Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vodní chlazení pro SSD? EK Water Blocks má fullcover pro Intel 750 PCI Express

Mno, je pravda, že čipy obecně mají rády chlad...ale v tomto případě bych si tak moc neťukal na čelo, protože řadiče se na SSD docela hřejí až přehřívají, pokud dojde k jejich trvalému a pořádnému vytížení (např. v poddimenzovaném serveru).

Pak to má určitý smysl ne jen pro životnost toho SSD, ale možná i pro výkon, když bude ten řídící čip v chladu hezky chlazený (minimální šum v polovodiči), tak bude podávat nejvyšší výkony. Pokud bude např. termálně throtlovat, tak je výkon v kytkách...

Takže je to excesivní až šílené, ale ne tak zcela nerealistické :) A lidi kupují větší blbosti, než jen waterbloky na SSD... :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Keby to s tym intelom malo byt tak "horke" :), tak vyrobca neosadi tak minimalisticky pasiv, ktory este uplne zabije nelogickym "zapuzdrenim" rebrovania z vrchu. A ako pisem nizsie, ten disk sa sotva v zatazi zahreje nad ludsku teplotu.

http://cdn.eteknix.com/wp-content/uploads/2015/04/Intel_750_PCIe_1200GB-...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja tento disk mam v kompe v tesnej blizkosti zvukovky a grafickej karty a i ked mu dam zahulit v nejakom benchmarku, tak je iba zlahka prijemne teply. V idle vlazny. Skrinku mam tak nejak normalne klasicky chladenu, typicky bezny airflow niekolkych fanov @500-600rpm. Takze opravdu ten blok nechapem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.