Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V ČR padá zájem o mobily exotických značek

Spíš mi to zní, že lidé nakupují jinde. Snad nikdy dřív si tolik známých nekoupilo Xiaomi, Huawei a další ještě exotičtější značky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

chce to cist i to co je pod nadpisem (:

'' stále rostou objemy prodejů v rámci nabídky méně známých značek (pouze už těchto značek není tolik ''

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Už to vidím, nějak jsem ten odstavec při čtení přeskočil

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono taky Xiaomi a Huawei maji vinikajici mobily vzhledek k jejich cene. Mezi 5-10 000 se daji najit skutecne vyborne kousky, kde s temi nejlepsimi z nich si rozhodne nemusime pripadat jako chudi pribuzni treba applu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna Huawei bych už mezi exotické značky nepočítal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zejména v kontextu s tím, ke kolika BTS-kám Huawei se všichni denně připojují :-)
Některé BTS-ky samozřejmě "obšlehli"... nicméně je dotáhli k dokonalosti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No logicky aj tych mensich a novych znaciek je pomenej lebo bud ich skupila konkurencia alebo vykrvacali. Alebo sa zamerali cisto na ich lokalny business (vecsinou su to aj tak cinsky vyrobcovia) a nema moc zmysel ich telefony sem doviezt, lebo podpora, cena, clo atd. Tak isto si myslim ze, hlavne pri androidoch, zacina ludom dochadzat ze podpora updatov OS nieje zla vec a a mnohy vyrobcovia, a nie len tyto neznami, na to zvysoka prdia. A ked mam rocny telefon od unknown vyrobcu, na ktory uz nebude update, root neexistuje lebo to ma malu user zakladnu a ani zaplaty niesu tak to je potom do placu a za tych usetrenych mozno 50-100e to fakt nestoji, zvlast ked este po roku,dvoch casto odide aj fyzicky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem tedy nikdy nekupoval vyloženě exotiku, ale minimálně jsem po ní pokukoval. Dnes už po ní ani nepokukuji a jdu rovnou do Samsunga :).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

https://www.novinky.cz/internet-a-pc/413568-samsung-pozastavil-prodej-ga...

Mimochodem, poté, co předvedli z hlediska praktické použitelností S7 vs. S6 mi to jako moc racionální nepřijde...
Vypadá to, že se jim "model exkluzivního jablečného stádečka" pomalu, ale jistě daří kopírovat a naplňovat...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samsung má bohužel zcela tragickou nabídku. Kromě hiendu nemá téměř čím oslovit.

Naopak Huawei jde brutálně vpřed, OPPO s OnePlus zrovna tak. A obráceně Xiaomi se poněkud zasekl a Evropu skoro ignoruje (to nevadilo v dobách 3G a Mi2S, dnes už s LTE ano)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

JiaYu mi uz odeslo, stejne tak zname odeslo Prestigio a mohl bych ve vyctu cihel pokracovat dal. Navic moda smejdu rozhodne nekonci, momentalne se ale na spici dostalo Lenovo. Da se pocitat s tim, ze az se founy od Lenova promeni na nepouzitelne cihly, ze i Leninova moda skonci a lide se vrati k zavedenym znackam jako je Samsung, LG ale i Huawei, ktery se etabloval na solidniho vyrobce. Ono pokud tu nekdo mluvi treba o Xiaomi, tak to je velky omyl, to je velky a znackovy vyrobce, jen se nezameruje na nas trh a proto nema vetsinu smartphonu s evropskym LTE a je nesmysl to kupovat. Pokud se ale Xiaomi jednou na Evropu zameri, tak jiste take ziska pozornost zakazniku, protoze smejdske telefony to rozhodne nejsou. Podobne treba OPPO s OnePlus je vyssi urovni smartphonu a urcite jen tak nevymizi. Nebo treba Asus je etablovan na poli pocitacu a neduveru k teto znacne maji jen lide mimo obor, kterym proste Asus nic nerika a musi si u techto lidi pozornost teprve ziskat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S Asusem pravda. Vybírám telefon pro bývalou kolegyni a mezi jinýma i Asus. Reakce ve stylu, že si asi dělám srandu, co je Asus? Vysvětlovat, že od nich mám grafiku a desku nemělo cenu. Tak jsem to uhrál na můj několik let fungující netbook a věci kolem notebooků. To už trošku šlo a osvěta byla na světe :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím s tím, že by Apple by v Japonsku prestižní značkou. Ano je značkou poměrně oblíbenou a s dobrým jménem, ale hierarchie v této zemi funguje dosti jinak než v Evropě a telefon s cenou 1/4 měsíčního platu určitě nelze považovat za prestižní. Dalším bodem je "otaku" kultura, tedy poměrně vysoký výskyt "maniaků" ochotných stát fronty na zahájení prodeje novinek. A v neposladní řadě jsou to (nebo byly) smlouvy operátorů s přiloženým iPhonem.

iPhone oproti počátkům Androidu nabízel skvělou asijskou podporu (což si vzal z OS X), Siri od začátku komunikovala Japonsky a pak je v tom i kus asijského rasismu, kdy Čína a Korea je pro ně něco jako pro nás Balkán. Ne pro všechny, ale je to tam zakořeněné dost hluboko, takže americké i evropské značky mají v zájmu kupců navrch oprti Asii na jihozápad od ostrovů.

Nejlepší jméno určitě mají domácí značky, které na trhu s telefony dlouho dominovaly, ale ty si s dobou smartfounů neví moc rady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zdroj Expert Elektro. To je joke?

To se fakt da nasapt clanek podle tz minoritniho prodejce v CR a vyvodit z toho zavery pro cely trh? Wow

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Copak? Lidem zacalo vadit to, ze jim telefon rusi i mycku nadobi a ikdyz jsou v oblasti LTE, stejne internet nechytnou nebo to, ze i kdyz uz se nekdo dokazal smirit se smirovanim guglu nebo libovolnych teenageru, tak jim zacal vadit predinstalovany spyware primo od cinskych vyrobcu?:o) Nebo to, ze kdyz si koupili "znacku" v neznamem obchode, ze uz za dva mesice nebylo kde reklamovat ..... a ze tech znacek u nas byly, ne desitky, ale STOVKY:o) Nekde jsem videl seznam a bylo jich pres 300 .... proste nejaky chytrak koupil 20 kusu nekde na aliexpresu a nejakym jinym chudakum to prodal:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neboj pro blbce tvého formátu tu bude stále pevná linka

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych jen řekl , že minimálně v telefonech se našinec už poučil a jen na dobrou cenu neskočí ale přečte si i o problémech které tyhle "nové značky" zhusta zamlčují .
(Nebo taky impulzivně nakupující populace je už šmejdy zavalená či stále dlachní svůj obstarožní tlačítkáč na který nedá dopustit ;) )
Ono není nad to mít telefon za pakatel , který musíte neustále resetovat (že Alcatel = čínský elektronický koncern TCL Group ;) ) , aktualizace nejsou a ještě vám servis tvrdí při třetí reklamaci že telefon pracuje podle norem výrobce .
Tohle moc lidí nevydrží a napříště dají takovému dárečku z východu vale . A protože Samsung začíná na lidi z vysoka .... aneb Apple syndrom .... koukají na recenze a dokážou svým zájmem vytáhnout třeba takový Huawei oprávněně do první ligy .
Ostatně i Oppo pokud by měl u nás větší zastoupení by dokázal v prodejích se Samsungem skórovat ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iPhone only.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to bude zajímavé sledovat v delším časovém horizontu. Rok a půl tomu jsem si koupil THL 5000. Říkal jsem si Android jako Android, stejně se to všechno dělá v Číně, tak proč platit za značku? Nějaké osmijádro, 2GB RAM, FullHD, ... .

Ten telefon byl strašný. Představa, že si pustím hudbu na sluchátka, byla nereálná. Znělo to jak přes hrnec. Konektivita, katastrofa. WiFi se sekalo. Tvářilo se, že je připojené, ale nefungovalo, dokud jsem ručně neudělal reconnect. Telefon se tvářil, že je v mobilní síti, ale dovolat se na to nedalo. Typicky to dělalo mezi přechodem 2G a 3G. LTE neuměl, ale s tím jsem při koupi počítal. Po zkušenostech s 3G jsem nečekal, že síť postaví tak rychle.

Letos v létě už jsem to nevydržel a koupil si parametrově víceméně totéž v podobě Huawei P9 light. Zase nějaké 8 jádro, 2GB RAM, fullHD za identickou cenu. Rozdíl je akorát v tom, že ono to funguje! Nic se neodpojuje, nic se nekouše, hraje to.

To cenové srovnání není úplně fér, protože za ten rok a půl se to celé posunulo jinam, takže teoreticky byl ten Huawei dražší, ale ty peníze navíc se určitě vyplatily.

Nějaký totalní no name na základě referencí v diskusích si už nekoupím a velmi mě mrzí, že mi to THL spadlo na zem a na plastu to jde vidět, jinak bych ho ureklamoval, ať si s tím dovozce vytře ... a příště tu takové šroty netahá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U mna rovnaka skusenost so znackou Doogee ( model F5 ), teraz uz mam druhy Xiaomi telefon (Redmi Note 3 Pro ) a max. spokojnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doogee F5 pro uplne OK.
dokonca aj po pade s prasklinami na dotyku.
az kym mi ho niekto "si ho pozical".
nemam problem si kupit aj znackovu tehlu typu Galaxy Note,
ale je tu problem s dostupnostou dual sim modelov.
takze cina to isti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.