Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k USB 3.1 Type C na desce MSI X99A Gaming 9 ACK dává 700 MB/s

Ale hlavne, ze sa vyrabaju USB3 kluce s najsmejdovejsimi zmetkovymi flash cipmi a 1-kanalovym radicickom so zapisom uchvatnych 10 MB/s a citanim 30 MB/s. No to sme od najlepsich USB2 klucov (35/30 MB/s read/write) prilis nepokrocili. Ano su aj kvalitne USB3 kluce s 250 MB/s read a 200 MB/s write - pre masy. Tie 512 GB - 1 TB snob-endy 400 MB/s read a 350 MB/s write nie su zatial pre masy.

Osobne by som zakazal predavat USB3 kluce s pomalejsim zapisom ako 30 MB/s, lebo sme tam, kde Corsair sa svojimi kvalitnymi gumennymi USB2 modelmi pred mnohymi rokmi ... Ale co uz, vsetko ma svoj uplny low-end, aj USB2 kluce mali low-end cca 2 MB/s zapis a cca 6-8 MB/s citanie...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Easy fix: http://diit.cz/clanek/msata-ssd-vlastni-usb30-fleska - s tímhle je jiná zábava :) Už ani jiné flešky nekupuju (nevyrábím). Nehledě na trvanlivost, wear leveling, trim, HDD-like report ... zkrátka tohle mě baví.

Spíš si říkám, jestli se budou dělat i redukce ze starého na ten nový konektor ;). Na obrázku předpokládám, že to je ten mrňavý vlevo od modrých klasických USB3.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pekne, to je jako taky miniaturny 1,8 palcovy HDD, ale pritom SSDcko vo formate mSATA v externej krabici :) Uz len aby 500 GB - 1 TB mSATA SSDcko stalo par desiatok € :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

TRIM projde pres usb mass storage?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TRIM projde pres usb mass storage?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, teď jsi mě dostal. Neměl by? Já jen, že když z takového úložiště provozuju Windows 8, tak na známý trim test (který se tak blbě pamatuje, že jsem si na něj udělal „webmark“ trim.wrapuch.net) to hlásí, že to jede. Otestovat to, se přiznám, jsem ještě nezkoušel. Každopádně taková fleška Kingston DT Workspace je taky fakticky externí SandForce-based SSDčko v USB-thumb formátu a v datasheetu se píše, že TRIM podporuje. http://www.kingston.com/datasheets/DTWS_en.pdf

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem se tam akurat docetl: "Fixed drive — not designed for data storage" :)

Ohledne TRIM a SMART, asi to pojede pres UASP, ale ne pres obycejny mass storage.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, limitem je nejslabší článek řetězce.
Kdybych vzal disketovou mechaniku a udělal redukci z toho 34-pinového konektoru na USB 3, taky to nepojede rychleji, než kdyby ta redukce byla na USB 2.

„Osobne by som zakazal predavat USB3 kluce s pomalejsim zapisom ako 30 MB/s“
To je málo. Musí se přece dbát o blaho lidu a aby používal kvalitní flashdisky. Minimálně USB 3, rychlost zápisu i čtení minimálně 100 MB/s a kapacita minimálně 128 GB.
Sice pak nejlevnější flashdisk bude stát asi 2000 Kč, ale hlavní je, že nikdo nebude používat flashdisky, které se mi nelíbí.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

hovadina. Pokud má fleška stejnou či menší rychlost jak nejlepší USB2 tak nemá nárok na název a certifikaci usb3. Jde pak o klamavé označení navozující dojem kvalitnějšího produktu uvádějící kupujícího vědomě v omyl....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nějak si nedovedu představit, že budu po hmatu (jak to dělám prakticky vždy) zapojovat tento mikro konektor vzadu na skříni PC. Do normálního USB se pohodlně trefím, i když třeba až na podruhé. Konektor mi připadá vhodný jenom pro mobily a spol. , maximálně ještě dopředu na skříň.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A to já docela i dobře, pakliže najdu správný otvor, tak tam zapasuje... u současného USB, i když na ty porty vidím, tak mám problém se trefit, protože z toho úhlu nevidím pozici "otvoru" a vývodů.

Dokážu si ale představit, že bych se s tímhle konektorem dokázal trefit (kdybych na to neviděl vůbec) i do e-Saty, standardního USB či firewire, který mi tu taky ještě smrdí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.