Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 10 / UWP hry budou podporovat G-Sync a Freesync

Tak ony celé Windows 10 jsou tak trochu betou. Zase je fajn, že MS naslouchá a vylepšuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Oni skutecne existuji jini uzivatele?

V diskusich o staveni pocitacu chce kazdy na novem PC natacet a streamovat a kdyz to spocitame tak to vychazi ze kazdy majitel pocitace denne natoci aspon 3 hodina videa na YT a dalsich 8 hodin kouka na YT na cizi videa a streamy.........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

UWP je jed, jeho technické problémy a omezení jsou jen špičkou ledovce. Nejkritičtější je že je to omezenej uzavřenej ekosystém kontrolovanej MS, místo kde uživatel nemá kontrolu nad svými programy, MS má totální kontrolu, uživatel je jen tolerovaným a těžce monitorovaným hostem. Je to věc horší než třeba Apple appstore. Prostě NE.

NE všemu kde si nemůžu spustit svůj vlastní program přes *.exe/bat/com/ a pod odkudkoliv a kdekoliv se mi zachce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No hlavne ze vis co to je. Musim se smat tem pitomostem co pises.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tiez dufam, ze henta `apple rakovina` co najskor zakape....

Aj ked ked sa divam okolo - tak vecsina plebsu velmi ochotne vymeni aj zbytky slobody (a zodpovednosti) za kusok iluzie bezpecia...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidim tu clanky o technickych problemoch a podobne, ale asi mi trochu uniklo, naco to ma cele sluzit? Za akym ucelom to vytvaraju? Preco jednoducho nenahodia zoznamy hier do windows store na kupu a stiahnutie bez nutnosti uprav?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Duvodu je vice. Kazdopadne prinasi to sve vyhody i nevyhody. Rekneme ze zatim prevazuji nevyhody, ale casem se pomer vah muze zmenit. Z vyhod lze zminit, ze univerzalni aplikace jsou nezavysle na platforme pokud neobsahuji "neuniverzalni soucasti". Dale bezi v sandboxu coz prinasi lepsi bezpecnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A automatické updaty k tomu. Konec samostatných updatů jednotlivých aplikací, každá se svým rezidentním updatovačem v system area nebo updatovací službou, případně s druhou, která hlídá tu první. Čili konec zpomalování Windows. Prostě mnoho z vlastností repozitářů, jejichž neexistenci linuxáci Microsoftu vždycky vyčítali. No, teď mu začnou vyčítat jejich existenci - na něco přece poukazovat musí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle plati jen v pripade aplikaci ze Store. Nicmene aplikace ze store pochazet nemusi a pak ten update taky nebude.

Mam pocit, ze ten aktualizacni proces vychazi z ClickOnce, to neni zrovna vyhra.

Kazdopadne to ze kdejaka aplikace ma svoji rezidentni sluzbu pro aktualizace to je fakt silenost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uplne sialenstvo je, ked sa tych `oficialnych trojanov` ani nevies zbavit...

Napr. rezidentny googleupdater sa zazieral do OS na X miestach a stale sa vracal jak terminator -> tak som chrome najprv vyhodil a neskor zacal pouzivat `portable` verziu (kde si moze chrome so svojimi nevypnutelnymi aktualizacnymi tuzbami tak vylizat prdel!!!)

Neviem, ci sa tak tento proces sprava doteraz - ani to nebudem skusat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

UWP je prosty zabijak slobody/rozhodnuti hrace, vsechno striktni, do niceho se nesmi sahat, proste dnes ostrihana ovce ktera si koupi hru za 60€ a pak musi prijimat ty a jenom "nejlepsi" rozhodnuti idiotu z Redmondu, byla ukazkova to pitomost slucovat pocitacovy a konzolovy svet her!, kdyz to pojebali na prevodu/konverzi konzolovych her pro pocitace tak nasledne to jebou striktnim omezenim nastavovani/vyuzitim novych technologii, musim blejt, UWP je dilo idiotu, jedou na peknych drogach.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Blbost je hodne nakazliva, chtelo by to lecit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na toho slowaka bych radsi ani nereagoval. Obycejny troll ktery rad rozjizdi flame war... Ignorovat je nejlepsi strategie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Minimalne v tomto ma ale pravdu - naco zbytocne zverovat svoje zalezitosti roznym `dobrym ujom` v naivnej dovere, ze budu konat primarne v moj prospech???

Na svete to tak nefunguje a svojpravni dospeli to vedia....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.