Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V Německu se prodá více Ryzenů než Kaby Lake, Broadwell-E a Skylake-X dohromady

V Nemecku to bylo zajimave vzdycky.

Napriklad nemecka divize firmy Commodore nikdy nezkrachovala a dokud mela Amigy na prodej, byla v plusu. Jen po krachu materske firmy nemela co prodavat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že CPU divizi AMD se daří. Ještě aby zabrala GPU divize.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

GPU divizi se daří taky - i když prodává lidem, se kterými očividně moc nepočítala. Jenom je jim blbé zdražovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jenom je jim blbé zdražovat"

Tomuto naozaj niekto verí? :-) Ceny sú našponované a už teraz nezodpovedajú tým doporučeným. Okrem toho to skôr bude záležať hlavne od predajcov ako MSI, ASUS a pod, ktorí predávajú hotové výrobky koncovým zákazníkom. Vážne beriete niektorí AMD ako nejakú samaritánsku firmu, ktorá by sa najradšej rozdala?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde o samaritansku firmu, ale spise o to, kde ke zdrazeni dochazi. Pokud AMD dodava chipy vyrobcum za stejnou cenu, tak je evidentne problem nekde jinde.. a to bud u vyrobcu karet samotnych nebo u distribuce.
Hadej kde asi bude..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja viem, že doporučená cena sa nemení. Išlo mi ale o výrok, že AMD je blbé zdražovať. To je podľa mňa pekne naivné. Okrem toho neviem aké sú zmluvy medzi AMD a obchodníkmi typu MSI, ASUS a pod. A to sa týka aj NV. Oni proste predávajú jednu súčiastku za určitú cenu, vydajú nejakú doporučenú cenu a to je tak asi všetko. NV si síce sama predáva svoje FE edície, ale veľká časť distribúcie ide cez obchodníkov ako ASUS a spol.
A potom je tu ešte niečo iné. Keď ceny GPU od NV nezodpovedali doporučeným, ale boli o dosť vyššie, tak sa tu šírili informácie ako NV zdiera ludí. Vtedy za to odrazu nemohli obchodníci alebo distribúcia. Ale samostná NV. Už v tom čase to bola hovadina a som rád, že niektorí fandovia AMD prichádzajú na to tiež keď už sa to týka ich oblúbenej firmy.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

len v 2.odseku mas jednu chybu..asi logicku: teraz su Vegy a Polarisy nedostupne, a envidie boli v kazdom case dostupne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On měl na mysli snahu s těmi bundly, jestli budou nebo nebudou mít vliv je otázka, ale snaha to je.

Jinak k článku... Broadwell-E je výběhovej, čekalo se na Skylake-X, ten je tu krátce a je to fail, Kaby Lake v podstatě ještě není. Takže obrovské překvapení. Spousta lidí se evidentně spokojí se šestijádrem (1600), tedy rozhodne cena Kaby Lake 6/12, jeslti bude mezi Ryzenem 6/12 a 8/16 a jakej bude výkon ve hrách (protože na to ty 6ti jádra jsou).

P.S. Ty grafy dělal Peťa Fodrek? ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

COže, Kaby Lake není? A co se jako 8 měsíců prodává?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kaby Lake 7800X 6/12 za 9800,- netáhne? Hmm. To je ale Skylake-X. Kaby Lake-X HEDT není.
Skylake v nabídce od: 23. 6. 2017
https://www.czc.cz/procesory/produkty?q-c-0-producer=s3h1cn472v2dbib5omn...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

EDIT: "tedy rozhodne cena Kaby Lake 6/12", on sice na 2066 je, ale bude/rozhodne Coffee Lake 6/12 na 1151 - takto. *snad jsem to nedoplantal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenž e v článku se píše o obyčejných dnešních Kaby-Lake, tedy Ix-7x00!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To čítaš každú druhú vetu, alebo si len realitu prispôsobuješ svojej predstave? : Mindfactory za srpen prodala více Ryzenů (tedy procesorů bez jakékoli grafiky) než procesorů Intel Core i3 / i5 / i7 a i9 z generací Kaby Lake (2-4 jádra), Broadwell-E (6-10 jader) a Skylake-X (6-10 jader).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A? Přesně to píšu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Toto ti možno vychadza na nejakych weboch, kde ludia nerozumeju písanému textu, ale tu s takýmito klamstvami nepochodíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám jste si vlastně odpověděl, ale zároveň si protiřečíte.
Ano, ceny našponované jsou.
Ne, AMD ceny nezvedla a zvedat nehodlá. Bohužel, MSRP je pouze doporučená cena.
Koncovou cenu pro zákazníka také neudává pouze výrobce (MSI, ASUS apod.), ale až samotný prodejce (většinou dle poptávky/nabídky) - samozřejmě nebude většinou prodávat pod MSRP cenou danou AMD či přímo výrobcem dané grafiky.
Nikdo netvrdí, že AMD jsou samaritáni - je to business jako každý jiný. Jen jejich představa prodeje Vegy 64 za 500 USD, a Vegy 56 za 400 USD není dodržována. S tím už AMD ale nic moc nezmůže - poptávka je větší než nabídka...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja o tom čo píšete viem. Robí sa to tak aj u GPU od NV. Len mi prišiel strašne naivný výrok, že je AMD blbé zdražovať. To je celé. Ja som ani AMD nijak nekritizoval, len som narážal na postoj niektorých ludí, ktorí túto firmu vidia niekde kde nie je. To je ale asi u fandov normálne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi pěkný troll
AMD má ceny nastavené od začátku, a to, že se v distribuci na tom pakují obchodníci, to je už věc poptávky. Jak může být někdo tak zaslepený... ???

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To sa ja pýtam za teba. NVIDIA tiež nedvíha doporučené ceny po vydaní a predsa sa tu takí ako ty stále oháňajú o tom ako zdiera ludí keď koncové ceny u nej nezodpovedajú odporučeným. U AMD sú za to odrazu zodpovední obchodníci? Trochu dvojitý meter, nie? :-) A teraz vážne. To, čo sa deje je normálna vec. U produktov, o ktoré je záujem, cena ide normálne hore. A je jedno či ide o karty od AMD či NV alebo iné výrobky. A to, že niektorej z týchto firiem je ževraj blbé zdražiť si hovorte deťom v materskej školke (na toto som pôvodne reagoval a vôbec som sa nenavážal do AMD, išlo mi iba o ten naivný výrok vyššie). Ty a tebe podobní ste si AMD postavili na nejaký piedestál dobrotivosti a ideš iným luďom hovoriť, že sú zaslepení. To je dobrí vtip.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdyby jim nebylo blbé zdražit, tak je RX580 normálně na skladě a za desítku. Ani nemyslím, že jsou nějak dobrotiví, ale ta reakce na miningovou vlnu se nabízela sama a doteď mi není jasné, proč na to nedokázali adekvátně zareagovat a minery pěkně podojit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

AMD dodáva do GPU jednu súčiastku. Celú GPU skladajú výrobcovia typu MSI, ASUS a pod. Minerov tieto firmy pekne doja. Ceny kariet kvôli tomu stúpli u všetkých GPU, ktoré sú aspoň trocha na ťaženie vhodné a celkom sa líšia od tých doporučených.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Tak kdyby jim nebylo blbé zdražit, tak je RX580 normálně na skladě a za desítku."

To přece nic nedokazuje, protože plné sklady je neuživí viz Llano. Oni potřebují prodávat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem o plných skladech nic nepsal. Prostě je potřeba najít cenu, kde ještě zákazník kupuje přibližně celý objem výroby, teď jsou ceny očividně podstřelené, to je celé. Llano se bohužel dostalo do stavu, kdy to nechtěl nikdo ani pod náklady výroby, teď je diametrálně odlišná situace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně. Šlo mi o zdůraznění principu, že je důležité prodat a ne mít na skladě/skladem. Proto to nic nedokazuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@Marek Moravčík
Ok, dej mi link, kde toto píšu a chci jich několik, protože píšeš "STÁLE": " takí ako ty stále oháňajú o tom ako NV zdiera ludí"
A nechci několik let staré posty, které jsou už dávno pasé, chci k aktuálním řadám.
Takže, vymýšlíš si kraviny a ještě k tomu lžeš. AMD nikam nestavím, kupuju, co je pro mě výhodný - aktuálně mám doma AMD, NV i Intel, takže kde je ten piedestál? To máš akorát ty a stavíš tam svoji NV - ještě jsem od tebe neviděl kladný post k AMD, já už jsem za Vegu AMD několikrát zkritizoval. Tak kdo z nás dvou je objektivnější, tak laskavě sundej ty zelený brýle ty "dobrí vtipe"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"dej mi link, kde toto píšu a chci jich několik"

Vychádzam z toho ako stále za všetko NV kritizuješ. Ja si tiež môžem pýtať linky na komenty, podľa ktorých staviam NV na piedestál. Ozývam sa iba vtedy keď sa mi zdá kritika NV neopodstatnená a sú tu ludia, ktorí sú experti na kritizovanie všetkého čoho sa táto firma dotkne. Väčšinou je tá kritika totiž úplne mimo.

"ještě jsem od tebe neviděl kladný post k AMD"

Naozaj? Ryzen CPU som napríklad chválil. Ale to je jedno. Na objektívneho a objektívnejšieho sa hrať nebudem. Ani jeden z nás nie je objektívny. To, že niečo u AMD skritizuješ ešte nič neznamená. Ja si napríklad nepamätám, kde si napísal ty niečo kladného k NV. A ani to aký HW vlastníš nič neznamená. Tiež som dlhodobo mával CPU od AMD, teraz mám Intel a grafiky som mal len od NV z určitých dôvodov. Takže teraz som objektívny aj ja len preto, že som mal HW od všetkých týchto firiem?

Jediné čo beriem je, že som ťa môžno neprávom hodil do vreca k iným luďom tým zovšeobecnením na začiatku komentára.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, mňa zaujmali tie LINKY a miesto toho si tu postol len bla bla bla ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Používaš dva účty? Keď sa ti nechce čítať čo píšem, tak načo reaguješ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno čakal som že mu to vyvratiš, ale ty nie :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je z prvého odstavca jasné prečo tie linky hladať nebudem. Wendak ma tak isto obvinil z toho, že ževraj staviam NV na nejaký piedestál. Tiež bez dôkazov. Tie asi nikoho netrápia. Plus keby si sa dočítal do konca môjho príspevku, tak sám píšem, že som možno zbytočne v tomto prípade zovšeobecnil. Nie som ale jediný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak AMD by zdražit měla. Protože právě teď jsou to vesměs samaritání. Všichni výrobci čipů jedou na 60%+ maržích, AMD je na polovině.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, dobry, takze jsem tady byl uminuskovan, aby se zjistilo po case, ze jsem mel zase pravdu a ze Intel je dneska konkurencni jen diky Core i7-7700K a lidi co chtej Intel zoufale cekaj na Core i7-8700K nebo nekteri i presli k AMD a kupujou RyZeny.
Tak doufam, ze ti, kteri minuskovali, si uvedomi, jak se oni mylili!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Po příchodu Ryzenu byly prodejné od Intelu jen dva procesory. G4560 a i7-7700(Ká neKá). Mínus jsem ti určitě nedal, sám to vidím stejně. Jsem zvědavej co si Intel připravil na letošní předvánoční trh s řadou 8xxx. Budu kupovat kamarádovi herní PC s omezeným budgetem, tak jsem celkem zvědavej jak se to vyvrbí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi na jaky procak budou prachy, G4560 je urcite super, ale pokud uz to ma byt k nejake lepsi grafice, tak trochu pochybuju, ze mimo highend i7 a R7 bude neco vyhodnejsiho nez R5 1600.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel chystá tříjádrové Pentium G5670 :))))))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Miluju tyhle "ze jsem mel zase pravdu" lidi. Nedávno jsem Crhovi doporučil návštěvu psychologa/psycholožky a tobě doporučím totéž. V raných stádiích s tím ještě jde něco dělat ;))

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

tohle uz je pokrocile stadium ... s tim uz asi nic.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsi to psal, tak jsi psal obecně známou věc, která asi došla každýmu z mozkem v kebuli.
Mínuska ti dávaj lidi z principu, protože to už pár měsíců spamuješ trolloviny.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"Intel je dneska konkurencni jen diky Core i7-7700K"

...protože notebooky a servery se už neprodávají. ;D Oh, wait...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CPU divize jede, o tom žádná. Taky se do ní oproti GPU divizi poslední dva roky lilo většina peněz. Jenže podle mě na tom není ani ta GPU divize tak bídně jak by to vypadalo. Polaris se prodá co se vyrobí a i když má AMD nasmlouvaný ceny za čip pro výrobce, určitě může navyšovat produkci a s tím snižovat cenu každého křemíku co jim GF vyrobí a věřím že výrobcům grafik prodají vše. Veg je málo, ale tak nějak věřím, že je to kuli tomu že není v miningu tak vydělečná jako polaris a ve hrách je nic moc (to by bylo na delší článek) a těch pár profíků co v ní vidí zajímavý potenciál je nezachrání. Výroba Vegy je odsunutá na druhou kolej. Stejně stále ladí ovladače a tak šíření Vegy a nedoladěných ovladačů by jen zbytečně házelo spatný dojem na AMD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"CPU divize jede, o tom žádná. Taky se do ní oproti GPU divizi poslední dva roky lilo většina peněz."

Jaký je to přibližně poměr?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Momentalni hlavni problemy v PC bych videl:
1. NVidia neni nikym tlacena, aby predvedla Volta generaci co nejdrive a mimo NVidia neexistuje highend GTX1080Ti.
2. Ceny pameti a SSD disku, ktere misto aby klesaly, tak jdou nahoru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak Huang sa vyjadril tak ze Volta nieje preto, lebo je ten novy proces kua drahy. ale verim, ze by sa na trhu naslo par jedincov, co by kupili Voltu nech to stoji, co to stoji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ceny SSD diskov síce stúpajú, ale ich kvalita "utešene" klesá.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí je možné pořád pořizovat kvalitní Samsung SSD.

Prostě nekupujte levné bazmeky, co mají IOPS na papíře, nebo je nemají vůbec. Problem solved.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vega už dělá běžně 44mhs v Ethereu. Číňánci v top farmách už laborují s BIOSem a dělají si custom úpravy timingu vram apod. Tyhle úpravy a výsledná rychlost se nikdy nedostanou na veřejnost, protože to je tvrdý konkurenční boj o max hashrate.
Vega je už velmi dobrá pro mining!
http://wccftech.com/amds-rx-vega-64-etherium-mining-248-watts-of-power-d...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konečně má AMD produkt, který tlačí na Intel na snížení cen. Jen tak dál. Jsem sám zvědav jestli se AMD něco podobného povede i v segmentu CPU pro notebooky - vždyť chtít za notebook s i3 skoro 500€ a do levných ntb cpát lenivé Atomy přeznačené na Pentia je drzost. Takže doufám, že AMD s mobilním Ryzenem rozhýbe stojaté vody i v tomto segmentu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ty "levna" N Celerony a N Pentia sou svinstvo a to prosim ukazkove, shitave preznacene, obstarozni a na jadro slabe Atomy ktere po Intel-u nechtel nikto, nejprv je vyvinul pro tablety, ty ale zhltla generace ARM, tak je proznacil a prodal, dobre si pamatuju jak s tim vysli prvni Netbooky s Win7 a byl to des!, i nejslabsi Celeron postaveny na architekture Core je sviznejsi nez posledni vydobytek shitaveho Atom-u kterym je uplne jedno jestli jedou se 4 nebo 8GB RAM!, kdyz chce dnes clovek normalni procesor, jinak nez po Core i3 sahnut nemuze!, Core i7 je zas ina kava, v ere architektur Sandy/Ivy Bridge to bylo vzdy nativni ctyrjadro/8 logickych jader, dnes je Core i7 bez pridomku HQ dvoujadro a tak oproti Core i5 prinasi prd, jo +2MB cache navic a zakaznik poser se ale nejdriv nam zaplat +200€. Intel mel 5 roku aby kompletne rozdrtil AMD ktere s Bulldozerem trhu nekonkurovalo, a co s tim udelal? zmrvil sam sebe pro prilisnou osobní nenazranost!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby Intel dohnal AMD ke krachu a zbyl by sám, tak by se začlo řešit třeba rozdělení monopolního Intelu na několik částí. Myslím, že Intel by raději AMD půjčil hromadu peněz, aby fungovali dál :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni Němci byli vždycky divní (stačí pročíst historii tohoto národa za posledních 100 let - pro nechápavé, to byl FTIP), ale toto celkem chápu.

Elektronika tam stojí méně/stejně jak tady a platy jsou jinde, takže chápu ignorování skvělých nových Pentií, i3 šla do kopru všude a poměr cena/výkon je zatím na straně AMD. Takže proč ne. Situace Athlon/Athlon XP se nám opakuje. Tak ať to vydrží ;))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen prinesl vicejadra za polovicni az tretinove ceny, zachoval pajeni jader k IHS, jeho IPC je rovne poslednim generacim Intel-u, zere mene jak konkurence, vsechny modely sou odemcene, k procesorum je pribalovan vynikajici Wraith chladic, byl s ovladaci pro zakladni desky vydan i samostatny profil pro OS Win7/10 pro rizeni/spravu vykonu procesoru, zakladni desky se socketem AM4 vydrzi s kompatibilitou nejmene do roku 2020 co potvrdila i samotna AMD takze zakaznici dnesnych 14nm Ryzen-u si do nich v budoucnu budu moct osadit jak vyrobne(7nm/7nm+), tak generacne modernejsi nastupce Ryzen-u(Zen+/Zen++), uz stredni cipset B350 pohodlne obdela i nejvykonnejsi Ryzen 7 takze neni li zakaznik OC maniak nebo nepotrebujeli na zakladni desce sirsi vybavu, neni nucen kupovat drahe modely k sestaveni pocitace pro praci nebo na hrani her. Ryzen toho prinesl za nizsi porizovaci naklady neporovnatelne vic jak usnulej Intel ktery jako odpoved nan vydal pastovane HEDT procesory a ted premysli na 6-jadernym procesorem v mainstreamu ktery byl jiz ale davno porazen modely Ryzen 5 1600(208€) a 1600X(240€), Herculese v pomeru vykon na watt udava jasne 8-jaderný Ryzen 7 1700 ktery je prosim 65 wattovy, stoji peknych 310€ a jeste k nemu zakaznik dostane RGB chlazeni Wraith Spire, samozrejme je odemceny a zvladne DDR4 pameti v zakladu na 2666MHz, se skusenejsim majitelem v pohode pres 3000MHz+.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ad odemčené CPU. Tím si AMD podkopává vlastní produkty. R7 1700 je nejprodávanější protože s OC se v podstatě srovnává s vyššími modely které lidi tolik nekupují. Za další, celkové OC je minimální, 4GHz s Ryzenem je pro mnohé i zkušené HW lidi problém dosáhnout tak aby to bylo stabilní všude, stejně jako paměti. Reálně tak nezřídka lidi končí na 3.8-3-9GHz.

Ad více jader... Drtivá většina uživatelů to nevyužije. Naopak uvítají méně silnějších jader. Výkon přetaktovaného jádra ryzenu končí tam kde začíná výkon nepřetaktovaného Intelu, po OC má tak 25% navíc. Proto 7700k stále patří k nejprodávanějším CPU, i když za tu cenu mohou mít lidi 8c/16t R7.

To že desky se socketem AM4 vydrží dlouho je sice fajn, ale pokud si dnes člověk koupí desku a za třeba 5 let bude měnit CPU, pravděpodobně vymění i tu desku, i když to bude stejný socket, třeba budou nové paměti, nové sloty, které člověk bude chtít využít. Nevidím tak velký problém v tom že s CPU koupím i desku.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

"Nevidím tak velký problém v tom že s CPU koupím i desku."

A ja nevidím dôvod dávať každý rok 600€ za novú dosku len preto že Intel vymyslel ďalší socket. Áno raz za 5 rokov som ochotný vymeniť aj MB.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud koupíš CPU vyššího výkonu, nepotřebuješ měnit klidně 3-6 let, což bylo poslední dobou zvykem. Kdo nepotřebuje taktovat, stačí mu deska mezi 2-3 tisíci. Jinak může ještě hodně dlouho provést upgrade na starší platformě. Takže argument s deskami je trochu úsměvný. Pak už ti to vychází na těch 5 let že ? Je pěkné, že se teď bude moderní honit za více jádry. Ale ani Ryzen se už nyní výkonem ve hrách nechytá na 4 jádro 7700K. Intel vydá Coffe Lake a může být zase vše jinak. Tak ať si ještě AMD užívá, gigant Intel zaspal, ale nebude spát věčně..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a proč by se měl kupovat higendový cpu za 12 tisíc když nyní bohatě stačí 4c/8t za pět tisíc? Za dva roky se tam šoupne osmijádro a frčí se vesele dál bez problémů s reinstalem a překopáváním jak systému tak celé bedny. Stačí odkrytovat, odemknout chladič, očistit, vytáhnout procesor, dát nový s nanešenou pastou, vrátit chladič, zakrytovat a jede se. Minimální zásah do chodu OS a časově za čtvrt hodiny pc opět běží i s případným přidáním RAM.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

> Pokud koupíš CPU vyššího výkonu, nepotřebuješ měnit klidně 3-6 let,

To jsem udelal, a zjistil jsem ze presto potrebuji koupit novou desku zhruba za 3 roky. Totizto MB jsou jaksi cim dal vic shitove.

Na rozdil od Redmarxe, ktery tvrdi ze Gigabyte je shit a ostatni jsou dokonalost sama, ma zkusenost je ze vsichni delaji desive shity.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

JirkaK nepřekvapil. AMD prostě dělá všechno špatně. (asi proto prodá v germánii nejvíc cpu) :o))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzhledem k tomu, že se CPU celkem povedli, tak prodat je je sranda. Složitější je nastavit cenu tak, aby měla maximální příjem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekteri diskutujici (napr. JirkaK) se proste nemeni...a budou neustale opakovat stejne prihlouplou a omezenou pisnicku dokola a dokola, kterou uz tady postovali asi tak 50x.
....proste gramofon :D

ps: jeste tu chybi jeho letecky simulator, ktery jede na jednom jadru, jako dokonaly priklad toho, ze vlastne staci jedno "silne" jadro ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

> jeste tu chybi jeho letecky simulator, ktery jede na jednom jadru, jako dokonaly priklad toho, ze vlastne staci jedno "silne" jadro ;)

Tak nebudes prece tak nesportovni ze napises dodavateli softwaru at si svuj shitovej software opravi, kdyz to muzes poresit jednoduse a koupit topne teleso od Intelu a k tomu tovarnu na tekuty dusik, hura trilion gigahercu here i come :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

+1
:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, paměti... Už jsem se z počátečních 2133 postupně přes tři nové verze UEFI dostal na 2800 z celkových 3000, takže už tam budem. :-) Ale jinak máš samozřejmě pravdu - dobré je to, že už se to vychytalo a dospělo to, což je další bonus.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle těch grafů mi spíš vychází, že i7 7700k má pořád +- stejné prodeje a AMD získalo na úkor i5 a obdobně výkonných procesorů..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

otevrel jsem to v irfanu a vychazi mi 167 pixelu pro brezen a 134 pixelu pro srpen.. nemusi to bejt uplne presny, ale vic nez o 1-2 se to lisit nebude.. takze v breznu prodavali o ctvrtku vic nez ted..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není třeba měřit pixely, tady je původní zdroj, kterej má i tabulku s rozpisem počtů u jednotlivých modelů (třetí obrázek). Core i7-7700K podle toho poněkud kleslo, v srpnu už se prodalo víc R5 1600ek.

https://imgur.com/a/O2O5C#JhUf0ys

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno tomu odpovídá, že nejprodávanější je Ryzen 5 1600, který přímo útočí na i5.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve čtvrtek mi došla AMD RX 580 4Gb. Koupil sem jí za 6512kč.. V Alze mají tu samou skladem za cenu přes 9000kč...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Muzu vedet kde? :)
ps: jedna se mi o seriozni zajem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mohu se zeptat, kdy jsi ji objednával? Předpokládám u Digitoru, díky za info

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://graficke-karty.heureka.cz/sapphire-radeon-rx-580-nitro-plus-4gb-...

Tam kde je nejlevnější a žádný problém není.. Jedu se sníženým napětím 1V při 1340Mhz. Spotřeba 120W

Psal sem to jen z důvodu toho že někdo říkal že AMD mění ceny ,to je sice možné ,ale nejvíce si ceny mění prodejci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Diky, objednal jsem :)
Jsem zvedavy kdy to dojde

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dávám Redmarxovi mínus, protože i7 7700k je po vydání šesti až osmijádrových Ryzenů o cca tři tisíce předražená. Diskutovat o tom nebudu (Intelu se ještě k tomu horšímu výkonu ohýbají a mají pastu šedivku), jestli na mě začne útočit, tak mu dejte další mínuska, protože ho to hrozně žere - počty si píše do deníčku. Předem děkuji za ochotu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Core i7 - 7700K neni nic jineho nez prodrazeny nekvalitni šmejd, jadra k IHS ma nepajena, zakladovy substrat ma orezan o -1/3 cili zakaznik nemuze na jeho chlazeni pouzit tuzsi chladic, navic jestli chcete 7700K taktovat je nutno ho nejprv "zapajet" tekutym kovem nebo tu podivnou shitáckou pastou nahradit kvalitnejsi MX-2 cimz ale prichazite automaticky o zaruku, k cemu pak takovy procesor? na nic. Za 330€ co ctyjaderny 7700K stoji mam 8-jaderny Ryzen 7 1700(65W) jehoz cenovka je 310€ cili jeste 20€ usetrim a hned v zakladu mam z neho vyssi vykon + do budoucna po-jede pekne protocit, o tom ze min zere jak 7700K(91W) to bez debat, navic 7700K nema pribalen ani zakladni chladic, ukazka nenazraneho Intel-u v cele sve krase, jen dokurvit a draze prodat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Věřím jen statistice, kterou si zfalšuji sám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...prodával jako větu údajně řečenou Winstonem Churchillem sám mistr propagandy Třetí říše Joseph Goebbels...

Ano, je nutné podotknout, že se tato věta zapsala do historie, byť je přisuzována špatnému autorovi ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji autorovy si přečíst tento článek. https://www.cnews.cz/jak-dobre-se-prodavaji-ryzeny-v-srn-maji-pres-50-tr... Je zde krásně vidět, jak lze nasat jednu zprávu dvěma způsoby. Prostě bombasticky jako tady, ostatně jako vždy když jde o AMD. A nebo reálně a vysvětlit všechny souvislosti....

A teď do mě:))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že je to v retailu je naprosto jasné, jelikož se jinde Ryzen zatím neprodával, první OEM Ryzen produkty jdou do prodeje až teď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.