Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vulkan umí CrossFire a SLI jen pod Windows 10? Ne, kachna.

Nepodporuje. Podporuje. ??? !!!

Ale kdo ma Windows 10, nemusi takovyhle kraviny vubec resit. :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Právě :D , jenže oni Windows 10 mají tebe, né ty je :D

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Ten riesi stratu dat a pokazenie hardveru na sude :)))))

'Windows 10 destroyed our data!' Microsoft hauled into US court
'Dodgy' unwanted operating system update sparks potential class-action lawsuit

Three people in Illinois have filed a lawsuit against Microsoft, claiming that its Windows 10 update destroyed their data and damaged their computers.

The complaint [PDF], filed in Chicago's US District Court on Thursday, charges that Microsoft Windows 10 is a defective product and that its maker failed to provide adequate warning about the potential risks posed by Windows 10 installation – specifically system stability and data loss.

Microsoft "failed to exercise reasonable care in designing, formulating, and manufacturing the Windows 10 upgrade and placing it into the stream of commerce," the complaint claims. "As a result of its failure to exercise reasonable care, [the company] distributed an operating system that was liable to cause loss of data or damage to hardware."

Last June, a California woman won $10,000 after a Windows 10 update disabled her PC. In September, UK-based consumer group Which? noted that Windows 10 updates were being deployed without consent, despite Microsoft's insistence that users have a say in the matter.
https://www.theregister.co.uk/2017/03/24/microsoft_windows_10_update/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám problém. Rozhodnu se použít na něj aplikaci ve Windows 10. Najednou mám problémy dva. :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A sheep?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další pseudo důvod proč přejít na W10 padl :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

On vubec duvod proc prejit na Windows 10 nikdy ani nebyl, neprinasi jedinou revolucni/potrebnou vec.

Vulkan je api ktere je multiplatformní a rychle se vyviji nez nejake oklestene DirectX 12 urcene vyhradne jenom pro 10 + Edge a Kabylake ala pro Netflix 4K.

Kdyby nebyla akce Windows 10 za vase data("zdarma"), byl vydan SP3 pro Windows 7 a 8.1 by nikdy neuzreli svetlo sveta, meli by dnes Windows 7 vic jak 72% zastoupeni, za nimi by to tahli Windows XP s 10% a ty slavne Windows 10 by meli 9% a to ostatni Linux, MacOS a dalsi OS alternativy,... Widnows 8.1 a 10 sou ty nejzbytecnejsi OS od Microsoftu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se zastávat vyšších verzí, sám zůstávám na sedmičkách, ale je jasné proč šly Windows tímhle směrem : tablety, telefony. Tam by se sedmičky nedostaly. Že to dopadlo tak jak to dopadlo, to je zase jiná věc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

OS X ma uz 11%
Linux a ostatni operacni systemy maji porad to 1%

Zapominas ale ze Direct X 12 je tam, kde se nema Vulkan sanci dostat vubec - XBOX One. A ten spolu s PS4 tvori vetsinu trhu s legalnima hrama (hry na konzole maji 80% z celkoveho prodeje).

Dokud budou hry primarne pro konzole, bude Vulkan povazovcan za patch u her ktere slibuji ze se na PC proda hodne kopii. Delat hry pro DX 11 se soucasnym vyvojarum vyplaci - funguji na vsech Windows i XBOXu One.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo, proč by se Vulkan nemohl dostat do XBOX one.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protoze ho tam microsoft podporovat nebude. A nikdo jinej ho do neceho tak uzavrenyho udelat nemuze. Ono je to stejne fuk, protoze petanek zije v mylny predstave ze tam jsou hry pro dx12... jenze ona vetsina pouziva low level graficky api (to kterym bylo inspirovany mantle).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linux nemá "to 1%", mezi uživateli na Internetu je zastoupení kolem nebo lehce přes 2%.

"Zapominas ale ze Direct X 12 je tam, kde se nema Vulkan sanci dostat vubec - XBOX One"
A ty zapomínáš, že Vulkán je tam, kde se nemá DirectX šanci dostat, telefony a mobilní tablety, které v tržbách za hry předhonily konzole a dokonce i samotná PC. Ano PC v tržbách před konzolemi. http://www.cnbc.com/2016/04/22/mobile-game-revenue-to-pass-console-pc-fo...

"hry na konzole maji 80% z celkoveho prodeje"
bulšit viz. výše

"Delat hry pro DX 11 se soucasnym vyvojarum vyplaci"
Vyplácí se maximálně díky tomu, že už mají hotový engine, ale aktivní vývoj pro DX11 není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kterého hlupáka vůbec mohlo napadnout, že abstraktní multiplatformní rozhraní, které má běhat na všem od mobilů až po pracovní stanice, bude něco podporovat zrovna jenom ve Windows 10, které nejméně na půlce těch zařízení nikdo nebude pouštět?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No zpráva je to zajímavá, takže "native" znamená pouze to, že když si to naprogramujete, tak to půjde, ale od iGPU se držte dál? Chápu to správně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja doufam ze Windows 10 sou jenom nejaka test edice Windows, ze se Microsoft s prominutim na 10 z vysoka konecne vyjebe a vyda pro Windows 7 Service Pack 3 ktery bude obsahovat:

-rychlostni vylepseni z Windows 8.1, bez Metra a pitomých dlaždic + dual ControlCenter Mode
-integrovane api DirectX 12
-jiz odladene a odskousene oficialni/neoficialni bezpecnostni zaplaty, opravy a aktualizace

Je nenormalni jak Microsoft dokurvil Windows Update pro Windows 7 a je uplne jedno jestli si chci natahnout nejaky driver ktery jinak sehnat nejde, kuprikladu stare tiskarny HP nebo IrDA, uz vubec nehovorim o aktualizaci OS samotneho, abych delal aktualizaci jeden cely den a pak se mi tam s prominutim najebalo okrem veci resici fukcnost a bezpecnost OS dalsich tisic píčovin ohledem GWX jest algoritmu na cilene sbirani dat od uzivatele a jeste prijebalo to prihlasovaci okno z Windows 10 a dalsi prasarny, tak to radsi vypnu automaticke aktualizace hned po ciste instalaci Windows 7, Service Pack 1 k spokojenosti plne staci.

Pevne sviram palce ze neprijde z USA nejaky advokatni debilek a nezakrouti Vulkanu kuli nejakemu patentu krkem, Vulkan je jedina spasa jak uzivatelu tak hracu protoze jediny a posledni normalni operacni system od Microsoftu je Windows 7 necht si rika kto co chce.

Je zajimave ze Microsoft dokazal do Windows 98 SE integrovat api DirectX 9.0c(sam sem to osobne delal) navzdory tomu ze 98 SE(MS-DOS) prisla puvodne s api DirectX 7.0 a Windows XP byl zalozen na jadre NT.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš vždycky o systém dva pozadu, viď? )))) Si přečti, co ti to dělá a udělej to, co ti MS jemně naznačuje )))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

to nehrozí, se zaostalým mrtvým systémem už nikdo nic dělat nebude. Vývojová větev započatá Vistou a ukončená W8.1 je mrtvá. To co říkáš jsou stejné nářky jako tehdy při přechodu z XP, ale nyní je podstatně jemnější protože tehdy se přestupovalo na x64 OS kdy byla bída s ovladači. Visty a jejich vyleštěnější verze je prostě stará, nepodporuje nové technologie. Kdo chce mít ještě jakž-takž aktuální systém s normální EULA tak si ponechá 8.1 které jsou pořád hodně kvalitní a podpora nového hw je na slušné úrovni, nemusí se integrovat ovladače do iso jako v7.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Visty a jejich vyleštěnější verze je prostě stará, nepodporuje nové technologie." Jaké nové technologie, které jsou užitečné, přinesly W10? :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nativni podporu Kaby Lake a Ryzen procesoru a samozrejmne tech co budou nasledovat po nich ?

Uz ted je ve firmach zakazan nakup hardware dokud nebudou dodelane firemni klienty na W10, protoze ac lze Windows 7 stale instalovat, nejsou podporovany, takze vznikle problemy nema kdo resit. A firmy si nebudou psat vlastni ovladace pro hw.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Peta a jeho blaboly.. ted teprv konci podpora win Vista. 7 maj podporu do roku 2020.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PPK a jeho bláboly. Ta podpora je pro bezpečnost, nikoli pro nový železo a fičury z jiných systémů.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi co asi fetuje a reaguje na neco co sem nenapsal :o) Mozna by ste si chlapci meli nastudovat co slovo "podpora" vlastne znamena.
Ukončení rozšířené podpory windows 7 je 14. ledna 2020. Zdroj microsoft https://support.microsoft.com/cs-cz/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet
A pro porovnani windows 8 maji stale plnou podporu, ktera konci 9. ledna 2018. A pritom jsou na tom uplne stejne jak ty 7. Zadny dx12, zadna oficialni podpora ryzenu nebo kaby lake...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10, krom jiného, přinesly vylepšenou správu RAM, VRAM, nové API, podporu nového HW, kterou Sedmičky nedostanou. Uvědom si, že časem se dostaneme do stavu, kdy pro Sedmičky už ani drivery nebudou vydávány.
Jako je to boj zbytečný, Mně se třeba taky nelíbí boj proti jaderným elektrárnám a zmatená, korupcí podpořená "zelená" energie&technologie, která přináší zbytečnej elektroodpad (např. úsporné žárovky a nekvalitní pájka) a problémy přesouvá jinam (např.smog z měst do lokalit s tepelnými elektrárnami). Ale co s tím nadělám ? Ne, do lesa, na strom se nevrátím. Beztak měl svý mouchy.

Boží na Desítkách je (také) ovládání. Strašně mi na starých systémech chybí menu, které se objeví v Desítkách při kliknutí pravým tlačítkem myši na Start. Takovýhle základní věci odpůrci mnohdy neznají, když nadávaj, že nemůžou najít ani ovládací panely atd.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

1) "vylepšenou správu RAM"
Jakým způsobem? Jsou snad W10 úspornější na obsazené prostředky než W7? Pod vylepšenou správou se může skrývat cokoliv, třeba i jen mírné poladění parametrů. Důležité je, jestli to má nějaký zásadní význam.

2) "VRAM"
Video RAM si hlídá hlavně aplikace (hra) v součinnosti ovladačem GPU. OS se do toho moc nehrabe. Nebo co přesně bylo myšleno "VRAM"? Konkrétně ať to nevypadá jako recitace bodů ze slidu :)

3) "nové API"
Jaké konkrétně nové užitečné API přinesly W10? Snad ne UWP :)

4) "podporu nového HW"
Podporu přináší výrobci HW, ti píší ovladače. A píší je pro ty systémy, které jsou rozšířené, čili i W7. Podívej se jaké systémy podporují výrobci desek pro Ryzen.

5) "Uvědom si, že časem se dostaneme do stavu, kdy pro Sedmičky už ani drivery nebudou vydávány."
Až takový stav nastane, bude to důvod k přechodu. Zatím se tak nestalo, proto je to irelevantní.

6) "Strašně mi na starých systémech chybí menu, které se objeví v Desítkách při kliknutí pravým tlačítkem myši na Start."
Důležité věci si naházím na "quick launch" a nic mě pak "strašně" nechybí :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1) Desítky umí komprimovat RAM, čímž ji uvolňuje, ale ne výkonově závisle, jako je tomu v Sedmičkách, kde si odkládá do swapu (nebudu psát detaily, ty si dohledej sám - i Desítky swap používají, ale prostě jinak)
2) http://www.svethardware.cz/recenze-windows-10-nova-sprava-pameti-pro-gra...
3) DX12 (prosím tě, snažně, nepiš jako reakci, že to nahradí Vulkan :)
4) Skylake, Kabylake (na Sedmičkách nejedou všechny jejich features). Máš špatné informace. Ne vše mohou psát výrobci komponent (pokud by se jim třeba i chtělo). Např. podporu pro AVX instrukce musel dodělat MS sám, chtěl-li ji poskytnout uživatelům Sedmiček.
5) Stane se to a pak ti nezbyde, než se začít učit novým věcem. Někdo se učí snadno jinbý ne, tak to je.
6) Jak se na quick launch hodí správa napájení ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

DX 12 neni neco co by prinesly Win 10, ale neco co MS umyslne omezil pouze na Win 10 aby donutil prejit vic lidi. Schovavat technologie za "zdi" (at uz technologicke, pravni nebo patentove) neni hezke, a je to jeden z duvodu proc tento natlak odmitam.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Píšeš to sice hezky, ale fakt, že pokud si budu chtít zahrát hru v DX12, budu potřebovat Desítky, tím nezměníš.
Tedy je pravda, že DX12 přinesly Desítky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To by nejdriv musela vyjit dx12 only hra co by za to stala. Aktualne zadna takova neni. A jak ukazal nedavny test na hardocp tak u vetsiny her co podporuji i dx12 je prinos minimalni...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Treba bude DX12 only hra. I kdyby ne. Pokud vyjde DX11&DX12 a já vím, že mi DX12 půjde líp, pustím ji pod DX12 a neomezím se. To je jasné, ne ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Skus prijit za vyvojarema Linux distribuci, ze chces neco pridat do 8 let stare distribuce. Poslou te vis kam, ze mas pouzit aktualni distribuci nebo LTS a ani ta neni starsi nez 8 let.

Microsoft dela to same, dokonce svoje OS podporuje nejdele - co takova 8 let stara verze OS X? Ta nejde na novy hw ani nainstalovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tvuj priklad je mimo. Na linuxu si proste ten balicek s tim co chci zkompiluju sam a jedu... nemusim se nekoho doprosovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ad 1/ pokud clovek neni "power user", tak mu je ta kompriace v 10kach celkem naprd. To je dobry mozna nekde pro servery. V dnesni dobe mi to prijde, jak dyby MS zaspal tak 10 let...Pokud ma nekdo doma 16+GB RAM, vypnes SWAP a dal neresis. Vetsina lidi, co to ma na psani a internet, si vystaci i s 8GB bez Swapu. "Power User" ma pak ma osazeno tolik pameti, kolik potrebuje.
Pokud SWAP jooo potrebujes, hodis to na SSD..
ad 2/ jako hezky..ale s dnesnima 6GB a 8GB pro mainstream, ktere se stanou standardem, celkem nevyuzita funkce. Mozna do budouctna..
ad 3/ Marketingova blamaz Mrkvosoftu, at se mu prodava lip novy OS. Chapu jej sice, ale to je asi tak vsechno.
4/ zatim jsem nikde nevidel zadne narky nad "nekompatibilitou" Ryzenu nebo Keby Lake pod Win7..ale mozna ze hodis nejake info do placu :)
5/ tohle je s prominutim plk. Kdyz nekomu starsi system vyhovuje lepe, nemusi to byt o tom, ze se nechce ucit nove veci. Kdyby mrkvozrout ridli trochu lidi, co davaji na nazor uzivatelu, nikdy by nevznikl paskvil WIn 8 a jeho opravena verze Win 10. Kdyz by MS vydal WIn10 misto WIn10 alfa, nasledovane kazdy pul rok k tomu dalsi WIn10 beta, a poslechl by uzivatele, co jim na systemu nevyhovuje, tak jsme tuhle a dalsich 1000 podobnych diskusi na toto tema vubec nemeli. MS si muze za ty problemy akorat sam. Kdzy by nebyl tupy, Win10 by se upgradovali sami..
ad 6/ pokud myslis vykonostni profily, tak jsou dole v oznamovaci casti.. CO neni a nebo nejde prilepit, muzes si dat na plochu. Pokud ti ani to nestaci, poridis si classic shell..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

3) Čas ukáže.
4) Já zatím neviděl nikde Kaby+Sedmičky. (Třeba mi napíšeš, že to jde nějakým downgradem, ale aby si někdo koupil nový prkno a do něj vrazil novej Kaby a zazdil to Sedmičkama... ? Ne.)
6) Já bych to asi uměl na Sedmičkách vytahat na plochu a pak i přilepit jako quick launch. Ale to neumí a tedy nebude dělat obyčejnej user. Tedy to že je to v Desítkách na DVA klikance je výhodné.

Na zbytek mě nebaví reagovat ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

4) ja sem sedmicky installoval na i7-7700 + M.2 960 EVO na nakym boardu od asusu, dokonce cistou win7 x64 bez SP1

par veci na ktery sem narazil:
1) bylo potreba modnout installacku i o USB2 drivery o USB3 ani nemluvim
2) installace driveru pro Intel® HD Graphics 630
asus ma strankach jediny kompatibilni a je to naka beta, po installaci bylo kompletne nefunkcni intel graphic menu a ustilo v crash, ale jelikoz byla v kompu i "normalni" grafika tak sem to dal neresil
co sem bohuzel nezkousel, tak jak se ty drivery chovaji po installaci SP1
a pak drivery od MSI, prej maj neco teoreticky funkcnejsiho pro 630ku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čili věci, který si BFU neudělá a přijde za mnou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Instalace je dost specificka cinnost, tohle si hodne lidi nechava stejne delat nekym jinym, takze bych v tom problem nevidel. Dulezite je, ze to provest jde.
Jen tak mimochodem..jsou na ty i navody na webu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle nemá smysl, jsou to fanatici a budou si pořád mlýt to samé jak pokažený kafemlejnek. To že několik jedinců co potřebují machrovat a dělat věci po svém a dávat na nejnovější hw zaostalý systém co bude pomalu na každý prd potřebovat zaintegrovat ovladač do instalačky MS nechává naprosto chladným. Tohle jejich přesvědčování a stavění W7 na úroveň modly je stejně dojemné jako přesvědčování fandů Ati o tom že grafiky jejich firmy jsou nejvyspělejší. Pokračování diskuse je už jen krmením trolů co se v tom vyžívají.
P.S: já svého času dával na AthlonXP Win98, ale užitečné ani účelné to nebylo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já v 96 koupil Pentium 133 s DOSem. Po nějaké době zkusil a 95ky a vrátil se asi na rok zase k DOSu. Pak jsem se zase vrátil na 95 a šlo to 98, Me, XP atd. Na DOS už jsem se nevrátil nikdy (až teď s DOSboxem:). Avšak pamatuju dobu, kdy stejná hra jela pod 98SE/Me líp, než pod XPčkama. To byla doba, kdy se písaři driverů učili. S Desítkama a Sedmičkama nesrovnatelné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ja mel windows 98se na 486 dx4 100 Mhz... jenze to bylo v dobe, kdy nova verze windows byla lepsi nez ta predchozi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždy se nová verze Windows jevila jako horší. 95 padaly víc jak DOS. Brzdily SW taky víc. Vyjímky tvoří jen reparáty. Tzn. Win95->Win98, Win2000->WinXP, Win Vista->Win7. Win8->Win10. Já vím, že Win 10 taky nemáš rád.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam asi jinou realitu. Na mych pocitacich se postupne vystridali: 3.1, 3.11, 95, 95 osr2, 98, 98se, ME, xp, vista a 7. A vzdy to bylo (i pres drobne preslapy ME a Vista) pokrok k lepsimu. Pak to slo od desiti k peti, takze 8/8.1 a 10 zustali jen ve virtualboxu na testovani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si to pamatuji trochu barevneji... Win95 napriklad byl oproti Win 3.x prvni pouzitelny system. Pamatuji se, ze s Win 3.x mi to padalo 3x denne, po najeti na Win95 tak jednou za 2 dny :)
Win 2000 bylo dobre odladene, Win XP nebyl ze zacatku nic moc, ale SPka to spravili, atd..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, W2K byly nejlepší, zvlášť pro ty co měli málo RAM, tam už byly XP slušný žrout. Dlouho jsem je preferoval před XP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsme na tom byli podobne. Dokonce byl Win2000 i rychlejsi v nekterych aplikacich. XPcko byl takovy obojetnik..hold bylo potreba rozjet hry..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chapes muj prispevek jako fanaticky, tak je mi te opravdu lito. Nemas a nechapes zakladni pravidlo, ze kazdy ma mit moznost volby a k tomu se nadrazujes nad ostatni. Pokud uzivatel nevidi v necem prinos, neni to chyba uzivatele ale prvotne toho, kdo se mu neco snazi natlacit bez toho, aniz by to melo pridanou hodnotu pro nej. Technoidi tveho a podobneho zrna toto vubec nechapou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevím, na desktopu power managment nepoužívám a na notebooku mám takový čudlík, který mezi profilama přepíná (asus).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

6) vsechno co je v "control panelech" pustis pres cmd tzn. udelat si zastupce a mrdnout to do quick launchu je to posledni

napr. ten tvuj power cfg de takhle :P
control.exe powercfg.cpl
nebo
rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL powercfg.cpl

https://support.microsoft.com/en-us/help/192806/how-to-run-control-panel...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasíš tedy s tím co píšu. Výtečně. Ale zase - tohle BFU nezvládne a nebude dělat. Je tedy pro něj nabídka Desítek výhodnější.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

- jsem moc pomalý Warden mě předběhl -

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.