Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Všem výrobcům počítačů propadly prodeje, výjimka je jediná: Apple

Redakcia: V com su prosim Vas udavane tie predaje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

díky z upozornění, doplněno (je to v tisících)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Či nebude dôvodom najnovší OS od MS..

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Taky mě to napadlo, jaký podíl na tom může mít MS se svým umarněným posotojem nenaslouchajícím zákazníkům (W8, 8.1, W10).

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Zo všadiaľ ide ako MS svojou 10tkou všetko "valcuje" a pri tom pred PC klesá. Či to oni neinštalujú do tých Mekov ?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Můžou si za to sami. Vyrábějí zmetky nebo naprosto dementní konfigurace a nebo si to nechají zaplatit. Zrovna včera přišel požadavek od 60+ let staré paní že by chtěla notebook tak do 12 000Kč s DPH. No babo raď.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Za tu cenu jedine nejaky kvalitni repas. Tusim v lete jsem za tu cenu doporucoval nejake Lenovo s i3 na 2,4Ghz a 7200 otackovym diskem, kde jsou ty casy.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A takový požadavek je problém? Zrovna tohle mi přijde úplně v pohodě.
Zhruba totéž jsem řešil někdy předloni, výsledkem byl nějaký HP, tuším 650 bez OS plus Ubuntu, vešlo se to s rezervou pod 10 tisíc (varianta s Windows by vycházela nějak lehce přes 10 tuším).

Funguje zatím k plné spokojenosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to je presne ono.Jesen-vianoce 2014 bol presne ten zlom kedy do 500,-€ nebol problem sa prehrabavat medzi slusnymi intel procesormi az po sem-tam i5, v tom case sa to zlomilo a na jar 2015 do teraz bola vacsina zasrana sunakmi Intel C a P Nxxx. Takze teraz, ked chcem vyberat nieco vykonom podobne ako s pred 1,5 roka tak sa musim posunut do 600 - 800 € ... a to je ten pruser ....

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

http://www.okay.cz/lenovo-ideapad-100-80qq00cdck/#nopop neříkám že konstrukce něco extra, ale 4 roky to v pohodě vydrží. a jseš na 370eurech.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Disk nema uvedenu rychlost, cili 5400 otacek, jen 2 USB a jeste tesne vedle sebe, takze casto pujde pouzit jen jeden, 100Mbit sitovka, ktera byla zastarala snad pred 10 lety.. tohle je maketa, ne notebook.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ta síťovka je překlep. Usb budiž. A disk si můžeš koupit jaký chceš, dokonce ani nepříjdeš o záruku. Tím jen chci říct, že je blbost, že rok a půl zpět byli k sehnání lepší notebooky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vite snad o necem srovnatelnem dnes? Mimochodem tohle bylo i s Windows, tusim Lenovo E540. Dneska za 12 000 pomalu jenom zastarale Atomy, byt s novym lzivym jmenem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

TVL, delas si prdel ne? Ted byl nekde v akci yoga anypen za 4000 ..... za 5 - 6 koupis slusny 2v1, do osmi rozhodne! .... do 12ti se musis vejit s poradnym monitorem, klavesnici i mysi a to i pokud jsi uplny debil:o)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si vždycky říkal kdo tyhle věci s nulovou hodnotou kupuje, a ejhle :) Co už máš ten tablet s 1GB RAM a atomem ? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jakou nulovou hodnotou? Namatkou https://www.alza.cz/hp-pavilion-x2-10-n108nc-32gb-sunset-red-d3936476.htm
A to se divam jenom po 2v1 s lepsim CPU, nejakou pameti a od nejake solidni znacky ..... chapu, pro duchodce na web je 2v1 s x5kou brutalni overkill, ale kdyz ma tak stedry rozpocet, tak proc ne?
Normalne bych se dival po klasickem notasu max do 5ti tisic.
Jo, ten 1GB RAM neni limitujici u W8, vse jede v pohode, web, multimedia, photoshop .... to neni nejaky bolehlavoid, ale ma dost mizernou wifinu a nejde soucasne nabijet a pouzivat USB, prave to tu pajim, tak snad se zadari:)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jen že každej takovej krám nechce. "x5 Z8300" je jen těsně nad úrovní nejhorších DualCore uvedených někdy v roce 2009. Když bude na stránce víc flash nebo streamované hd video tak už se procesor zapotí. Neřekl bych že je to "overkill". Viz http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php pro lidi co si to chtěj porovnat.
Co se týká úložiště, no 32GB na Windows 10? ... zákaladní instalaci a čučítko na internet asi ano. Jinak ne!
A co se týká LCD a velikosti? Víš co znamená slovo důchodce? .. .to je starší člověk co už většinou trochu hůř vidí a ty cpeš desítku s 1280 rozlišením. Tak to pochybuji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejaky synteticky benchmark ...... myslel jsem, ze jsem v diskuzi na trosku odbornem webu .....
Je videt, ze nevis o cem mluvis, nekdy si zkus nejaky tablet s baytrailem, myslim, ze si dvakrat lisknes.
32GB na w10?:o) Mam tu 16GB tablet a W8 zabiraji 3GB ..... co bys na to chtel jako cpat? 32GB na system, zakladni + nejake pokrocilejsi programy staci s velkou rezervou. Nikdy to nevidel, ale uz je pan odbornik:o)
Samozrejme tam nemuzes ukladat terabajty filmu, od toho jsou NASy, domaci cloudy, externi disky atd .....
A nic nerikam, muzes koupit za pet, sest litru nejaky zderb s klasickym terovym diskem .....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Diit trošku odborný web? ... sice si děláš srandu, ale diit je převlečené zive.

Jinak bych rád viděl nějaké provnání kterým zadupeš argument o žalostném výkonu protože nemáš pravdu. A pak ses zapoměl vyjádřit k bodu ve kterém cpeš důchodci minimotebook ty chytráku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jake porovnani? Zkusenost! Vetsina webu se seka/neseka na Z3735 daleko min nez ve firefoxu na i7-860 ..... a dej si to do toho sveho benchmarku:o) Je to o vic jak pul dekady novejsi CPU! Ale to nema smysl vysvetlovat zabednenci, proste si vybirej podle tututu benchmarku a mas to ......

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Promin, ale porovnavat i7-860 vs mizerny Atom je fakt mimo. Mam k dispozici oboji a je to vazne neporovnatelne. To i7 860 je stale vyborne pouzitelne i na narocnou praci, ale ten Atom narazi na sve limity i pri bezne office praci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vemu treba stranky tvhovna.cz ....... na i7-860 nepouzitelne sekane, na Z3745 naprosto v pohode ...... to same h264 video, na atomu plne akcelerovane, na i7 vyzira jak svina ..... ale tak mam to tu pred sebou, tak nevim, proc se vubec bavime. Problem je, ze tomu nerozumis a beres nejaky netbook s prvnim atomem, to je pak tezke. A samozrejme, hruby vykona ma ta i7 i dnes vyssi ..... ale kdyz jde o nove instrukce a technologie v SW, ktery to vyuzije (jmenovite prohlizec, multimedia, hry), tak je ten sedmilety naskok atomu neuveritelne znat .....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu hodnotný příspěvek, dík. Netušil jsem, že je to až takové.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

hmm, Apple, a copak je v tom růstu zahrnuto? Jen stolní pc a notebooky nebo i mobilní havěť??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tablety a mobily se tam nepočítají, mobilní počítače ano

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

osobně tohle vůbec nepovažuji za problém. Ony ty jejich PC sestavy, co nabízejí, jsou většinou buď domrvené a nebo dost předražené.
Když tomu člověk rozumí, tak si vždy sestaví něco lepšího sám (a levněji).

Nedivím se, že si lidi kupujou celé PC sestavy čím dál tím méně.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Uz aby slo stavet svepomoci i notebooky ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ted jsem zrovna opravoval HPcko, ve kterem (po vraceni systemu do bodu obnoveni o par dni zpatky) se do systemu vubec neslo prihlasit. Problem zmizel po odinstalovani "HP Client Security Manager"... vzhledem k tomu mnozstvi h*vnowaru co posledni dobou vidam u HP, zacinam premyslet jestli jde jen o obycejnou neschopnost, nebo zamer.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na DSL.sk to rozoberali tiez, a zhodli sa na tom, ze tam nie je zahrnuta cast manualne skladanych PC, predaje konfigurovatelnych zostav. A vraj niektore herne studia tuto statistiku vyhlasili ako zbytocnu, pretoze predaje hier a pocet pripojenych novych hracov sa im zvysil.

Problemom zlej predajnosti vidim trend pohladu na zakaznika. Tie firmy si myslia, ze sme idioti. Sice sa im dlhodobo dari BFU odrbavat:
- rozlisenim obrazovky az HD (teda nie FHD),
- mensou vahou na ukor baterie - celkovo;
- kombinaciou mensou bateriou koli vahe a pritom zaclenenim nepotrebnej CD/DVD/BD mechaniky a diskretnej grafiky, pripadne klasickeho HDD na ukor lahsieho SSD,
- dodrbanej klavesnici (ultra mini sipkami, zhorsenim klavesnice ohladom pocitu pisania)
- ukrutne najmensim moznym chladicom voci vykonu CPU + GPU
- poddimenzovanym adapterom, ktory pri vyuzivani vykonu a sucasneho dobijania nema sancu vydrzat 2 roky

Nie vsetci si vsetko uvedomovali. Niektori len nieco z toho. Lenze po prichode FHD smartfonov, FHD tabletov ... im pride stary dobry HD notebook ako mechanicky pisaci stroj. Pritom casto ten smartfon stoji menej ako najlacnejsi notebook.

Ked som pisal do shopu predavajuceho vyhradne ACER, ze preco ma 2 roky stary notebook vydrz 6 hodin, a 1 rok stary ma uz len 4hodiny vydrz, pri tej istej konfiguracii len s novsim uspornejsim procesorom (Richland vs Kaveri). Pritom dizajn notebooku bol identicky! Odpisali mi, vraj zakaznik chce lahsi notebook. Ja som im napisal, tak mi tam dajte tu vacsiu bateriu a vyhodte odtial DVD/BD mechaniku, a vyhodte mi odtial nepouzitelnu diskretnu graficku kartu s vykonom o 20% vyssim od integrovanej a pri 25W spotrebe navyse! Ze oni nemozu a to vraj nie je ich problem, ze to je problem vyrobcu - teda sa mam obratit na ACER. :-) Viditelne spatna vazba nikoho netrapi - ani predajcov. Teraz naplakavaju.

Z Lenova mam informacie: Este pred letom 2015 sa stazovali, ze maju v Amsterdame na skladoch 700 000 notebookov (2014), ktore zakaznici (predajcovia) zajednali, ale odmietli prevziat, alebo ich do par dni vratili nerozbalene.
Na jesen 2015 sa chvalili a oslavovali, ze vyrobili uz 1 milion notebookov (2015) - moj zdroj samozrejme dodal... cha... ale to nam uz nepovedali, ze kolko z nich predali! Urcite ich maju zasa po skladoch.

Aj ked cez leto robilo Lenovo prieskum trhu byvalych uzivatelov IBM Thinkpadov (google retro thinkpad survey), kde zistili obrovske a prekvapive nezrovnalosti v tom, co zakaznici skutocne chcu oproti marketingovemu oddeleniu, tak zatial sa z ich statistik nic neodzrkadlilo v ich ponuke.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Jojo. V podstatě to je dobře, že poměrně levné tablety se svými HiDPI displeji a +-10h výdrží útočí. Konečně se ten strašný marast mezi notebooky pročistí a třeba zase vznikne nabídka která dává smysl.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Se třeba u HP nemůžou divit. Né každý si koupí za 15 000,- PC s AMD APU doplněněné o super COOL 4GB DDR3 Nvidia GTX 745 grafiku. Pro pořádný pařany samozdřejmě nabízej ještě trhač asfaltu v podobě i7 doplněnou o stejnou grafiku za 25 000,-.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Koukam ze tento supervykonny herni PC za 16.000 Kc od HP je skutecne legendarni :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tohle prostě nejde zapomenout, navíc jsem na to vídal denně reklamu v metru.
U mě je to navíc umocněný tím, že znám člověka co to koupil. :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Za propad pocitacu muze:

-stale dostacujici vykon procesoru Core 2 Duo a Quad, kdo vlastni E8400 nebo Q6600 nema duvod prosto menit, pri SandyBridge detto, AMD kdo vlastni Phenom II X4 nebo lepe X6 je natom podobne, ma to PCI-Express 2.0 generace, staci prohodit externi grafiku za novsi/vykonnejsi, popripade PSU a jedete spokojene dal bez nutnosti reinstalovat celej operacni system

-lajdackost Intelu, co je dobre prodava jeste nekvalitnejsi(-1/3 substratu pro CPU u generace Skylake) a draz, bez chladicu, bez moznosti zpetne kompatibility(ze si kazdy vul kupi novy board...) a s tak minimalnim rozdilem medzi generacemi architektur co se tyce vykonu, k prikladu Haswell-Refresh vychazi na IPC jeste lip nez nepovedeny Skylake a nepraska a min stoji a jedou k nemu DDR3 a 4K iGPU takovy procesor nepotrebuje, o mobilnich N picovinach nema cenu psat vic, sou to sracky

-Windows 10, ano ta slavna 10 zadarmo ktera uz od sveho vydani prosla tolika tuhyma opravama cimz uzivatelum zacali miznout jejich programy, nastaveni nebo jim rovnou pracovni plocha nenabela a ted babo rad, jelikoz u sestav novych se snazi prodejci nasilu tlacit 10 lidi to proste nechteji a ty co to koupi je okamzite meni za 7, abych si proste sral do sveho soukromi a jeste si za to platil a navic za nedodelek, na to jim nasrat hlavne kdyz se 10 agresivne nuti vsem bez ohledu jestli to je domaci nebo firemni PC, celkove jestli to lidi chteji... jednoduse v Microsoftu ciste a ukazkove zdebilneli

-Kvalita novych her je na urovni pro dementy, prim hra vysoka grafika a efekty, dal nic, zadna logika, zadne dobre ovladani(Fallout4), zadna kvalitni hudba, nic co by za to stalo a kuli tomu maji lide kupovat nove herni stroje a jeste dat za nepovedenou hru 45-60€? se prosim probudte

-Zadna ostra konkurence ze strany vyrobce procesoru AMD k Intelu a 4 leta nam mirne vylepsujici ale stale ten jisty 28nm proces v roli GPU, uzivatel proste kdyby i kupovat chtel bud narazi na rozdil v IPC na minimu nebo zadnem a vykonnejsi grafickou kartou/vic karet si koupi ty co nutne musi hrat ve 4K rozliseni, takovych ale mnoho neni nakolik se jedna o tucne castky, prodejce proste nespasi a ani dolovani virtualnych men uz neni v mode

Zlate Windows XP a 7, doba kdy zkvetaly.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Od kdy se v PC pouziva externi grafika? Jako vim co myslis, ale zni to hloupe. Grafika je bud integrovana, nebo dedikovana nebo ojedinele opravdu externi kdyz se tohle objevilo jako exoticke reseni pro nektere notebooky. Externi je treba usb DVD palirna a podobne.

K ostatnimu se ani nema smysl konkretne vyjadrovat, porad ta stejna nudna, pesimisticka pisnicka dokolecka dokola :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nefňukat :) Upgrade z E8400 má smysl, asi po 8 letech jsem přešel na nový stroj a rozdíl je velmi znatelný. Co se týče her tak to už vůbec není pravda, je jich obrovské množství a jsou velmi různorodé, najít kvalitní titul není problém a to ještě nevyšli tituly jako Star Citizen, Kingdom Come etc. I když člověk nehraje tuposti typu F4 své si najde.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono tu viac menej bolo vsetko spomenute. Vykonne desktopy si domov dnes uz kupuju prakticky len hraci a ty co chcu/potrebuju doma pracovat. Lenze zasa hry, vdaka poslednej generacii konzolo a castemu portovaniu, su dnes pomerne nenarocne na vykon takze clovek si postaci s rovnakym zelezom aj par rokov. Co je v podstate aj dobre.
To co je hnus je neustala obmena standardov a patic/konektorov. Respektive pri dnesnej pomerne dlhej vydrzi hw koli nizkym narokom, jediny dovod na vecsi upgrade moze byt ze nieco na desktope odide a uz za to nebude nahrada alebo sa neoplati.
Co sa tyka notebookov tak to je nizke rozlisenie diplayov, podivne konfiguracie, naopak pomali polrocne upgrady modelovych radov ale menia sa len kozmeticky pripadne sa vymeni CPU na aktualnu intelcku radu. Co je sice pekne, lenze vecsina vyrobcov sa automaticky vykasle na podporu starsich modelov (ovladace pre aktualne os), tak isto ten vykon novych cpu je minimalne diskutabilny.

Otazne je preco sa ten PC trh dostal do takehoto stavu. Ja mam pocit ze v ramci "poludstenia" a presadzovania imidzovoeho a designerskeho pristupu (ala Apple) zacali do konfiguracii viac kecat prave marketaci/designeri namiesto technikov. Lenze PC bolo odjakziva domenou prave technicky zameranych ludi. Netvrdim ze PC ma vyzerat ako labolatorny stol bez stipky designu ale dnes je to uz uplny extrem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zmena patice je jediny zpusob, jak zarucit ze lamy nebudou cpat nove procesory do starych desek, jejichz chipsety je nepodporuji. To se proste jinak udelat neda.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No to vis, pote co tradicni vyrobci PC zjistili kolik ze to vydelava Apple, zacali se po nem papouskovat a mysleli si ze staci udelat 15mm tenky kram s frikulinskym designem a budou taky vydelavat tuny $$$. A po nevimkolik letech jim furt nedochazi, ze si akurat kopou vlastni hrob, protoze Apple NEJSOU ani nebudou...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jedna se jenom o PC + notebooky + chromebooky (LOL).
Dotykove 2v1, ktere jsou defacto dnes nahradou za notebooky, tam pocitane nejsou ..... takze je asi celkem jasne, proc ten pokles.
Apple nic takoveho nema, ale i tak je docela usmevne, ze dokazal za rok prodat 20 milionu tech svych predrazenych sracek .... bud predrazeny a naprosto nekonkurenceschopny macbook nebo ten jeste predrazenejsi workstation .... typicke braindead iovce z jejich reklamy https://www.youtube.com/watch?v=VtvjbmoDx-I :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z ohryzku se stalo přesně to co jím dříve bylo označeno za nepřítele a proti čemu bojoval. Co největší omezování uživatelů a jejich násilné připoutání k platformě a totální stádovitost bez myšlení.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze proti tomu nikdy nebojovali. Apple vzdy parazitoval na PC ... delal jen par modelu, tomu ladil system a chvatal se, jak to ma vychytane (oproti tem stovkam tisic HW konfiguraci, kde bezela konkurence). Takze ze sve slabiny, delal vlastne konkurencni vyhodu. PC filosofie modularnich pocitacu jde primo proti applu a zasadila se o to, ze dnes mame pocitace vsichni. Byt to na applu, tak clovek dela dve prumerne mesicni mzdy kazdy rok jenom aby si koupil stupidni mobil ..... dve dnes, kdyby to mel apple pevne v rukou, tak na nej delame cely rok! Kazdopadne ten jablecny kult je neco priserneho ... jak se o Jobsovi toci filmy a zakladaji muzea jako o nejvetsim cloveku, co kdy zil, to je fakt perverze. Pritom nabizel leda neuveritelne predrazene sracky lidem, kteri to kupovali/kupuji leda proto, ze je to drahe a muzou se opajet radoby vyjimecnosti. Kdyz nekdo chce regulerne prodat ledvinu, aby mel na iphone, tak je treba zbystrit a zacit na to nahlizet jako na sektu. Vzdyt jenom Jobsovy prednasky .... do posledni chvile clovek nevedel jestli prijde Jobs nebo kouzelnik. Takove psychologicke toco, to by se nemusel stydet ani kaprfield .... kdyby jobs nemel apple, tak jsem o nem slyseli v dokumenty "smejdi" jak smeli duchodcum vysavace za osm petek na predvadeckach - je to uplne stejny psychologicky princip jakym prodava Apple. A kdyz se pripocte to, ze neplati ani dane a nechava to vyrabet detske otroky, aby na 700 dolarovem zmrdu usetril par centu, tak se neda Apple nazvat jinak nez zmrdstvem (proto bych si od nich nic nekoupil, jenom z tohoto lidskeho principu, kdy se ta firma chova jak nejvetsi zmrd pod sluncem).
Jobs pry vizionar .... co vymyslel? Tablet? O 10 let po tom, co jej predstavili jini? Dotykovy telefon? Jen 7 let pote? Absolutne hovno ... jedina inovace je, ze "new phone can't fit the old charged, this is your hero???":o) https://www.youtube.com/watch?v=nKhlfELohFw

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Selektivní uvažování je fakt hrozná věc. Pánové pánové, když tohle bude psát David Ježek, ok z jeho hlediska je to logický postoj, jakožto zastánce otevřeného software a různých aternativ. Ale z totálního vendor lock prostředí Windows pomlouvat Apple je tedy poněkud mimo. Fakt máte na výběr? Nebo už hezky poslušně máte Win 10, jak Microsoft káže? Takže taky ovečky, jakápak svoboda výběru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz je Apple takovej parazit , u koho to vlastne vyrabi? Foxconn, samsung ....... A to jako nikdo jinej u nich nevyrabi? Tyhle tvrzeni jsou krasne vyplachnuty mozky. Jiste kazdeho sere Apple jak to ,ze mu to tak jde! Co se tyka dani , Apple neni jedinny kdo vyuziva system Double Irish a take neni zdaleka jedinny kdo je v irsku. Staci se jen podivat kolik ruznych FA a z kolika odvetvi je registrovana v Irsku za tim samim ucelem. To ze je Apple velmi bohata Fa - znamena jen to ze se na ni dobre ukazuje.
Ohledne produktu? Ano jsou drahy, ale take nikdy Apple necilil na zakazniky z chudsich vrstev, a zda se ze se mu to vyplatilo.
Ano jsem asi debil ale mam iphone 5S mam ipad air a mam i apple Tv. vse dohromady to krasne pracuje.Zvlada to i myj 7 lety syn. Pro me je dulezitejsi to ,ze kdyz si koupim nove zarizeni tak velice jednoduse migruju ze stareho na nove a ve vysledku mam dve identicke dvojcata. vse se udela 1:1 .
Navic neznam ani moc lidi co si iPhone kupuji za plnou cenu, hodne lidi kupuje seconhand a to vetsinou od nas co mame upgrade u operatora. cili v lete me ceka novej iPhone 6S plus za nelidskych 170€ coz si myslim je dobra cena.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Teda v sedmi letech umět ovládat mobil a TV - není členem mensy?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ještě mě tak napadlo k té vaší formulaci... On Apple nikdy proti ničemu nebojoval. Je to prostě firma co chce vydělat, základní myšlenak byla jít na to jinak než korpporace. Takových firem dříve byl kopec, čas vyfiltroval Microsoft a Apple. Od té doby se z nich stala stejná korporace jako ty proti kterým se stavěli jako konkurence, nicméně dělat to jinak Apple zůstává a evidentně jim to ještě stále (obchodně) funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když uvážíme jak dalece technika pokročila, tak je jasné, že výroba komponent pro počítače dnes vychází na pakatel, ale zlodějští výrobci a pak prodejci by to chtěli prodávat za stále stejně vysoké ceny jako před lety. Když otevřete bednu počítače, tak je skoro prázdná a za ten vzduch chtějí od zákazníků 20 do 40 tisíc? Tak to jsou padlí na hlavu a proto zákazníci nekupují. Když se dnes podívám do jakéhokoliv elektrického přístroje, tak vidím jak je odfláknutý a je v něm nacpáno co nejvíce nekvalitních součástek. Nedávno jsem rozebíral poškozený monitor a v napájecím zdroji bylo asi 5 elektrolytických kondenzátorů v jedné řadě. Mezi kondenzátory na 35 voltů byly 2 na 16 voltů a světe div se, zrovna tyto 2 byly nafouknuté a prasklé. Že by to byla náhoda, to asi těžko. Výrobce to udělal schválně, aby si zajistil prodej dalších kusů. Když kamarádovi odešel harddisk, tak jsem sundal elektroniku a kontaktní plochy byly postříbřené a samozřejmě zčernalé. Kdyby to bylo zlacené, tak disk funguje bez chyby. A za takové klumpy chtějí velké peníze?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

gratuluji aplu k vynikajicim vysledkum. Je to prekvapive, vzdyt podle zdejsich "odborniku" prece prodava predrazene smejdy s nulovou inovaci. jak je tedy mozne, ze jako jediny roste? to musi byt nejake zido-zednarske spiknuti, to neni jinak mozne. Anebo to mozna az tak predrazene smejdy nejsou a lide jsou s nimi mozna dokonce spokojeni a proto si je radi koupi znovu. a kupuji si je mozna rpave proto, ze apple jako jeden z mala vyrocku skutecne inovuje a pouze nekopiruje, jako to delaji ostatni od neho: integrovana vysoko koapacitni lipo baterie, multi touchpad, retina LCD, ultra tenky MBA, celokovove sasi, ultra rychle PCI-E SSD (to dodnes nema skoro zadny jiny vyrobce), vysoka integrace ktera vede ke snizeni velikosti a hmotnosti a ke zvyseni spolehlivosti, inovativni tiche chlaze a tak bych mohl pokracovat dal a dal....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.