Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Velká Británie "odsoudila" Google za neschopnost adekvátně reagovat na online pirátství

To si dělají prdel ne? Ochranné svazy autorů a různé protipirátské organizace zřejmě vyhodnotili, že je jednodušší lobovat za nesmyslnou změnu zákonů než se přizpůsobit dnešním podmínkám na trhu... Kam ten svět spěje...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A pre istotu budú posielať ten list každému. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Až 10 let do chládku? Tak to jednou bude "komická" situace až se v cele sejde vrah a stahovač, přičemž ten vrah to bude mít za míň... :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nebo dva zlodeji, jeden co si neco stahl a druhej co vytuneloval banku a ztraty jdou do stovek miliard.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň vidno, ako ohodnotili ľudský život. Stiahol si pesničky za 5000 libier? Šup do basy na 10 rokov. Zabil si človeka? Šup do basy na 10 rokov.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Konečně vám došlo, že režim absolutně nezajímají lidi, dokud platí výpalné? Když jich někdo vraždí nějak moc, to je vidět na daňových ztrátách, to se řeší. Jinak se na to přiměřeně ser* (tedy tak, aby se veřejnost ještě nebouřila). Zvláštní, jak dlouho lidem trvá si uvědomit, že nejhorší tresty jsou za neplacení výpalného (případně nepřímo - chudáci firmy přichází o zisk, ze kterého by se odvedlo ohromné výpalné, o to jde; na ty firmy jako takové režim defekuje).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak na Slovensku ale v CR se bezne dava napriklad za na muj vkus dost caste zabiti rodice dvou deti a zivitele rodiny pri rizeni auta pod vlivem alkoholu maximalne 2 roky. Ale tech 5-10 let za kradeze a trestne ciny s financni skodou jsou celkem normalni.

Ale to se neni cemu divit. V tehle spolecnosti je uz na zpusobu zivota a pracovnim trhu videt, ze na prvnim miste jsou penize a zivot, rodina, mezilidsky vztahy atd. nemaji absolutne zadnou cenu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

holt "konzervativni" UK opet bojuje za zajmy lidi, at s $Al-Kajda$ nebo proti ni, ve prospech listva...
asi si opet chteji hrat na velmoc, realita je uz ale nekde jinde...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom ironie osudu je, že si vyrobí informační diktaturu a budou kriminalizovat mladické prohřešky na stejné úrovni jako patologické projevy kriminálníků, ale situaci vydavatelů to nijak nezmění. Se současnými prodejními a cenovými praktikami půjdou stále dolů a dolů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Oni jim zisky neklesají, ba naopak extrémně rostou jen se domnívají že ne dost. Ja si myslim že jsou prostě jen hrozně moc rozežraný a měli by jít makat na čas do dolů a ne se přiživovat na copyrightu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Do dolu, ale opravdu pod zem, ne jako Paskov kde jeden hornik maka na tri uredniky. Pak se neni cemu divit ze je to ztratovy kdy je tech byrokratu vsude prehrsel a kazdej chce statisicovej plat a elita kolem reditele pres mega. Tento system prebyrokratizace lidstva se co nevidet musi zhroutit, Cina jen krouti hlavou jak muze €vropa fungovat kdyz 10% lidi maka na tech 90%. Bohuzel vetsinu netvori jen deti a duchodci, ale vetsinu tvori armada zbytecnych prebujelych kancelarskych uredniku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Citace: "Tyto společnosti dále požadují, aby Google s nimi spolupracoval tak, jako spolupracuje ohledně soudních příkazů na mazání výsledků vyhledávání dětské pornografie. Zpráva tlak stupňuje: "Proč nemůže Google udělat to samé i v případě stránek, které tak nestydatě a nezákonně nabízejí warez?" "
... už se těším až se jim to splní a google bude odstraňovat odkazy z vyhledávání jen na základě soudních příkazů :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Miliarda liber? To asi pocitaji i penize, ktere by utrzili od cinanu, protoze je prece naprosto jasne, ze kdyby cinani nepiratili, tak nasednou na letadlo, prileti do UK a koupi si to tam. No a cena tech letenek je v te miliarde.

A co se tyce toho zachovani svobody na internetu ... jak to bylo s tim rozdilem mezi svobodou projevu a svobodou po projevu? Copyright z DEFINICE omezuje svobodu projevu a kazde rozsireni copyrightu tedy svobodu projevu snizuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V poslednom čase sú filmy ktoré sa už nesťahujú ani na werezoch. Napriek tomu sa filmové spoločnosti tvária ako keby si to chcel kúpiť každý občan na zemeguli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bejt Googlem, znefunkčním vyhledávácí službu v UK. Pak by mi zajímalo jak budou po všech www.down.cokoliv stránkách hledat stahovače.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ono by mozno stacilo sluzby zrusit tak na 3 dni (iba vyhladavanie), to je taka idealna doba aby bol asi kazdy obcan obmedzeny vo svojej cinnosti. A nasledne vyhlasit, ze je to protest proti tymto zakonom a ze sa to bude opakovat. Myslim ze to by nasralo viac ludi ako je unosne pre tvorcov tejto legislativy. Pripadne by mozno stacilo tym pohrozit, a sami by to stiahli aj bez praktickej ukazky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

co je Britaniu do toho, ake vysledky dava sukromna spolocnost. V ziadnom pripade niesom fanusik googlu, ale toto je uz hraniciace s obnedzovanim slobody. Minimalne slobody podnikania. Vyhladavac - vyhladava - cim relevantnejsie, tym lepsie pre jeho zakaznika. Je na zakaznikovi, ake ma preferencie. Nech britania zalozi svoj vyhladavac a tam nech su filtruje vysledky. Myslim, ze jeho oblubenost sa bude blizit k nula percent - 0%

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Popravde se jim nedivym ze se zlobi, v rozpoctu jeto moc penez.
Potom dalsi vec je ta ze si zato a ted hooodne v " qoogle si zato muze sam ". Kdyby se nehnal za spenezi a nechal tu tak 3 spolecnosti tak by tito vo..lo..ve nemohly vubec nic delat ale proc byto delal :) . A zadalsi a toje toto http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2357763/google-se-zamerne-vyhyba-plac... on si reze vetve pod sebou a to se nevyplaci. :D A dostavame se k tomu zakladu "ve vsem hledejte penize a politiku".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem se divil, proč je děj románu 1984 zasazen do jednoho z pilířů demokracie, tedy UK. Dnes se tomu už nedivím, jen stále kroutím hlavou nad Orwellovou předvídavostí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom pilíři demokraci měla svoje příznivce a obdivovatele i NSDAP

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skúste si trošku naštudovať históriu uvediem len zopár príkladov kde UK šírilo "demokraciu"
Južná Afrika Búrom ,India ,Írom , Egypt 1956

Označovať vynálezcov koncetračných táborov a svetových policajtov (do roku 1956) ako pilier demokracie je prepisovanie histórie.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro vás jsem měl udělat okolo pilíře demokracie raději uvozovky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Další informace od pana Camerona: hodlá prosadit odstoupení UK od Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod, aby mohli lépe střežit svoje bezpečí. http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropskaunie/_zprava/cameron-zopakoval-ze-c...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.