Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Update 1 pro Windows 8.1 vyjde zřejmě už 11. března [nové screenshoty]

Vazena redakce serveru cdr.cz a diit.cz musim vam rict ze vetsi grafickou prasarnu sem uz skutecne davno nevidel, kdyz sem si v pondeli pustil web diit myslel sem ze mam halucinace nebo se mi s propacenim nasral nejaky virus do meho pocitace, ja videl web s pohupujicima se vokinkama, nasranou reklamou a tak hnusou grafikou ze se to ani popsat neda, jak hodne ste kritizovali Windows 8 za dlazdice tak sem je naserete a uzivateli tecou voci. Nikdy nezabudunu kdyz ste v roce 2007 zrusili vzhled serveru cdr.cz a rovno s tou grafickou prasarnou presli na diit.cz, ja nevim kto tuna veli nasadeni vzhledu ale byt reditelem ma u mne hodinovou vypoved a kopanec do ryti. Uznavam ze zijete z reklamy ale prosim pochopte mi nejsme muochy co maji tisice vocek aby dokazali rozlisit kde je clanek, kde novy clanek a kde to nepotrebne pohupujici se svinstvo. Doted nepochopim proc muselo byt misto cdr.cz diit.cz, proc graficka ultra hype omalovanky(nedela u nas sefovo decko?), povim vam otvorene, cim vic budete srat tyhle ficury na svuj web tym min ctenaru bude mit vas web a skoncite, jednoduchost u vas urcite neni, je to chaos informaci kolem s tou podelanou grafickou ala W8 + jako tresnicka na dortu lista Facebook s ptakovinama ktere prekazela v cteni webu naco sem osobne uporoznil a az pote se to resilo. Jeste je cas se uvedomit kdyz ne skoncite jako 8 v potupne historii.

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

To nic neni, tady to jeste vypada tak ze pismo je evidentne vetsi nez obvykle, takze zasahuje do obrazku a pres reklamy a pod tim blikaji jakesi obdelniky...........

Takze je to naprosto nepouztelne. Kdyz dam refresh, tak se to obcas prepne do textoveho rezimu, kde jsou radky o 2-3 slovech pod sebou........

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ad "nový vzhled": Taky jsem byl lehce zaskočen, ale klid, oni si zvyknou... :)
K článku - jsem vděčný za vysokou jazykovou vybavenost místních redaktorů, kteří se neostýchají použít nejrozličnější tvary slov, aby nás, čtenáře, na duchu povznesli. Jen bych si - s prominutím - dovolil poupravit autora statě při tvorbě zpřídavnělého přechodníku minulého od slovesa "přijít" v ženském rodě. Správný tvar je "přišedší", nikoliv "přijduvší".

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Osobně nejsem proti zpestřeni článku méně obvyklými tvary, ale je třeba je umět používat. Přišedší mi v tomto nějak nesedlo. Tak jsem juknul na rozdíl od pana redaktora do pravidel (třeba zde: http://prirucka.ujc.cas.cz/?action=view&id=590#nadpis7).
Cituji: ''Přechodníky lze užít jenom tehdy, jestliže podmět hlavního děje/stavu a podmět děje/stavu průvodního jsou totožné.'' Což v tomto případě není: my jsme hovořili/přišedší aktualizace.
Navíc přechodník minulý - jak název napovídá - se používá pro děj který již poběhl, což se o aktualizaci pro Win 8.2 říci nedá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že MS použil dlaždice, protože když by použil třeba bubliny, tak bych zdejší nový design opravdu psychicky nezvládl. Je to jak parodie na dlaždice/W8. Je to rozplyzlé, nekonzistentní a hnusně hranaté. Chci menší obrázky, hranice mezi fotkami a okraji a i jinde, menší písmo, jiný poměr velikosti písma u nadpisů a textu pod ním....komu se vlastně nelíbil starší diit design? První věta co mě při pohledu na nový dlaždicoidní design napadla „Bůh existuje, ale nemá nás rád."

PS: Já sem chodit nepřestanu (jen kvůli autorům), ale fakt riskujete u ostatních čtenářů. Jsem si jistý že výsledek ankety by vyšel jasně negativně, tak prosím aspoň nějaký kompromis.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

K tomu designu - včera jsem to psal na podporu: Objevují se články (jako například tento), kdy diskuze není přímo pod článkem, ale člověk musí přeskákat odkazy na ''Jak dál'' než objeví dkaz na diskuzi. Což je pěkná zhovadilost. Jeden odkaz v novém Metro-designu zabere na mém monitoru (rozlišení 1280x1024) ca. 1/4 obrazovky. Pokud jsou tam takové návrhy čtyři, tak clověk musí přescrolovat celou obrazovku. Pak se objeví rámeček s profilem redaktora a pak teprve odkaz na diskuzi ke článku který už dávno zmizel za horním okrajem obrazovky.
Prostě podle logiky webdesignéra - ještě než si přečtes diskuzi k článku, určitě si rád přečteš další clánky které jsme pro tebe vybrali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.