Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Co dalšího vypadne z Windows 10 s Fall Creators Update?

Dělá v té firmě a googlu ještě někdo kompetentní?
Paint3D nabídne stejnou funkcionalitu jako (ms)paint(brush) ? Ne že bych paint brush miloval, ale na něco se někdy hodí ... aspoň na čisté instalaci Windows.
Print3D neznám, ale builder se hodí aspoň jako rychlý prohlížeč STL souborů a má dost pěknou vizualizaci a třeba možnost udělat řez modelem a obarvit nějaké části. Možná se jim nechce platit někomu licence za použité algoritmy, nevím. Skoro se zdá, že pod pokličkou softwaru, který má trochu divné rozhraní a ovládání je něco jako netfabb.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by tohle byly největší problémy :)

Už mě nebaví po každém takovém updatu mazat a znovu instalovat OS. Např. po Creators update mi tu záhadně mizí VPN síťové adaptéry, případně se duplikují, občas nejsou funkční (destination network unreachable) a nebo si nepamatují nastavené "položky" ve vlastnostech. Nemluvě o tom, že to pravidelně zesere nebo někam zašantročí nastavení programů (tj. soubory co jsou někde v adresáři Users). Mnohem horší pak je, že se občas i po malém update změní nastavení a pravidla firewallů (včetně Windows firewallu), antivirů atd. Velký update pak samozřejmě zahodí všechny změny, které uživatel v systému provedl a nainstaluje znovu aplikace, které nechce, takže je nutné znovu spustit powershell skripty a dostat to pryč atd..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

vacsina z tychto aplikacii ma byt presunuta do MS store. takze kto to nepotrebuje nezabera miesto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Paint zabírá nevím kolik ... půl mega? S tímto argumentem může být další notepad, kalkulačka a sticky notes a pak třeba všechny integrované přehrávače videa a mp3. Zkus pak pracovat s čistou instalací Windows.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Marketingovy tah, jak prinutit uzivatele zacit puzivat WindowsStore :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolko ludi potrebuje prehliadat STL subory? Taketo veci jednoznacne do zakladnej instalacie Windows nepatria.
Paint sa pouzival ako z nudze cnost, lebo bol v zakladnej instalacii a dal s apouzivat na print screen a rychle orezanie obrazka.

Je to podobne ako v pripade Androidu. Apliakcie od googlu maju nedostatky a na plnohodnotne pouzivanie je potrebne instalovat alternativne programy. Tie googlacke ale nejde odinstalovat(maximalne zakazat) a sme tam, kde aj s win10.

Skoda, ze je problem sa vyhnut googlu a MS.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Odinstalovat nechtěné aplikace z W10 je ovšem o dost jednodušší, než z Androidu. Umí to například CCleaner nebo Geek, ale možností budou určitě desítky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, odinstalovat aplikace z Windows 10 jde jedinnym prikazem pres Powershell. Co me stve, ze pri kazdem upgradu jako ted na Creators update se nainstalujou zpatky.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

instalace je jeste jednodussi...
na pozustatky "ser pes"....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ano, svůj příspěvek jsem myslel tak, že v nouzi funkční a použitelné aplikace jsou nahrazeny aplikací 3D paint, což je totálně nepoužitelná číčovina.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Get-AppxPackage Microsoft.MSPaint | Remove-AppxPackage

https://www.windowscentral.com/how-completely-remove-paint-3d-windows-10

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diskuze pod článkem je vtipná, lidé se zastávají bordelu v OS.. tak alespoň někomu to vyhovuje :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

toto uplne neodstrani, instalator apky ti zostane

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediné co budu postrádat je zrušení EMETu. Oni to sice hlásili, ale s tím, že ho zakomponují do windows defenderu. Což sice udělají, ale háček je v tom, že to bude jen pro volume licence a pro verze ENT/PRO Takže koncák ostrouhá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se tak chtěli chovat prodejci aut - nové auto každého půl roku, bez ohledu na to, jak ho měl zákazník zajeté. To je přece vlhkým snem všech zákazníků ;)
Jediný Microsoft to pochopil a vyšel všem vstříc ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi by to bylo stejný. Ten kdo si auto tuní k obrazu svému, ten by řval stejně a kdo auto používá jen jako dopravní prostředek, tak tomu by to mohlo být jedno, pokud by auto našel na svém místě a pojízdné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehmmm, Microsft jen následoval Apple a koneckonců i Google a Mozillu, kteřížto mají novou verzi dokonce každý měsíc. Pokud se vám to nelíbí, páni hateři, tak si vzpomeňte, jak jste se mu posmívali proto, že jsou ostatní firmy právě v tomto napřed a MS zaostává.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsi nepochopil podstatu věci. Nový systém každého půl roku není problém. Problém je, když ti komplet přepíše nastavení, doinstaluje odinstalované věci a zničí hodiny práce, které jsi v personalizaci systému utopil.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vsak oni to takhle delaji, napriklad korejci.

Podivej se treba do AAA, kolik plnych ulicek urcitych znacek aut tam maji. I auta jsou spotrebni material.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„nové auto každého půl roku, bez ohledu na to, jak ho měl zákazník zajeté. To je přece vlhkým snem všech zákazníků ;)“

Ovšem v podání Windows by to vypadalo takhle:
Auto byste nevlastnili, ale měli na operativní leasing.
Náhodný den ve chvíli kdy někde zaparkujete by auto odvezli a domů (bez ohledu na to kde bylo auto předtím) by vám přistavili nové (~ restart). O věci co zrovna byly v autě ve chvíli „aktualizace“ byste přišli (~ reset nastavení). Nové auto by vždycky mělo plný kufr různých reklamních vzorků různých produktů (~bloatware).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

...a vaše věci by byly kdesi zašantročené, nádrž prázdná, pneu v pneuservisu, rádio, navigace a bt rozhašené, rozhašené položky rychlé volby, zrcátka a sedačky... a budíky bez čísel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz v roce 2009 vysly Windows 7 tak jedina sprznena verze byla Starter a Home Basic, dalsi jako Home Premium byla jiz plne pouzitelna, pri 64-bit provedeni byla omezena na maximalne 16GB RAM coz bylo na tu dobu velke mnozstvi operacni pameti, dale tato verze obsahovala oblibeny Media Center Edition a Microsoftí hry ktere sli hrat bez internetu, vyssi provedeni Professional jiz bylo rozsireno o vzdalenou spravu, sifrovani svazku NTFS(3.0) a skvelou vec v podobe Windows XP Mode, nasledne verze Ultimate umoznila prepinat mezi 37 jazyky a bootovat z VHD svazku, Enterprise byla specialne u-delana pro podnikove nasazeni, sla licencovat jenom systemem VL.

A ted mi prosim reknete zda ma uzivatel stejne/vic> veci v provedeni Windows 10 Professional? protoze vydani 10 jiz bylo pekne osekane a nasledne dalsi a dalsi nepotrebne upgrady z nej u-delali verzi/provedeni Home Basic.

Musim blejt velebnosti protoze cloudove sračky(Timeline + Cloud Clipboard)... kterymi 10 inovuji nepovazuji za zadny krok dopredu, do mych dat je Microsoft píču.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zaradis verzi profi do domeny ? Zaradis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze kompletne funkcny skicar nahradi metroidna pičovina co pri prvom spusteni sa snazi nekam pripojit. OK
40.70.221.249
http://i.imgur.com/bUI3Hue.png

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Resenim sou Windows 7 SP1, vypnout aktualizace a je klid, zadny speh, Vulkan api namisto DirectX 12, XP Mode, co vic si prat, Metro? OneDrive? srani se do zajetych ovladacu? urcite ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vulkan je dalsia kravovina typu velke velke oci, existje az jedna hra, doom ktora to pouziva
dx nic ine, zabudni

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně, že DX 12 her je víc, celkem asi tak 10 :) A těch, ve kterých to má nějaký přínos, něco kolem 0.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ahaaaaa. Takže ani DX12 není důvod k přechodu na Win10? No to mi teda řekněte, proč by někdo z Win7 přecházel? Začíná to vypadat, že když jsem zůstal na Win7, tak jsem asi vizionář.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z důvodů o kterých se moc nepíše - změny v jádře, bezpečnost, plynulost a odezva OS, rychlý boot, OS není po nainstalování zavalený miliardou aktualizací, můžou se vyřešit různé hw/sw problémy, stabilita, dá se snadno nainstalovat na nový PC/HW - to je u W7 už docela slušnej problém, celkově podpora nového HW.

Akorát těch negativních faktorů je zhruba stejné množství :) Šmírování, nulová kontrola nad tím co OS dělá, zpackané aktualizace, tuna bloatware a kravin, neergonomické a ošklivé UI atd. Naštěstí dost věcí se dá vyřešit skripty.

W7 jsem měl ještě donedávna na HTPC a žádná výhra to nebyla, často spousta věcí přestala fungovat i když na to nikdo 14 dní nesáhl a bylo to vyplé. Neustálé problémy s konfigurací, pomalostí a přitom to ani nebylo připojené k internetu..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Plynulost a odezva... jako kdyz cekam az se startmenu probudi a zareaguje.. a ono nic :o) Win 10 jsou pomalejsi (narocnejsi na hw) nez predchozi windows, takze tenhle vtip fakt ne.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, i na křápu s Atomem metroidní startmenu reaguje hned. Ale jinak je teda Classic shell lepší volba.

Nejsou, je to zhruba stejné - https://www.techspot.com/review/1042-windows-10-vs-windows-8-vs-windows-7/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tou bezpečností je to složitá demagogie. Příklad: Bezpečnostní opatření proti terorizmu už nikdo nikdy nezruší. I kdyby 20 let nedošlo k žádnému teroristickému činu, budou nás přesvědčovat, že je to právě díky funkčnosti přijatých opatření. Naopak bude potřeba tyto opatření ještě zpřísnit a nalít do nich ještě víc peněz, aby byl vysoký bezpečnostní standard zachován.
Tož podobně je to s bezpečnostními aktualizacemi operačních systémů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím v tom žádnou logiku ani spojitost :) To si třeba můžete z auta vymontovat všechny bezpečnostní prvky včetně brzd, když to je takový přežitek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hrozba teroristického činu i virové nákazy je modlou pro ty, co z toho mají zisk. Běžný občan nikdy nebude mít možnost zjistit, do jaké míry je tato hrozba reálná a do jaké míry se jen stává obětí manipulace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dvě slova: XP + Blaster.
Tam také uživatel nezjistil, že se mu červík zavrtal do OS, že?
A kupodivu jediným funkčním lékem byla aktualizace (krom odpojení PC od netu).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Brzdy nejsou bezpečnostní prvek, ale ovládací prvek a to je docela rozdíl. Ale o přínosu ABS už by se diskutovat dalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si možná myslíte vy, všude jinde se o nich hovoří jako o prvku aktivní bezpečnosti.. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě je aktivním prvkem bezpečnosti i řízení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se nebojte, i pres neustale bezpecnostni aktualizace dochazi k mnoha a mnoha uspesnym utokum ... ostatne, ty protiteroristicka opatreni taky uplne nefunguji. Rozdil je v tom, ze malokdo jezdi do Palestiny, ale kazdemu se muze k pocitaci pripojit nekdo z Palestiny ... nebo Ruska nebo Ciny ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Her s podporou vulkanu je minimalne 20... coz je zhruba stejny pocet jako her s podporou dx12.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vulkan 25, DX12 21 podle toho co je na wikině a to ještě serious sam fusion je tam jako jedna hra

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bral jen hry co tu podporu uz maji. Na wikine jsou i hry, kde tu podporu maji slibenou... coz znamena treba v pripade Ashes of the Singularity vulkan slibeny dyl jak rok a zatim nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hm a nějaké známější kromě Dooma? Star Citizen je pořád alfa, do ostré verze jsou pořád roky práce. A nějaké hříčky nebo patchnutý starý Quake nelze brát vážně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PODPORA a REALNE VYUZITE su dve rozne veci. Jedina hra ktora to realne vyuziva je doom, kde nastava vyrazne zlepsenie FPS na radeonoch RX.

DX12 hra neni ani jedna, ale mozes stavit lavu nohu ze budu. Lebo bude na xbox.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ten sračkoidní systém? To už radši W2K.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co vis si prat ?

Plne funkcni podporu USB 3.x (ta nikdy nebude, zvlast u ntb je to peklo)
Plne funkcni podpora rozhrani Thunderbolt (tu pouzivaji dokovaci stanice mobilnich pracovnich stanic)
Plne funkcni podpora novych procesoru

Ja jsem nenarocny, ja si preju aby u notebooku po vyndani z dokovaci stanice neprestaly fungovat USB a nebyl treba restart.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyhazují nepodstatné a maličké věci, místo aby z defaultu vyházeli věci jako Candy Crush Saga či jak se to jmenuje a podobné nabobtnalé pitominky. Ty by měly být jako volitelné. Ten 3D builder pochopim ale klasické Malování?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Candy Crush Saga adware je součástí Windows 10 zcela záměrně :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam doma jak w7 tak win10. A moje touha se zbavit desitek cim dal tim vice roste.. jak se ukazalo, mit zastaveny update sluzbu neni dlouhodobe reseni, protoze to zaclo otravovat, ze mi vyprsi licence. A creator update mi hodil chybu, ze na mem pc win10 nemohou fungovat... a odinstalovani update asistenta se nejprve zepta, jestli ho chci opravdu odinstalovat a jedina mozna volba je "odinstalovat"... Tohle ma byt profesionalni system? Tohle se pousti do produkce? Proc update spadne diky malo mistu na boot partition? Proc? Kdo to psal?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

to je tak, kdyz se sw pise stylem, aby se usetrilo...je z toho sracka a pozdeji jeste vetsi sracka..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Psali to asi Indové - bráchanci toho nejvyššího Satyi.
Každej chce zabezpečit rodinu a ta jeho je zřejmě velká.
Microsoft nás ještě nejednou svými produkty překvapí a milé to nebude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"A moje touha se zbavit desitek cim dal tim vice roste.."
"Kdo to psal?"

To mňa zase udivuje, že to niekto až doteraz z win10 vydržal a skúša to ďalej :-) Ten tupý systém nemá problém spustiť upgrade na umierajúcom disku a potom už samozrejme nenabehne..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přelétl jsem nadpis očima a nejdřív jsem myslel, že je tam slovo "fail".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On to ale pravděpodobně fail bude.
Jako dosud téměř každý update té AI (systému, myslícího za uživatele) která se nazývá Windows 10.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Windows sou jako bonboniera. Koukám, začínají se nám vracet starý dobrý časy... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi se nezeptat ,mám W10 na notebooku, který užívám jen na specifickou věc tzn, notebook zapnu tak 1x za dva měsíce a zhruba 30 minut po zapnutí je notebook naprosto nepoužitelný aplikaze jako microsoft telemetry a Click to Run naprosto vytíží jedno jádro a především disk, že se to těch 20-30 nedá použít. Narně při tom přemýšlím co to jako děla a proč jsou u MS takový blbci a vyprodukuji takovou šílenost.
Nepotátreal někdo co relně tyto aplikace dělaji a proč to dělaji :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je brutal. Máš tam 5400ot. disk, že? Je to divný co chce odesílat telemetry když to bylo vyplý, zajímavé...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S timhle sem se potkal taky. Po zapnuti kompu nabehl CompatTelRunner (application compatibility telemetry. nereaguje na zadny normalni vypnuti telemetrie) a cca trictvrte hodiny nez probehl cely disk. I kdyz sem ho nechal dobehnout, tak po dalsim zapnuti znova. Sebelepsi rotacni disk to zatizi na 100%.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nesetkal jsem se s tím, ale věřím. Ono je divných problémů spousta
Win7
- updaty vytěžující jedno jádro po několik hodin
- přihlašování do windows trvá 25-40 minut (proto jsem je výhradně uspával)
- po přihlášení to hodinu přehrabuje (rekompiluje) cosi k .NETu
Win10
- něco vytváří tisíce adresářů jako c:\Users\****\AppData\Local\Temp\Report.69909D14-.... každý o několika megabytech (zajímavé, dřív to byl zhruba jeden adresář kolem 1GB denně) a v tom soubory s příponou ETL. Ha, právě jsem zjistil, že odpovědný proces je Microsoft.VsHub.Server.HttpHostx64.exe a bude to věc visual studia, ne desítek

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

některé věci jsou vážně vtipné - zřejmě se nějaké soubory "pokříží" jinak než mají a pak to dělá tohle - nebo vznikající Skynet .-)
Já tři dny zpátky upgradoval další domácí pc z W8.1 na W10 - vše v pohodě ale dnes jsem si všiml že mi to v tabulce systém píše že se aktivace nemůže připojit k internetu. Přitom veškeré aktualizace i instalace proběhly přes net :) Podle popisu se tváří jako neaktivovaný ale prakticky funguje jako aktivovaný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Indické zoufalství pokračuje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.