Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Studentům tablety nevyhovují, zůstávají u klasiky

Idealni je napr. Asus TF700 - akorat u nas=CR je desne predrazeny :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ideálnější je Asus VivoTab TF810C-1B044W, ale s cenou je Asus/M$ úplně vedle. Dělil bych dvěma, pak by se dalo uvažovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to uz spis thinkpad twist N3C26MC, nez ten asus

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takovou těžkou šílenost? To je tak 5 let nazpět :( Když už tak třeba MSI Slider / Vaio Duo / Toshibu U925t

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak pro ty menší a méně majetné bych doporučil Iconii W3 - ač ejsr nemám rád tak tohle je supr. Týden jsem měl tu nejslabší verzi s 32GB a když člověk překousne displej tak se mi to zdá jako solidní hračka. Navíc se na tom naučí základy normálního OS (v Ubuntu mi opět nešlapal dotyk, v installeru OSX opět ano :), YT na pohádky to chroupne taky, výukové cd se na to dá sehnat lépe než na tablety

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt to ma android nebo se pletu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a co když je to jednodušší a studentíci prostě nemaj prachy na 3,14čoviny?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

IHMO je to složitější http://thejournal.com/articles/2013/05/08/report-students-use-smart-phon... protože "own" automaticky neznamená, že "use" nebo že jim vyhovuje ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozřejmě vlastnit a používat jsou dvě různé věci, jenže dle článku byla otázka zda vlastní... pochybuju že by jich tolik bylo finančně nezávislých na rodičích, a to jsem měl i na mysli...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tohle mě taky napadlo. Za studenských let jsem stěží ufinancoval PC a jak do toho začaly mobily, tak to byla další drahá rychle zastarávající věc. Ještě k tomu pravidelně obměňovat tablet už by bylo nad moje možnosti.

Teď tablet mám a považuji to za super věc, ale zároveň taky za nejsdnadněji postradatelnou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To přeci nikoho nemůže překvapit. Pokud oslovíte libovolnou skupinu lidí, kteří na počítačích pracují, tak to nedopadne jinak. Tablet a podobné hračky jsou skutečně jen hračkami. Tablet je myslím obecně považován jako hračka na konzumaci obsahu, takže se dá logicky předpokládat, že ho budou mít lidi, kteří mají potřebu číst knížky v elektronické podobě či najdou výhodu v tom, že na přehrání filmu na dovolené nemusí táhnout laptop. Ve skutečnosti jde o hračky, které nemají reálné využití. Ale nic proti lidem, kteří jej shledali za dobrou hračku. Kdo si hraje, nezlobí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tablet je použitelný tak leda na pláži u vody. Např. když si chci pustit MP3 nebo přečíst knížku.
.
Já zapomněl na MP3 mám mobil a na knížky mám Kindle.
Takže k čemu je mi vlastně tablet??
.
Že by na konec byl na nic!!!! Nebo na h..o!!!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky tak. Na knížky mám Kindle a co se MP3 týká, tak nejradši mám ticho a klid. :-)
A pouštět si film na něčem velikosti poštovní známky a se zvukem komára, když se v obýváku fláká veliký televizor?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Docela bych se divil, kdyby na pláži na slunci bylo něco pořádnýho na tabletu vidět.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky kdo by na pláži koukal na tablet a ne na kočky :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží, na jaké pláži, v Jugoslávii to jsou prej samí buřtožrouti…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá dedukce. Já ji doplním o ... Já zapomněl. Na čtení knih mám oči. Takže k čemu je mi vlastně Kindle a jiné čtečky. :-D Oblíbené knihy chci mít v papírové formě, protože jedničky a nuly prostě nejsou to stejný jako papír a těch ostatních několik set titulů, co bych mohl mít na čtečce jen na to, že si je jednou přečtu a už nikdy víc, ty si raději pujčím v knihovně nebo od kamaráda. :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě příjde strašně divné, když někoho vidím tabletem fotit. Člověk je tak nějak zvyklý, že foťák je něco menšího, tvarovaného, aby to sedlo do rukou. A oni drží oběma rukama velikou placku jak volant u auta a zápolí s tím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Existuje na to FAIl vtípek…nemůžu to teď najít, ale tohle vypadá taky dobře :D http://www.stupidselfshots.com/fails/new-tv-mirror-self-shot/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To jste ještě neviděl někoho s tabletem volat. To je teprve zábava.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

me fascinuji "lidi", co maji porad potrebu se proti necemu vymezovat a do celeho sveta vykricet tu novinu, ze tohle by si teda jako ale nikdy nekupili, i kdyz jde o tak obycenou a neutralni vec, jako je tablet.

Pubosi, bezte se radsi vyrvat na fotbal a vratte se az trosku povyrostete.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Při přenosech z parlamentu jsem viděl docela dost tabletů.
Ale poslanci nic jiného než konzumovat neumějí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Studenti potřebují obojí, protože matematika a klávesnice nejde dohromady :/ Ale pořád lepší - agilnější - papír, než tablet....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba v LO se vzorce z klávesnice zapisůjí dobře. Pokud používají MSO, tak by se samozřejmě uklikali a stejně by nic nestíhali napsat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Což vzorce... Ale rovnice, grafy. Všechno je to v ruce takové nějaké rychlejší. :-) Náčrtky, fyzika totéž.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud byste si chtěli udělat srovnání, vězte, že podle průzkumu Pew Internet Research je mezi dospělými aktuální zastoupení tabletů vyšší, zhruba 34 %."

Tyhle ty vyzkumy jsou uplne a totalne k hovnu ... jsou zde sice bombasticke titulky jakoze tablety jsou IN, klasicke PC vymiraji, ale je to jeden obri omyl .... mno, on to omyl nebude, oni dobre vedi, jak to je ... je to spis taktika, jak prodat co nejvic tabletu a taky divadlo pro investory, protoze tenhle tabletovy boom skonci strmym koncem. (tuhle svoji polemiku si zabookuju a budu na ni odkazovat jako okenko do minulosti, jak tenkrat s tema W8:)

Takze jak to ve skutecnosti je? Tablety jsou IN, proto se prodavaji, nic vic v tom neni. Prodej PC s tim nema absolutne zadnou souvislost. Jedina, ktera by se teoreticky dala najit je to, ze lidi z mobilu a tabletu tak jaksi privykli dotykovym displejum a nic bez dotykace se uz neda prodat. A jelikoz moc dotykovych PC zatim neni, tak to muze byt jedno hledisko, kterak ovlivnily tablety prodeje PC (osobne uz patlam v obchode na kazdy notebook, proste mi prijde divne, kdyz to nefunguje:o)
Ale ten hlavni! duvod klesajicich prodeju PC je ten, ze vetsina lidi nema potrebu kupovat nove PC. Ja ziju na pres 3 roky starem i7 a je to porad spicka a to v te dobe nebyl hi-end spis mainstreamovy procesor. Kdyz vemu dobu pentii, tak tam co rok, to nekolik novych technologii a smysl kazdy rok upgradovat krute melo. Jeden rok byl clovek nejvetsi bombardak s pretaktovanym athlonem na giga a za rok uz to byl doslova srot do sberu .... to same s GPU .... dnesni (a doba cca 3-5 let nazpatek) HW je plnokrevny, superrychly prakticky na vse, takze proc kupovat novy??? Tak jej lidi nekupujou, to je vse. Kupovat nove notebooky budou az s W8 a DOTYKOVYM (!) displejem .... a samozrejme za normalni cenu a ne 40k+, kde dnes slusnejsi dotykove notebooky zacinaji a kde jejich nedotykove protejsky jsou zhruba na pulce. A taky budou kupovat jako nahradu za mrtve pocitace, protoze nic netrva vecne, coz je smysl kurvitek a tady se jim to zjevne krute nepovedlo:) Ve firmach jako nahradu za sroty s XP, to bych pocital, ze bude jeste velky boom (a zase se vsichni "odbornici" budou divit:o)
Budoucnost vidim v konvertibilnich noteboocich .... neco jako W510 a podobne koncepty. Klidne i7 v klavesnici s chlazenim a nejaky "atom" pro tabletovou cast a dynamicky prepinat CPU pri zadokovani ..... v tom si myslim, ze je prava budoucnost tabletu - hybrid.

A jeste k tem zvysujicim se prodejum tabletu a snizujicim PC ..... nikdo nikde nikdy neudelal anketu (nebo ji spis nezverejnil) na to, kolik lidi NAHRADILO PC, tabletem ... realita je takova, ze prakticky NIKDO tabletem PC nenahradil .... protoze to nahradit nejde. Operacni systemy prosly obrovskou evoluci a nekolika revolucemi a urcite to neskonci tak, ze vsichni pojedem na predpotopnim androidu .... to je proste utopie. Je to zcela neplnohodnotny system, pouzitelny na tablech a mobilech k prohlizeni facefucku a youtube ... a tim to konci. Coz se taky ukazuje u studentu, potrebuji skutecne aplikace, ne angrybirds a par smesnych mobilnich aplikacek ....

Dnesni tablety tu budou jen do doby, nez budou k dostani za rozumnou cenu konvertibilni ultratablety/tabletobooky s windows (patrne to zacne za par mesicu u W8.1). Takove zarizeni bude stat jako dnesni notebook, takze ne dvojku nebo petku za tablet podradne kvality, ale zato to bude zcela univerzalni zarizeni a krom spickoveho notebooku, tam bude i spickovy tablet a to uz za premysleni o upgrade, rozhodne stoji .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.