Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Více Linuxu ve Windows 10: Ubuntu, Fedora i openSUSE

Podle mne jde o snahu pritahnout celkem pocetnou komunitu Linuxaru, co provozuji jednoucelove servery, v tomhle smeru MS chapu, jinak moc ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo bude provozovat server na linuxovém subsystému pod Windows?

Tohle je kvůli programátorům.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

primarni zacileni je na programatory. Jako programatorovi se mi toto hodne libi a pouzivam to velmi casto.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je pro korporát, aby měli všichni zaměstnanci widle i když potřebujou tučnáka. Každý bystrý člověk si pak může domyslet všechny relevantní souvislosti (např. monitoring činnosti).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

windows 10 je smutný softwarový odpad, co v nich je ok pochází z předchozích verzí, co je nový za nic nestojí.. tohle co dělaj s linuxem je divný, a vůbec, tahle jejich snaha mně otravuje a zneklidňuje i když w10 nejspíš nikdy nebudu používat..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

proste to nepouzivej a nemusi te to otravovat ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no když ty kompy adminuju jak to asi mám udělat.. třeba minulej tejden jedna instalace po restartu po aktualizaci "klekla" stylem, že se samo poprznilo škálování grafiky, kurzor má na vejšku >200pix a na monitor se toho moc nevejde ;-) je to bezva systém pro kids na hry.. ne do firmy..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co mám zkušenosti, tak hodně často za to může nepodporovaný sw a občas problém mezi židlí a klávesnicí (kdesi jsem zaslechl i o zkripleném gpo), takže bych se tím moc nechlubil :-D

Máme to v práci na nějakých 15pc win10pro a zatím jsem snad nenarazil na větší problém krom intelových driverů, které padali s bsod na jednom pc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muzu se zeptat kolik cca PC spravujes?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo.. proč ne.. v síti je cca 42 zařízení(zejtra 44), z toho 19 kompů(rezervy nepočítám), a tuny různejch krámů od síťovejch tiskáren, ip kamer, routerů, až po managed switche(kuli optice),terminály na otevírání vstupů, 2 servery.. klasika.. ;-D ..kromě pár původních kabelů(8), původního serveru, jednoho používanýho a 2 nepoužívanejch pc a svaření optiky což je alchymie sem všechno dělal já, celou síť, ~1km kabelů, máme to velký.. s těma woknama to je vyloženě smůla kombinací hw, w10 a možná i vnějších vlivů(sem tam vypadne elektrika bouřky atd a ups je jen pro servery), ale bohužel nemám čas jim dělat testera, když testuju svoje programy a potřebuju aby os chodil :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, troufam si rict ze delate neco hodne spatne. A nebo mate nejakou velmi nestastnou kombinaci HW. Protoze ja delam ve firme s cca 70 PC a asi 10 servery a podobne problemy nemame. Vice nez 80% PC je win 10 Ent, zbytek win 8.1. Win 7 je jen asi na 3 PC. Vicemene kazdy PC u nas je "original" a na zadnou standartni konfiguraci se nehraje. Jeden si vydupe i7, druhej Ryzen, sekretarka ma Celeron atd. UPS samozrejme taky nemame. Az na ty servery teda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spravuji něco podobného, jen to vynásob 8x a některé věci i 20x :).
Dal jsem sám upgrade cca 200PC na W10 během 5 dnů po večerech. Přes den jsme s kolegy jen dolaďovali pár problémů. Jinak ok, a to používáme hodně pestrobarevnou sw výbavu.
Že bych W10 musel nějak extra řešit, to mi nepřijde. Ano, pár mušek tam bylo, ale to se asi při každém upgrade vždy někde najde.

Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@max.. no když to srovnám s ostatníma os co spravuju jako třeba mint nebo win7, xp.. sou desítky prostě beta.. neříkám, že to nechodí, ale i vy jste s kolegy "dolaďovali" podobně jako já (akorát bez kolegů) pár problémů..
obecně od win95 nemám nový windows rád dokud si je nedoladěj u "výrobce"..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tím dolaďovali byly myšleny tyto věci :
- omylem zapnuté discovery, takže všechny win instalovaly tiskárny, co našly na síti
- Print2PDF se už hafec let nevyvíjí a bylo třeba ho přeinstalovat, aby fungoval
- u všech PC nepřežil upgradem index, takže na všech PC probíhal reindex pošty
- u prvního buildu byla hodně pomalá práce s tiskovým serverem (podezírali jsme právě Print2PDF)
- pár lidí bylo zmateno Edge prohlížečem

Tzn., že relativně vše ok.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cca 130pc +3servery (na kterých je x desítek virtuálů). win10 je momentalně přes 10 pc a win2016 na 2 virtuálech a zatím člověče žádný problém ;) jinak ten zbytek hodně podobně jak ty. Opravdu to vidím na problém mezi židlí a klávesnicí nebo zkriplené gpo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hele ty instalace byly čistý, na kliknutí na aktualizovat snad není co zkazit.. jeden z těch dvou zlejch kompů sem instaloval já, jeden sme s win10 koupili, stejný problémy v obou případech-start menu šlo po "aktualizovat" až po dalším restartu a několik týdnů potom po další aktualizaci a restartu soft neviděl na svoje data v program files.. pokud to udělá po tomhle to co sem psal není to mnou. OPAKUJU NENÍ TO MNOU TVL.. asi to jako hardcore linuxák vidim příliš kriticky..

pokud chceš tvrdit, že sem si to vymyslel, použij google -> ty chyby existujou..
pokud chceš tvrdit, že sem to způsobil, vyhledej lékařskou pomoc, demence se může rozvíjet rychle..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže je budu dokola pomlouvat dokud to bude míň stabilní než alfa-beta verze jinejch os.. zatim to je teda hrůza, mám dvě čerstvý instalace a pěkně se sypou, dokonce i stejný záležitosti typu nejde start menu, programy prestaly videt data v program files atd, jedna starší je uplně v poho -> nic se na tom kompu nedělá krom netu, spouští jeden program úrovně notepadu a má vyplý auto aktualizace.. takže asi tak.. je to vo náhodě, kdy se to rozsype.. instalace se lišej v hw a doinstalovanym softu, měl sem problém i s myšej logitech(!), kterou sem musel vyměnit, protože po upgradu z win7 na win10 najednou pro ni nebyl driver a pc najelo bez kurzoru.. dokola problémy.. se dvěma ze tří pc s desítkama, ostatní s win7 v pohodě i rok bez zásahu, o linuxu ani nemluvě..

edit: sem slepej a zapomínám

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsou tu jen dvě možnosti, buď se prostě snažíš psát blbosti a zbytečně rozčilovat lidi. To znamená že máš nějaký problém který by měli řešit doktoři.

Nebo

Opravdu spravuješ nějakou síť a jsi absolutně neschopný. Zaměstnavatel by tě asi měl poslat na jinou pozici, protože očividně jako správce sítě nestojíš za nic.

PS.: Provozujeme na W10 všechny PC které to zvládli a to od doby kdy se opravdu blížili betě.
Nezažil jsem jediný problém při upgrade/instalaci a potom jsem nezažil žádný problém který by nevyřešila aktualizace ovladačů nebo software.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci delat kverulanta, ale za co stoji spravce site, ktery na vsechny firemni pocitace rozdistribuuje betaverzi Windows ? To nejaky IT manager povolil ?

To ze nenarazis na vaznejsi problem neni az tak zasluha admina, jako spis programatoru v Microsoftu, Intelu a dalsich firmach. Staci mit nevhodnou kombinaci hw a problemy jsou na svete a spravce site neni ten, kdo by to mel resit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Systém byl oficiálně vydaný už pár měsíců. Nedá se to ale porovnávat se stavem systému teď po dvou letech na trhu.

IT manager :D :D tak jo, tady někdo žije v jiným světě, kde se dá plýtvat zdroji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

100% souhlas. Mame Windows 10 na 20 - 30 pc zcela bezproblemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ petr svoboda
vovovovo vo tom to je :-D no já netvrdim, že ty problémy musej nastat.. záleží na tom co to je za hw a co se s tim dělá, u nás máme kompy repas kaše a trable s aktualizacema byly za poslední čtvrt rok tři co sem popasl tady v tom vláknu, jinak ostatní os v poho..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ nnet
netvrdím, že sem to nevyřešil :-D jenom to je divný, jeden komp pohoda(denně se vypíná) a dva vykazovaly stejnou chybu, přitom je to rozdílnej hw, plečky s core duo, jeden s nv6600, ten nedávno prásknul bonus v podobě škálování gui 500%, asi to bylo tim, že sem tam připojil 15" lcd s 1024x768 a restartoval to.. :-D s ostatníma os není problém..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem myslel, že zrovna NV6600 nemá pro W10 použitelné drivery?

Jinak krom toho, co jsem napsal výše, bokem spravuji ještě hafec soukromých PC (cca 20) a všechny jsem migroval na W10 a taktéž ok. Teda krom těch, co měly třeba NV6100 apod., tam se musela provést investice do nové grafiky.
Dokonce jsem to rozjížděl i na 10 let starém ntb, kam jsem hodil ssd a trochu ram a taktéž ok.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..no mě to taky překvapilo, ale po návštěvě googlu sem vždycky zjistil, že nejsem sám a nešel tam i quick řešení.. jedno je repas krám od hp a druhý, ten s tou 6600 je zn. step, oboje na intelu, integrovaný grafiky, s driverem od vašeho milovanýho M$ nejelo video v programu ke kamerám, proto sem tam nacpal tu nv ze šuplíku, firma do toho moc nechce investovat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"od vašeho milovanýho M$"

Když by jsi si mně hodil do google, tak by jsi zjistil, že jsem hlavně linuxák, co spravuje i pár win ;-).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemám rád plivání na Windows ani Linux, ale říkat, že všechny problémy jsou neschopností? Na svém domácím PC jsem měl tohle (konfigurace odlišná od kancelářského průměru)
- drivery NVidie pro desítky byly v době uvedení desítek naprosto nepoužitelné pro hry, zároveň desítky přestaly v posledních insider buildech podporovat funkční driver pro osmičky -> dočasný downgrade
- memory leak v driveru síťovky (Atheros killer), najít příčinu nedostatku paměti hodiny od restartu byl celkem porod
A pak je radost někomu spravovat notebook, co desítky ofiko nepodporuje (problémy s vypínáním apod)
Takže ano, problémy často řeší upgrade ovladačů, ale existují a nebaví mě je řešit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi Windows pomalu konvertujou na *nix systém ;-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ako to treba instalovat? hladal som ubuntu v obchode ale nenaslo mi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ted to bylo jen ukazovano na Buildu. Ve store se to objevi az pri dalsim updatu Windows. Zatim musis pouzit starsi zpusob pres "Windows Features"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, když jsem to naposledy testoval, tak tam toho moc nefungovalo.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

*sory* za zaplevelení diskuze.. napsal sem jeden kritickej komentář na win10 a pak 1.000.000x útočícím chytrákům vysvětluju, že sem to nezpůsobil já, protože mě to se....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.