Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VLC už podporuje BD-J menu u Blu-ray filmů

.. nějak moc omáčky :-) ... přehraji si teď (či v blízké bud. - s novější verzí VLC ) BD video - orig. (lisovan.) ve WIN , či ne ??

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

prolamování ochran je v cz nelegální. podle toho, jak si dovolím předjímat výklad případného soudu, bych si tedy dovolil odpovědět: ne.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Je nelegální prolamovat DRM za účelem, kterému má bránit. Pokud je disk určen k domácímu přehrávání a já si ho chci (jenom) přehrát, tak si můžu prolamovat jak chci a nelegální to není.
Viz § 43 a jeho definice, co je to "obcházení účinných technických prostředků". Ty "prostředky" jsou v tomto paragrafu něco, co je určeno k bránění nějakému úkonu. Jelikož úkonu přehrávání bránit nemají, není to pro ten případ "obcházení" "účinného prostředku".

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tvuj problem spociva v tom, ze disk je urcen pouze k prehravani na zarizeni, ktere ma certifikaci pro dany standard - tzn BluRay. Coz jaksi prehravac VLC ani nikdo jiny kdo neni ochoten zaplatit za licenci proste neni.

Ostatne to mas na tom disku primo napsane. Jinak bys mohl jit reklamovat ze ti nejde prehrat CDcko na gramofonu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se budu muset podívat lépe, asi s lupou. Ale co si pamatuju, tak se tam vždy píše jen o zákazu neautorizovaného kopírování, půjčování a veřejné produkce. Nic o nutnosti přezkoumat licenci přehrávače.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.