Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vodou chlazená Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming WaterForce WB cílí na VR

Otazka je, zdali skoro 4Kkc za kartu navic, kde ziskate rekneme 100MHz v boostu, se vyplati. Me to pripada, ze ne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokdu to pocitas takhle, tak se voda nevyplati na zadne grafice... voda neni jen o taktech, ale i o tichu. Cilovka techto karet urcite nebude prepocitavat fps/$.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja sam vodnika mam a silne pochybuju o tom, ze jedem 12cm chladic je tichej, tomu proste neverim. Jo, to napojeni na vlastniokruh je asi v pohode varianta, ale furt je to predrazeny. Full cover bloky obvykle stoji kolem 2Kkc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky mě sere že když si člověk vezme kartu a k tomu zvlášť blok, tak to je vždycky pořád levnější než kde jaké varianty už od výrobce. Ať je to hawk x od MSI, hybrid od EVGA, nebo tady ty waterforce od gigabyte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ten váš blok za 2k opravdu chladí i paměti a kaskádu?
Vy možná máte vodníka s 12cm větrákem, ale tenhle vodník lze přesně použít do větší soustavy s chlazením i čerpáním mimo místnost a tak to ticho získává jinej level.
Co budem nalhávat, pořídit si za 50k Bose systém na poslech kvalitní hudby, honit to přes optiku aby tam fakt nebyl žádný šum, a pak poslouchat vrčení/svištění větráku, je tak trošičku kontraproduktivní.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pořídit si za 50k Bose systém na poslech hudby je extrémně kontraproduktivní.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Doporučíš něco nekontraproduktivního?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, moznosti je hromada.. Slusny DAC (napr. schiit.com) + slusny zosik/receiver (HK990/HK AVR 5550) + slusne stlpy (napriklad Canton Reference). A si zvukom o 3 triedy inde, nez s plastakmi od BOSE. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DAC schiit - 20.000,-Kč (nepochopil jsem k čemu to je, to je nějaký sluchátkový převodník, takže 5+1 čau).
reciever v odpovídající cenové hladině protože jsem přímo HK990 nenašel - 38.000,-Kč.
nejlevnější Canton Reference 42.000,-Kč.
CELKEM: bratru 100.000Kč, psal jsem něco o tom že chci poslouchat o tři řády lepší hudbu s vybavením o víc jak 55% dražším systémem? A ještě navíc, mě bude stačit bohatě ten Bose a budu mít jednu krabičku, kterou když vypnu tak to bude vyplé a né že budu vypínat dvě a víc krabiček. Promiň ale vážně tvoje nabídka je sice nekontraproduktivní, ale v ramci poměru cena/očekáváný výkon je pro mě neakceptovatelná, protože už prostě se mi to zdá předražené.
Spíš si dokážu představit reciever + repráky, ale zhruba do ceny těch Bose je třída kvality celkem na stejno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne neni kvalita "zhruba nastejno" a uz z principu i fyziky. ;) Schiit dela jak phone-ampy, tak DAC. I ten ich najlacnejsi Loki bude kvalitnejsi, nez to co maju v sebe Bose. ;) Canton Reference je niekolko typov, vid hifibazar.cz napriklad. Vynikajuci stereo zosik typu HK990 sa da zohnat od 20-25k. AVR HK5550 ked si potrpis na DTS kino (7.2 kanal) som kupil za 8 tisic. Takze da sa zohnat aj za nizsiu cenu, nez tie tvoje skatulky od BOSE. Ako ti tu potvrdi viacero ludi, co poculi aj nieco lepsie ako 5.1 all in one od BOSE, na filmy a hry fajn, na seriozny posluch hudby ani nahodou. Zmier sa s tym.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pochop, ze iba reagujeme na nezmysel, ktory si tu prezentoval: "pořídit si za 50k Bose systém na poslech kvalitní hudby". BOSE neni a nikdy nebol system na posluch hudby, nie to kvalitny. Uz z principu 5.1 system neni urceny na hudbu, ktora sa poslucha v stereu a za dalsie, kombinacia malych satelitov + subak tiez uz z princip neni vhodna na posluch hudby. Subwoofer do hudby nepatri. Aspon nie v takomto rozpolozeni, kde zabera uz od nejakych 150Hz... BOSE je system, ktory dokaze urobit "WOW" efekt a dokaze sa presadit pri domacom kine ci hrach. Ale ziaden milovnik kvalitneho posluchu by ho k posluchu hudby nikdy v zivote nepouzil.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

děkuji, jsou to pro mě cenné informace a vážim si jich. Ona ta věta: "Bose pro kvalitní poslech" mělo hlavně vyznít v tom kontextu proč jsou důležité vodou chlazené komponenty ve verzi pro samostatné osazení do vodního okruhu s chlazením mimo prostory počítače kde by větrák zničil ten drahý systém.
O poslechu hudby stereo/5,1/subwofer samozřejmě nebudeme polemizovat, ale tak musíte uznat že kupovat si zvlášť Bose pro hry a kíno a zvlášť celý systém pro hudbu, to už je opravdu buržoazní výstřelek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Původně tu byla řeč jen o hudbě, tak jsem psal o stereo řešení.

Každopádně kupovat systém zvlášť pro hudbu a zvlášť pro kino je nesmysl. I v rámci 5.1 (7.1 atd.), lze zařídit velice kvalitní stereo. Rozhodně bych doporučil zajít někam do studia a tam si na kvalitním stereu něco poslechnout a a hlavně si tam pustit i film - možná zjistíš, že vícekanál není vůbec třeba, jelikož v dobrém stereu je toho prostoru hodně. Na hry (a to jen, kde je dobře řešen poziční zvuk) bych vzal sluchátka, ale na vše ostatní si myslím stereo zcela vyhovuje. Fakt doporučuju někam zajít a vyzkoušet, možná budeš dost překvapen.
2 systémy opravdu nemají smysl. Když ale pořídíš kvalitní stereo a časem se rozhodneš pro multikanál, tak stačí vyměnit zesilovač za reciever a je to vyřešený (samozřejmě dokoupit další bedýnky a taky je nutný počítat s tím, že reciever, který poskytne kvalitní stereo bude o dost dražší, než stereo zesilovač stejné kvality)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak to mam zariadene aj ja. Receiver HK AVR 5550 ma stereo zosik velmi kvalitny, ziaden komercny stereo zosik do 20k nehraje lepsie, k tomu slusne stlpy na posluch hudby. A ked chcem film/hry, tak prepnem do DTS a dalsich 5 kanalov krmi pasivne studiove monitory b2030p. Takto ako to hraje spolu to je daleko za zvukom Bose Acoustimass, ten receiver ma 24kg a 1080W prikon, je to starsia, avsak velmi kvalitna poctivka. Slzicka mi ukapa pri pomysleni, ze Harman Kardon prestal robit top-end zosiky a receivery. :( Ich zvuk mi strasne vyhovuje a az mi raz odide ten moj receiver, tak si asi hodim slucku, pretoze nahrad s podobne dobrym zvukom (v stereo rezime) a novsimi featurami moc neni a to co mi zvukovo sedelo bohuzial vychadzalo na 90 tisic, Marantz. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

napiš mi mail na khasia@mail.nu mám na tebe víc otázek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. BOSE robi dobre outdorove ozvucenie s uzasnou zivotnostou v extremnych podmienkach, taky dokaze urobit prekvapivy zvuk vzhladom na rozmery. Ale tym to konci. BOSE neni vyrobca kvalitneho hifi posluchu, neviem kam na to Jarda furt chodi..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Bose umí pár specialitek a to opravdu dobře, proti tomu ani slovo, ale systémy pro "kvalitní hifi poslech" to rozhodně nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v cenové relaci 48000,-kč umíte lepší?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nenenene, podmínka je i pro kíno a hry, takže 5.1.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slusny receiver typu HK AVR 5550 + Infinity Reference 62 MKII + 3 regalovky ---> cca 35k

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kam na to chodíš? Ani google to nenajde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam to doma :) konkretne v setupe 7.0 - HK AVR5550 + Infinity Reference 62 MKII + 5x Behringer B2031P. Stalo ma to 8k + 6k +7k, ale predovsetkym bednicky som kupil velmi vyhodne. Dokopy ak pocitam spravne, tak to vychadza na 21 tisic. Aj keby sme k tomu pripocitali rezervu 9 tisic, stale sme na 30k. Na hudbu neporovnatelne lepsie, rovnomernost basu v miestosti daleko lepsia ako s jednym subakom, dynamika i vykon detto, moznost pouzit pri hudbe vlastny DAC, moznost upgrade-u, o vyhodach samotneho receivru ani netreba debatovat.. Vsetko sa da, ked sa chce. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co tohle:
http://hifibazar.cz/detail.asp?id=3162
s 5ti reproduktorama tohodle ? (nevím jestli mi prodaj lichý počet)
http://hifibazar.cz/detail.asp?id=2611
bez subwoofru lepší než bose? To se mi nechce zdát, to je nějaký divný. Vesměs nikde žádná charakteristika, jedné podle čeho se dá orientovat je cena, jak mají udělané repráky se nikde nedočtu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co te na tom sere? Zjistil jsi, ze prace neco stoji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blok na 1080 stoji cca 100€. K tomu backplate cca 30€ + prace (+ sroubovak +150Kc a cesta nekam do kramu, Torxy lide doma bezne nemaji). Mluvime o karte do okruhu, zadne all in one reseni.
Na druhou stranu muzes koupit nejlevnejsi 1080 s FE layoutem, nemusis kupovat zadnou oc edici. Zase nemas 4 letou zaruku. Predrazenym bych to nenazval.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Někdo třeba používá univerzální blok a na paměti pasivy. Jinak backplate nemá téměř žádný funkční význam. Proč kupovat pokaždé nový full cover waterblock s kartou, když u nás není zatím moc lidí co má aspoň 10K na custom okruh, takže ti pak při prodeji zbude blok kterého se jen horko těžko zbavuješ. Alespoň u nás na ebay ho střelíš do týdne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A? Koho to zajima u karty s FC blokem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože FC +BP je dělany přesně na danou kartu, tudiž chladi vše co je třeba a hlavně to vypada super.
Jinak souhlas s tebou že prodat starou kartu s vodnim blokem je těžší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak jde o ticho.
Když jsi spočitam cenu lepšího fullcover bloku a to že musím z grafiky sundat chladič a tudiž přijdu o záruku pokud ho pak šikovně nedám zpátky tak je vyhodnější koupit grafiku už s vodním blokem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, výrobce tam dá jinou součástku a pak vodní blok za 2K nesedí a teď ty starosti s tím.

Až na to že prostě podle toho snu co se mi zdál, gigabyte nebrat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.