Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VIA uvedla první mini-ITX desky s integrovaným čtyřjádrovým procesorem

Těch 12 sériových portů je zajímavých, ale asi to bude mastný jako zabijačková polívka :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Moc pěkné desky, ideální na nějakou embedded aplikaci nebo HTPC. Možná to existuje i ve verzi s 12V napájením. Jenže to bude určitě zcela nedostupné, jenom pro OEM výrobce, případně totálně předražené. Škoda.
Nebo jako Zotac Nano za cca 8k (zatím jen 2-jádrový model).
Nedávno jsem řešil malý linuxový kompík za minimální cenu a nakonec jsem vybagroval Wi-Fi router za cca 1 kKč, mělo to MIPS procesor, 128 MB RAM, 4GB flash, 5x síť, 2xUSB2 a serial. Na bázi OpenWRT to funguje moc pěkně (dělá to 4x IP kamerový server a hlídání parametrů technologie přes UMTS modem, s lokálním diskem na záznam videa a logů z čidel přes RS485).
A podobná věc se dá teď objednat z Číny i s akcelerací videa a HDMI výstupem, za podobnou cenu - pro malé HTPC. Nebo se to dá za cca 5k koupit hotové i s Androidem :-)))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

maly linux ? kouknete na BLKDN2800MT

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz jsme u te reklamy :-) ... http://pcengines.ch/alix.htm ... ale musim priznat, ze na to jak je to maly to neni az tak levny.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Koukat muze. Ja po ni koukam uz snad pul roku a stale kde nic tu nic. Aspon ze uz se dostala u nas do ceniku, dava mi to nadeji, ze pujde realne koupit jeste letos. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si koupil ASUS E35M1-I Deluxe, má všechno co potřebuju a na rozdíl od Asus WL-500gP opravdu funguje i samba a další služby. Spotřeba 23W komplet i s 2.5" diskem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já mám pocit, že Zotac Nana xx jsou už hotové produkty. Já jsem nedávno upgradoval HTPC a už jsem chtěl čtyřjádro, protože si i rád něco zahraji a hrozně se mi zalíbil Xeon E3-1260L, který i s integrovanou grafikou vezme 45W a běží na 2.4GHz, což je směšné s porovnáním, že mi pomalejší CPU na stejném taktu Q6600 bral přes 100W - velký počítač jsem chladil vodou a a Q6600 běhala na 4x 3.8GHz, ale výkon je srovnatelný s nepřetaktovaným Xeonem, který si vezme pár Wattů, ale ať neodbočuji. Pro Xeona byl problém sehnat základní desku a mezi úzkým výběrem byl ZOTAC H67ITX-C-E (B3). Píši to spíš jako inspiraci pro lidi, kteří potřebují mini-ATX desku a využijí čtyřjádro s minimální spotřebou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel upravoval příspěvky nejdou, tak v rychlosti dopisuji, že ZOTAC H67ITX-C-E (B3) byl do mého HTPC nevhodný a potřeboval jsem micro-ATX a v nouzi klasické ATX. Nakonec jsem skončil u AsRocku Z68 Pro3-M a velmi mne překvapilo provedení této desky, kvalitní kondenzátory, navržení PCB, velmi dobrá podpora .. a i když jsem k této značce měl nedůvěru, tak ta mne hodně rychle přešla.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Rozdiel VIA VX900H a VIA VX900 je len v podpore a nepodpore HDCP.

VIA VX900 Media System Processor, no HDCP
VIA VX900H Media System Processor, with HDCP

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No ... insider VIA nejsem ;) Nebo jsem to fakt někde přehlíd? Dával jsem si specky vedle sebe skoro přesně na pixel a přepínal mezi nimi ... neviděl jsem to ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ani sa ti nečudujem. Ja som ich na to už upozorňoval...

Ja to viem z tohto:

VIA VX900H Media System Processor: The VIA VX900H MSP features the high-performance VIA ChromotionHD 2.0 video processor, offering advanced filtering and cutting edge post-processing to perform ultra smooth decoding of MPEG-4, H.264, MPEG-2, VC-1 and HDCP for Blu-ray content.
link: http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/v-series/vx900h/index.jsp

VIA VX900 Media System Processor: The VIA VX900 MSP features the high-performance VIA ChromotionHD 2.0 video processor, offering advanced filtering and cutting edge post-processing to perform ultra smooth decoding of MPEG-4, H.264, MPEG-2, and VC-1. Support for the latest connectivity standards includes Display Port, HDMI, DVP, VGA and LVDS.
link: http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/v-series/vx900/index.jsp

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

vrta mi v hlave, ako ta VX900 je 17x17 ked ma sloty pre 2 karty /pci, pciex/, ako to potom v tej skrinke osadim? klasicka ITX ma iba jeden slot a koniec, potom ten pciexpress uz musi vychadzat vzadu do priestoru zadneho panela s konektormi? nejak mi to nesedi, skuste mi to vysvetlit....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to embedded doska a je na to taká PCIe rise card.
http://www.viaembedded.com/en/products/boards/productSeries.jsp?serialNo=26

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.