Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Valve dává světu volně k dispozici překladovou knihovnu z Direct3D na OpenGL

Aj táto informácia ohľadom linuxu je zaujímavá:

http://www.dsogaming.com/news/crytek-brings-full-native-linux-support-to...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To ano, pise se o tom skoro vsude.
Prijde hned nekolik cryengine her, jsem zvedav na pristi tyden.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linux je PRIORITA?
Ehmmm? To jako ze není pro Valve nic dulezitejsiho, nez Linux?
Ehmmm?

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Tos nevedel? Vzdyt se o tom vsude pise, stejne jako, ze crytek ma uz roky multiplatformni engine:o) Novy crysis na linuxu uz si udajne objednali vsichni (tri) platici zakaznici s linuxem na desktopu s HW, ktery to utahne:o)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

To nieje pravda, ja som si ešte nič neobjednal. Takže ak máš tú trojku niečím podloženú, môj nákup bude znamenať 33% nárast :-P

Kam sa hrabe nejaký Windows.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To že je linux teď priorita, neznamená že není pro valve nic důležitějšího. Je spousta více nebo méně důležitých věcí pro Valve ... a podle potřeby to řešit mají různou prioritu.

Nicméně tohle je vám přeci jasné, nejste úplný blbec, jen demagog ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Skvele, jsem velmi rad, za to co se stalo a jak to pokracuje. Valve je proste jednicka.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze jsem se tu uz vypracoval :-) Dostavam minusy jen ciste za jmeno, super, to me vazne tesi...Neboť minus od blbcu jest tim nejlepsim doporucenim :-)

Btw jsem nezpochybnoval, ze Valve dela cosi okolo Linuxu, nakonec je to logicke. Ale ze by to byla jejich PRIORITA, jak se pise v clanku, no tak to teda nevim...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož se valve snaží prosadit steam OS a steam machines je pro něj prioritou č1 dostatek obsahu pro tuto platformu. to že nečteš nevíš nebo si to nechceš připustit je jen tvé mínus a jen za to dostáváš záporná hodnocení. A nepomůže ti ani přitakávání od místního Pepka Vyskoče.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

To jako, že má v plánu STEAM pod WIndows ukončit a nebude přes něj prodávat žádné hry nebo dokonce ukončí i podporu?

Věřím, že linux je prioritou v oblasti dalšího rozšiřování vlivu, ale že by to upřednostnili před udržováním Windows verze a atp.? Tomu může věřit pouze pár jedinců.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo neřekl, ani nenaznačil, že Steam s Win končí. Snaží se zbavit závyslosti na MS, což by měl udělat každý.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy by mel hlavne pochopit, ze diit se stal minoritni srackou, ktera pretahla nechvalne zname obecenstvo trollu z abclinuxu ...... pamatuju zajimave diskuze, ale to bylo v dobe, kdy tu byly zajimave clanky a ne Jezkovy vysiraci clanky o nejakem linuxu, ktery vlastne nikoho nezajima a patri na obdobne zumpy jako root nebo prave abclinuxu ..... holt kdo chce kam ....

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, dříve tu byly diskuze lepší, než se tu všude nacpal BTJ. Jenom tu troluje...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Jj, proto je tu vic clanku o linuxu nez na rootu a abclinuxu dohromady:o) To je fakt business plan jak cyp. Fakt nechapu, co je na tomhle serveru to deep in it:o) Asi zabyvat se okrajovyma zalezitostma, jsou dny, kdy jsou tu JENOM clanky o linuxu, pocitam, ze tak pulka az 3/4 clanku je tu o pul promile IT zajimavosti (a bohuzel snad pulka z nich jsou jen FUDy jednoho autora). Zajimala by me statistika navstevnosti a zastoupeni OS pote, co to tu prevzal Jezek a taky po te, co treba na cdr je vic jak pulka clanku o stupidnich hrach.
Udelejme anketu toho, kdo tu prispiva v diskuzich (at si udelame aspon nejaky obrazek) nebo kdo to vubec cte:o) At da pod tento prispevek minus ten, kdo tu ma na desktopu linux a plus ten, kdo tu na desktopu linux nepouziva a budem vedet hned, jaka zumpa se z tohoto serveru stala a z ktereho serveru pretahla diskutujici:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"...ktery vlastne nikoho nezajima..."

To, ze jsi nikdo, a ze te to nezajima, vime uz dlouho. Musis se neustale pripominat?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by linux byl opravdu obecnou prioritou (a ne, jak si myslím já "pouze" v oblasti dalšího vývoje) pak by logicky šlo vše stranou. Nebo si předtavujete pod pojmem priorita něco jiného?

Já prostě na tento newspeak(zde použit za účelem zvýšení atraktivity textu=bulvarizace) nejsem zvyklý a nehodlám tomu přizpůsobovat své myšlení a zbůsob chápání textu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"...by logicky šlo vše stranou..."
To je naprostá blbost. Zahodil by jste funkční Win řešení které vydělává? Určitě ne.

Priorita je přeci i vyzvednutí věci na vyšší úroveň zájmu. To neznamená, zahození všeho ostatního.
Prostě teď je třeba to či ono, věnujeme tomu více energie. Co je na tom k nepochopení?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já si prostš myslím, že prioritou je udržet v chodu stávající ekosystém(současní zákazníci) a linux je prioritou v oblasti dalšího vývoje(noví zákazníci).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pozrite si niekedy release notes k Steam klientovy. Uz niekolko mesiacov je ich hlavnou temou SteamOS a vsetko okolo neho, Mac a Windows dostavaju len zaplaty.

http://steamcommunity.com/groups/SteamClientBeta#announcements

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znamená to tedy, že linuxový STEAM klient má vlivem tohoto vývoje vlastnosti a možnosti, které původní (Win, MAC)nemají a nikdy mít nebudou? Nebo to znamená, že je jejich vývoj pozastaven, než je ten linuxový dohoní, aby pak mohli nové věci implementovat najednou a sjednotit vývoj?

Tento přístup lze vysvětlit oběmi variantami a mně se prostě nechce věřit, že by nepokračovali ve vývoji na Win a MAC, které je v podstatě živí. A že by klienta považovali za hotového a nechtěli na něm nic měnit mi přijde jako scifi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Steam pro Win a OSX pokračuje a končit samozřejmě nebude. Většina vývoje klienta je poslední dobou zaměřená na nové služby pro SteamOS, které ale tím získají i desktopový Linux, OSX a Windows. Např. in-home streaming nebo Steam Music.
Takový Steam Music je především věc pro BigPicture ve SteamOS, ale už teď funguje na jakémkoli OS v BigPicture a časem se přesune i do desktopové overlay.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak...pokud se napise priorita, bez dalších dodatku, potom to proste znamena největší dulezitost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WOW
Lidi tomu fakt asi verej, ze je pro Valve priorita číslo 1 nejake Steam machines.
Jasne, a nez se to chytne, tak budou zrat korinky a pracovat zadarmo :-)

Prioritou je vždy to, co vydelava peníze. Na nejakych Steam machines nevydelaj ani dolar, vydelaj na hrach, které tam pak prodaj / preprodaj. Ok...Za jak dlouho to bude? A co budou delat do te doby?
Samozrejme priorita je vydelavat peníze, tedy v tuto chvili prodávat na stavajici platforme. A nekde na pozadi bezi projekt "když se to chytne super, a když ne, tak se zas az tak moc nedeje Steam machines"
Jako, takových konzoli uz tu bylo...a kolik jich prezilo a uspesne funguji a vydelavaji? Vim o par...Byla by totalni kravina se upnout k tomu, ze udelame super super konzoli a všichni ji budou kupovat a ze dne na den to bude všechno super. Naopak se musí pocitat s tim, ze se t omozna vůbec nepovede a bude potřeba tuhle vývojovou vetev zaříznout - to je zcela logicka věc, která se tyka kazde velke spolecnosti - stejne tak Microsoft uz prisel s par slepyma ulickama, a také je nasledne zaříznul.

Samozrejme existuje moznost, ze jsou ve Valve všichni dementi a vsadej na to, ze Steam machines prevalcuji vse. Ale nemyslim si, ze by to tak bylo...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

prezentace tvého nechápání světa je obdivuhodná. překonáváš dokonce i uměleckého elektrikáře BTJ.
společnosti jako Valve nežijí v přítomnosti jako čeští lojzové ale snaží se ovládnout budoucnost. Obchod pro win platformu je hotový a dojí zlato. proto je potřeba vytvořit vlastní platformu kterou bude mít valve více méně celou pod kontrolou.
chce si to občas vytáhnout hlavu z prdele rozhlížet se, číst a myslet

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A ty nechápeš, že Valve těch priorit bude mít víc a priorita číslo 1 bude neztratit současné zákazníky v současnosti.

Samozřejmě, že se snaží vytvořit vlastní platformu, ale né na úkor té co vydělává, ale jako další k té co vydělává. Čili ano bude to jedna z dúležitých priorit, ale né úplně nejdůležitější. Bude nejdůležitější v oblasti rozvoje/vývoje, ale né celkově.

P.S. Je lepší předkládat argumenty než urážky.....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tvé argumenty stojí za velké smrduté.
význam slova priorita dle slovníku cizích slov:
priorita
Význam:
• prvenství, prvotnost
• časová předchůdnost, přednostní nárok, věc mající přednost

Priorita č 1 v obchodě je vydělat ranec peněz a rozdrtit konkurenci. Na Wintel platformě je Valve největší online prodejce a nemá se již příliš kam rozvíjet.
Jelikož v současnosti nasypal nejvíce peněz a mozků do rozvoje vlastní platformy stala se pro něj prioritní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komu není zhůry dáno....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No můžeš zkoušet popírat tvrzení a skutky samotného Valve ale moc s tím asi neprorazíš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Simik, řekl ti to přesně, tou citací z Wikipedie. Snažil jsem se říci to samé. Prostě hledáte něco, co není...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ah, jak to tu ctu, tak spousta lidi ma problém se slovem "priorita".
Jak uz tu někdo psal, tak proste priorita=to nejvíce dulezite. Pokud by autor napsal, ze je to priorita v urcite oblasti (například v oblasti vývoje hernich konzoli), potom ok.
Ale když napsal obecne priorita, tak to proste znamena, ze nic jiného není tolik dulezite.
A dekuji za minusy předem, z duvodu, jenz jsem psal před casem...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Priorit může být více. Ve Steamu pro Windows teď není do dělat - sype prachy, nevykazuje problémy, má dostatek obsahu apod. Jedna z jejich nejvyšších priorit je teď SteamOS+Linux+BigPicture, kde prostě je co dělat (portace her, oprava chyb, nové funkce pro SteamOS..). To neznamená, že Steam pro Windows zítra přestane fungovat, protože jeho funkčnost je také vysokou prioritou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Priorit jaksi z logiky věci nemůže byt vice.
To je něco jako pouzivani slova "Nejoptimalnejsi". Ne, takove slovo neexistuje a když ho někdo pouziva v hovorove reci, tak dobře, ale pokud by ho pouzil redaktor v nejakem clanku, budu mu to omlacovat o hlavu ještě mesic.
Pokud je něco priorita, a není tam zadna vysvětlující doložka, tak se jedna o jednu, nejdulezitejsi věc.
Pokud by se napsalo, ze : Priorita v oblasti xy je abc, potom je to jasne - jedna se nikoliv o celkovou prioritu cele firmy, ale pouze o prioritu nejakeho oddeleni, ci proste jedne z ruznych oblasti, kteryma se firma zabyva.
Dam priklad ruznych vyroku:
Moji prioritou jsou moje deti.
vs
V profesnim zivote je moji prioritou stat se do 2 let generálním ředitelem firmy, kde pracuji.

To první je věc komplexni, proste to hovori o tom, ze nic v mem zivote není dulezitejsi, nez moje deti, vůbec nic.
To druhé hovori o tom, co je moje priorita ciste v urcite oblasti mého života, a SAMOZREJME ta priorita první ji je nadrazena.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že oni nechtějí pochopit význam slova priorita. Viz. nahoře citace z Wikipedie, kterou vyloží opačně a začnou urážet cizí názor. S takovými lidmi nemá cenu diskutovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle slovíčkaření nikam nevede.
Zkrátka je teď Linux pro Valve důležitější než kdy jindy za posledních mnoho let a vidí v něm budoucnost, tak se mu hodně věnují, což ale neznamená, že začnou ignorovat Windows a OSX, protože by to byla naprostá blbost zahodit největší trh, na kterém mají navíc dominantní postavení (v prodeji her přes digitální distribuci).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.