhle fotografie dostali do rukou "Teraristi" a podobná verbež :) Nebo si představte až se budou zjišťovat majetkové poměry nějakého chudého politika a zjistíse že ten chudáček má vlastnit jen malý domeček a přes internet zjistíte že vlastní vilu 15+2 a nebo několik čináků. Jo fotit se to někde ve vidlákově tak jsou místní rádi jenže ,když se fotí v Pepíkově tak je oheň na střeše.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Většina podobných úřadů jsou skutečně pouze škodiči. Smutné je, že placeni z našich daní.
Street View považuji za jednu z nejlepších služeb od Google a často ji využívám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obcansky se na to da reagovat tak, ze kdo muze, nafoti co muze a vsichni to spolecne vystavi na net. Idealne pomoci nejake sluzby, ktera umoznuje umistit snimky na mapu (mapy.cz apod).
UOOU resi obcas (casto - datum narozeni v RC) pitomosti, misto poradne prace (zakas smirovani IP, treba).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google street view funguje i na místech, kde auto nebylo, z fotografií uživatelů. Třeba po takovém náměstí v Telči nebo z mrakodrapu ve Zlíně se dá celkem pěkně podívat, jenom "chození" je problém, člověk musí panáčka přehodit na jiné místo na mapě ručně, sám nechodí - ale to se těžko popisuje, nejlepší je to vyzkoušet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, tak nejak jsem to myslel. Videl jsem to pri rozhlizeni se v zahranicnich destinacich, behem vyberu dovolene :-) Akorat ze specialne v tomto pripade si nejsem jisty, jestli by masivni vyuziti prave Google Street View, nebylo spise medvedi sluzbou. Zabednenost nekterch (nejen) uredniku nezna mezi :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč u nás všechno "nefunguje"? Není snad ulice veřejné místo? nebo se pletu a je to oplocený vojenský prostor?
Taky mi to nevadí a to i bez SPZ a rozmazaných tváří. Za chvíli budeme zavírat turisty za focení ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejmne az se schvali ACTA bude trest smrti za nafoceni zaregistrovaneho autorskeho loga ci obrazku! On uz si urednik tu cestu jak nekoho zkasirovat ci buzerovat najde

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fajn, takže ti nebude vadit, když po tomto veřejném místě půjdu s kamerou a budu nahrávat vše co řekneš a pak to vystavím na Internet, že ne?

Veřejné neznamená peep-show, za chvíli ty ulice budou jako procházka dvoře ve věznici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, asi takhle: na veřejnosti soukromí neexistuje a ani nemůže. Kdykoli člověk musí na veřejnosti počítat s tím, že ho někdo uvidí a někomu to řekne, včetně toho, co měl na sobě, s kým se bavil a co si povídali. A je úplně jedno, jakými prostředky to udělá. To je prostě fakt. Nejde mít soukromí na veřejnosti, protože veřejné záležitostí a soukromé záležitosti jsou protipóly a navíc mezi nimi existuje ne úplně přesně definovatelná hranice (z veřejného prostranství je vidět i na soukromý pozemek a ta část soukromého pozemku, která není krytá, je prostě veřejně vidět - nikdo nemůže spoléhat na to, že když na zahradě bude souložit, že tam je v soukromí a nikdo ho nemůže vidět nebo vyfotit a pak to nějak použít - a nikdo nemá možnost vyžadovat, aby se na jeho nekrytý, avšak soukromý pozemek nikdo nedíval - nejde to).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Hloupý argument, copak Google nahrává i zvuk?

2) Nahrávat a vystavovat si můžeš co chceš. Ale zároveň musíš počítat s možnými následky jako je například rozbitá huba nebo kamera rozmlácená o hlavu a podobně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti, kdo se vzdají svobody, aby získali trochu dočasného bezpečí, si nezaslouží, ani svobodu, ani bezpečí. (Benjamin Franklin)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO uradnikom ide o to, aby im Google vyplatil "vsimne". O nic ine. Ziadna ochrana sukromia, alebo ochrana pred CIA alebo co... peniaze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> k ještě nezpracovaným datům mají v rámci USA Patriot Act přístup americké úřady (včetně CIA) a to i bez soudního rozhodnutí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle vam jako nevadi? me tahle nova informace vydesila...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejen CIA má přístup k satelitním snímkům s rozlišením několik centimetrů. Jestli navíc vidí i barvu dveří vašeho domu je pak už jedno......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi tak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediné co je na tom děsivé je samotný Patriot Act a fašistické praktiky obcházející jednotlivé instance zákona.

Ale proč by někoho měl děsit přístup k datům povahy StreetView? To auto projede tou ulicí jednou za X let (pokud vůbec). Než se CIA dozví, že na zastávce autobusu u Brněnské Vaňkovky nastupoval Usáma Bin Ládin, tak už bude ten autobus (i Usáma) dávno pryč (možná, u MHD jeden nikdy neví). :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co Vás na té informaci děsí? Co udělají americké úřady s mojí fotkou nebo fotkou mého domu. Streetview pro mě není větší problém než fotka v novinách, kde se můj obličej, auto nebo dům může objevit úplně stejně a přístup k němu bude mít naprosto kdokoliv a já se o tom nikdy nemusím dozvědět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Patriot Act je americký protiústavní srandazákon který proletěl schvalováním jak horkej nůž máslem po 11.9.2001... Nic nového pod sluncem. Naopak, těch prasečin tam prostrčili, ve jménu boje proti, z velké části neexistujícímu nepříteli, pěkný houf.
Amerika, země neomezené blbosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo ... tezko rict, kdo ma v 11.9.2001 prsty, ale autori zakonu typu Patriot Act urcite slavili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

UOOZ je typický úřad pro úřad. Google Streetview mu vadí (on se spíše veze na současné vlně nálad), kamery soukromníka snímající vchod do domu a okna v přízemí mu vadí, kontrola co zaměstnanci píší ve služebních e-mailech z firem mu vadí, ale nijak ho nevzušují miliony kamer policie na každém rohu s HD rozlišením, úsekové měření na silnicích nejen těch aut, co udělají přestupek, ale kompletně všech (copak se asi děje s TĚMI daty včetně fotek pasažérů?), karty jako Opencard, jejichž snahou je kromě jiného kompletně zmapovat náš pohyb ve městě, státní databáze prodané marketingovým subjektům, databáze hovorů telekomunikačních operátorů a poskytovatelů připojení předané policii, desetitisíce odposlechů apod.....

Boj proti streetview je (nejen u nás) jen takové šidítko na lidi, aby to vypadalo, že stát se o nás stará.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tom rozhodně něco je, ale "miliony kamer policie na každém rohu s HD rozlišením" mě opravdu pobavili, zvláště pokud jste myslel Policii v ČR, ať již státní či městskou :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, v našem padesátitisícovém městě právě montují šestý, sedmý a osmý milion kamer městské policie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o UOOZ jsem psal jako o příkladu našem, problém se ovšem týká celé EU. Např. německý, francouzský a italský "UOOZ" se chovají stejně.
A k tomu počtu kamer - viz třeba Novinky.cz, listopad 2009: "Absolutním rekordmanem pokud jde o počet bezpečnostních kamer je Velká Británie. Přestože v zemi žije jen jedno procento světového obyvatelstva, odhaduje se, že je na ostrově nainstalováno 4,2 miliónu těchto přístrojů..... státních bylo podle policejní studie v Británii v roce 2002 jen 16 procent.....Také v Česku se počet bezpečnostních kamer zvyšuje, souhrnné statistiky však neexistují. Například v Olomouci má městská policie 19 kamer, ve Znojmě to bude na jaře příštího roku patnáct, v Praze 6 dohlíží na veřejný pořádek asi sedmdesát přístrojů a v Praze 11 stovky."
Obávám se, že jsem počet veřejných státně šmírujících kamer ve spolku, jehož jsme členy, ještě podcenil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno a ODS (podle mnohych i zde ta spravna pravicova strana) se tim jeste CHLUBI, ze diky nim je na Praze11 o 200% kamer vice, nez pred tim...Pokud se nepletu, jestli to bylo 200%, nebo 200 kamer, ted nevim, videl jsem v metru nejakej volebni plakat...Oni se za to ani nestydej, a naopak to vydavaj jako plus :-)
Ale jinak je samozrejme ODS pravicova strana, samozrejme :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je otázka čemu kdo říká pravice :0) Pokud by to byla strana, která prosazuje maximální svobodu jedince vůči společnosti tak snad jedině anarchisti :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vrtěti psem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ÚOOÚ by měl dostat ocenění za nejzbytečnější úřad placený z našich daní.

Abychom si rozuměli, já nejsem pro to, aby nás na každym rohu sledovala kamera a musli sme týdenně vykazovat pohyby nohou, ale zakzavoat někomu fotit na veřejnym prostranství? Těch věcí, co se "nesmí" už prostě začíná být moc, naíc na každou máme nový úřad se spoustou vyžírků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak docela zbytečný ne, jsem rád, že mají na webu formulář, přes který lze oznámit otravné spammery, a podle všeho to i řeší - tedy pokud jsou spammeři z ČR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdo tomu veri? Ja mam spis pocit, ze par tlustejch paprdu jen chce balik penez a pak jim daj razitko a potresou si rukama. O nicem jinem to neni! Nam ostatnim je to jedno a me tato sluzba naprosto vyhovuje, clovek se muze pripravit na to co ho ceka v cili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.