Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

VLC media player opět slaví: 1 miliarda stažení!

VLC 1 miliarda
Projekt VLC má opět po nějaké době důvod k oslavě. Z domovského webu totiž byla za dobu jeho existence provedena již více než miliarda stažení. A to se do tohoto čísla nezapočítávají stažení skrze repozitáře Linuxových či BSD systémů…

Zatímco verzi VLC 0.7.2 pro Windows si stáhlo necelých 43 tisíc lidí, u VLC 1.1.11 to již bylo přes 181 miliónů a současná 2.0.1 je v tuto chvíli na nějakých 53 miliónech stažení. Pro Mac OS X registruje VLC počty stažení někde okolo šestiny až desetiny Windows, stahování balíčku zdrojových kódů na tom je samozřejmě ještě o něco hůře.

Co bohužel statistice zcela chybí, jsou počty stažení z repozitářů linuxových distribucí, FreeBSD portů a dalších zdrojů mimo vlastní působiště projektu VLC. Jsem si na 100 % jist, že bychom se nebavili o jedné, ale minimálně dvou miliardách stažení. Tak či onak jde ale o parádní číslo a je na něm krásně vidět, že otevřené projekty, které dávají uživateli vše potřebné v jednom balíčku bez ohledu na nějaké patenty na kompresní technologie, jsou velmi žádané.

VLC 2.0.1

My projektu VLC gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů i do budoucna, abychom se vedle možnosti přehrávat Blu-ray strukturu dočkali také schopnosti přehrávat disky chráněné sajrajty typu AACS a BD+.

Přečtěte si také:

Tagy: 
VLC
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku VLC media player opět slaví: 1 miliarda stažení!

Sobota, 19 Květen 2012 - 14:46 | Alexandra Stanovska | VLC to nezvlada? Mne sa zda ze v moznosti "...
Čtvrtek, 17 Květen 2012 - 15:52 | HKMaly | Podotknul bych, ze z hlediska svobody je...

Zobrazit diskusi